Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Karl Marx"Οι αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κι όλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία πριν μάθει να αφομειώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της. 

Αντίθετα οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα". 


Κ. Μάρξ. 18η Μπρυμέρ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ ERTNEWS ΤΗΣ 23 ΙΟΥΝΗ

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

 

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Δεκάλεπτο Τοποθέτηση του σ. Ηλία Ζαφειρόπουλου στον Real fm 97,8 στην εκπομπή των Κ. Λαβίθη-Στ. Καμίνη

Δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ για τις εκλογές 25 Ιούνη 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΗ 2023

Το προεκλογικό δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ 18 Μάη 2023

 

Προεκλογική εκδήλωση της ΟΑΚΚΕ  7 Μάη 2023

 Συνέντευξη στην ΕΡΤ 15 Μάη 2023

 Ραδιοφωνική εκπομπή "Στιγμιότυπα" στο ΣΚΑΙ 100,3 της 5 Μάη 2023

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Εκλογές 7ης ΙΟΥΛΗ 2019

Εκλογές 7 ΙΟΥΛΗ 2019

Άρθρα Αναφοράς 

Εκλογές 2015

Εκλογές 2015 - ΕΡΤ

Ομιλία Εκλογές 2015

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΚΑΤΩ Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΚΑΤΩ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

Σκίτσο του ολλανδού σκιτσογράφου Ρούμπεν Οπενχάιμερ προς τιμή των γάλλων συναδέλφων του Σκίτσο του ολλανδού σκιτσογράφου Ρούμπεν Οπενχάιμερ προς τιμή των γάλλων συναδέλφων του

H κτηνωδία του ισλαμοφασισμού και γενικότερα του ανατολικού νεοχιτλερικού αντιδιαφωτισμού βρίσκεται στην ιδεολογική βάση της σφαγής των ηρωικών γάλλων δημοκρατών σκιτσογράφων

και κάθε δημοκρατικός άνθρωπος στον πλανήτη πρέπει να αντισταθεί σε αυτήν την ιδεολογία και να μην της επιτρέψει να τρομοκρατήσει ξανά μια ήπειρο που έχυσε τόσο αίμα μέσα σε αιώνες δημοκρατικών, αντιφασιστικών και προλεταριακών επαναστάσεων και εξεγέρσεων για να την συντρίψει.

 

Παράλληλα όμως οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να προσέξουν πως θα δώσουν αυτήν την πάλη καθώς από διεθνή πολιτική άποψη και αντικειμενικά αυτή η σφαγή αποτελεί μια πελώρια προβοκάτσια, αντίστοιχη εκείνης των δίδυμων πύργων, η οποία εξυπηρετεί σήμερα συγκεκριμένα τον πουτινικό στρατηγικό αντιπερισπασμό που ξεκίνησε στα μέσα του 2014 με εργαλείο τον ISIS. Πρόκειται για την προσπάθεια της νεοχιτλερικής Ρωσίας να αποστρέψει την Ευρώπη από το να αντιμετωπίσει ενωμένη τη μέγιστη απειλή στην ύπαρξή της που είναι η ρώσικη εισβολή και  ο διαμελισμός της Ουκρανίας, και να την βάλει να επέμβει για μια ακόμα φορά ιμπεριαλιστικά στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο και να συγκρουστεί βαθύτερα μαζί του και να βυθιστεί σε ένα απέραντο τέλμα σε συνεργασία με την ίδια, (τη Ρωσία), που όμως ξέρει επιδέξια να μένει στο περιθώριο και να επωφελείται απόλυτα από τέτοιες επεμβάσεις, όπως αποδείχτηκε στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.Ταυτόχρονα η σφαγή των σκιτσογράφων κινδυνεύει να οξύνει τις αντιθέσεις ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς και τους ευρωπαίους μουσουλμάνους μετανάστες δυναμώνοντας παραπέρα τα ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα που ποντάρουν στην όξυνση αυτής της αντίθεσης και τα οποία όχι τυχαία είναι όλα ρωσόφιλα.
Οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να ενωθούν και να απομονώσουν και να συντρίψουν μέσα τους τους φασίστες κάθε είδους ενώ εξωτερικά πρέπει να αντισταθούν αποφασιστικά σε κάθε στρατιωτική επέμβαση στις εσωτερικές κρατικές συγκρούσεις στον μουσουλμανικό κόσμο. Τα κράτη και οι λαοί εκεί μπορούν να ενωθούν και να συντρίψουν τους κτηνώδεις ισλαμοφασίστες τύπου ISIS, Αλ Κάιντα κλπ.
Αθήνα, 08/01/2015