Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

  Προστατεύουν ωμά τη «ΧΑ» για να στήσουν το φαιο«κόκκινο» μέτωπο υπέρ του Πούτιν   Ανοιχτά και απροκάλυπτα πια ο ΣΥΡΙΖΑ συμμαχεί με τους ναζιστές αφού τους υπερασπίζεται πολιτικά απέναντι στις ποινικές διώξεις που έχουν ξεκινήσει εναντίον τους.
Αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών μόνο προσχηματικά και για λόγους κάλυψης στην Ευρώπη. Αλλά όλα σχεδόν τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του, και ο ίδιος ο Τσίπρας, κατάγγειλαν πολιτικά τις διώξεις σαν τμήμα κυβερνητικής μεθόδευσης. Μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι σκέφτονται να καταθέσουν πρόταση για να δοθεί στους προφυλακισμένους βουλευτές της «ΧΑ» το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες στη Βουλή γιατί αλλιώς θα αλλοιωθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία!!!
 
Αποδεικνύεται τώρα αυτό που είχαμε εκτιμήσει όταν έγιναν οι συλλήψεις του Σεπτέμβρη, δηλαδή ότι η ομόθυμη υποτίθεται αντιναζιστική στάση που κράτησαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τις ποινικές διώξεις κατά της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής», ήταν για να καθησυχάσουν την Ευρώπη απέναντι σε ενδεχόμενη είσοδο των ναζιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κυρίως για να μπορέσει η Ελλάδα να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Τώρα που η ελληνική προεδρία επιτέλεσε το πιο κρίσιμο έργο της δηλαδή να αδρανοποιήσει, όσο ήταν δυνατό περισσότερο, την Ευρώπη απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει εκστρατεία για να ακυρώσει πολιτικά αυτές τις διώξεις και να προστατέψει τη ρωσόδουλη ναζιστική συμμορία που τελευταία βγαίνει όλο και πιο πολύ με ρώσικη σημαία. Κατάγγειλε την κυβέρνηση μαζί με τον Τσίπρα για την επίσκεψη του στην Ουκρανία και στην ανακοίνωσή της κατηγόρησε το Βενιζέλο ότι υποκύπτει σε Ευρώπη, ΗΠΑ και «σιωνιστές» για να πλήξει τα συμφέροντα του Πούτιν! 
Την ίδια στιγμή το κυβερνητικό στρατόπεδο και ιδιαίτερα ο Βενιζέλος ο οποίος υποτίθεται ήταν ο εμπνευστής της «σκληρής στάσης» απέναντι στους ναζιστές σιωπά.
Οι διώξεις κατά του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της «ΧΑ» που ζήτησαν οι ανακρίτριες της υπόθεσης δεν πάνε βαθειά γιατί δεν συνδέονται με την εφαρμογή του αντιρτασιστικού νόμου, απλά καθησυχάζουν τις αντιδράσεις που συνεχίζονται ακόμα στην Ευρώπη όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και το ναζιστικό κόμμα παραμένει νόμιμο. Έτσι οι Σαμαράς-Βενιζέλος δίνουν την εντύπωση της απαγόρευσης στην πράξη της «ΧΑ», αλλά τις διώξεις αυτές μπορούν να τις πάρουν πίσω όποτε θέλουν, και η «ΧΑ» μπορεί να ξεγλιστρήσει αλώβητη τελικά από αυτές, ιδιαίτερα όσο κρατάνε επιμελώς στο ψυγείο το νομοσχέδιο του νέου αντιρατσιστικού νόμου, που θα μπορούσε να τους βγάλει πραγματικά εκτός νόμου. Οι ναζιστές έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, ενώ η συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές με αυτό ή άλλο όνομα θα κριθεί από την αντίδραση της ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινής γνώμης, δηλαδή από το αν το ελληνικό κράτος απειληθεί με μία κατακραυγή για το ότι ανοίγει στους ναζιστές το δρόμο να μπουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή όχι.
Με τις πλάτες του Κ. Παπούλια που σαν εκπρόσωπος του έθνους κήρυξε τον πόλεμο στους δανειστές, και μίας κυβέρνησης που εγκατέλειψε πολιτικά την αντιναζιστική εκστρατεία τόσο ξαφνικά όσο την ξεκίνησε, οι σοσιαλφασίστες του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν άνετα να υπερασπιστούν πολιτικά τους ναζιστές σαν θύματα της «μνημονιακής» κυβέρνησης, και κατ΄ επέκταση των δανειστών της Δύσης.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τους ναζιστές απέναντι στις ποινικές διώξεις
 
