Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Το νόημα των σεναρίων για "μισές Πρέσπες" με πρόωρες εκλογές

Εκτιμούσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή της συμφωνίας των Πρεσπών ότι αυτή δεν θα περνούσε ποτέ στην ουσία της γιατί η Ρωσία δεν ήθελε με τίποτα να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ οπότε τα τσιράκια της τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν θα την ψήφιζαν. Θεωρούσαμε ωστόσο πιθανό να βρεθεί κάποια φόρμουλα για να γίνει μόνο αυτό που θέλει και επιτρέπει η Ρωσία, δηλαδή να μπει η όλο και πιο ρωσόφιλη Δημοκρατία της Μακεδονίας σε διαδικασία ένταξης στη διαβρωμένη στους ηγετικούς της θεσμούς ΕΕ. Αυτή η φόρμουλα δεν αποκλείεται να είναι κάτι που θα λέγαμε «μισές Πρέσπες» δηλαδή κάποιες ειδικού τύπου μη Πρέσπες.

 

Κυκλοφορούν ήδη τις τελευταίες μέρες κάποια πολιτικά σενάρια μέσα από τα οποία είναι δυνατό να ικανοποιηθούν και οι δύο αυτοί στόχοι της ρώσικης διπλωματίας, δηλαδή και να μην μπει στο ΝΑΤΟ η Δημοκρατία της Μακεδονίας και όχι απλά να αρχίσει διαδικασίες ένταξης αλλά και να μπει στην ΕΕ. Μάλιστα όλα δείχνουν ότι οι σχεδιασμοί για κάτι τέτοιο και η κατάλληλη κατανομή ρόλων ξεκινάνε από μακριά. Ο διαφαινόμενος σχεδιασμός είναι να ψηφιστεί από την κυβέρνηση Τσίπρα, και να περάσει από τη Βουλή η μισή συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή να περάσει το μέρος που αφορά το όνομα χώρας και γλώσσας, αλλά να μην κυρωθεί ταυτόχρονα από τη Βουλή η ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Δηλαδή αυτό το δεύτερο να αφεθεί για λίγο αργότερα και ο Σύριζα να κάνει γρήγορα εκλογές από τις οποίες θα προκύψει μια Βουλή με κορμό τη Νέα Δημοκρατία από την οποία προφανώς δεν θα περάσει η ένταξη στο ΝΑΤΟ, αν λογαριάσει κανείς μαζί και το πανεθνικό κίνημα παπάδων, ψευτοΚΚΕ, ναζιΧΑ, ενάντια στον νατοϊκό σατανά.

Αυτό το σενάριο δεν είναι απλή δημοσιογραφική εικασία αλλά πυροδοτήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση και συγκεκριμμένα από τον αναπληρωτή του Τσίπρα στο ΥΠΕΞ Κατρούγκαλο (https://www.protothema.gr/politics/article/850352/skopiano-o-tsipras-thelei-na-afisei-ston-mitsotaki-tin-edaxi-ton-skopion-sto-nato/).

Αυτός ρωτήθηκε από τη ΝΔ στις 21/12, κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) αν η κυβέρνηση θα επιλέξει να φέρει προς ψήφιση τη συμφωνία για το όνομα τον Ιανουάριο αφήνοντας την επισημοποίηση της ένταξης της FYROM στη Συμμαχία για τον Μάρτιο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εισδοχής της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Αυτός απάντησε λέγοντας «Εσείς πότε θέλετε να γίνει η κύρωση της συμφωνίας και του πρωτοκόλλου ένταξης της ‘‘Βόρειας Μακεδονίας’’ στο ΝΑΤΟ; Μαζί ή ξεχωριστά;». Μετά την ερώτηση της ΝΔ αν είναι υποχρεωτικό να γίνει ταυτόχρονα η κύρωση της συμφωνίας για ‘‘Βόρεια Μακεδονία’’ με την κύρωση της ένταξης των γειτόνων στο ΝΑΤΟ αυτός «αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει φροντίσει να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε να διατηρείται η επιλογή της κύρωσης των δύο συμφωνιών (η Συμφωνία των Πρεσπών και το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ) σε διαφορετικό χρόνο)».

Το σενάριο των «μισών Πρεσπών» είναι πολύ βρώμικο για να μην είναι εξαιρετικά πιθανό. Γιατί και ο ρώσος Τσίπρας μένει αγαπημένος της ΕΕ με ενδεχόμενο Νόμπελ ειρήνης, για το οποίο ήδη προτάθηκε, και η Δημοκρατία της Μακεδονίας μένει εκτός ΝΑΤΟ απερίσπαστη στα χέρια της Ρωσίας που θα έχει άλλο ένα πιόνι στα Βαλκάνια εντός ΕΕ, και η Ελλάδα θα ουρλιάζει με πρωτοπόρους του ναζί ενάντια στις αμερικανο-ευρωπαϊκές προδοτικές Πρέσπες χωρίς κανείς να μαθαίνει ότι η Ρωσία κέρδισε τα μισητά «Σκόπια» καλώντας τα ακριβώς να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Δύσης να αλλάξουν το όνομά τους όπως θέλει η Ελλάδα.

Το μόνο πραγματικό πρόβλημα που έκανε ως τώρα δύσκολο το ξεδίπλωμα ενός τέτοιου σεναρίου ήταν η επιμονή της φιλονατοϊκής και αντιπουτινικής ηγεσίας του αμερικανικού στρατού υπό τον Μάτις να ψηφιστούν οι Πρέσπες ολόκληρες και σχεδόν ταυτόχρονα από την ελληνική Βουλή, δηλαδή από τη μόνη υποτιθέμενα σίγουρα αμερικανόφιλη κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό σήμαινε ότι ο Μάτις θα πίεζε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ να επικυρώσουν ταχύτατα το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ μόλις η Βουλή της γειτονικής χώρας ψήφιζε τη συμφωνία των Πρεσπών, ώστε η Ελλάδα να μην έχει προσχήματα καθυστέρησης. Έτσι με μια ηγεσία Μάτις ο Τσίπρας δεν θα μπορούσε να αποσυνδέσει τις Πρέσπες από το ΝΑΤΟ και να πασάρει την ένταξη στο ΝΑΤΟ στην ΝΔ. Μια τέτοια στάση θα υπονόμευε τη στρατηγική Πούτιν-Τραμπ να αναθέσουν στην Ελλάδα το ρόλο του σταθερού τάχα δυτικού παράγοντα στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο σε αντικατάσταση της ασταθούς και μάλλον ρωσόφιλης Τουρκίας του Ερντογάν.

Τώρα με την πτώση του Μάτις και την ενδυνάμωση της θέσης του Τραμπ στον αμερικάνικο στρατό οι ΗΠΑ δεν θα ζητήσουν τα ρέστα από τον Τσίπρα και γενικότερα από την Ελλάδα για οποιεσδήποτε μισές Πρέσπες τουλάχιστον τόσο ώστε να πάψουν να βλέπουν το ελληνικό σπασμένο τους μπαστούνι σαν βράχο στον οποίο μπορούν να στηρίζονται στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς έχουν πάρει την στρατηγική κατηφόρα σαν υπερδύναμη.