Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Γιατί η κινέζικη αστική τάξη αγοράζει μαζικά ακίνητα στην Ελλάδα και πιο πολύ στα Εξάρχεια

Πριν από λίγο καιρό ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση ότι ένας κινέζος επενδυτής αγόρασε 100 σπίτια στα Εξάρχεια ενώ προηγούμενα είχε αγοράσει έναν άλλο μεγάλο αριθμό από σπίτια τα οποία μεταπούλησε ακριβότερα. (http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500169574).

Οι κινέζοι καπιταλιστές δεν αγοράζουν μόνο στα Εξάρχεια αγοράζουν σε όλη την Αθήνα, ιδιαίτερα στην τουριστικά πολύ αναπτυσσόμενη περιοχή ανατολικά από την Ακρόπολη, κυρίως στο ως χθες φτηνό Κουκάκι, αλλά και στο Κολωνάκι. Επίσης αγοράζουν στα Νότια προάστια και στα νησιά των Κυκλάδων ιδιαίτερα στη Σαντορίνη (http://www.lifo.gr/now/greece/177751/kinezoi-akinita). 

Οι Κινέζοι, αν και αποτελούν μακράν την πλειοψηφία όσων αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα δεν είναι οι μόνοι, είναι επίσης μετά από αυτούς οι Ρώσοι και πολύ παρακάτω είναι οι Άραβες, οι Τούρκοι και άλλοι κάτοικοι χωρών εκτός της ΕΕ. Στις 1573 άδειες παραμονής που δόθηκαν μέσα στο 2017 δόθηκαν κατά σειρά αριθμού σε κινέζους οι 664 άδειες, σε ρώσους 348, σε αιγύπτιους 77, σε λιβανέζους 73, σε ουκρανούς 67 (http://www.toxrima.gr/poloyntai-400-000-spitia-playground-i-ellada-gia-kse/).

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους εκτός ΕΕ που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα, το κάνουν για να πάρουν τη λεγόμενη Χρυσή Βίζα. Η Χρυσή Βίζα είναι το δικαίωμα ενός οποιουδήποτε κατοίκου χώρας εκτός ΕΕ να αποκτήσει άδεια παραμονής για 5 χρόνια, που θα μπορεί να ανανεώνεται διαρκώς. Αυτό σημαίνει μόνιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα, οπότε και στην ΕΕ, όχι μόνο για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη αλλά και για τους γονείς και τα παιδιά του και γενικά τα μέλη της οικογένειά του. Για να έχει ένας ξένος αγοραστής αυτό το δικαίωμα πρέπει να αγοράσει ακίνητα αξίας μεγαλύτερης των 250.000 Ευρώ. Στις άλλες χώρες της ΕΕ που δίνουν τέτοιες βίζες αυτό το ποσό αρχίζει γενικά από τις 300.000 και φτάνει ως τις 500.000 Ευρώ, ενώ στη χώρα μας συζητάνε να το κάνουν 200.000. Επίσης σκέφτονται να κάνουν πιο φτηνή τη διαδικασία της αγοράς ακινήτων για τους ξένους αγοραστές (http://www.lifo.gr/now/greece/177751/kinezoi-akinita). Το βασικό είναι ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δίνει το δικαίωμα της βίζας ακόμα και αν ο αγοραστής και τα μέλη της οικογένειας του δεν μένουν καθόλου στην Ελλάδα (http://www.cnn.gr/news/ellada/story/112642/xrysi-viza-endiaferon-apo-kina-toyrkia-rosia-kai-araviko-kosmo). Αυτή η διάταξη εκτιμάμε ότι έχει σαν στόχο να διευκολύνει να δημιουργηθεί ένα εκτεταμενο νέο αστικό στρώμα ιδιοκτητών γης από τις δύο πιο φασιστικές και επεκτατικές ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις που θα μπορούν μετά από κάποια χρόνια πλασματικής παραμονής να γίνονται πολίτες της χώρας μας οπότε και πολίτες της ΕΕ δίχως όμως να έχουν αναπτύξει δεσμούς με το λαό μας ή άλλους λαούς της Ευρώπης, οπότε να μπορούν να γίνουν εύκολα αγωγοί των ηγεμονιστικών επιδιώξεων των χωρών τους. Πιστεύουμε ότι η πολύ ξεχωριστή μαζική κινέζικη επέλαση στα ακίνητα της Αττικής έχει να κάνει με το ότι ο Πειραιάς είναι όχι μόνο ένα κινέζικο λιμάνι, αλλά το τέλος του δρόμου του μεταξιού ή αλλιώς το κεφάλι του κινέζικου νεοαποικιακού ευρασιατικού δράκου. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό σε συνδυασμό με το πουτινικό δόγμα σύμφωνα με το οποίο οι ρώσοι πολίτες σε άλλες χώρες δίνουν το δικαίωμα στη Ρωσία να επέμβει στρατιωτικά σε αυτές τις χώρες αν θεωρήσει ότι αυτοί απειλούνται (http://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%B6-%E2%80%93-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7/item/361-).