Η άρση της ασυλίας που ζήτησαν οι ανακρίτριες για το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής» για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής συμμορίας, έβαλε το θέμα της προσωρινής τουλάχιστον απαγόρευσης στην πράξη της κοινοβουλευτικής ομάδας της «ΧΑ», αφού η κατηγορία δεν στηρίζεται κυρίως στη συμμετοχή σε κάποια από τα ποινικά αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αυτοί που συλλήφθηκαν αρχικά, αλλά στο ότι η «ΧΑ» είναι μία εγκληματική οργάνωση και οι βουλευτές της ευθύνονται ποινικά για την εγκληματική της δράση. Η κατηγορία αυτή απευθύνεται στους εννιά από τους δεκαεπτά συνολικά βουλευτές της «ΧΑ» που δεν είχαν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα καμία κατηγορία από τότε που ξεκίνησε η δικαστική έρευνα το Σεπτέμβρη.
 
Πέρασε μισός χρόνος για να γίνουν αυτές οι διώξεις, και μέχρι σήμερα κανένας από όσους συλλήφθηκαν το Σεπτέμβρη δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι η δικαστική διαδικασία κωλυσιεργεί. Ο χρόνος που μεσολάβησε και η προβοκατόρικη δολοφονία των δύο μελών της ναζιστικής συμμορίας άλλαξε το κλίμα στην κοινή γνώμη που είχε διαμορφωθεί μετά τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Π. Φύσσα. 
Χάρη σε αυτή την κωλυσιεργία και τις προβοκάτσιες μπορεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλαμβάνει ρόλο υπερασπιστή των ναζιστών. Αυτές οι διώξεις προωθούνται με αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Ήταν γνωστό από την πρώτη στιγμή και εδώ και πολλά χρόνια ότι η «ΧΑ» είναι εγκληματική συμμορία. Ακόμα και τα ελάχιστα συγκριτικά με τη δράση της στοιχεία που περιλαμβάνονται στις 33 δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες Κλάππα και Δημητροπούλου το αποδεικνύουν. Πως λοιπόν τους πήρε έξι μήνες για να το καταλάβουν; Μία πραγματικά αντιφασιστική πολιτική δύναμη θα είχε μία βασική κριτική να κάνει σε αυτό το δικαστικό χειρισμό, τη μεγάλη καθυστέρηση και όχι τη μεθόδευση. 
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται με πάθος τους ναζιστές και διαμορφώνει δραστήρια το πολιτικό έδαφος για την αθώωση τους. Φροντίζει επίσης να διασώσει το κύρος τους σαν διωκόμενων θυμάτων, αφού οι «ήρωες» των ναζιστών έχουν αρχίσει να το βάζουν στα πόδια. Δύο βουλευτές της «ΧΑ» αποχώρησαν αμέσως μόλις οι ανακρίτριες ζήτησαν την άρση της ασυλίας!!!
  
Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των νέων διώξεων ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του γραμματέα της κοινοβουλευτικής του ομάδας Βούτση κατάγγειλε τη δικαστική διαδικασία της δίωξης κατά όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της «ΧΑ» υπερασπίζοντας τους ναζιστές. Σε ομιλία του στη Βουλή είπε: «Είναι πολιτικό κλείσιμο του ματιού προς την άκρα δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής. Εν παρενθέσει λέω ότι και εκεί γίνεται μία μεθόδευση, απ’ ότι φαίνεται, για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα» (news247.gr, 27/2/2014). Η τοποθέτηση αυτή σημαίνει ότι πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τις διώξεις και δεύτερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έμμεσα αναγνωρίζει τη «ΧΑ» σα μία αντικυβερνητική, αντιμνημονιακή δύναμη, που μάλιστα ενοχλεί την κυβέρνηση τόσο πολύ ώστε θέλει να την εξοντώσει με παράνομες και άδικες δικαστικές διώξεις για να πάρει τις ψήφους της. Αυτή την τοποθέτηση τη χαιρέτισε η «Χρυσή Αυγή» στην ιστοσελίδα της. 
Ο Βούτσης υποστήριξε τη φιλοναζιστική θεωρία του συνασπισμαίου Δ. Μπελαντή για το ότι η «ΧΑ» «είναι διφυές μόρφωμα, δηλαδή ταυτόχρονα νόμιμο πολιτικό κόμμα με καταγεγραμμένη ισχυρή επιρροή αλλά και εγκληματική οργάνωση με πλήθος επιθέσεων, με θύματα εκατοντάδες πολίτες -ιδιαίτερα μετανάστες- και με συστηματική διασπορά ενός επιπλέον φόβου μέσα σε μια ήδη τρομοκρατημένη κοινωνία. Όταν έγιναν οι πρώτες συλλήψεις, μιλήσαμε ανοιχτά για το ότι η Χ.Α. πρέπει να βρεθεί ενώπιον του νόμου, όχι όμως εκτός νόμου. Οι απόψεις που υπάρχουν, πολιτικών της Ν.Δ. αλλά και δημοσιολογούντων νομικών, για το σχεδιασμό που θα οδηγήσει σε απαγόρευση της Χ.Α. με αυτή ή οποιαδήποτε άλλη ονομασία είναι άκρως αντισυνταγματική ενέργεια» (Αυγή, 9/3). Αυτή η πρωτοφανής θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ περί νόμιμου πολιτικού κόμματος που είναι ταυτόχρονα και εγκληματική οργάνωση δεν είναι παρά ένα εργαλείο εξαπάτησης της βάσης του και της κοινής γνώμης για να νομιμοποιήσει τη δολοφονική συμμορία (δες σχετικό άρθρο Νέας Ανατολής, www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/285). Γι΄ αυτό και ο Μπελαντής πήρε επίσης τους επαίνους της «ΧΑ» στην ιστοσελίδα της και τα εύσημα του «αριστερού συνταγματολόγου» που ξέρει «ακριβώς τι ισχύει». 
 
Λίγες μέρες αργότερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε τι θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της «ΧΑ». Υπήρχαν πολλές ενστάσεις και η απόφαση υπέρ της άρσης της ασυλίας λήφθηκε κατά πλειοψηφία, και αυτή αμφισβητήθηκε αμέσως μετά επισήμως από τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ! Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου έγινε η διευκρίνιση ότι "η Π.Γ. θεωρεί πως η συγκεκριμένη στάση κατά την ψηφοφορία στη Βουλή δεν σχετίζεται με το θέμα, που έχει ανοίξει από διάφορες πλευρές, της απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή, είχε υποστηρίξει πως η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου" (Αυγή, 5/3). Επίσης, σύμφωνα με την Αυγή, ο ίδιος ο Τσίπρας στη συνεδρίαση στηλίτευσε κυβερνητικές μεθοδεύσεις για να τεθεί η «ΧΑ» εκτός νόμου! 
Ο Παπαδημούλης μιλώντας στο Σκάϊ διευκρίνισε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της «ΧΑ» όπως και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να ζητούν την άρση της ασυλίας τους προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους !!! (Αυγή, 4/3) Ο Παπαδημούλης είπε ακόμα ότι οι βουλευτές της «ΧΑ» διώκονται για εγκληματικές ενέργειες κι όχι για τις ιδέες τους και πρέπει να βρεθούν ενώπιον του νόμου κι όχι εκτός νόμου.
 
