Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάτω η φασιστική απόφαση του ΣτΕ, παγίδα- λαιμητόμος για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ  

  Έγκλημα της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ η προσφυγή στο ΣτΕ. Στο βρώμικο παιχνίδι Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι μπορούν να αμυνθούν με επιτυχία αν δουν τον εσωτερικό εχθρό. 
 
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ είναι ο ειδικός τρόπος με τον  οποίο σύσσωμο το διακομματικό σύστημα εξουσίας θα μπορεί να μαχαιρώνει από δω και μπρος μαζικά, επιλεκτικά και με αγωνιώδη τρόπο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για να δημιουργήσει τη νέα ρωσόδουλη κρατική τηλεόραση .  
Η απόφαση του ΣτΕ ενισχύει το φασιστικό πραξικόπημα Σαμαρά, επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ να κρύψουν κάπως την προδοσία τους από τους δημοκράτες οπαδούς τους* και πάνω απ΄όλα ανοίγει το δρόμο στο ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει τους καπελωμένους και χαντακωμένους από την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ εργαζόμενους για  την ουσιαστική άλωση του διάδοχου σχήματος της ΕΡΤ.  
Η απόφαση αυτή αποτελεί μια μεγάλη πολιτική ήττα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς αναγνωρίζει και δικαστικά την ουσία της φασιστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αφού επιβεβαιώνει ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί, ότι οι υπάλληλοί της είναι απολυμένοι και  ότι βρίσκονται  στην πλήρη διάθεση των ανοιχτών πραξικοπηματιών Σαμαρά, Στουρνάρα, Κεδίκογλου.   
Το δικαστήριο γλύκανε το χάπι για τους εργαζόμενους γιατί φαίνεται σαν να αποδοκιμάζει την απότομη διακοπή του σήματος,,  καθώς απαιτεί την άμεση επανέναρξη των εκπομπών. Αλλά αυτός είναι κυρίως ένας τρόπος για να καθησυχαστεί η Ευρώπη σχετικά με την πιο ωμή και αποκρουστική πλευρά του κυβερνητικού φασιστικού πραξικοπήματος. Η επιστροφή του τηλεοπτικού σήματος και κάποιων εκπομπών κάτω από τις συνθήκες της απόλυτης κυριαρχίας των πραξικοπηματιών δεν έχει καμιά απολύτως πρακτική αξία. Είναι μόνο μια επίφαση αθωωότητας τους και σαν τέτοια είναι χειρότερη από το έγκλημα το ίδιο.  
Σε ότι αφορά το είδος του νέου προγράμματος, δηλαδή το ποιος θα το διευθύνει, ποιες θα είναι οι διαδικασίες και ποιος ο όγκος των εργαζομένων της σημερινής ΕΡΤ που θα το πραγματοποιεί καθόλου δεν  προσδιορίζεται, ούτε ενδιαφέρει ,την απόφαση του ΣτΕ.Όλα αυτά θα γίνουν προφανώς το αντικείμενο ενός νέου γύρου ατέλειωτων παζαρεμάτων ανάμεσα στους τρεις κρυφοφασιστικούς πόλους εξουσίας που εμπλέκονται στο έγκλημα: του πόλου που λέγεται Σαμαρική ΝΔ (που τον υποστηρίζουν οι ναζί) , του τάχα ενδιάμεσου πόλου Βενιζέλου –Κουβέλη, και του «λαικού» πόλου ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΜΕ-ΠΟΣΠΕΡΤ εκ μέρους τάχα των εργαζομένων για το μοίρασμα της λείας της νέας ΕΡΤ. Αυτοί οι τρεις πόλοι εξουσίας, που στην ηγεσία τους είναι απόλυτα ενοποιημένοι και συντονισμένοι στην κοινή λογική του εκφασισμού του κράτους σύμφωνα με τα ρωσοκινεζικά συμφέροντα, θα μπερδεύουν ασταμάτητα όλο τον κόσμο παίζοντας ταχυδακτυλουργικά με τρεις ΕΡΤ:  την καταργημένη ΕΡΤ, την πραξικοπηματική ΝΕΡΙΤ, και τον μεταβατικό ανάμεσα στις δυο πρώτες ασύλληπτα αόριστο «δημόσιο φορέα» της απόφασης του ΣτΕ.   