Ως τώρα πάντως κινέζοι και ρώσοι επενδυτές είναι τα μεγαλύτερα κοράκια ακινήτων που οι τιμές τους έχουν ξεφτιλιστεί όπως σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης. Όπως λέει ο Τζ. Kατσμάζοφ, ανώτερο στέλεχος της ρωσικής επενδυτικής, Tranio.Com «Η αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα παρέχει στους επενδυτές την επονομαζόμενη χρυσή βίζα και ταυτόχρονα την είσοδο στην Ευρώπη. Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα συνιστά μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη που δεν έχουν επανακάμψει από την οικονομική κρίση του 2008» (η υπογράμμιση δική μας- http://www.huffingtonpost.gr/entry/endiaferon-roson-kai-kinezon-ependeton-yia-akineta-poe-vyainoen-se-pleisteriasmoes_gr_5a3ba549e4b025f99e14dbef).

Πειραιάς και Εξάρχεια . Αγοράζουν αυτοί που ξέρουν καλύτερα το μέλλον τους από άλλους

Κανονικά οι άνθρωποι με λεφτά που θέλουν να αγοράσουν βίζες για την Ευρώπη δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο λόγο να αγοράσουν ένα σπίτι σε μια υποβαθμισμένη περιοχή όπως είναι σήμερα τα Εξάρχεια αφού γενικά οι τιμές των σπιτιών έχουν κατρακυλήσει παντού στην Αττική και μάλιστα πιο πολύ έχουν κατρακυλήσει στις ακριβές περιοχές σε σχέση με τις προηγούμενες τιμές τους. Όμως τα νέα αληθινά πολιτικά αφεντικά της χώρας μας, η Ρωσία και η Κίνα έχουν πληροφόρηση για το τι σχεδιάζουν οι εγκάθετες τους ελληνικές κυβερνήσεις και μπορούν να ενημερώνουν γι αυτά τους επιχειρηματίες τους, πράγμα που δεν ισχύει για τους ανταγωνιστές των τελευταίων . Γι αυτό το λόγο άλλωστε είναι οι εταιρίες από αυτές τις δύο χώρες που αγοράζουν τις πιο κρίσιμες υποδομές στη χώρα μας, και όχι οι αντίστοιχες τους άλλων ευρωπαϊκών ή τριτοκοσμικών χωρών .

Μόνο κάτω από την παραπάνω οπτική μπορεί κανείς να έχει μια εξήγηση για τις εκτεταμένες αγορές ακινήτων του κινεζικού κεφάλαιου γενικά στην Αττική αλλά και ειδικά στα Εξάρχεια.

