Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΟΑΚΚΕ καταδικάζει τη νέα επίθεση ενάντια στην Athens Voice και καλεί σε πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο ενάντια στο φαιο-«κόκκινο» καθεστώς

Η Oργάνωση γα την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (ΟΑΚΚΕ) καταδικάζει την πρόσφατη φασιστική επίθεση του παρακρατικού τραμπούκικου στρατού του ΣΥΡΙΖΑ στην Athens Voice.

Στόχος της επίθεσης ήταν η τρομοκράτηση και στο βάθος η φίμωση ενός δημοκρατικού μέσου ενημέρωσης.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση ηAthens Voice. Το Νοέμβρη του 2014 ξανά παρακρατικοί ψευτοαναρχικοί τραμπούκοι της επιτέθηκαν με εμπρηστική επίθεση που προκάλεσε την ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή των γραφείων της (https://www.oakke.gr/afises/2013-02-16-20-47-58/item/431-).

 

Αφορμή για την επίθεση ήταν ένα σχόλιο της εφημερίδας που αποτελούσε καταγγελία ενάντια στον εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους μετανάστες και αφορούσε τον τραγικό θάνατο μίας μετανάστριας αποκλειστικής νοσοκόμας που δούλευε χωρίς άδεια και έχασε τη ζωή της στο κρατικό Νίκαιας προσπαθώντας να γλυτώσει από τους διωκτικούς κρατικούς μηχανισμούς που ενίσχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυνηγάνε τις αποκλειστικές που δεν ανήκουν στο επίσημο συνδικάτο των αποκλειστικών των οποίων τις αμοιβές όλο και πιο δύσκολα σηκώνουν οι πιο φτωχοί ασθενείς και γι αυτό χρησιμοποιούν μετανάστριες. Το σχόλιο όμως ήταν εντελώς άστοχο στη μορφή του καθώς, ενώ ο συντάκτης του έκανε σαρκαστικό χιούμορ ενάντια στην κυβέρνηση, αυτό μπορούσε να διαβαστεί και σαν αδιαφορία η και κυνισμός απέναντι στην τραγικότητα του θανάτου της μετανάστριας. Όμως μια τέτοια ανάγνωση ερχόταν σε σαφή σύγκρουση με τη γενική ιδεολογική φυσιογνωμία αυτού του εντύπου. Αυτή η αστοχία έδωσε ωστόσο τη δυνατότητα στον κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό να επιτεθεί και να σπιλώσει τηνAthens Voice ανοίγοντας το δρόμο στη βία των ταγμάτων εφόδου του.

Το συριζαίικο θράσος εδώ ξεπέρασε για άλλη μια φορά κάθε όριο, αφού ήταν μία εγκύκλιος του Πολάκη που προκάλεσε την ένταση του κυνηγητού των μεταναστριών αποκλειστικών παροτρύνοντας το νοσηλευτικό προσωπικό να καλεί την αστυνομία για να τις τιμωρεί και που κατέληξε σε ένα διωγμό των μεταναστριών με τη συμμετοχή των αποκλειστικών που δουλεύουν με άδεια. Το ότι το έγκλημα αυτό έγινε στο κρατικό Νίκαιας, όπου και ο νυν και ο πρώην διευθυντής του είναι άνθρωποι του Πολάκη δεν είναι τυχαίο. Στην πραγματικότητα ο διωγμός των μεταναστευτριών αποκλειστικών αποτελεί χρησιμοποίηση μίας μερίδας του εργαζόμενου λαού σαν διώκτη μιας άλλης μάζας από ένα μαδουρικού τύπου καθεστώς ,ώστε αυτό από τη μια να δημιουργήσει έναν δικό του πολιτικό στρατό πολιτικής δικτατορίας και από την άλλη να αποτρέψει την κοινή πάλη για την περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων που τα παραβιάζει με κάθε τρόπο και για τους ντόπιους εργαζόμενους και για τους μετανάστες. Όλοι ξέρουν ότι η μόνη πολιτική που θα απέτρεπε τη διάσπαση των αποκλειστικών θα ήταν το κράτος να επανδρώσει στοιχειωδώς τα δημόσια νοσοκομεία με τις απαραίτητες νοσηλεύτριες ή έστω να επιδοτεί τους ασθενείς πληρώνοντας ένα μέρος των χρημάτων που πρέπει να πληρώνουν για τις αποκλειστικές που δουλεύουν με την αμοιβή της σύμβασης.