Βεβαίως ο στόχος αυτών των πόλων δεν είναι μόνο και δεν είναι τόσο να εκκαθαρίσουν τους δημοκράτες εργαζόμενους της ΕΡΤ και να την φασιστικοποιήσουν, αλλά να δημιουργήσουν μια παρατεταμένη πολιτική αστάθεια που θα κρατάει με κομένη την ανάσα όλη την βυθισμένη στην κρίση Ευρώπη και θα  γονιμοποιεί την οικονομική και πολιτική της αποσύνθεση. Πάνω απ όλα αυτή η τεχνητή και ελεγχόμενη αστάθεια θα οδηγεί σε απελπιστικά διλήμματα και θα συνθλίβειτο φιλοευρωπαικό αλλά και μονοπωλιακό οικονομίστικο  (και γι αυτό υφεσιακό προς τον ρωσοκινεζικό άξονα) δίδυμο των  Μέρκελ – Σόιμπλε μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Αυτό το τελευταίο θα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του ΔΝΤ καθώς οι ραδιούργοι, βυθίζοντας διαρκώς με το καλπάζον παραγωγικό τους σαμποτάζ την ελληνική οικονομία, θα ζητάνε νέα κουρέματα και νέες εξαιρέσεις κυρίως από το γερμανικό κράτος.  
Βέβαια σ’ αυτό το παιχνίδι οι δυνάμεις αυτές δεν προχωράνε πια χωρίς απώλειες. Οι ευρωπαίοι δημοκράτες έχουν αρχίσει να ανησυχούν σοβαρά για τα άθλια καμώματά τους με την υποστήριξη ή την ανοχή που δίνουν στους μοναδικούς στον κόσμο κοινοβουλευτικούς ναζιστές μαχαιροβγάλτες και τελευταία με την ξαφνική εξαφάνιση της δημόσιας τηλεόρασης.  
Αλλά και με τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και κατ’ αρχήν της ΕΡΤ όλοι οι παραπάνω νομίζουμε ότι επίσης δεν θα έχουνε ένα ανώδυνο ξεμπέρδεμα. Από αυτή την υπόθεση ήδη βγαίνει βαθιά εκτεθειμένη η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ  που καθοδηγημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε προσφυγή στο ΣτΕ για να αντιμετωπίσει δικαστικά, δηλαδή να αλυσσοδέσει πίσω από ένα αντιδραστικό μέρος του κρατικού μηχανισμό, ένα μέγιστο πολιτικό ζήτημα δημοκρατίας στο οποίο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν μαζί τους δεκάδες χιλιάδες κινητοποιήσιμους δημοκράτες και το 65% της κοινής γνώμης. Αυτόν όλο τον κόσμο η ΠΟΣΠΕΡΤ τον παρέδωσε σε ένα δικαστήριο που με τις αποφάσεις του  -πάντα μετά από προσφυγές των «κινημάτων κατοίκων» του ΣΥΝ και του ψευτοΚΚΕ εδώ και 30 χρόνια- έχει καταστρέψει και ματαιώσει τη βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Έτσι το ΣτΕ έχει δώσει ένα πελώριο στρατηγικό χτύπημα στην ύπαρξη της εργατικής τάξης που εξαρτάται από αυτήν την αναπτυξη. Τώρα το ΣτΕ νομοθετεί ανοιχτά και υπέρ του φασισμού. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μια «πρώτη νίκη» όχι μόνο για να καθησυχάσει τ ους εργαζόμενους αλλά και για κρύψει το έγκλημα που έκανε σε βάρος του αγώνα των εργαζομένων, οδηγώντας την ΠΟΣΠΕΡΤ στην λαιμητόμο του ΣτΕ. Ανάλογα έκανε και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ- που προφανώς επίτηδες κανόνισαν την συνεδρίαση της τριμερούς τη Δευτέρα να συμπέσει με την απόφαση του ΣτΕ- τα οποία επίσης μίλησαν για νίκη. Εννοείται ότι ως το τέλος οι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ θα μιλάνε για τις άλλες τάχα ευνοικές ερμηνείες που επιδέχεται η απόφαση του ΣτΕ. Βέβαια η απόφαση του ΣτΕ είναι επίτηδες έτσι διατυπωμένη ώστε να δίνει μια επίφαση, αλλά μόνο μια επίφαση δυνατότητας διαφορετικής ερμηνείας για να κρύβεται από πίσω της ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Αλλά αν οι εργαζόμενοι καταλάβουν την καταστροφική φύση της απόφασης του ΣτΕ και τις ευθύνες της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν και συνεχίσουν σθεναρά τον αγώνα τους και στηριχθούν στο λαό, θα έχουν τη δυνατότητα να αμυνθούν στους πολιτικούς και ταξικούς εκκαθαριστές τους, εχθρούς και ψεύτικους φίλους τους. Επαναλαμβάνουμε εδώ την πρόταση που διατυπώσαμε στην τελευταία ανακοίνωση μας της 17 Ιούνη στο προαύλιο της ΕΡΤ : «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να μείνουν στο κέντρο του αγώνα αυτού και να μην εκχωρήσουν την πολιτική και συνδικαλιστική αυτονομία τους στις δευτεροβάθμιες, κομματικά ποδηγετούμενες ηγεσίες μιας παλιότερης περιόδου ρουτίνας και οπωσδήποτε λιγότερο στους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΜΕ. Τώρα πρέπει κατά τη γνώμη μας οι αποφάσεις τους να είναι πρώτα απ όλα αποφάσεις της βάσης των  εργαζομένων της ΕΡΤ δηλαδή γενικών συνελέυσεων και με απεργιακά όργανα που θα έχουν εκλεγεί από αυτές τις συνελεύσεις…» . 