Η ειδική αξία των Εξαρχείων έγκειται στο ότι πρόκειται για μια συνοικία δίπλα στο κέντρο, δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο κλπ, που προσφέρεται για ενοικιάσεις τύπου air bnb, όπως αναφέρουν οι κινέζοι αγοραστές. Όμως αυτό το πλεονέκτημα εξουδετερώνεται σήμερα σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι τα Εξάρχεια είναι ένας χώρος όλο και πιο αποκομμένος από την λειτουργία της υπόλοιπης πόλης επειδή το κυρίαρχο κομμάτι του πολιτικού καθεστώτος, έχει παραδώσει εδώ και χρόνια το κέντρο του σε κάποια αποσπάσματα ενός ιδιόμορφου αναρχισμού, τα οποία ανεξάρτητα από την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους, χτυπάνε από τα δεξιά, από την πλευρά του λούμπεν και της μικροαστικής τάξης το μεταχουντικό ανάπηρο αστικό δημοκρατισμό και ότι μπορεί να θυμίζει σύγχρονη αστική ανάπτυξη, εμπόριο κλπ. Η βασική λειτουργία τους ήταν ως τώρα να προσθέτουν εκείνες τις πινελιές εξεγερσιακής καταστροφικής βίας στις διαδηλώσεις του σοσιαλφασισμού που τον βοηθάνε να εκκαθαρίζει και να ρίχνει κυβερνήσεις ή ακόμα να δίνει ελεγχόμενες διεθνείς παραστάσεις επαναστατημένης Ελλάδας με τις οποίες οι ρωσόφιλοι διαπραγματεύονται με τον δυτικό ιμπεριαλισμό από στρατιωτικές βάσεις έως δανεικά.

Τελευταία τα Εξάρχεια έχουν γίνει, όχι τυχαία, η βάση των φιλο-17νοεμβρίτικων ταγμάτων εφόδου του πιο σκληρού σοσιαλφασισμού, τα οποία σε μια συμβολική κίνησή τους στην τελευταία επέτειο του Πολυτεχνείου πήραν δίχως αντίσταση το κτίριο από τον μπαχαλάκικο αναρχισμό που το είχε καταλάβει για να κάνει ένα δικό του Πολυτεχνείο- φάρσα, σκοτώνοντας τις αυταπάτες του ότι ελέγχει τα Εξάρχεια, και το παρέδωσαν στους μεταδικτατορικούς ιδιοκτήτες του, τους κνίτες του ψευτοΚΚΕ και τους παρακνίτες του ΝΑΡ. Αυτού του είδους η «απελευθέρωση» του Πολυτεχνείου εκτιμάμε ότι αποτελεί την αρχή μιας νέας περιόδου πιο στενού πολιτικού ελέγχου των Εξαρχείων από τον πολύ πιο «πολιτικό», πολύ πιο αντιλαϊκό και πολύ πιο τραμπούκικο σοσιαλφασισμό που έχει ιδεολογικό και πολιτικό καθοδηγητή του το ψευτοΚΚΕ, στο οποίο ο μπαχαλάκικος αναρχισμός έβγαζε καμιά φορά γλώσσα, καθώς μέσα στον καταστροφικό μικροαστικό αντικαπιταλισμό και αντικρατισμό του είχε και μια ενστιχτώδικα αντιαυταρχική πλευρά.

Δεν υπάρχουν καλύτερες μέρες αλλά χειρότερες για τους πολλούς όταν κυριαρχεί ο φασισμός.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η καταστροφή θα τελειώσει στα Εξάρχεια, ειδικά το ρήμαγμα της Στουρνάρη, του κάποτε κέντρου του ηλεκτρονικού και τεχνολογικού εμπορίου της πόλης για το οποίο πλήρωσε ακριβά μετατρεπόμενη σε δρόμο φάντασμα. Όμως η κίνηση των πραγμάτων δείχνει ότι τα Εξάρχεια προορίζονται κάποια στιγμή να γίνουν κέντρο του πιο καθεστωτικού σοσιαλφασισμού, όπως αντίστοιχα οι φτωχές γειτονιές του προλεταριακού Πειραιά μετατρέπονται σταδιακά από το ίδιο ακριβώς καθεστώς κορυφής σε βάση της χρυσαυγίτικου τύπου νεοναζιστικής εκδοχής του. Το γεγονός ότι τα Εξάρχεια φιλοξενούν σήμερα τα γραφεία των εκπροσώπων της κατεχόμενης από τους νεοναζί του Πούτιν ανατολικής Ουκρανίας με την υποστήριξη όλου του σοσιαλφασισμού , λέει πολλά για το πολιτικό μέλλον που σχεδιάζεται γι αυτά. Το ότι αυτές είναι οι προθέσεις της μαύρης αντίδρασης που κυβερνάει πια τη χώρα, δεν σημαίνει βέβαια ότι ο λαός σε αυτές τις γειτονιές δεν θα απαντήσει κάποια στιγμή στη σοσιαλφασιστική βία με την δημοκρατική αυτοοργάνωσή του και όχι βέβαια με την επίκληση της βίας μια αστυνομίας που είναι άντρο του νεοναζισμού και που μόνο σαν παράγοντας προβοκάτσιας υπέρ του σοσιαλφασισμού μπορεί από δω και πέρα να λειτουργήσει.

