Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Ολόκληρη η προοδευτική ανθρωπότητα καταδικάζει τα αποτρόπαια εγκλήματα των ρώσων νέων χίτλερ σοσιαλιμπεριαλιστών στη Συρία. Τελευταίο τους κατόρθωμα είναι ο συστηματικός βομβαρδισμός νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων στις περιοχές που ελέγχει η συριακή αντίσταση. Έτσι στις 14 Φλεβάρη, μέσα σε διάστημα τριών ωρών χτυπήθηκαν δύο νοσοκομεία στην επαρχία Ιντλίμπ και ένα στην επαρχία Χαλεπιού από αεροσκάφη ή βαλλιστικούς πυραύλους των ρωσικών δυνάμεων.

Απεσταλμένος του ΟΗΕ ανέφερε πληροφορίες που ανεβάζουν τον αριθμό των νοσοκομείων που χτυπήθηκαν τη Δευτέρα στις δύο επαρχίες σε 5 συν 2 σχολεία αφήνοντας 50 νεκρούς πολίτες. «Αυτές οι επιθέσεις συνιστούν κατάφορη παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας», δηλώνει εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν (ElPais, 15/2). Οι επιθέσεις συνέβησαν λίγες μέρες αφότου η Ρωσία μαζί με τις άλλες δυνάμεις που συγκροτούν τη Διεθνή Ομάδα Στήριξης της Συρίας συμφώνησαν να εργαστούν για μία περιορισμένη παύση των εχθροπραξιών.      

 

Το νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Μααράτ αλ-Νουμάν της επαρχίας Ιντλίμπ χτυπήθηκε από 4 πυραύλους με απόσταση λίγων λεπτών ο καθένας. Αυτό «μας οδηγεί στην πεποίθηση ότι… δεν ήταν μία τυχαία επίθεση, ότι ήταν ηθελημένη» είπε ο εκπρόσωπος των επιχειρήσεων των ΓΧΣ στη Συρία, Σαμ Τέιλορ (BBC, 15/2). «Φαίνεται πως πρόκειται για εκούσια επίθεση σε μια δομή υγείας» είπε ο Μασιμιλιάνο Ρεμπαουντέγκο, αρχηγός της αποστολής των ΓΧΣ, σημειώνοντας ότι αυτό στέρησε τον ντόπιο πληθυσμό των περίπου 40.000 ανθρώπων από κάθε «πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες μέσα σε μια ενεργή πολεμική ζώνη» (FinancialTimes, 14/2). Μια ώρα αργότερα χτυπήθηκε το κεντρικό νοσοκομείο της ίδιας πόλης. Στη συνοριακή πόλη Αζάζ, στο Χαλέπι, οι επιδρομείς έπληξαν το νοσοκομείο Μητέρας-Βρεφών, ένα σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους από άλλες περιοχές και ένα καταφύγιο.

Από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση για την κατάληψη του Χαλεπιού αρκετά νοσοκομεία, σχολεία και αρτοπωλεία έχουν πληγεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς προκαλώντας ένα τεράστιο κύμα προσφύγων με κατεύθυνση τα τουρκικά σύνορα. Φαίνεται πως οι χιτλερικού τύπου επιθέσεις στοχεύουν ακριβώς στο να αδειάσουν τις περιοχές αυτές από τους σουνίτες κατοίκους τους για να λείψει κάθε αντίσταση στη γενοκτονική τους επέλαση στη Συρία και μετά, μαζί με τους Κούρδους διαμελιστές, να απειλήσουν στρατιωτικά την Τουρκία, που είναι ο κύριος εχθρός τους σε όλη τη Μέση Ανατολή. Παράλληλα μέσω αυτής της συστηματικής εθνοκάθαρσης των σουνιτικών πληθυσμών της Συρίας η Ρωσία σπρώχνει προς την Τουρκία και από εκεί προς την Ευρώπη έναν πελώριο αριθμό προσφύγων που προστίθεται στον ήδη υπάρχοντα των 4 εκατομμυρίων σε μια στιγμή όπου δυνάμεις του ΝΑΤΟ κατευθύνονται στο Αιγαίο για να ελέγξουν τη μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη.

Και φυσικά η ρωσική χιτλερική κτηνωδία δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια ούτε με την εξίσωση θυτών-θυμάτων, όπως κάνουν οι επικεφαλής του Λευκού Οίκου όταν ζητούν από όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις μάχες, ενώ η αληθινή τους πίεση είναι προς την Τουρκία που της ζητούν να μην απαντάει στο ρωσοκίνητο ουσιαστικά εθνοεκκαθαριστικό πόλεμο που ξεκίνησαν με προβοκάτσιες στην Ανατολία οι ρωσόδουλοι του PKK. Τη λύση στη συριακή υπόθεση μπορούν να δώσουν μόνο οι κάνες των όπλων της συριακής δημοκρατικής και πατριωτικής αντίστασης με την προϋπόθεση του άμεσου εξοπλισμού της με βαριά όπλα και της στήριξης από τις δημοκρατικές χώρες του πλανήτη.  

Αν οι κτηνωδίες των ρώσων νεοχιτλερικών σοσιαλιμπεριαλιστών δεν καταδικαστούν αποφασιστικά τώρα από τους λαούς και τις χώρες που θέλουν την ειρήνη και δεν αναχαιτιστούν έγκαιρα τότε ο κόσμος όλος θα γίνει σύντομα ένα πελώριο σφαγείο.

 

Δημοσιεύτηκε στο φ. 512 της Νέας Ανατολής, Γενάρης-Φλεβάρης 2016