Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Το μεγάλο πραξικόπημα της κυβέρνησης Τσίπρα για τη φίμωση των καναλιών ξεκίνησε από το σταδιακό στραγγαλισμό του πιο αντιπολιτευτικού της καναλιού, του ΜΕΓΚΑ με τη μέθοδο της διακοπής της τραπεζικής χρηματοδότησης και τις διώξεις κατά του βασικού μετόχου του Ψυχάρη, και προχωράει με τον παράνομο και φασιστικού τύπου διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας. Προηγούμενα εντελώς ωμά και παράνομα απέκλεισε το ΜΕΓΚΑ από το διαγωνισμό επικαλούμενη ανύπαρκτους «τυπικούς» λόγους έχοντας στο πλευρό της σε αυτό το έγκλημα κατά της δημοκρατίας σύσσωμες τις ηγεσίες των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

 Η κοινοβουλευτική ομοφωνία για τον κυβερνητικό αποκλεισμό του ΜΕΓΚΑ από τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί προάγγελο δικτατορίας κοινοβουλευτικού τύπου

Το ΜΕΓΚΑ υπέβαλε κανονικά φάκελο υποψηφιότητας μαζί με τα υπόλοιπα κανάλια και τους ανερχόμενους αστέρες του σοσιαλφασισμού που διεκδικούν μερίδιο στην ενημέρωση, τον πρώην βουλευτή της ρώσικης Δούμας και άνθρωπο του Πούτιν Σαββίδη, το μεγαλοεργολάβο δημόσιων έργων Καλογρίτσα, με στενούς δεσμούς με ψευτοΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, και κουμπάρο του Καμμένου, και τον υπόδικο για κακουργήματα Μαρινάκη.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, δηλαδή του υπουργού Ν. Παππά, δηλαδή του ίδιου του Τσίπρα, διορίστηκε μια εντελώς αυθαίρετη Πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, αντί για το αρμόδιο για τέτοιες δουλειές Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, η οποία εξέτασε τους φακέλους των υποψηφίων. Η επιτροπή απέκλεισε μόνο το ΜΕΓΚΑ, για εντελώς προσχηματικούς λόγους όπως το ότι δεν προσκομίστηκαν οικονομικές καταστάσεις του ΔΟΛ για το 1987 (!!!) για να δικαιολογηθεί η συμμετοχή του στο κεφάλαιο της εταιρείας που συστάθηκε δύο χρόνια αργότερα, ή ότι δεν κατατέθηκαν τα ονοματεπώνυμα φυσικών μετόχων που είναι διεθνείς τραπεζικοί κολοσσοί όπως η HSBC ή η GoldmanSachs ή ότι δεν προσκομίστηκε ασφαλιστική ενημερότητα από τα ταμεία των δημοσιογράφων για εταιρείες μετόχους που δεν απασχολούν δημοσιογράφους (!) όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΜΕΓΚΑ (http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=36235143). Προηγούμενα είχαν επισημάνει σαν έλλειψη την απουσία φορολογικής ενημερότητας του καναλιού και των μετόχων του, κάτι που διέψευσε ο Καψής καταγγέλλοντας «τη συστηματική προσπάθεια κυβερνητικών κύκλων να βάλουν λουκέτο στο Mega».

Αντίθετα η Επιτροπή, κατάπιε ένα προφανές κώλυμμα της συμμετοχής της εταιρείας του Σαββίδη, σύμφωνα με καταγγελία του STAR το οποίο κατέθεσε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τον αποκλεισμό της. Συγκεκριμένα είναι όρος του διαγωνισμού ο εταιρικός σκοπός της υποψήφιας εταιρείας να μην είναι ευρύτερος του αντικειμένου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και να μην περιλαμβάνει άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Η εταιρεία του Σαββίδη έχει αντικείμενο μεταξύ άλλων «Αγορές, πωλήσεις, ενοικιάσεις αγαθών κινητής και ακίνητης περιουσίας, εμπορία βενζίνης, ηλεκτρισμού» που προφανώς σχετίζεται απολύτως με τα ΜΜΕ κατά την επιτροπή του υπουργείου!!! (http://newpost.gr/entertainment/media/554538/klimakwnetai-o-polemos-gia-tis-adeies-asfalistika-metra-katethese-o-bardinogiannhs-kata-kalogritsa-kai-sabbidh). Εννοείται ότι η Επιτροπή του Τσίπρα δεν διανοήθηκε να ζητήσει από τον εγκάθετο του Πούτιν να δικαιολογήσει που βρήκε τα κεφάλαια του με τα οποία θέλει να αγοράσει κανάλι ή αυτά με τα οποία έχει ήδη αγοράσει τη μισή Βόρεια Ελλάδα.