Νομίζουμε ότι είναι μέσα σε αυτή τη λογική που το κινέζικο κεφάλαιο αγοράζει οργανωμένα και σε σημαντική έκταση ακίνητα στα Εξάρχεια. Αγοράζει στα Εξάρχεια που είναι τώρα σκανδαλωδώς φτηνά σε σχέση με τη θέση τους γιατί ξέρει ότι κάποια στιγμή θα τα πάρουν στα χέρια τους οι άνθρωποί του για να τα κάνουν μια συνοικία στα μέτρα του.

Κάτι πολύ ανάλογο έγινε στον Πειραιά όπου πάλι το κινέζικο κεφάλαιο αγοράζει ακίνητα , αφού πρώτα αγόρασε τζάμπα το λιμάνι του. Για να γίνει αυτό ο Πειραιάς, κέντρο του μεγαλύτερου εφοπλιστικού κεφάλαιου στον κόσμο, υποχρεώθηκε από το ρωσόδουλο πολιτικό καθεστώς να παραδώσει το λιμάνι του για μερικές δεκαετίες στους τραμπούκους του ψευτοΚΚΕ μέσω των δικτατορευόμενων από αυτό σωματείων των ναυτεργατών και κυρίως της Ζώνης του Περάματος. Αυτοί σε συμμαχία με το διαβρωμένο στην ηγεσία του από το σοσιαλφασισμό ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποβάθμισαν παραγωγικά τις προβλήτες του ΟΛΠ , ενώ με κατάλληλα επιλεγμένες μακρόχρονες απεργίες τους, διώξανε από τον Πειραιά κάθε άλλο μεταφορικό κεφάλαιο ανταγωνιστικό της Κίνας, κυρίως την MSC. Έτσι, όταν έγινε ο διαγωνισμός για την πώληση του ΟΛΠ τον κέρδισε η Κίνα, γιατί καμιά δυτική εταιρεία δεν έδινε πολλά λεφτά για να αγοράσει ένα λιμάνι στο οποίο ήταν ανεπιθύμητη. Δηλαδή το κινέζικο φασιστικό κράτος έδωσε περισσότερα γιατί ήξερε ότι ήταν καλοδεχούμενο, για να το κάνει το βασικό λιμάνι της στην Ευρώπη, χωρίς η ελληνική κοινωνία να κερδίζει τίποτα από αυτό, κάτω από τα χειροκροτήματα των φιλελεύθερων για την πετυχημένη «ιδιωτικοποίηση». Σε αυτό το λιμάνι τον πρώτο λόγο στις προσλήψεις και τον έλεγχο του εργατικού προσωπικού τον έχει πια η ναζιστική «Χρυσή Αυγή», ενώ τον επίσημο «καθώς πρέπει» συνδικαλισμό και την «καθώς πρέπει» πολιτική ζωή της πόλης τα διαχειρίζεται το ψευτοΚΚΕ. «Χρυσή Αυγή» και ψευτοΚΚΕ φροντίζουν ώστε να μην γίνεται ούτε μια απεργία στις προβλήτες του κινέζικου πλέον ΟΛΠ.