 
* Στην ανακοίνωσή μας για την ΕΡΤ, που τη μοιράσαμε στις 15 του Ιούνη διαβλέποντας τον αληθινό κίνδυνο γράφαμε κάτω από τον υπότιτλο: Ο βαθύτερος κίνδυνος είναι από ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ. Δύο σημεία αρχής, δύο προϋποθέσεις νίκης, γράφαμε: 
«Αλλά ο κίνδυνος δεν είναι μόνο από το Σαμαρά και τη «Χρ. Αυγή». Μάλιστα ο βαθύτερος κίνδυνος σήμερα είναι από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να υπνωτίσουν το δημοκρατικό κόσμο έτσι ώστε να μην αντιδράσει στη εγχείριση στην ΕΡΤ.  Η φράση τους που αποκαλύπτει τα σχέδιά τους είναι η φράση «Αναδιάρθρωση εν λειτουργία». Δηλαδή ο Σαμαράς κατεβάζει το διακόπτη και απολύει όλο το προσωπικό, ενώ  οι άλλοι δύο του λένε: «Ανέβασε το διακόπτη και μη διώχνεις έτσι ωμά όλο τον κόσμο. Ας το κάνουμε γλυκά. Έλα  να απολύσουμε, αλλά όχι όλους απότομα παρά μόνο όσους τελικά επιλέξουμε για τη Νέα ΕΡΤ  και μέσα σε αυτή να στήσουμε νέες ηγετικές ομάδες και νέα συστήματα, ενώ στο μεταξύ θα εκπέμπουμε σήμα. Έλα να στήσουμε το νέο τέρας αλλά χωρίς ο λαός και προπαντός η Ευρώπη να θυμώσουν». Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης παίζουν δηλαδή το ρόλο του καλού, αλλά μπορούν να τον παίζουν μόνο και μόνο επειδή ο Σαμαράς έπαιξε το ρόλο του απόλυτα κακού.  
Αν δηλαδή η ΕΡΤ ανοίξει και μετά αρχίσουν οι απολύσεις ή αν οι εργαζόμενοι αναγκαστούν να υποβάλουν οποιεσδήποτε αιτήσεις επαναπρόσληψης, η με κάποιο μικτό σχέδιο, θα μπορεί ο πραξικοπηματίας Σαμαράς και αυτοί που ανέχονται για μέρες τώρα το πραξικόπημα του, να διαλέξουν τους πιο υπάκουους, τους πιο τρομοκρατημένους, τους λιγότερο δημοκράτες, τους πιο φασίστες με δεξιά ή τάχα «αριστερή»  προβιά, να φτιάξουν μια νέα φασιστική ΕΡΤ.  
Είναι γι αυτό δύο σημεία αρχής που πρέπει να βάλει αυτή τη στιγμή το δημοκρατικό κίνημα μπροστά του. 1ο Άμεση επιστροφή του σήματος και μάλιστα με το όνομα ΕΡΤ, που σημαίνει έμπρακτη καταδίκη της πρακτικής της φασιστικής φίμωσης και εκκαθάρισης. 2ο και το σημαντικότερο: Απόρριψη έστω και μιας απόλυσης όσο θα μένει στη θέση της μια κυβέρνηση Σαμαρά.  
Όσο δηλαδή ο πραξικοπηματίας Σαμαράς είναι πρωθυπουργός, κάθε απόλυση από την ΕΡΤ, που είναι τώρα αγωνιζόμενη ΕΡΤ για τη δημοκρατία, πρέπει αυτόματα να θεωρείται πράξη πολιτικής εκκαθάρισης και αντεκδίκησης. Οι μόνοι που πρέπει να απολυθούν είναι οι εγκάθετοι διοικητές που πρόδωσαν την αποστολή τους και τους εργαζόμενους. Όλοι οι άλλοι πρέπει να μείνουν στις θέσεις τους, και τα έξοδα μπορούν να μειωθούν με το να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν επιτρέπεται  να υπάρξει οποιαδήποτε αναδιάρθρωση μέσω απολύσεων της ΕΡΤ από αποδειγμένους εχθρούς, από τραμπούκους, από ποδοπατητές της δημοκρατίας, από βιαστές των εργαζομένων της ΕΡΤ. Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να λειτουργήσουν ξανά σαν τέτοιοι, πράγμα προφανές για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο.»