Η Ζώη Κωνσταντοπούλου διαφώνησε ανοιχτά με την άρση της ασυλίας "θέτοντας ζητήματα Δημοκρατίας, Συντάγματος, κράτους δικαίου και θεμελιωδών αρχών του ποινικού δικαίου". Η «ΧΑ» επιδοκίμασε αυτή την τοποθέτηση στην ιστοσελίδα της. Επιφυλάξεις έκφρασαν επίσης οι Π. Κουρουπλής και Κ. Χρυσόγονος. Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας οι ενστάσεις ήταν περισσότερες. Στον κατάλογο των διαφωνούντων με βασικό επιχείρημα την αντίθεσή τους στην έμμεση μέσω των διώξεων απαγόρευση της «ΧΑ» προστέθηκαν οι Λαφαζάνης, Μητρόπουλος, Γλέζος.
Μεταξύ αυτών που διαφώνησαν ανοιχτά με την άρση της ασυλίας για όλους τους ναζιστές βουλευτές ήταν ο Μιχελογιαννάκης ο οποίος δήλωσε ότι θα ψηφίσει παρών γιατί τρεις από αυτούς δεν ενέχονται σε συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα σύμφωνα με τη δικογραφία! Δήλωσε επίσης την αντίθεσή του στο «εκτός νόμου» της ΧΑ γιατί, όπως είπε, είναι σα να θέτεις το ΠΑΣΟΚ εκτός νόμου λόγω της δοσοληψίας Τσουκάτου!!! Γι’ αυτό, είπε ο Μιχελογιαννάκης, το ΠΑΣΟΚ όπως και η «ΧΑ» πρέπει να κριθούν από τη λαϊκή ετυμηγορία (capital.gr, 5/3). Δηλαδή για το Μιχελογιαννάκη και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και «ΧΑ» μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, και μάλιστα μάλλον το ΠΑΣΟΚ είναι κάπως χειρότερο. 
Ο βουλευτής των ναζιστών Δ. Κουκούσης, στη συνεδρίαση της Βουλής που μίλησε ο Βούτσης είπε: «Παρασάγκας είναι οι ιδεολογικές διαφορές που μας χωρίζουν με την Αριστερά. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά» (Βήμα, 28/2). Δεν έχει μεγάλη διαφορά ο ναζιστής με την ψευτοαριστερά. Η μεγάλη του διαφορά είναι με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και μετριέται με δισεκατομμύρια… 
Σε αυτή την τοποθέτηση δεν απάντησε μέχρι σήμερα ούτε ο Βούτσης, ούτε ο Μιχελογιαννάκης, ούτε ο Τσίπρας. Κι αυτοί μετράνε τις διαφορές τους φαίνεται με δισεκατομμύρια, και όχι με σπασμένα κεφάλια, και αν είναι να τις μετρήσουν, τις μετράνε μόνο με τα σπασμένα κεφάλια που περιλαμβάνονται στις 33 δικογραφίες των ανακριτριών Κλάππα και Δημητροπούλου. Λες και όλη η βία της «ΧΑ» παγιδεύτηκε ξαφνικά στο μπουκάλι των Κλάππα, Δημητροπούλου με τις 33 δικογραφίες τους, και μόνο αυτοί που έχουν σηκώσει χέρι σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις 33 δικογραφίες πρέπει να τιμωρηθούν ποινικά. Για τα αναρίθμητα θύματα της «ΧΑ» τα είκοσι πέντε σχεδόν χρόνια της δράσης της δεν ευθύνεται κανείς κατά το ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως δεν ευθύνεται η ηγεσία της και οι εκπρόσωποι της στη Βουλή.
 