Το τρομερό σκάνδαλο του αποκλεισμού του ΜΕΓΚΑ πέρασε χωρίς καμία διαμαρτυρία από την αντιπολίτευση, χωρίς δηλώσεις καταγγελίας στελεχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του «Ποταμιού» στις τηλεοπτικές οθόνες, χωρίς ούτε καν μία ανακοίνωση καταδίκης. Άφησαν μόνο του το διευθυντή του καναλιού Καψή στην καταγγελία του για σχέδιο κλεισίματος από την κυβέρνηση που είχε προαναγγελθεί, και σύσσωμοι ακολούθησαν την κυβερνητική δημαγωγία ότι το ΜΕΓΚΑ το έκλεισαν οι μέτοχοί του. Αυτό το υποτιθέμενο αρχιδιαπλεκόμενο κανάλι δεν βρήκε ούτε έναν πολιτικό υποστηρικτή. Γι’ αυτό και σωστά ο διευθυντής του Μ. Καψής κατάγγειλε όχι μόνο την κυβέρνηση για τον αποκλεισμό του καναλιού από το διαγωνισμό αλλά και την καθολική σιωπή συνδικαλιστικών ενώσεων και κομμάτων της αντιπολίτευσης (http://www.sdna.gr/monimes-stiles/media/article/227029/mega-polemos-sfodri-epithesi-toy-manoli-kapsi-enantion-toy-nikoy). Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει μία τόσο ανοιχτή καταγγελία σε αυτό το επίπεδο ενάντια σε ένα πολιτικό σύστημα που λειτουργεί πια σα φασιστικό καθεστώς, και είναι φυσικό αυτή η καταγγελία να προέρχεται από το θύμα του πιο ακραίου εγκλήματος αυτού του καθεστώτος. Για να μην μπορεί να τα λέει ο Καψής αυτά μέσα από το ΜΕΓΚΑ, έχει φροντίσει η κυβερνητική ΕΣΗΕΑ να σταματήσει το δελτίο ειδήσεων με αλλεπάλληλες στάσεις εργασίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων την ώρα που το κανάλι οδηγείται σε κλείσιμο με πολιτική απόφαση.

Σε ρόλο του πιο μεγάλου συμμάχου της κυβέρνησης και μάλιστα μέσα στο ίδιο ο ΜΕΓΚΑ βρέθηκε ο καθεστωτικός εργολάβος Μπόμπολας. Ο Φώτης Μπόμπολας εμφανίστηκε δηλαδή σε επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ για να καταγγείλει τον Καψή (!) ότι έβγαλε την ανακοίνωση μόνος του, και ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, αλλά όλοι οι υπόλοιποι μέτοχοι (εκτός από τον όμιλο Μπόμπολα) για τις εξελίξεις στο ΜΕΓΚΑ!!! (http://www.avgi.gr/article/10842/7333636/-tora-oi-trapezes-mas-zetoun-engyeseis-gia-daneia-). Έτσι ο μόνος πραγματικά και απολύτως διαπλεκομένος με την πολιτική εξουσία, ο διαχρονικά ανέλεγκτος και ασύδοτος εθνικός εργολάβος δημοσίων έργων Μπόμπολας, εξαιτίας του οποίου, κυρίως, για χρόνια έπεφτε στο ΜΕΓΚΑ η κατηγορία της διαπλοκής, ήταν με το μέρος εκείνων που έκλειναν το κανάλι, αποδεικνύοντας ότι αυτό δεν έκλεινε λόγω εκστρατείας ενάντια στη διαπλοκή αλλά έκλεινε από την διαπλοκή. Όχι τυχαία την ώρα που αποδείχτηκε ότι αυτός ήταν ο πιο μεγάλος εχθρός του φιμωμένου καναλιού έμεινε και αυτός και η κυβέρνηση στο πλήρες πολιτικό απυρόβλητο αφού όλα τα κόμματα είχαν προηγούμενα αποφασίσει ομόφωνα να περάσουν από κόσκινο τα πόθεν έσχες του Ψυχάρη για να του ασκηθεί δίωξη ακριβώς την ώρα που έδινε την πιο έντονη πολιτική σύγκρουση του με τον Τσίπρα.

Η φίμωση του ΜΕΓΚΑ είναι ένα ομαδικό έγκλημα του συνόλου των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Πρόκειται για το λαμπρότερο δείγμα της νέας κοινοβουλευτικού-πουτινικού τύπου δικτατορίας που στόχος της είναι να μετατρέψει τη χώρα σε αποικία της νεοχιτλερικής Ρωσίας του Πούτιν και της συμμάχου της Κίνας μένοντας όσο γίνεται περισσότερο μέσα στην ΕΕ για να τη διασπάει. Συναίνεσαν όλοι αυτοί να κλείσει το ΜΕΓΚΑ όχι για οποιοδήποτε από τα καθεστωτικά κακά του (πχ για την ενθουσιώδη συμμετοχή του στην άδικη «εθνική» γραμμή του σε όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα, για τη συμμετοχή του στις επιλεκτικές εκκαθαρίσεις των μη ρωσόφιλων αστών και στο βιομηχανικό σαμποτάζ, για τα διασπαστικά του λαού και υπέρ της Ρωσίας παπανδρεικά αντιδεξιά μέτωπα του 80-90 κλπ) αλλά για τα καλά του, δηλαδή για τον έντονο φιλοευρωπαϊσμό του ακόμα και πάνω στην πελώρια κρίση που προκάλεσαν οι σαμποταριστές, και κυρίως για τα σχεδόν μοναδικά χτυπήματα που δόθηκαν από την αστική τάξη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους ουσιαστικούς δεσμούς της με τα ανατολικά φασιστικά καθεστώτα, για την καταγγελία του ίδιου του πουτινικού φασιστικού κράτους και για την έντονη εναντίωσή του στους ναζήδες της «Χρ. Αυγής» για την οποία αυτοί διαμαρτυρήθηκαν ουρώντας μπροστά στις κάμερες στα γραφεία του.

