Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΪ

ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΪ

Η κυβέρνηση και οι διακομματικοί φίλοι της θέλουν να κλείσουν όσα ΜΜΕ δεν μπορούν να ελέγξουν για να επιβάλλουν μια πουτινικού τύπου κοινοβουλευτική δικτατορία

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ

 

βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Σκάι και της Καθημερινής είναι μία δραματική κλιμάκωση της μακρόχρονης και απροκάλυπτης κυβερνητικής επιχείρησης φίμωσης και τρομοκράτησης των αντιπολιτευόμενων τηλεοπτικών ΜΜΕ, και πρώτα απ όλα του ΣΚΑΙ. Αυτή η επίθεση έχει στην ουσία τη ανοχή, δηλαδή την έμμεση υποστήριξη της ηγεμονικής στη ΝΔ καραμανλικής φιλοσυριζέικης φράξιας, της επίσης φιλοσυριζέικης λαλιωτικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και των δυο ανοιχτά εχθρικών στον οποιονδήποτε δημοκρατισμό κομμάτων, πιο καλυμμένα του ψευτοΚΚΕ και πιο ανοιχτά και λυσσαλέα της ναζιστικής "Χρυσής Αυγής". 

Σε αυτήν την έμμεση υποστήριξη οφείλονται οι γενικόλογες, κούφιες και τελετουργικά επαναλαμβανόμενες και βαριεστημένες καταγγελιούλες των παραπάνω ηγεσιών για πλήγμα ενάντια στη δημοκρατία και στον τύπο γενικά τη στιγμή που πενταφάνερα είναι η κυβέρνηση με το αναμφίβολα προστατευόμενο από την ίδια ψευτοαναρχικό παρακράτος της που έχει κηρύξει πόλεμο κύρια ενάντια στο Σκάϊ ενώ πάλι η ίδια με χίλια τερτίπια και κυρίως με τη φασιστική νομοθεσία για τα 7 κανάλια -πάλι με διακομματική υποστήριξη- έχει κλείσει όποιο κανάλι την ενοχλούσε πολύ, έχει εξαγοράσει πολιτικά ή οικονομικά ότι την ενοχλούσε λίγο και αρχίζει να στήνει τα αγαπημένα τηλεοπτικά κανάλια ενός νέου καθεστώτος, ενός καθεστώτος κοινοβουλευτικής δικτατορίας που το πολιτικό κέντρο της και το ιδεολογικό της πρότυπο είναι η πουτινική Ρωσία.

Δεν είναι τυχαίο που η συριζέικη επιχείρηση ελέγχου της τηλεόρασης πάει ακριβώς παράλληλα με την επιχείρηση ελέγχου της δικαστικής εξουσίας πάλι με λάσπη, εκκαθαρίσεις και ψευτοαναρχική φασιστική βία πάλι με την ουσιαστική ανοχή, δηλαδή πάλι με την έμμεση έγκριση των ίδιων κομματικών ηγεσιών και στον ίδιο βαθμό με τον οποίο υποστηρίζουν τον κυβερνητικό έλεγο της δικαστικής εξουσίας.

Είναι υποχρέωση όλων των δημοκρατών και κυρίως όλων των αριστερών ανθρώπων να σταθούν δίπλα στον ΣΚΑΙ απέναντι σε αυτήν επίθεση, τσακίζοντας κυρίως το επιχείρημα της ψευτοταξικής τροτσκιστικής και κνίτικης αντεπανάστασης ότι η αριστερά δεν υποστηρίζει ποτέ αστικά ΜΜΕ. Η αριστερά δεν υποστηρίζει τα αστικά ΜΜΕ όταν προωθούν ή στηρίζουν τη βία της αστικής τάξης εναντίον του λαού σε περιόδους αληθινών λαϊκών εξεγέρσεων και επαναστάσεων. Όμως η αριστερά ενώ κριτικάρει σκληρά τα αστικά ΜΜΕ και αντιπαρατίθεται σε αυτά για όλες τις πολιτικές τους που είναι αντίθετες στα συμφέροντα του λαού και της εργατικής τάξης, στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το δικαίωμα τους να υπάρχουν και να μιλάνε ελεύθερα όταν εξαπολύει εναντίον τους επίθεση για να τα φιμώσει και να τα τρομοκρατήσει ο φασισμός, δηλαδή η δικτατορία των πιο βάρβαρων και πιο επιθετικών κομματιών της αστικής τάξης, του ιμπεριαλισμού και του σοσιαλιμπεριαλισμού. Αυτό για τον απλό λόγο ότι ο αληθινά μεγάλος και τελικός εχθρός κάθε φασισμού και το τελικό θύμα κάθε μεγάλης δικτατορίας είναι ο λαός και η πραγματική αριστερά.

Αθήνα, 18/12/2018