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στηρίζουν το δικαίωμα ψήφου των ναζιστών στη Βουλή
 
Όταν η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε θετική ψήφο για άρση της ασυλίας, ο ναζιστής Ματθαιόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ότι είναι κόμματα πουλημένα και ότι στόχος τους είναι να κλείσουν όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη φυλακή «για να έχουν Βουλή με 282 μέλη και να περάσουν τα ανθελληνικά τους νομοσχέδια». Ο Ματθαιόπουλος αναφερόταν στο ότι μέχρι σήμερα στους προσωρινά κρατούμενους ναζιστές δεν είχε δοθεί άδεια να πηγαίνουν με συνοδεία στη Βουλή για να ψηφίζουν, και τους είχε απαγορευτεί και η επιστολική ψήφος, και το πιθανότερο είναι το ίδιο να γίνει και με τους εννιά αν προφυλακιστούν.
Για να μην είναι «υπόλογος» απέναντι στη ναζιστική συμμορία ότι βοηθάει τη ΝΔ να περνάει «ανθελληνικά» νομοσχέδια, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση για την πρόθεση του να υποβάλει αίτημα για να δοθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου για τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές εν όψει της ψηφοφορίας για την άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών στην Ολομέλεια. Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για αυτή την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον Real FM: “Την εγκληματική δράση διώκουμε και πρέπει να αποδειχθεί. Δεν διώκουμε κάποιον για τις ιδέες τους και θέλω να σας θυμίσω ταυτόχρονα ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει να τεθεί κάποιο κόμμα εκτός νόμου (…). Από τη στιγμή που δεν έχουν βγει οριστικές αποφάσεις, αθωωτικές ή καταδικαστικές, για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και άρα δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά τους, δεν μπορεί μια Βουλή με 300 βουλευτές ξαφνικά να κατεβάσει τον πήχη της απόλυτης πλειοψηφίας στις 142 ψήφους (…) Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Σκεφτόμαστε, λοιπόν, να αναλάβουμε πρωτοβουλία έτσι ώστε να δούμε κάποιες περιπτώσεις όπου ενδεχομένως, αν κριθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προφυλακιστέοι, να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται μέσω επιστολικής ψήφου».
 
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε μόνο στην ανοιχτή πλέον υποστήριξη της κατάπτυστης θέσης ότι κάθε ναζιστής στη χώρα έχει το δικαίωμα να ιδρύει κόμμα το οποίο το κράτος θα έχει την υποχρέωση να αναγνωρίζει σα νόμιμο πολιτικό κόμμα. Αναγόρευσε σε κοινοβουλευτικό σύμμαχο τη ναζιστική «ΧΑ» και δίνει σήμερα μάχη για να είναι παρόντες οι ναζιστές στη  Βουλή, να μπορούν να νομοθετούν και να μετράει η ψήφος τους για όλα τα πολιτικά ζητήματα, αναγνώρισε δηλαδή τους ναζιστές σαν πολιτικούς συμμάχους του. Πρόκειται για την πρώτη και πιο ανοιχτή δήλωση συγκρότησης του φαιο«κόκκινου» μετώπου.
Την ίδια στάση υπέρ των ναζιστών κράτησαν και οι ΑΝΕΛ. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ψήφισε «παρούσα». Η ίδια εξήγησε την κίνησή της υποστηρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν «ναι» στην άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών αν εξασφαλιστεί ότι θα δοθεί στους προφυλακισμένους το δικαίωμα να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο στις ψηφοφορίες της Βουλής. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε οι ΑΝΕΛ θα απέχουν από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
Το ψευτοΚΚΕ αποφάσισε όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει στην Ολομέλεια υπέρ της άρσης ασυλίας όλων των βουλευτών της «ΧΑ». Το ψευτοΚΚΕ που έχει πάγια θέση να μη βγει εκτός νόμου το κόμμα της «ΧΑ», δεν βγαίνει τώρα μπροστά όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται τους ναζιστές. Απλά βάζει πλάτες στο ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν κάνει ούτε την παραμικρή κριτική για τη στάση του. Θυμίζουμε ότι στη ψηφοφορία για την αναστολή της χρηματοδότησης της «ΧΑ» το ψευτοΚΚΕ είχε καταψηφίσει το μέτρο, γιατί υποστήριξε ότι θα υπήρχε κίνδυνος να απαγορευτεί η χρηματοδότηση και για οποιοδήποτε άλλο κόμμα αν κάποιοι βουλευτές του καταδικάζονταν ποινικά. Ουσιαστικά πρόβαλε τότε την ίδια γραμμή που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής στη συγκρότηση του φαιο «κόκκινου» μετώπου υπέρ του Πούτιν 
 