Μήπως αυτές οι εκτιμήσεις μας σημαίνουν ότι οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες των Εξαρχείων θα περιμένουν καλύτερες μέρες για τη ζωή τους και για την αξία των ακινήτων τους ; Η πείρα λέει ότι ό, τι παίρνει στα χέρια του ο φασισμός το κάνει χειρότερο. Για την ακρίβεια το κάνει καλύτερο για τους λίγους φίλους του που το νέμονται και χειρότερο για όλους τους άλλους που τους ληστεύει με τα κάθε λογής τάγματα εφόδου και τις κάθε λογής μαφίες του. Προς το παρόν θα διεξάγεται για αρκετό καιρό ακόμα η ληστεία των ακινήτων των Εξαρχείων και όλης της Ελλάδας από τους ανθρώπους που έχουν λεφτά σε μια Ελλάδα που εξαθλιώνεται καθημερινά. Αυτοί οι τελευταίοι είναι μόνο οι άνθρωποι με πολιτικούς δεσμούς με το καθεστώς, είτε είναι κινέζοι είτε ρώσοι, είτε δυτικοί μονοπωλιστές φίλοι των πρώτων, είτε απλά ντόπια λαμόγια κάθε είδους. Αυτούς τους ονομάζουμε νέους μαυραγορίτες, που διαφέρουν από τους ανθρώπους που απλά διατήρησαν κάποια λεφτά και αγοράζουν για τις ανάγκες τους. Η μεγάλη ληστεία στα Εξάρχεια και γενικότερα στη χώρα θα συνεχίζεται.

Δύο συν ένας τρόποι για την ληστεία των ακινήτων από τους νέο-μαυραγορίτες

Η ληστεία των ακινήτων από τους νέο-μαυραγορίτες εξασφαλίζεται από το νέο ρωσόδουλο καθεστώς με δυο κυρίως τρόπους που αφορούν όλη την Ελλάδα: Ο πρώτος τρόπος είναι ο ΕΝΦΙΑ, δηλαδή τα λύτρα που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες στο κράτος για να μην χάσουν την ιδιοκτησία τους. Ο ΕΝΦΙΑ έχει σχεδιαστεί από το νεοκατοχικό καθεστώς για να πουλήσει όσο-όσο την ακίνητη περιουσία της η πτωχευμένη λόγω της πολιτικά οργανωμένης χρεωκοπίας μικροαστική, μικρή ή και μεσαία αστική τάξη στους νέους μαυραγορίτες. Ο δεύτερος τρόπος είναι ο ψηλός φόρος για τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές και ο τρεις φορές χαμηλότερος για τις αγορές ακινήτων. Συγκεκριμένα το δωσιλογικό διακομματικό καθεστώς κορυφής εμποδίζει ένα παιδί να πάρει ένα σχετικά ακριβό ακίνητο (που περνάει κατά πολύ το αφορολόγητο) από τον γονιό του με γονική παροχή ή με κληρονομιά γιατί το φορολογεί με 10% της αξίας του, ενώ τον μαυραγορίτη τον φορολογεί από το 2013 για την αγορά του ακινήτου αυτού με 3%. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί τρόποι φορολογική διάταξη με την οποία η μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία περνάει από την ελληνική αστική τάξη στα νέα αφεντικά της χώρας (http://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/σαμποταζ-–-ρωσοκινεζικη-διεισδυση/item/305-).

Στην περίπτωση των Εξαρχείων απλά προστίθεται στους δύο παραπάνω τρόπους και η ειδικού τύπου πολιτική απαξίωση που προαναφέραμε .