Για τους λόγους αυτούς πέρα από κάποιους λεονταρισμούς της ΝΔ που επικεντρώνονται σε ένα μελλοντικό και αβέβαιο χρονικό σημείο πτώσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ανάληψης της εξουσίας από την ίδια οπότε και υποτίθεται ότι θα αλλάξει το καθεστώς των καναλιών, και κάποιες υποτονικές δηλώσεις του μόνου αστικού ηγετικού στελέχους που όντως βάζει ζήτημα συνταγματικής εκτροπής στη χώρα, του Βενιζέλου, η αντιπολίτευση αφήνει την κυβέρνηση ουσιαστικά ανενόχλητη να προχωράει στο πραξικόπημα του διαγωνισμού των 4 τηλεοπτικών αδειών. Η πιο κατάπτυστη είναι η τοποθέτηση του Θεοδωράκη ότι η υπόθεση πάει από «διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο». Αυτή είναι μία άλλη διατύπωση της γενικής βρώμικης θέσης του ψευτοΚΚΕ ότι όλη η υπόθεση, όπως κάθε επίθεση του φασισμού όπως και κάθε παραγωγικό σαμποτάζ, αφορούν ένα νέο μοίρασμα της πίτας της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, οπότε και η όποια φαγωμάρα, που είναι τάχα αποκλειστικά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα πάρουν τηλεόραση οι επιχειρηματίες του ενός ή του άλλου, δεν πρέπει να απασχολεί το λαό. Για το ψευτοΚΚΕ δεν υπάρχει φασισμός επειδή σαν ρωσόδουλο θέλει το φασισμό, οπότε δεν θέλει καμία συνειδητοποίηση και καμιά κινητοποίηση του λαού απέναντι στη φασιστική επίθεση για τη φίμωση των καναλιών. Αντίθετα, παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να πετύχει αυτή η επίθεση ώστε ο λαός να ενημερώνεται πια μόνο από κυβερνητικά κανάλια ή από κανάλια φερέφωνα της κυβέρνησης και να μαθαίνει μόνο την κυβερνητική άποψη, τελικά μόνο τη στρατηγικά αλλά και τακτικά ρώσικη θέση σε όλα τα ζητήματα. Με την τροτσκιστικής προέλευσης αλλά σήμερα σαφώς ιμπεριαλιστική θεωρία του «όλοι οι αστοί ίδιοι είναι», δηλαδή ίδιοι και οι φασίστες και οι αντιφασίστες, ίδιοι οι ιμπεριαλιστές και αυτοί που χτυπιούνται από τον ιμπεριαλισμό, ίδιοι οι χιτλερικοί αποικιοκράτες και όσοι αστοί θέλουν μια ελεύθερη εσωτερική και διεθνή αγορά, θα είναι εντελώς εύκολο στον Τσίπρα και τον Κουτσούμπα να κλείνουν τα εργοστάσια, να παραδίνουν όσες στρατηγικές υποδομές της χώρας δεν διαλύουν σε Ρωσία και Κίνα, να εγκαθιστούν τις δικές τους ληστρικές συμμορίες στο κράτος, στα συνδικάτα και στο παρακράτος, να βυθίζουν έτσι το λαό στο μαρτύριο της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης και επιπλέον να τον σύρουν έρμαιο σε ένα πόλεμο των νέων αφεντικών κατά της Ευρώπης που υποτίθεται ότι φταίει για όλα τα δεινά του. Γιατί ξέρουν οι ξεσκολισμένοι σοσιαλφασίστες του ψευτοΚΚΕ καθώς και αυτοί της κομματικής οργάνωσης του ψευτοΚΚΕ που είναι επιφορτισμένη με τη διείσδυση στο κράτος και στην ΕΕ που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, ότι όποιο κανάλι δεν είναι εντελώς δικό τους θα δείχνει λίγο πολύ μια πραγματικότητα που θα τους εκθέτει και θα τους αποκαλύπτει στις μάζες καθημερινά. Γι αυτό αν μπορούσαν να ρίξουν μαύρο τώρα σε όλα τα κανάλια θα το έκαναν ευχαρίστως. Είχαμε απαντήσει διεξοδικά σε αυτή τη θέση του ψευτοΚΚΕ στο άρθρο με τίτλο : «Ο διωγμός των δημοσιογράφων: Αλάνθαστο σημάδι επερχόμενης φασιστικής δικτατορίας» (http://www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/653-).

Η άλλη επίσης ρωσόδουλη πολιτική δύναμη που ευχαριστιέται εξίσου από το μαύρο είναι οι ναζιστές της «Χρ. Αυγής» που έχουν από παλιά εξαπολύσει επίθεση εναντίον των καναλιών που τάχα τους συκοφαντούν και δεν τους προβάλουν.

Προς το παρόν η κυβέρνηση είναι ήδη ένα βήμα πριν το μαύρο στο ΜΕΓΚΑ, ενώ το επόμενο στη σειρά είναι το ΣΚΑΙ. Ήδη πριν τη διενέργεια διαγωνισμού η κυβέρνηση έδωσε ένα χτύπημα σε αυτό το δεύτερο κατά σειρά αντιπολιτευόμενο κανάλι που θέλει να φιμώσει, ακολουθώντας τη συνταγή που εφάρμοσε και στο ΜΕΓΚΑ. Με εισαγγελική παραγγελία δεσμεύτηκε η περιουσία του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γ. Αλαφούζου με το αιτιολογικό ότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε δεν δικαιολογήθηκε η προέλευση ποσού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Με αδιαφανή, παράνομη και φασιστική διαδικασία προχωράει ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι πραξικοπηματικός ήδη από την προκήρυξή του αφού

Α) Αφορά μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες τη στιγμή που οι ψηφιακές συχνότητες μπορούν να σηκώσουν τουλάχιστον τετραπλάσιο αριθμό καναλιών εθνικής εμβέλειας σύμφωνα με έρευνα του Μ. Μπλέτσα ερευνητή Πληροφορικής στο πιο φημισμένο στην τεχνολογία πανεπιστήμιο του κόσμου, το ΜΙΤ (http://www.tanea.gr/news/greece/article/5359294/mixalhs-mpletsas-panelladika-mporoyn-na-ekpemppsoyn-ews-16-kanalia-ypshlhs-eykrineias/) ο οποίος κατέρριψε την αστήρικτη μελέτη μίας Σχολής της Φλωρεντίας την οποία χρησιμοποίησε ο Παππάς, και

Β) Διεξάγεται αποκλειστικά από το υπουργείο τύπου καταργώντας παράνομα και αντισυνταγματικά το αρμόδιο σύμφωνα με το Σύνταγμα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και αποκλείοντας τη συμμετοχή οποιασδήποτε ανεξάρτητης και μη ελεγχόμενης από την κυβέρνηση αρχής η οποία θα μπορούσε να δώσει κάποια ελάχιστη εγγύηση διαφάνειας και δημοκρατικότητας απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία.