Τώρα είναι περισσότερο πρόσφορο από ποτέ το έδαφος για το φαιο«κόκκινο» μέτωπο γιατί είναι η στιγμή της επίθεσης και επίδειξης ισχύος του μεγάλου αφεντικού των ελλήνων σοσιαλφασιστών, της Ρωσίας του Πούτιν. Τώρα ναζιστές και σοσιαλφασίστες είναι ενωμένοι υπέρ της ρώσικης εισβολής στην Κριμαία, και κατευθύνουν από κοινού τα πυρά τους ενάντια σε ΗΠΑ και ΕΕ που έστω και στα λόγια υποστηρίζουν την Ουκρανία. 
Πριν λίγες μέρες το γνωστό τηλεοπτικό κανάλι Russia Today κάλυψε πορεία των ναζιστών της Χ.Α στον Πειραιά με το σχόλιο «Η Χρυσή Αυγή δείχνει τη δύναμη της στην πορεία για τις εκλογές». Την είδηση μεταφέρουν οι ναζιστές που πανηγυρίζουν για την πολιτική κάλυψη από το «μεγαλύτερο ρώσικο μέσο» όπως αναφέρουν. Την ίδια στιγμή ο συνδυασμός των ναζιστών στις τοπικές εκλογές «Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο» πρότεινε να προσκληθούν δύο ρώσικα πολεμικά πλοία στη Σύρο και στη Ρόδο και αγήματα τους να παρελάσουν με τα αντίστοιχα ελληνικά τμήματα στις παρελάσεις της 25 Μάρτη!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει όλο και πιο ανοιχτά την εκκλησία για την προώθηση της συμμαχίας με τη Ρωσία στη βάση της ορθοδοξίας. Πρόσφατα η Ρ. Δούρου, πρώην υπεύθυνη εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, έδωσε συνέντευξη στο «Αγειορίτικο Βήμα» και δήλωσε ότι οι «δράσεις ΣΥΡΙΖΑ και εκκλησίας συμβαδίζουν», ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Ιερώνυμο για τη σκληρή του στάση απέναντι στους δανειστές, κλείνοντας το μάτι σε όλους τους αντισημίτες και φιλοναζιστές μητροπολίτες που έχει τόσο προσεκτικά προστατέψει ο Ιερώνυμος και πλειοδοτούν σε «αντιμνημονιακές» κραυγές (http://www.protothema.gr/politics/article/363232/). 
Για να ενισχύσει τη φιλοναζιστική γραμμή στους κόλπους του, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον Θ. Καρυπίδη που είχε κάνει ωμά αντισημιτικά σχόλια και είχε πάρει συνέντευξη από τον Κασιδιάρη σα δημοσιογράφος, για υποψήφιο στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αυτός είχε τη στήριξη της περιφερειακής επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις καταγγελίες για τον απροκάλυπτο αντισημιτισμό του, και μόνο επειδή ξεσηκώθηκε θόρυβος για το θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ τον απέσυρε απρόθυμα και χωρίς να τον καταγγείλει για αντισημιτισμό. Όμως οι υποστηρικτές του Καρυπίδη στην περιφερειακή επιτροπή έμειναν στη θέση τους από το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στο βάθος ο Καρυπίδης είχε την έγκριση του. Πιο πριν είχε αποδοκιμαστεί ανοιχτά ο Τατσόπουλος αφού είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του με οποιαδήποτε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, το πρώτο κόμμα που συνεργάστηκε στη Βουλή με τη «ΧΑ» κατεβάζοντας κοινή πρόταση με τους ναζιστές για τη λίστα Λαγκάρντ.
  