Στην πραγματικότητα η Athens Voice βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ όχι για το ότι είναι αντιμεταναστευτική και γενικά ενάντια στα ατομικά δικαιώματα αλλά ακριβώς αντίθετα γιατί σαν αρκετά συνεπές αστοφιλελεύθερο έντυπο είναι υπέρ αυτών των δικαιωμάτων και ταυτόχρονα κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για αυταρχισμό τον οποίο αυτός κρύβει κάτω από το μανδύα του κατ εξοχήν υπερασπιστή των ατομικών δικαιωμάτων. Αλλά αυτά είτε ανοιχτά τα ποδοπατεί στην πράξη πχ Μόρια, είτε αισχρά τα προβοκάρει στρέφοντας το λαό εναντίον τους όπως πχ κάνει με τη βρώμικη φιλοεργοδοτική γραμμή των «ανοιχτών συνόρων» ή με την υπεράσπιση του εγκληματικού ψευτοαναρχικού λούμπεν και της σοσιαλφασιστικής τρομοκρατίας. Γενικότερα και μόνη η ύπαρξη της Α.Vδιαψεύδει σε ένα μεγάλο βαθμό την πολιτική κατηγορία του στους φιλελεύθερους για συντηρητισμό και σύμπλευσή με την ακροδεξιά σε ότι αφορά τις ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς η κύρια αρθρογραφία της χτυπάει το ρατσισμό και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομάδων που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της ναζιστικής βίας, όπως οι μετανάστες και οι ομοφυλόφιλοι. Σε αυτές τις ομάδες όμως ακριβώς θέλει την πολιτική ηγεμονία ο ΣΥΡΙΖΑ για να τις χρησιμοποιεί σαν βιτρίνα του δήθεν προοδευτισμού του κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο κρύβοντας ότι σε όλα τα μεγάλα διεθνή ζητήματα υποστηρίζει με μανία τη γραμμή Πούτιν-Σι (Ουκρανία, Συρία, Βενεζουέλα). Τη φιλοευρωπαϊκή φιλοαμερικάνικη προβιά τη χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς επειδή τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα θέλουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και μέσα στο ΝΑΤΟ, για να διεισδύουν στην πρώτη και να αποσαθρώνουν το δεύτερο. Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει βρει ούτε μια φορά μία λέξη να πει ενάντια στις φασιστικές πρακτικές που εφαρμόζουν αυτά τα δύο καθεστώτα στο εσωτερικό τους, αλλά τα καλύπτει και όσο μπορεί βάζει βέτο στις καταγγελίες τους που έρχονται από τη Δύση.

Έτσι εξηγείται η πρωτοφανής ευαισθησία των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το σχόλιο όταν δεν έχουν πει κουβέντα για τόνους ρατσιστικής, αντισημιτικής και ναζιστικής προπαγάνδας που διακινείται ελεύθερα στη χώρα. Έτσι εξηγείται η κινητοποίηση των κυβερνητικών τρολ που δημιούργησαν ένα κλίμα επίθεσης ενάντια στο «ρατσιστικό» σχόλιο. Έτσι εξηγείται και η κινητοποίηση της κατά τ άλλα ανεκτικής σε πλήθος κατάπτυστων δημοσιευμάτων ΕΣΗΕΑ.

Πρόκειται για μία κορύφωση επιθέσεων ενάντια σε ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στο «Πρώτο Θέμα», και τη βομβιστική επίθεση στον Σκάι. Για όλες αυτές τις επιθέσεις δεν υπήρξε καμία αληθινή πολιτική καταγγελία. Γιατί μόνη η καταγγελία της βίας χωρίς την καταγγελία των πολιτικών της κινήτρων καθώς και των πολιτικών άμεσων και έμμεσων προστατών της δεν είναι αληθινή καταγγελία. Πιστεύουμε ότι η πολιτική κάλυψη αυτής της βίας θα αυξηθεί την περίοδο που έρχεται, καθώς ένας πολυπρόσωπος στρατός τραμπούκων θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος ενός πλατιού φαιο-«κόκκινου» μετώπου να εμποδίσει κάθε απόπειρα δημοκρατικής και αναπτυξιακής αντίστασης ενδεχόμενα εκδηλωθεί στο συριζέικο κράτος και παρακράτος από τις μειοψηφικές στη κυβέρνηση ΝΔ προοδευτικές τάσεις της. Είναι αποκαλυπτικό ότι η αμέσως επόμενη επίθεση του Ρουβίκωνα ήταν ενάντια στη δημόσια Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, που οργανώνει την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χώρα. Η επίθεση έγινε γιατί σύμφωνα με το Ρουβίκωνα κάθε επιχείρηση για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων πρέπει να σταματήσει γιατί είναι «ξεκομμένη από τον τόπο και τη φύση». Το μόνο που δεν είναι ξεκομμένο από τον τόπο και τη φύση είναι προφανώς το ρώσικο φυσικό αέριο από το οποίο είναι εξαρτημένη ενεργειακά η χώρα, και τέτοιες επιθέσεις που αποτρέπουν την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας που βρίσκονται μάλιστα μέσα στη χώρα μόνο στη διατήρηση αυτής της εξάρτησης μπορούν να στοχεύουν.

Κάτω από αυτή την οπτική η επίθεση των τραμπούκων του Ρουβίκωνα στην Athens Voice δεν ήταν η τελευταία συμβολική του ΣΥΡΙΖΑ που φεύγει αλλά η πρώτη, η τροχιοδεικτική, του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σύντομα θα ενσκήψει.

Η ΟΑΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι ήταν και θα είναι, παρόλες τις στρατηγικές ιδεολογικές και πολιτικές της διαφορές με την AthensVoice, αποφασιστικά στο πλευρό της μαζί με όλους τους πραγματικούς δημοκράτες και αριστερούς υπερασπίζοντας το δικαίωμά της να μιλάει ελεύθερα ενάντια στους σοσιαλφασίστες που θέλουν να της κλείσουν το στόμα. Η ΟΑΚΚΕ καλεί σε ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο που θα παλεύει για την πολιτική δημοκρατία ενάντια στο τραμπούκικο φαιο-«κόκκινο» καθεστώς και την δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα που αυτό ετοιμάζει.

Αθήνα, 9/7/2019