Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 

Οι εγκληματίες ηγέτες Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Για να κάνουν την Ελλάδα αποικία της Ρωσίας

Μόλις ο προβοκάτορας Παπανδρέου οργάνωσε την πρόωρη χρεωκοπία της χώρας το 2009, οι ακροδεξιοί και οι ψευτοαριστεροί έριξαν στον πληθυσμό τη “θεωρία” ότι αυτή τη χρεωκοπία την προκάλεσαν οι δυτικοί δανειστές, ιδιαίτερα οι Γερμανοί, για να αγοράσουν κοψοχρονιά τη χρεωκοπημένη Ελλάδα. Η “θεωρία” αυτή πέρασε σχετικά εύκολα γιατί οι δυτικοί δανειστές μέσω της Τρόικας, ανέλαβαν όπως κάθε αστός δανειστής να εφαρμόσουν “θεραπεία” αυστηρής δίαιτας σε μια χώρα που όμως ήταν οικονομικά καρκινοπαθής, οπότε την αποτέλειωσαν. Έτσι πολύς κόσμος ήταν πρόθυμος να συμφωνήσει ότι αυτό ήθελαν πραγματικά ώστε να την αγοράσουν.

Όμως σήμερα αποδεικνύεται ότι την εξαθλιωμένη χώρα μας δεν την αγοράζει κοψοχρονιά η Δύση, αλλά η Ρωσία και δευτερευόντως οι φίλοι της: Κίνα και Κατάρ. Όσο και αυτό να μην φαίνεται η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία προκάλεσε μέσω των ντόπιων υποτακτικών της τη χρεωκοπία.

ΠΩΣ ΥΠΟΥΛΑ Η ΡΩΣΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ήδη πριν από την κρίση το διακομματικό καθεστώς είχε εκχωρήσει στη Ρωσία τον έλεγχο ενός πολύ καίριου στοιχείου της παραγωγής, του φυσικού αερίου. Όμως τελευταία της εκχώρησε ένα ανώτερο κλειδί οικονομικού της ελέγχου: οι μεγαλύτερες τράπεζες. Η Ρωσία εξασφάλισε μέσα στην κρίση τον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς με το να γίνει κύριος μέτοχος της ο κρατικο-ολιγάρχης, συνεργάτης του Πούτιν, Αλεξάντερ Νέσις. (Ο Νέσις έχει ένα στρατηγικό 10% μέσω και του τσέχου συνεργάτη του Σμετς). Μόλις η Ρωσία έλεγξε την Πειραιώς, η κυβέρνηση, με την ουσιαστική έγκριση της αντιπολίτευσης τη φούσκωσε και από τέταρτη την έκανε τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Έτσι της έδωσαν αμέσως και χωρίς διαγωνισμό την ΑΤΕ (Αγροτική) που σημαίνει τον έλεγχο σε ένα πελώριο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής και της γης μέσω των υποθηκών. Μετά μέσω της ΑΤΕ έδωσαν στο ρώσο κρατικο-ολιγάρχη Ζέκτσερ με σικέ διαγωνισμό τη γαλακτοβιομηχανία της ΑΤΕ Δωδώνη, δηλαδή του έδωσε τον έλεγχο της κτηνοτροφίας της Ηπείρου. Λίγο μετά η Πειραιώς του Νέσις κατάπινε τις θυγατρικές στην Ελλάδα των χρεωκοπημένων κυπριακών τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής, ενώ τις ίδιες τις μητρικές στην Κύπρο τις έλεγξε χάρη στην κυπριακή χρεωκοπία ο ρώσος κρατικο-ολιγάρχης συνεργάτης του Νέσις, και ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ριμπολόβλεφ. Αφού στο μεταξύ η Πειραιώς κατάπιε και άλλες τράπεζες ο Νέσις και οι τσέχοι φίλοι του αγοράσανε τον επικερδέστατο ΟΠΑΠ, μέσω του οποίου η Ρωσία θα μπορεί να ελέγχει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο δηλαδή τους μεγάλους οπαδικούς στρατούς, και βάλανε πρόεδρο τον Μελισσανίδη, στον οποίο σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς προηγούμενα είχε παραδώσει την ΑΕΚ. Θυμίζουμε ότι το καθεστώς είχε παραδώσει εδώ και δεκαετίες τον Ολυμπιακό στον άνθρωπο της Ρωσίας και της Στάζι Κόκκαλη (που επέλεξε σα διάδοχό του τον Μαρινάκη), ενώ πάνω στην κρίση έδωσε τον ΠΑΟΚ στον άνθρωπο του Πούτιν Σαββίδη. Σε αυτόν έδωσαν μετά το συνεταιριστικό εργοστάσιο ΣΕΚΑΠ που σημαίνει έλεγχο χιλιάδων καπνοπαραγωγών και του άνοιξαν το δρόμο να αγοράσει φτηνά ιστορικές τουριστικές επιχειρήσεις και πελώριες εκτάσεις γης. Το βασίλειο του ο Σαββίδης όχι τυχαία το χτίζει γύρω από το κρίσιμο στρατιωτικά για τη Ρωσία λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το ακόμα πιο κρίσιμο πολιτικά Άγιο Όρος.