Σε ότι αφορά τους κινέζους μαυραγορίτες εδώ συμβαίνει κάτι το ξεχωριστό, το οποίο έχει αναφερθεί σαν εξαίρεση στον τύπο, αλλά κυκλοφορεί στα συμβολαιογραφικά γραφεία σαν ένα πολύ γενικό φαινόμενο. Εμφανίζεται δηλαδή ένας κινέζος αγοραστής που αγοράζει από τον αρχικό ντόπιο ιδιοκτήτη ένα σπίτι σε φτηνή τιμή και το μεταπουλάει ταχύτατα σε μεγαλύτερη τιμή σε έναν άλλο κινέζο ιδιοκτήτη. Δεν ξέρουμε βέβαια τίποτα για το τι έχει συμβεί στην περίπτωση της συγκεκριμένης είδησης με τα 100 σπίτια, όμως συχνά γίνεται το εξής: Ο πρώτος κινέζος αγοραστής αγοράζει από τον έλληνα ιδιοκτήτη το σπίτι ας πούμε με 50.000 Ευρώ ενώ αυτό έχει αντικειμενική αξία 100.000 Ευρώ. Για να πάρει στην κατοχή του αυτό το σπίτι ο αγοραστής αυτός θα πρέπει να πληρώσει επί πλέον την εφορία για το ποσό της αντικειμενικής αξίας, άλλες 3% Χ 100.000= 3000 Ευρώ, σύνολο 53.000 Ευρώ. Στη συνέχεια ο κινέζος αγοραστής σαν νέος ιδιοκτήτης μπορεί να πουλήσει το ίδιο σπίτι σε έναν συμπατριώτη του για 250.000 Ευρώ, ώστε αυτός να πάρει τη Χρυσή Βίζα. Όμως δεν είναι υποχρεωμένος από καμιά νομική διάταξη να πληρώσει πραγματικά τα 250.000 Ευρώ στον πρώτο αγοραστή. Απλά θα δηλώσει αυτό το ποσό στο συμβολαιογράφο και θα πληρώσει μόνο το φόρο που αντιστοιχεί στα 250.000 Ευρώ, που είναι ίσος με 3% Χ 250.000 Ευρώ= 7.500 Ευρώ. Με λίγα λόγια θα κάνει μια εικονική αγορά για την οποία θα πληρώσει στην πραγματικότητα στον πρώτο αγοραστή τα 53000 Ευρώ που αυτός πλήρωσε, συν κάποιο κέρδος γι αυτόν τον αγοραστή, ας πούμε 10%, δηλαδή συν 5.300 Ευρώ, συν τα 7.500 Ευρώ στην εφορία της δεύτερης αγοράς, συν συμβολαιογραφικά περίπου 4.000 Ευρώ, δηλαδή σύνολο 69800 Ευρώ. Αυτό σημαίνει κέρδος περίπου 190.000 για τον δεύτερο ιδιοκτήτη για την απόκτηση βίζας και ένα σπίτι με μελλοντική πολύ μεγαλύτερη αξία στο κέντρο της Αθήνας.

Πιστεύουμε ότι αυτή η κομπίνα θα πραγματοποιείται σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα γιατί το ελληνικό κράτος, πάλι με διακομματική συμφωνία επιτρέπει να μένει ανοιχτή μια μεγάλη νομική τρύπα που διευκολύνει αυτήν την κομπίνα. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς αναβάλει και ανέβαλε τελευταία την ψήφιση νόμου για τη φορολογία υπεραξίας στην πώληση ακινήτων. Αν ίσχυε αυτή η φορολογία ο πρώτος κινέζος αγοραστής θα έπρεπε να πληρώσει σημαντικό φόρο στο ελληνικό δημόσιο για το ποσό της διαφοράς που κέρδισε όταν στο παράδειγμά μας αγόρασε ένα σπίτι με 50.000 και το πούλησε με 250.000 δηλαδή κέρδισε σε ένα χρόνο 200.000 Ευρώ.

 Εδώ θα μπορούσε κανείς να ρωτήσει : Και γιατί να μην γίνει η κομπίνα απ ευθείας ανάμεσα στον έλληνα αρχικό ιδιοκτήτη και στον τελικό κινέζο αγοραστή; Έχει γίνει κι αυτό (http://www.toxrima.gr/poloyntai-400-000-spitia-playground-i-ellada-gia-kse/). Μα αυτή είναι μια απάτη που δεν πρέπει να γίνει γρήγορα γνωστή γιατί στρέφεται ενάντια στο ελληνικό δημόσιο, αλλά και ενάντια στην ΕΕ που έχει δεχτεί να δώσει αυτή τη Βίζα για ενίσχυση της οικονομίας ενός κράτους μέλους της και της ίδιας της ΕΕ. Αν πουλάνε απ ευθείας οι πτωχευμένοι έλληνες η κομπίνα θα γίνει γρήγορα γνωστή, γιατί αυτό το μυστικό δεν μπορεί να διαφυλαχτεί από έναν έλληνα ιδιοκτήτη που μόλις έχασε το σπίτι του για ψίχουλα. Μπορεί όμως να διαφυλαχτεί σαν «πατριωτικό» καθήκον των υπηκόων μιας χώρας που πραγματοποιεί ληστεία σε βάρος της αποικίας της. Γι αυτό είναι απαραίτητος ο συμπατριώτης μεσάζοντας .

