Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μια κυβέρνηση πιο δουλική για τα νέα αφεντικά, με νέους επίλεκτους σαμποτέρ και πρόθυμους «ντοματοφάγους»

 

Σε αυτήν τη κυβέρνηση οι ρωσόφιλοι παίρνουν και τα δύο στρατηγικής σημασίας υπουργεία που είναι και εντελώς πολιτικά ασφαλή για τους κατόχους τους.

Στο Εξωτερικών έρχεται ένας πλήρης ρωσόδουλος, ο Βενιζέλος για να δουλεύει την ΕΕ, και από το Άμυνας φεύγει ο δυτικός Παναγιωτόπουλος και έρχεται ο φιλορώσος Αβραμόπουλος. 

 

 Οι πιο χαρακτηριστικές ωστόσο αλλαγές είναι στα παραγωγικά υπουργεία. Ο δυτικός, αν και πάντα εύκαμπτος και εξυπηρετικός στα νέα αφεντικά, Χατζηδάκης χάνει το μισό του υπουργείο Ανάπτυξης, τα Δίκτυα και τις Υποδομές, και τα παίρνει ο ρωσόδουλος Χρυσοχοΐδης, δηλαδή παίρνει ότι είναι να δοθεί στους ρωσοκινέζους και στους ανατολικούς ολιγάρχες: λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους,  δρόμους κλπ.  Επίσης ο πρώην υφυπουργός της συνασπισμαίας Μπιρμπίλη που σαμπόταρε μαζί της τις μεγαλύτερες επενδύσεις της χώρας, ανάμεσά τους και τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες  νότια της Κρήτης, ο Μανιάτης,  παίρνει το ΥΠΕΚΑ από τον ανύπαρκτο Λιβιεράτο. Ο  Μανιάτης είναι ο άνθρωπος που έχει πει  ότι «Η Ελλάδα υποστηρίζει την υλοποίηση του αγωγού South Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, καθώς θα συνεισφέρει στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας». Είναι μαύρο ανέκδοτο η αναγνώριση του ρόλου του εγγυητή της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ σε μια δύναμη που τόσες φορές έχει κλείσει τους διακόπτες παροχής φυσικού αερίου εκβιάζοντας πολιτικά την ΕΕ. Αυτός ο άνθρωπος γίνεται υπουργός ενέργειας της Ελλάδας! Δίπλα του σαν υφυπουργός θα συνεχίσει να είναι ο Ασ. Παπαγεωργίου που μόλις πριν τον ανασχηματισμό ματαίωσε 4 επενδύσεις γεωθερμίας. Τι πάρτυ για τους ρωσοκινέζους και τους ντόπιους ολιγάρχες τους, τι δυστυχία για όσους θέλουν πραγματικές παραγωγικές επενδύσεις. 

Την ίδια ώρα οι ελάχιστοι σχετικά φιλο-αναπτυξιακοί των δυο κυβερνητικών κομμάτων, φιλελεύθεροι ή εθνικιστές πήραν τα υπουργεία «ντοματοφαγίας», δηλαδή θα τρώνε ντομάτες από τους διαδηλωτές και γενικότερα από την κοινή γνώμη. Έτσι δίπλα σε τύπους σαν τον υπουργό μείωσης συντάξεων Βρούτση, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης, που σημαίνει ότι επιφορτίζεται να απολύσει τις μερικές χιλιάδες υπαλλήλους που δεν απέλυσε ο ΔΗΜΑΡίτης Μανιτάκης. Μαζί του στο βάραθρο θα πάρει και την υφυπουργό του Εύη Χριστοφιλοπούλου που είναι  αντι-ΣΥΡΙΖΑ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Υπουργός Υγείας, που σημαίνει επιφορτισμένος να εξαθλιώσει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και να ερειπώσει τα νοσοκομεία, τοποθετήθηκε από τον Σαμαρά ο Αδ. Γεωργιάδης.

Τέλος αποφασισμένος να γευτεί όλο το αίσχος και τη διεθνή κατακραυγή για το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ είναι και ο Παντ. Καψής. Εδώ έχουμε την απόδειξη του ελεεινού, βαθιά αντιδημοκρατικού αλλά και εντελώς πολιτικά τυφλού χαρακτήρα της ελληνικής αστικής τάξης. Γιατί ο Καψής είναι άνθρωπος του Συγκροτήματος Λαμπράκη, οπότε η τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση σημαίνει ότι το Συγκρότημα όχι μόνο επικροτεί τη φασιστική φίμωση-απόλυση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αλλά ότι αναλαμβάνει να κάνει την πρώτη βρωμοδουλειά, δηλαδή τις πρώτες απολύσεις και διοικητικές αλλαγές της «αναδιάρθρωσης». Έτσι διευκολύνει αφάνταστα τους ρωσόδουλους που θα κάνουν αργότερα την πιο χοντρή δουλειά του εκφασισμού. Κυρίως διευκολύνει τους πιο ύπουλους εχθρούς τους, τους δήθεν φίλους των εργαζομένων της ΕΡΤ, ΣΥΡΙΖΑ –ψευτοΚΚΕ κλπ, οι οποίοι μιλάνε για κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ ενώ πρόκειται για κρατική λογοκρισία και εκφασισμό, και οι οποίοι κάνανε την προβοκατόρικη απεργία ενάντια στα ιδιωτικά κανάλια και στον τύπο στερώντας σε μεγάλο βαθμό τους εργαζόμενους της ΕΡΤ από την υποστήριξη των εργαζομένων εκεί. Το χειρότερο έγκλημα των Καψή – Συγκροτήματος Λαμπράκη, είναι ότι δίνουν ένα πολιτικό σήμα στην Ευρώπη ότι ο υποτιθέμενος δημοκρατικός και φιλοευρωπαϊκός τύπος συμφωνεί με το σφαγιασμό της ΕΡΤ. Το Συγκρότημα  δεν θα αργήσει να εισπράξει τα επίχειρα της προδοσίας του ενάντια στην ελευθερία του τύπου, αφού ήδη το ΜΕΓΚΑ, στον όποιο έχει τον πρώτο λόγο, δοκιμάζεται οικονομικά.  

Τέλος μια πολύ χαρακτηριστική αλλαγή, για τη φύση της νέας Κυβέρνησης και ειδικά του «αντιρατσιστή» Βενιζέλου,  είναι αυτή στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου τη θέση του επίσης τζάμπα «αντιρατσιστή» Ρουπακιώτη πήρε ο νεοδημοκράτης Χ. Αθανασίου που ξεχώρισε για το σθένος με το οποίο υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται νέος αντιρατσιστικός νόμος, δηλαδή υπεράσπισε το ατιμώρητο της «Χρ. Αυγής».

25/6/2013