Η κυβερνητική αυθαιρεσία και παρανομία εκδηλώθηκε σε όλο της το μεγαλείο στην οργάνωση της διαδικασίας διενέργειας του διαγωνισμού που ταιριάζει απόλυτα σε μία δικτατορία στρατιωτικού τύπου: κλίμα πολιτικής τρομοκρατίας των καναλαρχών, αστυνομοκρατία με επίταξη του κτιρίου της γενικής γραμματείας τύπου και φύλαξη των υποψηφίων από μία δύναμη 80-100 αστυνομικών, προσωρινό εγκλεισμό των διαγωνιζόμενων στους οποίους δεν επιτρέπεται να βγουν από το κτίριο πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που θα κρατήσει τουλάχιστον δύο μέρες, πλήρη απαγόρευση επικοινωνίας τους με τον έξω κόσμο, κατακράτηση κινητών και εγκατάσταση μηχανισμού απενεργοποίησης τους, νυχτερινή κατάκλιση σε κρεβάτια εκστρατείας που συμβολικά παραχώρησε ο στρατός του Καμμένου, κλειστές πόρτες σε οποιονδήποτε τρίτο για λόγους τάχα διαφάνειας, ενώ θα υπάρχει πλήρης έλεγχος με τη διαρκή καταγραφή κάθε κίνησης των υποψηφίων από κρατικές κάμερες!!! (http://www.thetoc.gr/politiki/article/ta-ntesou-tou-diagwnismou-gia-tis-nees-tileoptikes-adeies).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κάνει ότι κόπτεται για τη διαφάνεια δεν έχει εφαρμόσει σε κανένα άλλο διαγωνισμό τέτοια μέτρα. Έδωσε το στρατηγικό λιμάνι του Πειραιά στο φασιστικό κινέζικο μονοπώλιο σε ένα διάτρητο διαγωνισμό όπου οι όροι άλλαζαν στην πορεία αφού ο αρμόδιος υπουργός τους διαπραγματευόταν με έναν από τους υποψηφίους. Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει να κάνει με τη διαφάνεια αλλά με τον αποκλειστικό και αυθαίρετο έλεγχο της διαδικασίας από τον κρατικό μηχανισμό. Αυτό αποκαλύπτεται από την παραβίαση μίας βασικής συνθήκης διαφάνειας του διαγωνισμού. Πρόκειται για τον τρόπο ανάθεσης και λειτουργίας του λογισμικού που θα χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών που θα έχουν ελάχιστη τιμή εκκίνησης τα 3.000.000 ευρώ. Η ανάθεση του λογισμικού έγινε ουσιαστικά απευθείας στη SingularLogicχωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εμπλοκή ως υπεργολάβου μίας θυγατρικής της Eurobank. Το λογισμικό έπρεπε να πάρει διεθνή πιστοποίηση για τη λειτουργικότητα του σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, κάτι που δεν έγινε. Ο χειρισμός του συστήματος θα γίνεται πίσω από κλειστές για τους υποψηφίους πόρτες από υπαλλήλους της γενικής γραμματείας τύπου!

Κι ενώ υποτίθεται ότι η διαδικασία θα είναι ηλεκτρονική, οι τελικές προσφορές θα γίνουν με σφραγισμένους φακέλους που θα υποβάλουν οι τρεις που θα δώσουν ηλεκτρονικά στον πρώτο γύρο το ψηλότερο τίμημα πάνω από τα 3.000.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα περίπλοκο μικτό σύστημα που εγγυάται τη μεγαλύτερη δυνατή αδιαφάνεια. Αυτά επισήμαναν στη γραμματεία τύπου οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που ασφαλώς δεν τους έλαβε κανείς καθόλου υπόψη. Τις ίδιες ενστάσεις διατύπωσαν και με προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το οποίο ζήτησαν με προσωρινή διαταγή του να παγώσει τη διαδικασία. Το κρατικό ΣτΕ που είναι ιδιαίτερα σχολαστικό όταν πρόκειται να ακυρώσει επενδύσεις, απέρριψε το αίτημα και όρισε διαδικασία συζήτησης των προσφυγών μετά την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού!

Αυτό το όργιο πραξικοπηματισμού έχει δύο όψεις: η μία είναι η επίδειξη ισχύος του καθεστώτος που με την αστυνομία του, με την επιδεικτική, έστω περιφερειακή, εμπλοκή του στρατού, με τα στραβά μάτια της δικαιοσύνης και με τον κρατικό μηχανισμό που ελέγχει θα ορίσει ποιοι μπορούν και ποιοι δεν μπορούν να μιλάνε στο πανελλήνιο από τις τηλεοπτικές οθόνες και η δεύτερη είναι ότι μόνο με μία τέτοια διαδικασία στην οποία θα έχει τον αποκλειστικό έλεγχο αυτό το καθεστώς θα μπορεί εύκολα να εξασφαλίσει τουλάχιστον σε κάποιον από τους ευνοούμενους του τηλεοπτική άδεια, και να φιμώσει όσους είναι πιο επικίνδυνοι για αυτό. Γιατί σε μία διαδικασία που δεν έχει έλεγχο από οποιονδήποτε ανεξάρτητο φορέα, οποιοσδήποτε κρατικός υπάλληλος μπορεί να συνδιαλλαγεί μέσα στο φρουρούμενο από την κρατική αστυνομία κτίριο με οποιονδήποτε αρεστό στην κυβέρνηση υποψήφιο ή να κάνει οποιαδήποτε λαθροχειρία υπέρ του. Ποιος θα αποκαλύψει τη συνδιαλλαγή ή τη λαθροχειρία όταν όλα θα γίνονται εν κρυπτώ και χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο; Ο κρατικός υπάλληλος που χειρίζεται την κρατική κάμερα;

