Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Το να μπει ο φιλορώσος Γερμανός στο κεφάλαιο του κατασκευαστή ήταν ένας από τους στόχους των καθυστερήσεων στο Ελληνικό

Όταν η Βουλή στις 20 Σεπτέμβρη ψήφισε τη σύμβαση για την επένδυση στο Ελληνικό (εκτός του ψευτοΚΚΕ και των ναζί της ΧΑ), ο μεν συριζαίος Μπαλτάς δήλωνε ότι πρόκειται για ήττα του Σύριζα (που αυτός όμως ο τεραστίου «ηθικού» αναστήματος, ψήφισε), ο έτερος επίσης συριζαίος Φλαμπουράρης δήλωνε ότι πρόκειται για νίκη.

Ο πρώτος μίλησε έτσι για να κρατά ανοιχτό το δρόμο σε κάθε δήθεν ψευτοπεριβαλλοντικό κίνημα που θα σαμπόταρε και θα καθυστερούσε το έργο, ο δε δεύτερος μίλησε διαφορετικά για να καθησυχάσει τους δανειστές που πέρα από τα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων ζητάνε να γίνουν επενδύσεις για να βγει η χώρα από τη χρεωκοπία, ιδιαίτερα ζητάνε να γίνει η συγκεκριμένη επένδυση που είναι η μεγαλύτερη. Επίσης όπως έχει δείξει η ζωή, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κάθε επένδυση, που δεν μπορεί να καταστρέψει, να υπάρχουν τουλάχιστον φιλορώσικα κεφάλαια έτσι ώστε να μπορεί αυτή κάτω από ορισμένες συνθήκες να ελέγχεται πολιτικά.

Και ενώ η πρόοδος της επένδυσης είχε σταματήσει μετά την προσφυγή του Δασάρχη Πειραιά και τις αποφάσεις της υπουργού Πολιτισμού, η επένδυση ξεμπλοκαρίστηκε από την κυβέρνηση, πήγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αυτό προχθές αποφάσισε θετικά. Βέβαια αυτή η έγκριση δεν σημαίνει και ξεκίνημα του έργου, γιατί όλες αυτές οι εγκρίσεις γίνανε κάτω από την πίεση της τρόικας που δεν θα έδινε την τελευταία δόση των 5,7 δις αν δεν ξεμπλοκαριζόταν η άδεια για το Ελληνικό. Το ερώτημα είναι αν το έργο θα ξεκινήσει μόλις η κυβέρνηση τσεπώσει τα 5,7 δις ή πάλι θα βρει ένα πρόσχημα να το σταματήσει.

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει. Εκείνο πάντως που ξέρουμε είναι ότι το τελευταίο ξεμπλοκάρισμα έγινε με ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό αντάλλαγμα της κοινοπραξίας στο πολιτικό καθεστώς. Συγκεκριμένα αυτή παραχώρησε σε έναν από τους πιο ρωσόφιλους ντόπιους ολιγάρχες, ένα σημαντικό μετοχικό ποσοστό του κοινοπρακτικού σχήματος !

Σύμφωνα με την Καθημερινή της 21 Δεκέμβρη «Eπενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν με 50% έκαστος η Olympia Group του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και συμφέροντα της οικογενείας του φαρμακοβιομήχανου Βασίλη Κάτσου, εξαγόρασαν σήμερα το 12,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development» (http://www.kathimerini.gr/21-12-17). Πωλητής ήταν το δυτικό επενδυτικό κεφάλαιο PSO που ανήκει στην Private Equity Blackstone και στο οποίο απέμεινε το 3,5%. Δηλαδή δώσανε το 12,5 του Ελληνικού στον κρατικο-ολιγάρχη, που το ψευτοΚΚΕ με αυτοθυσία υποστήριξε στην μεγαλύτερη ληστεία του ελληνικού δημοσίου που έχει υπάρξει ως τα σήμερα. Αναφερόμαστε στην πώληση το 2008 των καταστημάτων Γερμανός στον κρατικό τότε ΟΤΕ λίγο πριν την χρεωκοπία της χώρας με το ασύλληπτο ποσό των 1,4 δις Ευρώ!!! Αμέσως μετά την παράδοση του 12,5% «εγκρίθηκε χωρίς αλλαγές ως προς τα ύψη των ουρανοξυστών το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα πολεοδομηθεί το Ελληνικό. Ο κάθε ουρανοξύστης που θα χτιστεί θα έχει ύψος 200 μέτρα, παρά τις αντιδράσεις των αρχαιολόγων»( http://www.vimaonline.gr/20-12-17).

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Και εκεί ενώ η επένδυση είχε «κολλήσει» ξεκόλλησε ξαφνικά όταν «η Αστήρ Παλάς ΑΞΕ ανακοίνωσε, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τη σύναψη σύμβασης ύψους 68,4 εκατ. ευρώ, με την Άκτωρ για την υλοποίηση των εργασιών ανακαίνισης / ανάπλασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης» (http://www.capital.gr/8-3-17). Εδώ πρόκειται για τον Μπόμπολα, άλλο γνωστό κρατικοολιγάρχη και επιφανές στέλεχος της ρωσόδουλης αστικής τάξης με πολύ στενούς δεσμούς του επίσης με το ψευτοΚΚΕ. Στην συγκεκριμένη δηλαδή περίπτωση ναι μεν κύριοι της επένδυσης θα είναι κυρίως άραβες και τούρκοι, αλλά αυτός που θα προσλαμβάνει κόσμο, θα αγοράζει τα υλικά και θα διευθύνει όλη την επένδυση για κάποια χρόνια μέχρι να λειτουργήσει θα είναι ο Μπόμπολας. Θα δούμε ποιος θα είναι ο ρόλος του Γερμανού και μετά της κινεζικής Φοσούν στο Ελληνικό αν και όταν αυτό ξεκινήσει.