Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Πλήρης επιβεβαίωση της ΟΑΚΚΕ

Σε παλαιότερο άρθρο της Νέας Ανατολής γράφαμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ ότι ουσιαστικά η κυπριακή ηγεσία εξωθούσε τους Τούρκους να βγάλουν το πλοίο Μπαρμπαρός,

 

ώστε, επικαλούμενοι το γνωστό “τουρκικό κίνδυνο”, να δώσουν το πρόσχημα στη Ρωσία να κατέβει στις θερμές θάλασσες.

 

Η πρόσφατη επίσκεψη της κυπριακής ηγεσίας στη Μόσχα επιβεβαίωσε απόλυτα την παραπάνω εκτίμηση. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 25 Φλεβάρη ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Λαβρόφ και Κασουλίδη, Ρωσίας και Κύπρου αντίστοιχα, για τον ελλιμενισμό ρωσικών πολεμικών πλοίων στα κυπριακά λιμάνια! Για να καταλάβουμε την τεράστια σημασία αυτής της κίνησης, η εφημερίδα Καθημερινή (26 Φλεβάρη) αναφέρει ότι “είναι η πρώτη φορά που χώρα-μέλος της ΕΕ παραχωρεί τέτοιου είδους διευκολύνσεις στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό, ενώ ανάλογη συμφωνία συνεργασίας των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών και παραχώρησης διευκολύνσεων στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν μεταξύ Λευκωσίας και Μόσχας”. Η Κύπρος δηλαδή λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος των ρωσικών συμφερόντων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

Ο Πούτιν, βέβαια, που παρευρισκόταν στην υπογραφή της συμφωνίας, “σημείωσε πως αυτή αφορά πρωτίστως ρωσικά σκάφη που συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας και της πειρατείας” και “τόνισε πως η ναυτική συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Λευκωσίας δεν στοχοθετεί κανένα άλλο κράτος” (skai.gr/news, 25 Φλεβάρη). Και πάλι δηλαδή η δήθεν μάχη κατά της τρομοκρατίας κτλ. ως φύλλο συκής για το ρωσικό επεκτατισμό.

Ο κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης προσφέρθηκε, ως γνήσιος ρωσόδουλος, να “εργαστεί, ώστε να αποκατασταθεί η στρατηγική συνεργασία Μόσχας-Βρυξελλών” (Καθημερινή, 26 Φλ.). Το ίδιο άλλωστε είχε πει και ο Τσίπρας στην πρώτη στο εξωτερικό επίσκεψή του ως πρωθυπουργού στην Κύπρο, ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα γενικότερα προσφέρεται να παίξει το ρόλο γέφυρας μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνολικά μεταξύ Κύπρου-Ρωσίας υπογράφτηκαν έντεκα συμφωνίες (!) που αφορούσαν “στους τομείς της ενέργειας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της άμυνας (sic) και της ασφάλειας” (Sigmalive, 26 Φλεβάρη). Με τις συμφωνίες αυτές “επικαιροποιήθηκε και η Συμφωνία για Στρατιωτική και Τεχνική Συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που υπογράφτηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 1996 και αφορά ανάπτυξη στρατιωτικής συνεργασίας” (στο ίδιο).

Και, βέβαια, ο Αναστασιάδης αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση του Πούτιν να επισκεφθεί και πάλι τη Μόσχα στις 9 Μαΐου, για το γιορτασμό της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Εκεί θα πάει μαζί με το άλλο καρντάσι, τον Τσίπρα, που έχει αποδεχθεί παρόμοια πρόσκληση του Πούτιν. Όλος ο θίασος επί σκηνής!