Είναι χαρακτηριστικό ότι επιλέχτηκε το κτίριο της γενικής γραμματείας τύπου και ενημέρωσης για ένα διαγωνισμό με τέτοιους περιορισμούς σε υποψηφίους που έχει προβλεφθεί να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μέρες, ενώ θα μπορούσε άνετα να κλειστεί κάποιος όροφος ξενοδοχείου με μία αίθουσα για την εγκατάσταση του συστήματος. Χρειαζόταν ένα κρατικό κτίριο με την κατάλληλη διαρρύθμιση και την παρουσία μόνο κρατικών υπαλλήλων.

Προηγήθηκε ένα κλίμα πολιτικής τρομοκρατίας που καλλιεργήθηκε αμέσως πριν το διαγωνισμό όταν όλοι οι ιδιοκτήτες καναλιών βρέθηκαν να ανακρίνονται στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και ομόφωνη κοινοβουλευτική απόφαση για τα δάνεια που πήραν ή δεν πήραν για τη λειτουργία τους. Έτσι δικαίωσαν ηθικά και πολιτικά τόσο τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ για διαπλεκόμενους με το τραπεζικό σύστημα, όσο και το κρατικό επιχείρημα για τη δικαιολόγηση του αριθμού των 4 αδειών ότι μόνο 4 κανάλια μπορούν να είναι βιώσιμα με δεδομένη την κρίση στην αγορά και τη μείωση των διαφημίσεων. Αν ίσχυε αυτό δεν χρειαζόταν να μοχθήσει τόσο η κυβέρνηση και να κινητοποιεί ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό. Μπορούσε να τα αφήσει να χρεωκοπήσουν από μόνα τους.

Η μεγαλύτερη όμως κατρακύλα του κοινοβουλευτικού συστήματος ήταν όταν όλα τα κόμματα στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας άφησαν τον υπόδικο ναζιστή Κασιδιάρη να ανακρίνει προκλητικά και με απειλές τους ιδιοκτήτες των καναλιών.

 

Την ώρα της μέγιστης «δημοκρατικής μεταρρύθμισης» ο ναζισμός αποχαλινώνεται

Μέσα στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ ο ναζιστής υπόδικος για την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας αφέθηκε ασύδοτος να παίξει το ρόλο του κατήγορου του Κοντομηνά και του τιμητή της διαφάνειας και της εντιμότητας του πολιτικού συστήματος. Ο Κοντομηνάς μπόρεσε και απάντησε στις προκλήσεις του ναζιστή και ήταν ο μόνος στην αίθουσα που το έκανε. Είναι χαρακτηριστικά τα σχετικά αποσπάσματα (http://www.sport-fm.gr/article/epeisodio-kasidiari-kodomina-stin-eksetastiki-epitropi-ti-les-bre-karagkiozi-blaka-video/3190038):

<<Κασιδιάρης Ηλίας:Ποιος είναι ιδιοκτήτης συχνότητας που εκπέμπει Alpha;

Κοντομηνάς Δημήτρης:Σας είπα ότι τον σταθμό τον έχω μεταβιβάσει στην κόρη μου …

Κασ. Η.:Το Σύνταγμα λέει ότι οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και οι συχνότητες ανήκουν στο λαό… μην μου κουνάτε το χέρι…

Κ.Δ.:Εσύ μου χτυπάς το χέρι και φωνάζεις, εγώ εδώ δεν είμαι κατηγορούμενος….

Κασ. Η.:Μπορώ να φωνάξω πιο δυνατά, επαναφέρετε τον άνθρωπο…

…….

Κ. Δ.:Εάν δείξουμε αυτά που λέει η ΧΑ καήκατε…

Κασ. Η.:Γιατί τι είστε εσείς και κρίνετε την Χρυσή Αυγή; Κριτικός κινηματογράφου ή ο Σπίλμπεργκ;

…….

Κασ. Η.:Δεν θα με κρίνετε εσείς κύριε μάρτυς

Κ.Δ.:Θα σας κρίνω, εσείς πως κρίνετε;

Κασ. Η.:Μην φωνάζετε, υπάρχει κίνδυνος εμφράγματος

……

Κασ. Η.:Προσέχτε, μας λέτε ότι δεν έχετε λογαριασμό στην Ελβετία στην HSBC

Κ.Δ.:Σας απάντησα έχω χαρτί από την εισαγγελεία της Ελβετίας, κατόπιν δικαστικής συνδρομής που λέει ότι δεν έχω κανένα λογαριασμό στην Ελβετία.

Κασ. Η.:Η Interamerican, δεν είχε λογαριασμό έστω μηδενικό, είσαι ψεύτης

Κ.Δ.:Ακούστε κύριε «Τίποτα»…. Γιατί είστε ένα μηδέν…

Κασ. Η.:Τι λες βρε καραγκιόζη, βλάκα σέβομαι την ηλικία και δεν σηκώνομαι…>>.

