Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Karl Marx"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της. 

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα". 


Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ ERTNEWS ΤΗΣ 23 ΙΟΥΝΗ

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

 

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Δεκάλεπτο Τοποθέτηση του σ. Ηλία Ζαφειρόπουλου στον Real fm 97,8 στην εκπομπή των Κ. Λαβίθη-Στ. Καμίνη

Δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ για τις εκλογές 25 Ιούνη 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΗ 2023

Το προεκλογικό δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ 18 Μάη 2023

 

Προεκλογική εκδήλωση της ΟΑΚΚΕ  7 Μάη 2023

 Συνέντευξη στην ΕΡΤ 15 Μάη 2023

 Ραδιοφωνική εκπομπή "Στιγμιότυπα" στο ΣΚΑΙ 100,3 της 5 Μάη 2023

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Εκλογές 7ης ΙΟΥΛΗ 2019

Εκλογές 7 ΙΟΥΛΗ 2019

Άρθρα Αναφοράς 

Εκλογές 2015

Εκλογές 2015 - ΕΡΤ

Ομιλία Εκλογές 2015

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Πλήρης επιβεβαίωση της ΟΑΚΚΕ

Σε παλαιότερο άρθρο της Νέας Ανατολής γράφαμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ ότι ουσιαστικά η κυπριακή ηγεσία εξωθούσε τους Τούρκους να βγάλουν το πλοίο Μπαρμπαρός,

 

ώστε, επικαλούμενοι το γνωστό “τουρκικό κίνδυνο”, να δώσουν το πρόσχημα στη Ρωσία να κατέβει στις θερμές θάλασσες.

 

Η πρόσφατη επίσκεψη της κυπριακής ηγεσίας στη Μόσχα επιβεβαίωσε απόλυτα την παραπάνω εκτίμηση. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 25 Φλεβάρη ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Λαβρόφ και Κασουλίδη, Ρωσίας και Κύπρου αντίστοιχα, για τον ελλιμενισμό ρωσικών πολεμικών πλοίων στα κυπριακά λιμάνια! Για να καταλάβουμε την τεράστια σημασία αυτής της κίνησης, η εφημερίδα Καθημερινή (26 Φλεβάρη) αναφέρει ότι “είναι η πρώτη φορά που χώρα-μέλος της ΕΕ παραχωρεί τέτοιου είδους διευκολύνσεις στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό, ενώ ανάλογη συμφωνία συνεργασίας των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών και παραχώρησης διευκολύνσεων στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν μεταξύ Λευκωσίας και Μόσχας”. Η Κύπρος δηλαδή λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος των ρωσικών συμφερόντων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Ο Πούτιν, βέβαια, που παρευρισκόταν στην υπογραφή της συμφωνίας, “σημείωσε πως αυτή αφορά πρωτίστως ρωσικά σκάφη που συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας και της πειρατείας” και “τόνισε πως η ναυτική συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Λευκωσίας δεν στοχοθετεί κανένα άλλο κράτος” (skai.gr/news, 25 Φλεβάρη). Και πάλι δηλαδή η δήθεν μάχη κατά της τρομοκρατίας κτλ. ως φύλλο συκής για το ρωσικό επεκτατισμό.

Ο κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης προσφέρθηκε, ως γνήσιος ρωσόδουλος, να “εργαστεί, ώστε να αποκατασταθεί η στρατηγική συνεργασία Μόσχας-Βρυξελλών” (Καθημερινή, 26 Φλ.). Το ίδιο άλλωστε είχε πει και ο Τσίπρας στην πρώτη στο εξωτερικό επίσκεψή του ως πρωθυπουργού στην Κύπρο, ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα γενικότερα προσφέρεται να παίξει το ρόλο γέφυρας μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνολικά μεταξύ Κύπρου-Ρωσίας υπογράφτηκαν έντεκα συμφωνίες (!) που αφορούσαν “στους τομείς της ενέργειας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της άμυνας (sic) και της ασφάλειας” (Sigmalive, 26 Φλεβάρη). Με τις συμφωνίες αυτές “επικαιροποιήθηκε και η Συμφωνία για Στρατιωτική και Τεχνική Συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που υπογράφτηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 1996 και αφορά ανάπτυξη στρατιωτικής συνεργασίας” (στο ίδιο).

Και, βέβαια, ο Αναστασιάδης αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση του Πούτιν να επισκεφθεί και πάλι τη Μόσχα στις 9 Μαΐου, για το γιορτασμό της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Εκεί θα πάει μαζί με το άλλο καρντάσι, τον Τσίπρα, που έχει αποδεχθεί παρόμοια πρόσκληση του Πούτιν. Όλος ο θίασος επί σκηνής!