Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Πως ο Συριζα περνάει τη γραμμή του χάρη στις δολοφονικές πυρκαγιές παρά την απέχθεια που προκαλεί στο λαό με τη στάση του σε αυτές

Από τότε που έχει εκδοθεί η ανακοίνωση της 28/7/2018 για τις δολοφονικές πυρκαγιές στην Αττική, το μόνο που έχει μεσολαβήσει είναι η πιο ραγδαία από ποτέ πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης κυρίως για την αδιαφορία της, τα ψέμματά της και το τερατώδες θράσος της απέναντι στο λαό. Αυτή η απομόνωση των τελευταίων ημερών μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι οι πυρκαγιές περισσότερο εμπόδισαν τα oποιαδήποτε σχέδια της κυβέρνησης παρά τα διευκόλυναν όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωσή μας. Γι αυτό θέλουμε να πούμε μερικά πράγματα πάνω σ αυτό το ζήτημα

.
Αν κανείς δει προσεκτικά ποια συγκεκριμένη πολιτική εξαγγέλλεται και προχωράει στην πράξη μέσα στα αποκαΐδια χωρίς ουσιαστική αντίθεση από κανένα κόμμα, θα δει ότι προχωράει ακριβώς χάρη στην πυρκαγιά και πάνω απ όλα χάρη στους νεκρούς της το παλιό εγκληματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσει εξ ολοκλήρου κάθε χωροταξικό στο Μάτι, σε όλη την Αττική και σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή κάθε σχέδιο που βάζει μια στοιχειώδη τάξη στην πολεοδομική αταξία και αποτελεί προϋπόθεση κάθε πάλης ενάντια στην αυθαιρεσία που η κυβέρνηση με στόμφο τώρα καταγγέλλει. Τέτοια σχέδια, ειδικά τα χωροταξικά για τη βιομηχανία και τον τουρισμό που ξεμπλοκάρουν τον πρώτο όρο της παραγωγής που έχει μπλοκαριστεί σε αυτήν εδώ τη χώρα, τη γη για βιομηχανική, τουριστική και μεγάλης κλίμακας οικιστική χρήση, τα χτυπάνε με μανία εδώ και δυόμιση δεκαετίες ο ΣΥΝ και το ψευτοΚΚΕ και έχουν καταφέρει ως τώρα σε συνεργασία με τους συμμάχους τους στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ να τα θάψουν.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι μόλις χθες στις 30/7/2018 βγήκε και το ψευτοΚΚΕ, η αληθινή στρατηγική καθοδήγηση-έμπνευση των αρχι-εισοδιστών του Σύριζα, να αποδώσει στην πολεοδόμηση της περιοχής την αιτία της τραγωδίας, μαζί με τη μη διάθεση πόρων για την πυρόσβεση (Πόσες «Μάνδρες», πόσα «Μάτια» φιλοξενεί η Αττική;- https://www.902.gr/eidisi/arthra/164984/poses-mandres-posa-matia-filoxenei-i-attiki). Το ίδιο έκανε- αν και ανέφερε σαν κύρια αιτία την «ανικανότητα» του Σύριζα- το τρίτο ρωσόδουλο «κόμμα», η ναζιστική συμμορία της Χ.Α. Εννοείται ότι όλοι αυτοί, ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάθε εχθρός της ένταξης σε σχέδιο των εκτός σχεδίου περιοχών επιλέγει από αυτή τη φωτιά κυρίως το μάθημα ότι οι ιδιοκτησίες έφραζαν το δρόμο στα θύματα προς τη θάλασσα. Πέρα από το ότι αυτός ο ισχυρισμός αθωώνει τα πολύ πιο μαζικά εγκλήματα στο Μάτι που βρίσκονται στον τομέα της πυρόσβεσης και της ειδοποίησης και οργάνωσης του πληθυσμού στην πυροπροστασία, το φράξιμο των ακτών σε μεγάλο μήκος θα μπορούσε να αρθεί σε κάθε ακτή της χώρας με δημιουργία κάθετων δρόμων ως τη θάλασσα από οποιαδήποτε κυβέρνηση λίγων μηνών με πολύ απλές πολεοδομικές τροποποιήσεις σε υπάρχοντα σχέδια πόλης.