 

Έτσι βρέθηκε ο Κασιδιάρης να κάνει οικονομικό έλεγχο με απειλές για ξυλοδαρμό σε έναν ιδιοκτήτη καναλιού γιατί προφανώς οι αρχηγοί δολοφονικών συμμοριών μπορούν να είναι θεσμικοί εγγυητές στο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνική βουλή όπου τα 6 κόμματα συνεργάζονται αγαστά με μία δολοφονική συμμορία, τόσο πολύ μάλιστα ώστε να της αναγνωρίζουν το δικαίωμα να ελέγχει τη λειτουργία των καναλιών. Ασφαλώς αργά θυμήθηκε ο υπό άμεση ή μεσοπρόθεσμη πολιτική εκτέλεση Κοντομηνάς ότι αν έδειχναν τι έλεγε η ΧΑ, αυτή θα είχε καεί και μαζί της τα 6 κόμματα που τη στηρίζουν. Γιατί τότε που μπορούσαν τα κανάλια, δεν θέλησαν να έρθουν σε σύγκρουση με τους πολιτικούς προστάτες της, τώρα που το θέλουν, οι πιο ένθερμοι από τους προστάτες της βρίσκονται στην εξουσία και κρατάνε στα χέρια τους τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Ένας επιτελάρχης του Πούτιν, ένας μεγαλοεργόλαβος δημοσίων έργων, και ένας υπόδικος για κακουργήματα επιχειρηματίας στη μάχη κατά της διαπλοκής!!!

Ενώ η κυβέρνηση και το κοινοβουλευτικό καθεστώς που τη στηρίζει έχουν επιδοθεί με τις επιμέρους συγκρούσεις και διαφωνίες τους σε αυτή τη μάχη τάχα κατά της διαπλοκής των καναλαρχών, μένουν στο απυρόβλητο οι τρεις νέοι υποψήφιοι απόκτησης τηλεοπτικής άδειας που υποτίθεται έρχονται να αλλάξουν το τηλεοπτικό τοπίο.

Ήταν ο Σκάϊ και ο Αντέννα που αποκάλυψαν έστω και καθυστερημένα ότι ο Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος του Πούτιν, και τον κατάγγειλαν για τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο έφτιαξε την περιουσία του στη Ρωσία. Τώρα τους απειλεί με μηνύσεις.

Ο δεύτερος που φιλοδοξεί να γίνει διαμορφωτής της πολιτικής σκέψης του ελληνικού λαού έχει στενούς δεσμούς με ψευτοΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει εργολαβίες δημοσίων έργων, ενώ λίγες μέρες μόνο πριν το διαγωνισμό του δόθηκε συμπληρωματική εργολαβία 13 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή και αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου στο νησί της Λέσβου. Όταν ρωτήθηκε ο υπουργός υποδομών στη Βουλή για αυτή τη σύμβαση η απάντηση ήταν ότι «δε δύναται να παρακολουθεί το έργο των εκατοντάδων επιτροπών που εργάζονται στο υπουργείο και την ημερήσια διάταξή τους» (www.skai.gr, 3/8/2016). Λες και κάθε μέρα δίνονται εργολαβίες 13 εκ. Ευρώ σε μια χώρα όπου οι σιδηρόδρομοι πουλιούνται για 45 εκατομμύρια Ευρώ. Τον Καλογρίτσα έχει καταγγείλει ο ίδιος ο Καμμένος ενδεχόμενα γιατί θέλει να ξεπλυθεί από την κατηγορία ότι αυτός τον καλύπτει σε όλα αυτά.

Αλλά ο Καλογρίτσας δεν έφτασε να παίρνει τυχαία εργολαβίες από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας πολύ έμπιστος άνθρωπος του ρωσόδουλου καθεστώτος από τα παλιά. Ήταν στέλεχος του ψευτοΚΚΕ που είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Φλωράκη. Συμμετείχε σα μέτοχος στην εφημερίδα «Πρώτη», που κυκλοφόρησε από το 1986 μέχρι το 1990. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελευθέρου Τύπου (http://www.eleftherostypos.gr/ellada/19630-xristos-kalogritsas-o-ergolavos-tis-aristeras-pou-thelei-na-ginei-kanalarxis/), η εφημερίδα αποτέλεσε τη γέφυρα του ψευτοΚΚΕ για να φτιαχτεί ο Συνασπισμός. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» ο στόχος του Καλογρίτσα είναι να στήσει ένα «αριστερό κανάλι» για την οργάνωση και τη στελέχωση του οποίου έχει επιστρατευτεί ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτης.

Ο τρίτος στη σειρά από τους νεοεμφανιζόμενους είναι ο άνθρωπος του Κόκκαλη, Μαρινάκης, γνωστός για τους υπό καθεστωτική κάλυψη τραμπουκισμούς του στο ποδόσφαιρο και ήδη υπόδικος για τα εξής πέντε κακουργήματα: 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Κι όμως ο τύπος αυτός έγινε δεκτός στις 14 Ιούλη από την πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που παρέλαβαν αυτοπροσώπως πειθαρχική αναφορά κατά δύο δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται τις υποθέσεις του και τόλμησαν να του ασκήσουν δίωξη! Ένα μήνα πριν, στα μέσα Ιούνη, για λογαριασμό του Μαρινάκη είχε κινητοποιηθεί αστυνομία και εισαγγελία που έκαναν μία πρωτοφανή μεταμεσονύχτια εισβολή στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι χωρίς ένταλμα σύλληψης για να συλλάβουν «προληπτικά» το δημοσιογράφο της εκπομπής «Δίκη της Δευτέρας» Κ. Θωμαΐδη, ώστε να μην παιχτεί ρεπορτάζ για το Μαρινάκη, επειδή ο τελευταίος είχε κάνει μήνυση στο δημοσιογράφο για τα ρεπορτάζ του! (http://www.kathimerini.gr/863618/article/epikairothta/ellada/prolhptikh-efodos-eisaggelea-ston-skai). Να, πως θα λειτουργήσει το νέο τηλεοπτικό τοπίο που θα έχει εκκαθαριστεί από τους «διαπλεκόμενους» επί ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η άθλια στάση των λεγόμενων φιλοευρωπαϊκών κομμάτων και οι πλάτες της Κομισιόν στο καθεστώς Τσίπρα

