Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΗΣ COSCO, ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΝΕΟ-ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

  Παντού η εργοδοσία  ποδοπατεί τα εργατικά δικαιώματα, άλλά μόνο στην COSCO οι εργαζόμενοι δουλεύουν σα δούλοι. Αυτό γίνεται γιατί τους αποικιοκράτες της COSCO τους καλύπτει  η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, τα δικαστήρια, η επιθεώρηση εργασίας, η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η  COSCO δίνει δουλειά σε μια χώρα ανέργων. Στην πραγματικότητα κλέβει χιλιάδες θέσεις εργασίας και στερεί πελώρια κεφάλαια  από τη χώρα. 
Παντού στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι στενάζουν κάτω από απελπιστικές μισθολογικές και εργασιακές συνθήκες γιατί τα αφεντικά οργιάζουν εκμεταλλευόμενα την πελώρια ανεργία, την προώθηση από το κράτος της μαύρης εργασίας,   και την προδοτική εγκατάλειψη των εργαζομένων από τα επίσημα συνδικάτα. 
Όμως  το έγκλημα της ΚΟΣΚΟ δεν έχει όμοιό του. Γιατί η COSCO δεν είναι κανένα περιθωριακό μικρομάγαζο, αλλά μια πελώρια και νευραλγική επιχείρηση στο κέντρο της χώρας που επίσημα  έχει καταργήσει από πάνω ως κάτω το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και κάθε εργατική νομοθεσία.  Η παρανομία της COSCO στα εργασιακά είναι κρατικός οδηγός παρανομίας, δουλείας και αντεργατικής κτηνωδίας για όλη τη χώρα. Λέμε κρατικός οδηγός καθώς κυβέρνηση, κόμματα, δικαστήρια, συνδικάτα  βουλώνουν το στόμα τους μπροστά σε αυτό το αίσχος. Αν η ΚΟΣΚΟ επιβάλει τον εργασιακό φασισμό της σε όλο το λιμάνι και την Επισκευαστική Ζώνη, όλοι οι εργαζόμενοι  θα υποδουλωθούν στα νέα αποικιοκρατικά αφεντικά, αλλά και στις άλλες μεγάλες και μικρές εργοδοτικές βδέλλες. 
Όλοι στον Πειραιά ξέρουν ότι στην COSCO οι υπερωρίες είναι υποχρεωτικές και δεν πληρώνονται. Ότι  οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να πάνε για δουλειά όποια ώρα τους τους καλέσει στο κινητό η COSCO, ξαφνικά, οποιαδήποτε στιγμή του 24ωρου, σε όποια κοινωνική υποχρέωση και αν βρίσκονται. Το ότι ένας εργαζόμενος πρέπει να είναι στη διάθεση του εργοδότη όλο το 24ωρο είναι σαν να δουλεύει όλο το 24ωρο. Μόνο οι δούλοι δεν είχαν καθόλου δικό τους χρόνο και δεν μπορούσαν να προγραμματίσουν τη ζωή τους γιατί δεν τους ανήκε.  Σε αυτό το πνεύμα της δουλοκτησίας είναι και το ότι αν αρωστήσουν οι εργαζόμενοι δεν μετράει αν τους δίνει άδεια ο γιατρός του ΙΚΑ, αλλά ο γιατρός της COSCO. Τέλος οι συνθήκες δουλειάς είναι επικίνδυνες γιατί καταπατούνται οι όροι ασφάλειας. Για να μπορεί να επιβάλει τα παραπάνω η COSCO απαγορεύει στους εργαζόμενους  το συνταγματικό δικαίωμα που κατοχύρωσαν όλες οι σύγχρονες κοινωνίες με ποταμούς ιδρώτα, δακρύων και αίματος: το να έχουν σωματείο!!!!!!!!!! 
Το πόσο κράτος εν κράτει είναι η ΚΟΣΚΟ αποδεικνύεται από το ότι δεν αναγνωρίζεται στο χώρο της ούτε η δικαιοδοσία του Εργατικού Κέντρου, ούτε της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων, ούτε της ΓΣΕΕ. Όλα αυτά έχουν προκαλέσει την καταγγελία του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών, κι όμως  η ΓΣΕΕ, όπως και το ΠΑΜΕ, δεν κάνουν καμιά καμιά δραστήρια εκστρατεία ενάντια σε αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση. Αυτό οφείλεται στο ότι τα κόμματα που βρίσκονται πίσω από τα επίσημα συνδικάτα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το λεγόμενο ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ, υπηρετούν τα συμφέροντα των νέων αφεντικών της χώρας που είναι κυρίως η Ρωσία και από κοντά η στρατηγική σύμμαχός της Κίνα. Την  ιδια σταση εννοείται κρατάει και η ναζιστική, δήθεν πατριωτική, Χρυση Αυγή, που υπηρετεί τη φασιστική Ρωσία με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο. Αυτά τα κόμματα δείχνουν στο λαό σαν βασικό εχθρό την ΕΕ, που έχει και αυτή βαριές ευθύνες για την πείνα του λαού, αλλά είναι  αυτά τα ίδια που κάνοντας βιομηχανικό σαμποτάζ επί 30 χρόνια προκάλεσαν την χρεωκοπία της χώρας για να την παραδώσουν σήμερα σχεδόν τζάμπα  κυρίως στη Ρωσία και στην Κίνα. Να γιατί αυτές  και όχι η ΕΕ παίρνουν τράπεζες, ακριβή τουριστική γη, ενέργεια, λιμάνια και άλλες ζωτικές υποδομές . Να γιατί θέλουν τώρα να δώσουν όλο το λιμάνι του Πειραιά την Κίνα και στη Ρωσία τους σιδηροδρόμους. 