Δεν είναι τυχαία λοιπόν που η κυβέρνηση προσποιείται πως κάνει την αυτοκριτική μόνο στο ζήτημα της πολεοδόμησης εννοώντας όπως θα φανεί σε λίγο ότι έπρεπε να ακυρώσει πρακτικά το υπάρχον σχέδιο πόλης μόλις ήρθε και να επιτεθεί στους αυθαίρετους οικιστές. Δεν κάνει δηλαδή καμιά απολύτως αυτοκριτική εκεί που την κατηγορεί και δίκαια όλος ο λαός, δηλαδή γιατί δεν είχε, ούτε εφάρμοσε ποτέ το παραμικρό σχέδιο πυροπροστασίας για τους κατοίκους αυτού του δάσους και πριν τη φωτιά και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της φωτιάς, ενώ θεώρησε έγκλημα το να κάνει οποιαδήποτε αυτοκριτική που τα στελέχη που τοποθέτησε επικεφαλής της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έκαναν όλα τα λάθη που μπορούσαν να κάνουν για να καταστραφεί και να δώσει τη φριχτή εκατόμβη του το όμορφο Μάτι. Κάνει αυτοκριτική μόνο γιατί τάχα η υπάρχουσα δόμηση, δηλαδή η υπάρχουσα ζωή και τελικά οι υπάρχοντες άνθρωποι ζούσαν παράνομα όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος του δάσους. Η αυτοκριτική που σαφώς υπονοείται είναι ότι η κυβέρνηση των δασών στα 3 χρόνια που είναι στην εξουσία δεν έκανε τίποτα για να συνετίσει τους παράνομους οικιστές γι αυτό τους το έγκλημα κατεδαφίζοντας κατ αρχήν τα παράνομα σπίτια τους και μετά αλλάζοντας ριζικά την περιοχή. Αυτό προανήγγειλε ο Σκουρλέτης, δηλαδή ουσιαστικά την ακύρωση όλων των εγκεκριμένων σχεδίων πόλης. Αυτή είναι και η λογική της Δούρου που αμέσως εξήγγειλε ότι τα αυθαίρετα σπίτια στο Μάτι όχι μόνο δεν θα ξαναχτιστούν αλλά θα κατεδαφιστούν. Δεν υπάρχει πιο ωμή και ανοιχτή συμμαχία με την πυρκαγιά και τους όποιους εμπρηστές γιατί σημαίνει ότι τελικά καλώς το δάσος εκδικήθηκε τους καταπατητές και καλά έκανε η φωτιά που έκαψε τα σπίτια τους. Αλλά τα σπίτια δεν κάηκαν επειδή ήταν παράνομα. Η φωτιά δεν έκανε καμιά διάκριση ανάμεσα σε νόμιμα και παράνομα σπίτια. Ούτε τα παράνομα σπίτια επιβάρυναν τα νόμιμα. Μάλιστα από την άποψη της επιβίωσης των ανθρώπων και των σπιτιών απέναντι στην πυρκαγιά όσο πιο πολλά σπίτια υπάρχουν μέσα σ ένα δάσος, νόμιμα ή παράνομα τόσο λιγότερο καταστροφική θα είναι η πυρκαγιά γιατί τόσο λιγότερα θα είναι τα δέντρα και τόσο μεγαλύτερη η αντίσταση στη φωτιά από τα πολύ πιο άκαυστα από τα δέντρα αδρανή οικοδομικά υλικά. Το σπίτια δεν κάηκαν επειδή ήταν παράνομα ούτε το δάσος κάηκε επειδή υπήρχαν παράνομα σπίτια μέσα του. Κάηκαν και τα δύο επειδή δεν υπήρξε ανθρώπινη φροντίδα για τη συμβίωσή τους. Κι αυτό βαραίνει όλα τα κόμματα αλλά περισσότερο το κόμμα που σαμποτάρει πιο πολύ από κάθε άλλο τη συμβίωση της άγριας φύσης με τον άνθρωπο.
Κι όμως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν κατηγορούν την κυβέρνηση για αυτή τη γραμμή που προωθεί από δω και μπρος πάνω στα καμένα και στα άκαυτα όλης της χώρας, δηλαδή δεν την κατηγορούν για το πιο αποκρουστικό πράγμα στη στάση της. Γι αυτό λέμε ότι στις δοσμένες πολιτικές συνθήκες οι δολοφονικές πυρκαγιές ευνοούν τα σχέδια της κυβέρνησης. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εσωτερικοί και ιδίως οι διεθνείς πολιτικοί συσχετισμοί είναι τόσο ευνοϊκοί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που αυτός μπορεί και προωθεί τους εγκληματικούς στόχους του παρά την αυξανόμενη απέναντί του απέχθεια ακόμα και το μίσος του λαού.