Για όλα αυτά τα σκάνδαλα οι ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων κάνουν πλάτες στο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση απέχουν από οποιαδήποτε καμπάνια δημόσιας καταγγελίας, από δικαστικές προσφυγές, μηνύσεις, αιτήματα για σύσταση εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών, και από δηλώσεις πολιτικής καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αποτέλεσμα αυτής της καθολικής διακομματικής στάσης στήριξης του Τσίπρα ήταν η αναδίπλωση της αρμόδιας επιτροπής της Κομισιόν στις ενστάσεις της για τη διαδικασία απόδοσης των τηλεοπτικών αδειών. Δεν μπορούμε να μην υποθέσουμε ότι θα έχει βάλει το χεράκι του σε αυτό και ο αφοσιωμένος υπερασπιστής του Πούτιν Γιουνκέρ. Η Κομισιόν είχε ξεκινήσει διαδικασία έρευνας παράβασης του κοινοτικού δικαίου κατά της Ελλάδας για την υπόθεση της αδειοδότησης των καναλιών με επιστολή της προς την ελληνική κυβέρνηση στην οποία την κατηγορούσε ότι επιχειρεί τη χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα και για συγκέντρωση εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα. Τώρα όμως που ήρθε η ώρα να ληφθεί μία απόφαση για το αν υπάρχει ζήτημα παράβασης από το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωράει στο διαγωνισμό, και με δεδομένη τη στήριξη των κοινοβουλευτικών ηγεσιών της χώρας στον Τσίπρα, οι φίλοι του στην Ευρώπη κινητοποιήθηκαν ώστε να γίνει μία θεαματική αναδίπλωση της Κομισιόν που τώρα «τετραγωνίζει τον κύκλο» σύμφωνα με το χαρακτηριστικό τίτλο ρεπορτάζ της ιντερνετικής πύλης iefimerida. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι τα ζητήματα που θέτει δεν έχουν καμία σχέση με τον εν εξελίξει διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι η αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο δεν απασχολεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή!!! (http://www.iefimerida.gr/news/276102/tetragonizei-ton-kyklo-i-komision-allo-adeies-allo-egklisi-elladas-gia-adeies).

Η υπόθεση της λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα ήταν από την αρχή ένα δείγμα της λειψής δημοκρατίας στη χώρα μετά τη μεταπολίτευση. Από το κανάλι του στρατού, περάσαμε στα κρατικά κανάλια που ήταν οι μόνοι τηλεοπτικοί σταθμοί μέχρι το 1989 οπότε και πήρε την πρώτη άδεια το ΜΕΓΚΑ από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μόνο κάτω από την έντονη πίεση για αυτό το ζήτημα της Ευρώπης. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσε στην ιδιωτική τηλεόραση γιατί ήταν ένας τρόπος για να κερδίσει τηλεοπτική προβολή που δεν είχε και που δεν μπορούσε να έχει μέσω των ελεγχόμενων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρατικών καναλιών. Σε όλη την επόμενη περίοδο των Σημίτη, Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Σαμαρά, και συγκυβερνήσεων, σύσσωμο το καθεστώς αρνήθηκε να δώσει οριστικές άδειες στα κανάλια και ματαίωσε κάθε διαγωνισμό που ξεκίνησε, ακριβώς γιατί ήθελε τα ΜΜΕ να είναι εξαρτημένα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τις κοινοβουλευτικές ηγεσίες. Η πρώτη απόπειρα κρατικού ελέγχου των καναλιών μέσα από τη θέσπιση νόμου για οριστικές άδειες έγινε επί κυβέρνησης του ανηψιού Καραμανλή με τον περίφημο νόμο του «βασικού μετόχου» για τον αποκλεισμό των εργολάβων του δημοσίου από την ιδιοκτησία καναλιών. Είχαμε γράψει τότε, ότι «το σύνθημα των ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ : “όχι τα ΜΜΕ στα χέρια του ιδιωτικού κεφάλαιου” σημαίνει αναγκαστικά ΜΜΕ στα χέρια του κράτους ή ακόμα και των κρατικών ολιγαρχών» (http://www.oakke.gr/na399/vasmetoh399.htm). Ο νόμος αυτός ακυρώθηκε από την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι μόνο το 2016 όπου έχει αναλάβει πια την εξουσία το πιο προωθημένο σοσιαλφασιστικό κόμμα, όπου η ντόπια αστική τάξη είναι μισοτσακισμένη οικονομικά από τους σαμποταριστές, πολιτικά διασπασμένη και αδύναμη και σε ένα όλο και πιο μεγάλο βαθμό υποταγμένη στα επελαύνοντα ρωσοκινέζικα συμφέροντα, όπου οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες είναι τόσο δουλικές στον Πούτιν, όπου οι ναζιστές έχουν μπει στη Βουλή, όπου οι εργαζόμενοι είναι ανοργάνωτοι και αποδεκατισμένοι από συνδικάτα ή βρίσκονται στα νύχια του σοσιαλφασισμού, όπου το σαμποτάζ έχει δημιουργήσει συνθήκες ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης που αντιστοιχούν σε πολεμικές περιόδους, και όπου η καταδιαβρωμένη από πράκτορες υφεσιακή Ευρώπη βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της απέναντι στην επίθεση του ρωσοκινεζικού άξονα, που το διακομματικό σύστημα εξουσίας αποφάσισε να δοθούν οριστικές τηλεοπτικές άδειες στη χώρα. Τώρα είναι εξασφαλισμένες οι συνθήκες που θα επιτρέψουν τον κατοχυρωμένο με αντισυνταγματικό νόμο έλεγχο των καναλιών από το σοσιαλφασιστικό ρωσόδουλο κράτος, δηλαδή τη λογοκρισία, τη φίμωση και τις διώξεις σύμφωνα με τις συνταγές του Πούτιν.

