Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Και η Τρόικα μέσω Ρεν στο κόλπο της δήμευσης

  Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι μέσα στην ΕΖ δρουν γραφειοκρατικά στελέχη φιλικά της ρώσικης διπλωματίας οι οποίοι συμμαχούν με το καταστροφικό ρωσόφιλο διακομματικό καθεστώς εξουσίας στη χώρα μας.
Αποτέλεσμα αυτής της συμμαχίας είναι ότι τα περισσότερα μέτρα της τρόικας, που ολα τα χρεώνεται τελικά η Γερμανία, ανοίγουν όλο και περισσότερο το δρόμο των ρωσοκινέζων αποικιοκρατών μέσα στη χώρα.
 
Ένα τέτοιο στέλεχος σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ο επίτροπος Όλι Ρεν που πάντα έκανε τα πάντα για να εκτελείται κάθε μισητό στο λαό μέτρο υπερφορολόγησης και πείνας των μισθωτών και κανένα από όσα προχωράγανε τις επενδύσεις.
 
Ο Όλι Ρεν σκανδαλωδώς υποστήριξε το νέο δημευτικό φορολογικό σε ένα καίριο σημείο του δηλαδή στους υπολογισμούς των φόρων πάνω στις παγωμένες από το 2007 αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με τις πολύ χαμηλότερες τιμές της αγοράς των ακινήτων σήμερα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις η μείωση είναι τόσο μεγάλη που εκμηδενίζει την πραγματική αξία της ακίνητης περιουσίας. Κι όμως ο υποτιθέμενος εκφραστής της ελεύθερης αγοράς της ΕΕ, δικαιώνει την κυβέρνηση σε αυτό το σημείο της στρέβλωσης κάθε κανόνα της αγοράς, παρόλο που το ίδιο το μνημόνιο πρόβλεπε αναθεώρηση των τιμών ήδη από το 2012, και μάλιστα μεταθέτει την αναθεώρηση για το 2016!
 
Αυτά αναφέρονται σε ρεπορτάζ του ΑΠΕ σχετικά με την απάντηση που έδωσε ο Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη (του προέδρου της Δράσης) για αυτό το ζήτημα. «Ακραία, παράλογη και παράνομη» χαρακτήρισε τη φορολογία ο Θ. Σκυλακάκης που στη δήλωση του στράφηκε ενάντια σε ελληνική κυβέρνηση και τρόικα και εξήγησε τη στάση τους σαν επικράτηση της λογικής της εύκολης είσπραξης φόρων. 
 
Το να υποστηρίζει κανείς ότι το κυβερνητικό σχέδιο της δήμευσης περιουσιών έχει στόχο την «εύκολη είσπραξη φόρων» όταν πολλοί ιδιοκτήτες θα μπαίνουν φυλακή γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν αυτούς τους φόρους σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αλλά για να καταλάβει θα έπρεπε να έχει πρόβλημα με τους ρωσοκινέζους αποικιοκράτες, και όχι να τους αποδέχεται, αρκεί να αγοράζουν κρατική ιδιοκτησία, και ιδιαίτερα να αγοράζουν φτηνή εργατική δύναμη. 
 
*Σημ: Σχετικά με το ρόλο του Όλι Ρεν στην Ευρώπη στο θέμα της ελληνικής κρίσης και γενικότερα της κρίσης του νότου δες άρθρο Νέας Ανατολής, φ 471, Σεπτέμβρης 2011 με τίτλο «Ο ρωσοκινέζικος άξονας ετοιμάζεται να εισβάλει οικονομικά στην πανικόβλητη Ευρώπη» (http://www.oakke.gr/articles-anaforas/item/192).