Η ληστεία θα συνεχιστεί

 

Αυτή η ληστεία πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί. Το πέρασμα της ακίνητης περιουσίας στα χέρια των νέο-μαυραγοριτών ντόπιων και ξένων θα συνεχιστεί σε όλη την Ελλάδα και θα σταματήσει μόνο όταν αυτή η μεταφορά πλούτου θα έχει δώσει στο νέο- αποικιακό μπλοκ Ρωσίας-Κίνας μια ισχυρή και κυρίως σταθερή υλική βάση πολιτικής κυριαρχίας, όπως είναι αυτή της έγγειας ιδιοκτησίας που τόσο πολύ του λείπει, όπως ιστορικά έλειψε στον τσαρισμό στην απόπειρα κυριαρχίας του στην Ελλάδα στην καποδιστριακή περίοδο. Γι αυτό ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχιστεί και μάλιστα σχεδιάζεται να διπλασιαστεί για τη μεσαία και ανώτερη έγγεια ιδιοκτησία μέσω της αύξησης του πρόσθετου φόρου, ενώ σε περιοχές όπου το πλιάτσικο είναι σε έξαρση, όπως είναι τα Εξάρχεια σχεδιάζεται η άνοδος των αντικειμενικών τιμών ακριβώς μέσω αυτής της εικονικής αύξησης των τιμών των αγοραπωλησιών ακινήτων. Υπάρχει μια σειρά δημοσιευμάτων, που προφανώς διαρρέονται από κυβερνητικούς κύκλους, που λένε ότι οι αντικειμενικές τιμές θα πέσουν στις πολύ ακριβές περιοχές γιατί έχουν πέσει πολύ οι εμπορικές τιμές τους, πράγμα που ισχύει, αλλά ότι θα αυξηθούν σε μερικές φτηνές ως τώρα περιοχές της Αθήνας, όπου οι εμπορικές τιμές έχουν αυξηθεί τάχα λόγω airbnb οπότε και ακριβότερων ενοικίων. Με λίγα λόγια οι εικονικές τιμές των ακινήτων για τη Χρυσή Βίζα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το συριζέικο νέο-δωσολογικό καθεστώς για να αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές οπότε και ο ΕΝΦΙΑ, οπότε να διατεθούν πιο πολλά ακίνητα για πώληση στις περιοχές προς λεηλασία.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποίησης της υπερφορολόγησης για να πέφτουν οι τιμές των σπιτιών υπέρ των νέο-μαυραγοριτών έχει ήδη εφαρμοστεί σε περιοχές της παραλιακής του Σουνίου πχ στην Ανάβυσσο όπου αγοράζουν σπίτια κατά πλειοψηφία ρώσοι και κινέζοι νεοαποικιοκράτες και όπου, επειδή δεν υπάρχουν αντικειμενικές τιμές (επειδή με πρόθεση δεν προχωράνε οι πράξεις εφαρμογής για την πλήρη ένταξη πολλών περιοχών στο σχέδιο πόλης), οι εφορίες τις ορίζουν κατ εκτίμηση παίρνοντας υπ όψιν τους πανάκριβες εικονικές αγορές που γίνονται εκεί . Έτσι δεν γίνονται γονικές παροχές και κληρονόμοι αποποιούνται κληρονομιές οπότε τα ακίνητα σκοτώνονται κυριολεκτικά σε τιμές ακόμα και 10 φορές μικρότερες από τις κατ εκτίμηση της εφορίας.

Δεν αποκλείεται λοιπόν μέσα από τις καλοσυντηρούμενες στάχτες και τα χαλάσματα των Εξαρχείων να δει κανείς να προβάλλουν ψηλότερες αντικειμενικές, οι οποίες καθόλου δεν θα ενοχλούν τους δεύτερους αγοραστές που αναφέραμε.

Να γιατί πιστεύουμε ότι το πολύμορφό φορολογικό και οικονομικό σαμποτάζ σε όλη την Ελλάδα δεν θα σταματήσει όσο δεν μεταφερθεί στα νέα ανατολικά αφεντικά και στους δυτικούς φίλους τους ένα τεράστιο μέρος του ελληνικού πλούτου.