Είναι χαρακτηριστικό πόσο διασπασμένοι είναι ακόμα και αυτή την ώρα οι ιδιοκτήτες των καναλιών που δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν μία κοινή καμπάνια κατά της κυβέρνησης της πιο ωμής και ξεδιάντροπης υπερδιαπλοκής, την ώρα που κατηγορούνται από αυτήν σαν πυλώνες της διαπλοκής, αν και ξεκίνησαν αρχικά με μια καμπάνια ενάντια στο όργιο των 4 καναλιών ξεμένοντας ωστόσο από την αναγκαία κομματική υποστήριξη. Έτσι τις τελευταίες μέρες αρκέστηκε να προβάλει ο καθένας τη δικιά του μονότονη ιστορία για το πόσο νόμιμος είναι και πόσα χρήματα έχει καταβάλει στο κράτος, ενώ όλοι τους μαζί αφήσανε μόνο του και κρεμάσανε το ΜΕΓΚΑ. Είναι άλλο τόσο χαρακτηριστικό πως οι χιλιάδες εργαζόμενοι των καναλιών που απειλούνται ωμά από την κυβέρνηση με ανεργία και μάλιστα και ιδιαίτερα του ΜΕΓΚΑ που στραγγαλίστηκε, παραμένουν αδρανείς να παρακολουθούν τις εξελίξεις και αφήνουν την κυβερνητική ΕΣΗΕΑ ασύδοτη να χειραγωγεί οποιαδήποτε κίνησή τους και να τους οδηγεί μαζικά στο χαμό. Στο βάθος ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι αλλά και οι τεχνικοί των καναλιών έχουν ακινητοποιηθεί από την καθεστωτική πλέον ιδεολογία που εμφύσησε ο σοσιαλφασισμός στις μάζες και στους ίδιους σύμφωνα με την οποία τα ΜΜΕ σαν αστικά λένε μόνο ψέμματα και πάντα ψέμματα, καθώς υπηρετούν όλα μαζί ενιαία και αδιαίρετα το κεφάλαιο και μάλιστα το πιο διεφθαρμένο κομμάτι του κεφάλαιου που αγοράζει για λογαριασμό του τους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς που ασκούν τη δικτατορία τους μέσω των καναλιών. Έτσι δεν πειράζει να κλείσουν όλα μαζί με το χαζοκούτι τους. Σε εποχές μαζικού επαναστατικού κινήματος αυτό θα είχε κάποιο νόημα αρκεί να είχε αποδειχτεί ότι δεν επιτρεπόταν στους επαναστάτες να έχουν δικά τους ΜΜΕ ή να μιλάνε μέσα από τα υπάρχοντα ΜΜΕ. Αλλά όταν επελαύνει ο φασισμός και αυτήν την αντιΜΜΕ εκστρατεία την έχουν καθοδηγήσει τα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσαν ασταμάτητα ολημερίς και ολοχρονίς στα ΜΜΕ και στις τηλεοράσεις σε όλα τα τραπέζια και σε όλες τις ειδήσεις, αυτή η φαινομενικά ισοπεδωτική και αριστερίστικη θεωρία σημαίνει ένα πράγμα: πέρασμα όλης της πολιτικής και ιδεολογικής προπαγάνδας σε ένα και μόνο κομμάτι της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού, και μάλιστα το πιο φασιστικό, που σημαίνει ανοιχτή τρομοκρατική δικτατορία αυτού του κομματιού. Γι αυτό η ΟΑΚΚΕ προειδοποιούσε εδώ και δεκαετίες το λαό τι έκρυβε η αντιΜΜΕ εκστρατεία της ψευτοαριστεράς καθώς και το σύνθημα του καθεστωτικού αναρχισμού: «ρουφιάνοι δημοσιογράφοι». Τώρα θα μάθει ο λαός τι σημαίνουν όλα αυτά και γιατί πάντα το κομμουνιστικό κίνημα υπεράσπιζε τα αστοδημοκρατικά δικαιώματα και ιδιαίτερα την ελευθερία του τύπου στον καπιταλισμό.

Εννοείται ότι η επέλαση του φασισμού δεν θα σταματήσει στα κανάλια. Σειρά έχει το ραδιόφωνο, το ίντερνετ και τελικά ο έντυπος τύπος. Τώρα κάνει μία αιφνιδιαστική επίθεση για να εμποδίσει οποιεσδήποτε αντιδράσεις, αλλά αυτή προκαλεί αντίστοιχα αφυπνίσεις, και ένα τρανταχτό τέτοιο παράδειγμα είναι η διαρκής καταγγελία από το στραγγαλιζόμενο ΜΕΓΚΑ και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αυτό το ελεεινό μέτωπο συνενοχής έδειξε το αληθινό γλοιώδες πρόσωπο του στη διάρκεια της επίσκεψης του αρχισφαγέα Πούτιν στη χώρα μας.

Σε αυτή τη διαδικασία της δημοκρατικής αφύπνισης και οργάνωσης, η πολιτική γραμμή και πράξη της ΟΑΚΚΕ θα παίξουν έναν καίριο ρόλο.