Την αποικιακή αρπαγή του λιμανιού από την COSCO όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα την ονομάζουν ιδιωτικοποίηση για να κρύψουν ότι πρόκειται για κινέζικη κρατικοποίηση, δηλαδή για παράδοση της πύλης της χώρας από το ελληνικό κράτος στο κινέζικο κράτος. Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το λαό ότι  το λιμάνι ανθίζει σήμερα λόγω COSCO. Η αλήθεια είναι ότι κυβερνητικές και κομματικές ηγεσίες σαμποτάρανε για δεκαετίες το λιμάνι με απαγόρευση  επενδύσεων ενώ τώρα δίνουν όλες τις άδειες για νέα κτίρια στην COSCO στο λεπτό . Τις προβλήτες 2 και 3 τις δώσανε  στην Κίνα με στημένο διαγωνισμό αφού όλοι οι ιδιωτικοί ανταγωνιστές της ΚΟΣΚΟ  εξουδετερώθηκαν από τις παρατεταμένες απεργίες των κρατικών συνδικαλιστών του ΟΛΠ κάτω από την ηγεσια της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ. Οι απεργίες σταμάτησαν με το μαχαίρι μόλις οι παλιοί εργαζόμενοι πήραν αποζημιώσεις και συντάξεις από το ελληνικό κράτος για να προσλάβει η COSCO τους νέους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Τα κόμματα κρύβουν ότι η COSCO είναι η μόνη επιχείρηση που δεν πληρώνει ΦΠΑ. Αφήνουν τον κόσμο να νομίζει  ότι δίνει δουλειές ενώ κόβει δουλειές, γιατί από τη μια χρησιμοποιεί τους μισούς εργάτες απ όσους θα χρειαζόταν αν δούλευαν με κανονικές συνθήκες δουλειάς, και από την άλλη, όσο μπορεί, δεν ρίχνει λεφτά στην Ελλάδα για τις επενδύσεις που κάνει, όπως πχ τους γερανούς της προβλήτας 2, που τους έφτιαξε εξ ολοκλήρου στην Κίνα. Αν μάλιστα πάρει τον ΟΛΠ η Κίνα δεν θα πληρώνει ούτε το νοίκι που πληρώνει σήμερα. Όσο για τα κοντέηνερ που φέρνει και τα στέλνει έξω με τον ΟΣΕ-όπου οι μισθοί επίσης έχουν τσακιστεί- ελάχιστα θα αφήνουν στην Ελλάδα, αν πάρει τον ΟΣΕ η Ρωσία και τα ντόπια τσιράκια της.
Τελικά η COSCO είναι μόνο ένα αποικιακό κάτεργο που θα μολύνει τον Πειραιά και όλη τη χώρα με την αντεργατική κτηνωδία της, και τελικά με την διαφθορά που είναι σύμφυτη με το φασισμό και την έλλειψη κάθε ελέγχου.   Όλοι οι δημοκράτες και πατριώτες πρέπει να μπουν σε ένα μέτωπο αγώνα που θα εμποδίσει αυτήν την εξέλιξη. Επικεφαλής αυτού του μετώπου πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι της COSCO και στο πλάι τους οι εργαζόμενοι  και οι άνεργοι όλου του Πειραιά και όλης της Ελλάδας. Το μέτωπο αυτό πρέπει να ζητάει πρωτα απ όλα να γίνει η προβλήτα 2 ελληνικό έδαφος όπου να ισχύουν τα εργατικά δικαιώματα και οι ελληνικοί νόμοι και το Σύνταγμα.  Ταυτόχρονα πρέπει να ματαιωθεί η απόπειρα να παραδοθεί όλος ο ΟΛΠ στο κινέζικο φασιστικό κράτος. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει αποικία, ο λαός του Πειραιά δεν πρέπει να ταπεινώνεται από τους νέους ψευτοσωτήρες. Η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση απλά αν επιτραπούν οι χιλιάδες επενδύσεις που τωρα μπλοκάρονται από κυβέρνηση και αντιπολίτευση.