Την ίδια ώρα και πάλι μέσα στην κρίση το Κατάρ έγινε κύριος ιδιώτης μέτοχος της Άλφα Μπανκ με 9% ενώ με την κατάλληλη νομοθεσία περί ανακεφαλαιοποίησης έγινε και ο διασώστης της σαν ιδιωτικής τράπεζας. Το πετρελαιοφόρο αυτό κρατίδιο με ένα πραξικόπημα το ελέγχει πολιτικά από το 1995 η Ρωσία και σε αυτό έχει εγκαταστήσει το Αλ Τζαζίρα που διαμορφώνει υπέρ της τις συνειδήσεις στον αραβικό κόσμο.

O ουσιαστικός έλεγχος του ελληνικού τραπεζικού κεφάλαιου δεν είναι αυτοσκοπός για το ρώσικο κρατικομονοπωλιακό κεφάλαιο, αλλά το βασικό μέσο με το οποίο αυτό θέλει να ελέγξει-είτε μόνο του είτε, για κάλυψη, με τη δυτική και ντόπια αστική τάξη- τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, που όσες δεν κλείσανε είναι καταχρεωμένες. Είναι χαρακτηριστικό πόσο αθόρυβα η Πειραιώς αγόρασε για μόνο 110εκ. Ευρώ το υπερσύγχρονο νοσοκομείο Ερ. Ντυνάν, που χρωστούσε στην Πειραιώς.

ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Από την άλλη μεριά το ότι μεγάλες επιχειρήσεις κλείσανε ή είναι καταχρεωμένες σε ποσοστό 80% (ICAP) δεν είναι κάτι το τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα ενός παραγωγικού σαμποτάζ δεκαετιών το οποίο δυνάμωσε μέσα στην κρίση. Αυτό το σαμποτάζ το διεξήγαγαν ή το διεξάγουν με μανία οι ρωσόδουλοι που ανέβηκαν στην πρωθυπουργία παριστάνοντας τους δυτικόφιλους (Ανδρέας και Γ. Παπανδρέου, Σημίτης, Καραμανλής ο Β και ο διορισμένος από αυτόν Σαμαράς) από κοινού με τα ψευτοαριστερά ανοιχτά ρωσόδουλα κόμματα, δηλαδή το ψευτοΚΚΕ, τον ΣΥΝ (Σύριζα) και τους εξωκοινοβουλευτικούς κολαούζους τους.

Το σαμποτάζ διεξάγεται κυρίως στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος ή των αρχαιοτήτων, ή με πολιτικά υποκινημένες καθυστερήσεις από την κρατική γραφειοκρατία (πολεοδομίες, δασαρχεία, “ανεξάρτητες” διακομματικές αρχές, Δήμους), ή στο όνομα της προστασίας των μικρών παραγωγών σε βάρος της μεγάλης σύγχρονης παραγωγής ή στο όνομα της εργατικής τάξης με απεργία διαρκείας την ώρα που ένα εργοστάσιο είναι σε κρίση παραγωγής. Συχνά το σαμποτάζ γίνεται με ιδεολογικά αντιδραστικά “λαϊκά κινήματα”, στα οποία πατάει το διαβρωμένο Συμβ. της Επικρατείας για να τσακίσει κάθε μεγάλη ντόπια ή δυτική επένδυση. Το σαμποτάζ γίνεται και με την ωμή βία, δηλαδή με δολοφονίες βιομηχάνων από ένα παρακράτος με αριστερή μορφή (Αθανασιάδης και Βρανόπουλος για τα Λιπάσματα και για τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, Αγγελόπουλος για τη Χαλυβουργική, Περατικός για τα ναυπηγεία Ελευσίνας), καθώς και με ασύλληπτα συχνούς εμπρησμούς εργοστασίων και αποθηκών (χαρακτηριστικά επαναλαμβανόμενοι ήταν αυτοί της Σόφτεξ, και της Σπρίντερ). Με την κρίση το σαμποτάζ αντί να σταματήσει εντάθηκε με την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και με την αύξηση της τιμής στο ηλεκτρικό, στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Η τιμή του τελευταίου στην Ελλάδα είναι κατά 40% πάνω από την τιμή του στις άλλες χώρες. Αυτή είναι άμεση συνεισφορά του Πούτιν στο βιομηχανικό σαμποτάζ.

Το πόσο πολιτικά καθοδηγημένο είναι το παραγωγικό σαμποτάζ αποδεικνύεται από το ότι ποτέ τα ρώσικα και κινέζικα μονοπώλια και οι ανατολικοί κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες της χώρας μας (Μπόμπολας, Κόκκαλης, Μυτιληναίος, Βγενόπουλος, Κοπελούζος) δεν εμποδίστηκαν στις δουλειές τους από κανένα αντιπαραγωγικό κίνημα, αλλά εξαιρέθηκαν από όλα. Είναι χαρακτηριστικό πως το ΣτΕ σκανδαλώδικα φροντίζει να προστατεύει τις επενδύσεις της COSCO (απόρριψη των δίκαιων προσφυγών των συνδικάτων του ΟΛΠ) και πως κάνουν το ίδιο τα ψευτοαριστερά κόμματα επιτρέποντας τη διατήρηση των αντεργατικών παρανομιών της COSCO και το συνδικαλιστικά ισχυρό ρόλο εκεί των ναζί-χρυσαυγιτών.

