Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ

 

Όπως αναμέναμε, οι πράξεις της κυβέρνησης Πούτιν-Τσίπρα κινήθηκαν σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες διακηρύξεις του πρωθυπουργού ότι «Δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα» και τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ναυτιλίας Θ. Δρίτσα ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να απαγορευτεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην περιοχή» του Σκορπιού, του νησιού που έχει αγοραστεί από το ρώσο ολιγάρχη και στενό φίλο του Πούτιν Ντ. Ριμπολόβλεφ.

 

Όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» της 8/5, η περσινή απόφαση του λιμενάρχη Λευκάδας να απαγορεύσει τη διέλευση όλων των σκαφών από τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα νησιά Σκορπιό και Σκορπίδι δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 26 Απρίλη. Για να αποτραπεί η διέλευση, η περιοχή οριοθετείται με πλωτούς σημαντήρες την ημέρα και φωτιστική πηγή τη νύχτα, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν αστική και ποινική ευθύνη και με πρόστιμο που ανέρχεται στα 29.347,03 ευρώ σύμφωνα με το ΠΔ 193/2001. Από τα έγγραφα της δικογραφίας που σχηματίστηκε, ύστερα από κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς ενός πλωτάρχη του πολεμικού ναυτικού ε.α., προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεν πρόβαλε καμία αντίσταση στις παράλογες απαιτήσεις του ρώσου κροίσου παρά έσπευσε – και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ – να τις ικανοποιήσει στο ακέραιο! Όπως διαβάζουμε από την ίδια πηγή: 

«Ένα χρόνο πριν, στις 28 Απριλίου 2015, έφτασε στο υπουργικό γραφείο επιστολή της εταιρείας Μυκήναι Α.Ε., διαχειρίστριας εταιρείας του Σκορπιού, για λογαριασμό του Ρώσου κροίσου, με την οποία ζητούνταν η λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στην επιστολή αναφερόταν ότι λόγω των αφίξεων υψηλών καλεσμένων στο νησί κρινόταν επιβεβλημένη η αποτροπή διέλευσης και προσέγγισης διαφόρων πλοίων. Το υπουργείο στέλνει 10 μέρες αργότερα διαταγή στο λιμεναρχείο Λευκάδας στην οποία σημειώνει ότι «τη νήσο Σκορπιός επισκέπτονται τακτικά πρόσωπα που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας και ασφάλειας λόγω του σημαντικού τους ρόλου στη διεθνή οικονομική και πολιτική ζωή και δυνητικά χαρακτηρίζονται ως «ευπαθείς στόχοι» λόγω της ως άνω ιδιότητάς τους». Για τον λόγο αυτό και «με επιδιωκόμενο σκοπό τη διασφάλιση της προσωπικής ελευθερίας και της εν γένει ασφάλειας των ως άνω προσώπων» ζητούνταν η έκδοση απόφασης που θα προέβλεπε «την απαγόρευση διέλευσης κάθε επαγγελματικού και ιδιωτικού πλοίου αναψυχής, πλην αυτών που προσεγγίζουν το λιμένα με τη συναίνεση των ιδιοκτητών, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι, τόσο από τη δυτική όσο και από την ανατολική είσοδο του θαλάσσιου διαύλου».

Το υπουργείο επανέρχεται με νέα διαταγή στις 22 Μαΐου του 2015 απαιτώντας την έκδοση απόφασης απαγόρευσης επικαλούμενο λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας. «Το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίου κατά κάποιων ή κάποιου από τα πρόσωπα αυτά προφανώς άπτεται της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και οπωσδήποτε ένα τέτοιο συμβάν θα προκαλούσε σοβαρό ζήτημα διατήρησης της ευρυθμίας, της τάξης και της ασφάλειας τόσο στην εγγύς, όσο και στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης σας».

Τελικά στις 28/5/15 ο λιμενάρχης αναγκάστηκε να εκδώσει απόφαση με την οποία απαγορευόταν η διέλευση για όλες τις ώρες της ημέρας και για διάστημα ενός έτους. Λόγω όμως των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν από φορείς και κατοίκους του νησιού η διάρκεια ισχύος της απόφασης καθορίστηκε να είναι  οκτώ μήνες μεταξύ Μάρτη και Οκτώβρη. Τώρα η κυβέρνηση και επίσημα παραχωρεί τη θαλάσσια αυτή περιοχή της ελληνικής επικράτειας για άλλη μία σεζόν στα αφεντικά της για αποκλειστική χρήση και μάλιστα με επίσημη αιτιολογία τη διασφάλιση της «προσωπικής ελευθερίας και ασφάλειας» του Ριμπολόβλεφ και των «υψηλών» προσκεκλημένων του, δηλ. με στόχο την ελευθερία και ασφάλεια των ρώσων νεοαποικιοκρατών, των πραγματικών της αφεντικών σε βάρος της ελευθερίας και ασφάλειας των ντόπιων κατοίκων της περιοχής!

Μάλιστα, για να κατοχυρωθεί πλήρως ο ρώσος ολιγάρχης, η δουλοπρεπής κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ικανοποιήσει και ένα άλλο αίτημά του: την οριοθέτηση αιγιαλού για το Σκορπιό και τη νησίδα Τσοκάρι που ανήκουν σ’ αυτόν:          

«Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εδώ και μερικούς μήνες ο Σκορπιός και το νησάκι Τσοκάρι, που βρίσκεται δυτικά του και ανήκει και αυτό στην οικογένεια Ριμπολόβλεφ, έχουν οριοθετημένο αιγιαλό. Η διαχειρίστρια εταιρεία Μυκήναι Α.Ε. είχε καταθέσει δύο σχετικές αιτήσεις για τον καθορισμό αιγιαλού ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013. Την επικύρωση έκθεσης αιγιαλού και παραλίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ακολούθησε η απόφαση καθορισμού ορίων αιγιαλού των δύο νησιών στις 26 Οκτωβρίου 2015. Στην απόφαση αυτή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η περιοχή βρίσκεται εντός δικτύου Natura, ενώ σημειώνεται η ύπαρξη νομίμως υφιστάμενων τεχνικών έργων, όπως επίσης και το ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα δημόσια κτήματα που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με την παράκτια ζώνη».

Κι ενώ όλοι ψάχνουν στο Αιγαίο για να ανακαλύψουν προκλήσεις της Τουρκίας, η ελληνική πολιτική ηγεσία παραδίδει απλόχερα και μέσα στη γενική σιωπή την εδαφική κυριαρχία της χώρας στους ρώσους νεοαποικιοκράτες και τους συμμάχους τους. Για τα δουλοπρεπή αυτά σκουλήκια ο λαός μας, οι ψαράδες αλλά και οι απλοί τουρίστες αντιμετωπίζονται σαν απειλή.