Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Η Ιρλανδία βγήκε από το μνημόνιο εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Ο λόγος που το κατάφερε ήταν ότι, όπως έκανε και πριν την χρεοκοπία της, πρόσεξε τη βιομηχανία της και ιδιαίτερα την εξαγωγική. Ένα από τα μέτρα που πήρε ήταν η χαμηλή φορολόγηση της. Αμέσως μετά τα μνημόνια και τους όρους των δανειστών η Ιρλανδία μείωσε τη φορολογία της βιομηχανίας της στο 10%.
Μάλιστα αυτή η μείωση προκάλεσε την αντίδραση της Μέρκελ σαν πολύ χαμηλή. Η Ιρλανδία παρόλα αυτά δεν άλλαξε την πολιτική της με αποτέλεσμα την αύξηση την εξαγωγών της, τη  μείωση του δανεισμού της και την έξοδό της από τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις τους. Ακριβώς αντίθετα, στην Ελλάδα των ρωσόδουλων σαμποταριστών, η κυβέρνηση φροντίζει να αυξάνει τους φόρους με κάθε τρόπο έτσι ώστε να κλείσουν και όσες βιομηχανίες εξακολουθούν ακόμη να υπάρχουν. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με διάταξη του νέου φορολογικού νόμου Ν.4172/2013 και Ν.4174/2013 υποχρεώνει τις εταιρίες που διατηρούν ειδικούς λογαριασμούς με αφορολόγητα αποθεματικά  τα οποία είναι τα κεφάλαια που χρησιμοποιούν για επενδύσεις, να φορολογηθούν το 2013 ή το αργότερο το 2014. Ένα τέτοιο θύμα είναι η αλευροβιομηχανία Μύλοι Λούλη, που είναι η μεγαλύτερη του κλάδου και με αυτό τον τρόπο χάνει 5,2 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιούσε για νέες επενδύσεις.
 
ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Το ΣτΕ ακύρωσε επένδυση 80 εκατ ευρώ στη νησίδα Αλατάς του Παγασητικού κόλπου. Συγκεκριμένα “το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας γνωμοδότησε υπέρ της προσφυγής που είχαν υποβάλει κάτοικοι και περιβαλλοντικό σωματείο της ευρύτερης περιοχής, που εναντιώνονταν στην προωθούμενη τουριστική επένδυση της εταιρείας United Five Development Hellas” (http://www.kathimerini.gr/759342/article/oikonomia/real-estate/akyrwsh-ependyshs-ston-alata-apo-to-ste). Το ΣτΕ ακύρωσε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος, με το επιχείρημα ότι δεν είναι επιτρεπτή η ανάπτυξη ακινήτων σε περιοχές όπου δεν έχει γίνει χωροταξικός σχεδιασμός, δηλαδή δεν έχουν καθοριστεί χρήσεις γης. Δηλαδή το ΣΤΕ δεν λέει καν ότι αυτή η συγκεκριμένη χρήση γης δεν είναι κατάλληλη, αλλά ότι αφού δεν υπάρχει ευρύτερο σχέδιο για την περιοχή, τότε η χρήση είναι οπωσδήποτε ακατάλληλο. Είναι σαν να λέμε ότι ένας άνθρωπος δεν είναι υγιής γιατί δεν έχει κάνει εξετάσεις που να το αποδεικνύουν. Τέτοιες βρωμιές σε μια χώρα με την ανεργία των νέων πάνω από 50%. Κάποτε οι εγκληματίες του ΣΤΕ θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό και κυρίως θα λογοδοτήσουν οι πολιτικοί σαμποταριστές.
Γιατί η τακτική με την οποία έγινε και  αυτό του σαμποτάζ είναι συνηθισμένη. Μια επιτροπή κατοίκων, που είναι συνήθως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ή του ψευτοΚΚΕ, κάνει προσφυγή στο ΣτΕ και αυτό την κάνει δεκτή. Αυτή η τακτική έχει εφαρμοστεί στα μεταλλεία της Χαλκιδικής παλιότερα, στον εκσυγχρονισμό της Πετρόλα, στο Βοτανικό με το εμπορικό κέντρο της Βωβός κλπ. Κλπ.
 
Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΑΜΠΟΤΑΖ
Σύμφωνα με την έκθεση που εκπόνηση το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ από το 1975 μέχρι το 2005 “παρήχθησαν 3.450 νόμοι, 20.580 προεδρικά διατάγματα, 114.905 υπουργικές αποφάσεις, 24.010 αποφάσεις Περιφερειών και 8.575 αποφάσεις διοικητικών αρχών” (http://www.kathimerini.gr/755502/article/oikonomia/epixeirhseis). Το υπέρογκο ρυθμιστικό βάρος για τις  ελληνικές επιχειρήσεις και το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό για τις μικρομεσαίες, κατατάσσει την Ελλάδα στη χειρότερη θέση μεταξύ των 17 χωρών της Ευρωζώνης, με το κόστος να ανέρχεται στο 4,4% του ΑΕΠ ή στα 7,8 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση των σαμποταριστών απλουστεύοντας τις νομικές διαδικασίες και φτιάχνοντας ένα σταθερό οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον, θα μπορούσε να εξασφαλίσει άμεσες επενδύσεις και να προσελκύσει και νέες.
 
ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ SILICON VALLEY!
Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι δυστυχώς αληθινό! Το 1999 όλες σχεδόν οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής αποφάσισαν τη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου. Πρόκειται για μια επένδυση 12 εκατ ευρώ.  Έτσι ίδρυσαν τη συλλογική πολυμετοχική εταιρεία “Τεχνόπολη-Ακρόπολις” στην οποία μετείχαν 130 όμιλοι πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Αγόρασαν ένα ανενεργό ορυχείο αργίλου στο 26ο χιλ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Παρά τις υπουργικές αποφάσεις και τα προεδρικά διατάγματα, τις διάφορες εφορίες αρχαιοτήτων κλπ που ενέκριναν την επένδυση, οι σαμποταριστές στο ΣτΕ το 2006 γνωμοδότησαν ότι “μη νομίμως η περιοχή της Τεχνόπολης εξαιρέθηκε από τις ζώνες προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας, όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί σε σχετικό προεδρικό διάταγμα”. Ωστόσο το 2008 το ΣτΕ έκρινε ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει. Με βάση αυτή τη γνωμοδότηση εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου η έκταση αποκτά τους υφιστάμενους όρους δόμησης στις ζώνες προστασίας της Πάρνηθας. Ωστόσο, το 2012 το 5ο τμήμα του ΣΤΕ, το πιο ειδικευμένο στο σαμποτάζ, ακύρωσε το συγκεκριμένο π.δ. με αποτέλεσμα το έργο-τουλάχιστον όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί- να μην μπορεί να προχωρήσει.