Το χαρακτηριστικό σαμποτάζ για το ξεπούλημα των ακριβών ακινήτων στη Ρωσία και στους φίλους της είναι η υπερφορολόγηση της γης.

Με ειδικούς νόμους κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιβάλλουν τόσο ψηλή φορολογία στα μεγάλης αξίας ακίνητα ώστε αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες τους να τα πουλάνε όσο-όσο στους ρώσους και κινέζους άρπαγες στους οποίους μάλιστα δίνουν άδεια μόνιμης διαμονής και τελικά ιθαγένεια. Χαρακτηριστικά μειώνουν στο 3% του φόρους μεταβίβασης για να αγοράζουν φτηνά τη γη οι ρωσοκινέζοι αλλά αφήνουν στο 10% τους φόρους γονικής παροχής για τα ακριβά ακίνητα, για να μην μπορούν να τα μεταβιβάσουν οι έλληνες ιδιοκτήτες στα παιδιά τους. Έτσι αυτοί χρεωκοπούν φορολογικά, και ξεπουλάνε αμέσως στους ρωσοκινέζους. Από την άλλη οι περισσότεροι ντόπιοι ή δυτικοί καπιταλιστές δεν αγοράζουν γη γιατί βλέπουν το σαμποτάζ συνολικά στις επενδύσεις τους, ενώ οι ρωσοκινέζοι ολιγάρχες ξέρουν ότι το καθεστώς είναι δικό τους και ότι η νομοθεσία και το ΣτΕ θα είναι πάντα στα πλευρό τους. Έτσι πέθανε με την υπερφορολόγηση η οικοδομική βιομηχανία, ενώ το χειρότερο είναι η απόδοση ιθαγένειας στους πλούσιους ρώσους εποίκους αφού ο Πούτιν δηλώνει ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να εισβάλει σε οποιαδήποτε χώρα για να προστατεύει τους ρώσους κατοίκους της.

Είναι για τη διευκόλυνση αυτού του ορμητικού περάσματος του πλούτου της χώρας στη Ρωσία που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει πια την κρατικοποίηση των τραπεζών, την ώρα που όλες ζουν χάρη στα δανεικά κεφάλαια από την ΕΕ που ελέγχονται από το κράτος (ΤΧΣ). Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αφεντικά των τραπεζών τους Νέσις και τους Αλ Θανί (Κατάρ) και όχι το ελληνικό κράτος, για να κάνουν αυτοί απόλυτο κουμάντο για το ποια επιχείρηση θα πεθάνει, ποια θα ζήσει και πόσο φτηνά η τελευταία θα περάσει στον έλεγχό τους.

Αυτό το πολύπλευρο και συντριπτικό σαμποτάζ είναι η αιτία που στην Ελλάδα η χρεωκοπία είναι τόσο καταστροφική και τόσο ατελείωτη σε σχέση με κάθε άλλη στην ΕΕ, η ανεργία τόσο πελώρια και τα μεροκάματα τόσο κινέζικα.

Οι ρωσοκινέζικες “επενδύσεις” δεν θα βελτιώσουν την κατάσταση γιατί κανείς αποικιοκράτης δεν θέλει ανεπτυγμένη παραγωγή σε μια αποικία του.

Περισσότερο δεν την θέλει γιατί αυτή παράγει και τον μεγαλύτερο εχθρό του: το σύγχρονο βιομηχανικό προλεταριάτο.

Λοιπόν είναι σε αυτό το προλεταριάτο, και όχι μόνο στα ενεργά μέλη του, αλλά και στα άνεργα που πέφτει κύρια το ιστορικό βάρος να αντισταθεί στους νεοαποικιοκράτες και τα ντόπια τσιράκια τους. Αλλά για να αντισταθεί αυτό το προλεταριάτο πρέπει να υπάρξει, και για να υπάρξει πρέπει να πολεμήσει για δύο πράγματα 1ο να μην κλείσει κανένα άλλο εργοστάσιο, αλλά να ανοίξουν και αυτά που έκλεισαν και 2ο να επιβάλει επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους. Τα λεφτά για το δεύτερο μπορούν να βρεθούν αμέσως από το κράτος αν σταματήσει το σαμποτάζ και κυνηγήσει τη διεφθαρμένη γραφειοκρατία που τόσο προστατεύει. Από πολιτική άποψη για να γίνουν αυτά πρέπει να ανατραπούν οι φασίστες ρωσοκινέζοι και τα τσιράκια τους από την εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να οικοδομηθεί ένα ισχυρό αντιφασιστικό αντιφαιο-”κόκκινο” πατριωτικό και δημοκρατικό μέτωπο με άμεσα συνθήματα:

-ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ - ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

Αθήνα, 18/11/2014