Είχαμε γράψει σε προκήρυξή μας για τη δολοφονία του Π. Φύσσα ότι «η κυβέρνηση, η αστυνομία και οι δικαστές που κάνανε συστηματικά επί 20 χρόνια πλάτη στους ναζιστές αποφάσισαν να κινηθούν και να βάλουν τη συμμορία στο ποινικό στόχαστρο. Στο σημείο αυτό έγινε και η πολιτική έκρηξη του ελληνικού λαού, καθώς η παλλαϊκή οργή για το φόνο του ηρωικού αντιφασίστα, συναντήθηκε με αυτό τον πλατύ, καταχωνιασμένο και ανομολόγητο φόβο της νεολαίας και των δημοκρατών για μια κτηνώδη συμμορία που ήταν τόσο νόμιμη και τόσο καθεστωτικά ελεύθερη στο να μαχαιρώνει ώστε να έχει επιβάλει τη δικτατορία της σε μια από τις πιο κεντρικές συνοικίες της πρωτεύουσας. Όλα αυτά ήταν σαν ένας φόρος αίματος που έπρεπε να πληρώνει ως τώρα η κοινωνία σε έναν νέο Μινώταυρο. 
Αυτός ο Μινώταυρος πρέπει και μπορεί να πεθάνει μόνο τώρα που βράζει το παλλαϊκό καζάνι της οργής. Όμως πρόθεση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων είναι μόνο να τραυματίσουν το τέρας και να το περιορίσουν. Αν μόνο τραυματιστεί το τέρας θα βγει αύριο πιο ισχυρό. Και αυτούς δεν τους νοιάζει αυτό γιατί το τέρας έχει γι αυτούς το εξής καλό: ότι θεωρεί, όπως και εκείνοι, την φασιστική Ρωσία του Πούτιν σαν έναν αληθινό σύμμαχό και φίλο της χώρας μας και γι αυτό μοιράζεται μαζί τους την ίδια αντιευρωπαϊκή γραμμή. Γι αυτό όλα συνεχίζουν να απαιτούν η Χρ. Αυγή να μην βγει εκτός νόμου αλλά «να απομονωθεί». Εμείς ξέρουμε ότι το να μην είναι νόμιμος ο ναζισμός δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά νικιέται. Χωρίς πολιτική πάλη και πολιτική απομόνωση ο φασισμός δεν νικιέται. Όμως η πιο βασική ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για να νικηθεί είναι να μην είναι νόμιμος, δηλαδή να μην είναι κρατικά ανεκτή η βία του. Η ιστορική εμπειρία λέει ότι ο ναζισμός νικήθηκε πολιτικο-ιδεολογικά, όταν τσακίστηκε στρατιωτικά. Δηλαδή η πολιτική καταγγελία είναι στείρα και κούφια όταν δεν συνοδεύεται από τη συντριβή της φασιστικής βίας. Να απομονώνεις την μαφία χωρίς να την φυλακίζεις είναι μια υποκριτική γελοιότητα. Γιατί όποιος θα «απομονώνει» μια συμμορία το πρωί θα σημαδεύεται από αυτήν και θα ξυλοφορτώνεται το βράδυ».
 
Η στάση των σοσιαλφασιστών δικαιώνει πλήρως σήμερα την εκτίμησή μας. Φροντίζουν να κάνουν ότι μπορούν για να μη σκοτώσουν το τέρας.
Πρέπει οι δημοκράτες και ο λαός να καταγγείλουν τους προστάτες των ναζιστών που ετοιμάζουν δραστήρια την εξαθλίωση του λαού και την υποδούλωση του στη νεοναζιστική Ρωσία, και να απαιτήσουν να βγει εκτός νόμου η «ΧΑ».