Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Περισσότερα για το γιατί και πως καίγονται τα ρυθμιστικά και χωροταξικά σχέδια

Στο άρθρο αυτό θέλουμε να εκθέσουμε περισσότερα στοιχεία για το πως μπορούν να λειτουργήσουν οι φονικές πυρκαγιές σε όφελος των πολιτικών σχεδιασμών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέραμε στην ανακοίνωσή μας της 28/7, ειδικά σε ότι αφορά τη ματαίωση της υλοποίησης τόσο του γενικού χωροταξικού σχεδίου, όσο και των ειδικών χωροταξικών για τη βιομηχανία, τον τουρισμό κλπ, δηλαδή σε ότι αφορά την εφαρμογή των όρων του καθορισμού των χρήσεων γης που είναι αναγκαίος για να προχωρήσει οποιαδήποτε επένδυση. Σχετικά με το στόχο της κυβέρνησης για φίμωση των πολιτικών της αντιπάλων (επίθεση σε Σκάι) δημοσιεύουμε εδώ σε άλλο άρθρο.

 

Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η πρόσφατη δολοφονική ομοβροντία πυρκαϊών στην Αττική, όπως και εκείνη στη Μεσσηνία το 2007, και στην Αττική του 2009, είναι προϊόν δολιοφθοράς η οποία είχε σαν στόχο να προκαλέσει πελώριες καταστροφές και αρκετούς θανάτους ώστε να προκύψουν συγκεκριμένα πολιτικά και βαθύτερα οικονομικά αποτελέσματα. Αυτό μπορούμε να το συμπεράνουμε από όσα προκύπτουν από τα τεχνικά και επιχειρησιακά στοιχεία της εκδήλωσης και της διαχείρισης της πυρκαγιάς και ακόμα περισσότερο από την πολιτική στάση και τους σχεδιασμοούς μετά την πυρκαϊά της πιο προβοκατόρικης, της πιο εγκληματικής και της πιο φασιστικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ήδη την εκατόμβη των νεκρών για να οργανώσει ένα πολιτικό κίνημα με δηλώσεις των ηγετικών στελεχών της και εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές που στρέφεται ουσιαστικά ενάντια στους κατοίκους της περιοχής λέγοντας ότι η πόλη στην οποία ζούσαν ήταν η υπαίτια των θανάτων γιατί είχε γίνει με καταπάτηση του δάσους, γιατί οι πιο πολλοί κάτοικοι δεν είχαν βγάλει άδειες οικοδόμησης και, πάνω από όλα οι χειρότεροι από δαύτους με την υποκίνηση όλου του παλιού αστικού πολιτικού κόσμου είχαν κλείσει με μάντρες τους δρόμους προς τις παραλίες. Αυτή η στάση σε θρησκευτικούς όρους δεν σημαίνει τίποτα άλλο ότι το ότι χέρι του θεού έπεσε βαρύ πάνω στους αμαρτωλούς και τους τιμώρησε καθώς καμιά στάση των ανθρώπων κάτω στη γη, καμιά πυροσβεστική, καμιά αστυνομία, κανένας Δημός Μαραθώνα, καμιά Περιφέρεια και βέβαια καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ανακόψει αυτή τη φωτιά άπαξ και ξεκίνησε.

Δηλαδή η πρώτη και μεγαλύτερη αιτία του φόνου δεν ήταν η ύποπτη άρνηση της κυβέρνησης να ειδοποιήσει στοιχειωδώς με τον πελώριο κρατικό μηχανισμό της τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στον άφθονο με τα σημερινά τεχνικά δεδομένα χρόνο της μίας ώρας που είχε στη διάθεσή της από την ώρα που η πυρκαϊά έγινε μεγάλη στο Νέο Βουτζά και της μιάμισης ώρας που ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης, ούτε ήταν η παράξενη άρνησή της να στείλει όλους τους ανθρώπους και όλα τα πυροσβεστικά μέσα που είχε στη διάθεσή της στο ταχύτατα κινούμενο αλλά αρχικά πολύ μικρό πύρινο μέτωπο του Νταού Πεντέλης το οποίο κατευθυνόταν με μαθηματική ακρίβεια στο Νέο Βουτζά και από κει στο πυκνοκατοικημένο Μάτι, ούτε έφταιγε η ηγεσία της πυροσβεστικής που δεν συγκέντρωσε όλη τη δύναμη της, ιδιαίτερα την εναέρια που την καθήλωσε στο έδαφος ενώ επρόκειτο για μια μάχη ζωής και μαζικού θανάτου τουλάχιστον στο τελευταίο οχυρό που ήταν η Μαραθώνος, ούτε ήταν η διασταυρωμένη από όλες τις μαρτυρίες εγκληματική απόφαση της τροχαίας να κλείσει τη Μαραθώνος για τους εγκλωβισμένους που γύρισαν πίσω στο Μάτι ώστε να πνιγούν ή να καούν ζωντανοί, ούτε ήταν ότι στο χώρο της αγωνίας και του μαρτυρίου είχε εξαφανιστεί όλος ο κρατικός μηχανισμός, όλοι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο αγαπημένος του καθεστώτος δήμαρχος Μαραθώνα, και βέβαια η βασική επικεφαλής του θεσμικού οργανισμού διάσωσης, η θρασύτατη και γεμάτη αίμα στα χέρια της περιφερειάρχης. Ήταν αυτή η απουσία που πέρα από τη μη οργανωμένη και μη έγκαιρη εκκένωση συνετέλεσε στο να μην υπάρχει μια καλή εικόνα της κεντρικής διοίκησης για το τι συνέβαινε στην περιοχή ώστε να σπεύσουν γρηγορότερα τα σωστικά θαλάσσια μέσα για να διασώσουν τους πυρόπληκτους που είχαν καταφύγει στη θάλλασα.

Δηλαδή το αληθινό πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ότι είχε αφεθεί ο λαός εντελώς ανυπεράσπιστος στο θάνατο να βασίζεται μόνο στην αυθόρμητη αλληλέγγυα αυτοθυσία του και σε σημαντικό βαθμό στο μόνο τηλεοπτικό κανάλι που με το συστηματικό ρεπορτάζ του βοήθησε τουλάχιστον στο να ενημερωθούν και να ειδοποιηθούν έγκαιρα πολλοί κάτοικοί του και ενάντια στο οποίο τώρα η φασιστική κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση κλεισίματος όπως έκανε προηγούμενα με το ΜΕΓΚΑ.

Ήδη η συμμορία των σαμποταριστών και δολοφόνων που κυβερνάει τη χώρα, ετοιμάζεται να δεχτεί ότι φταίνε κάποιοι από τους δικούς της για κάποια λάθη αλλά αυτά τα λάθη η εφημερίδα της κυβέρνησης η ΕΦΣΥΝ τα ονομάζει απλά επιχειρησιακά λάθη που δεν είναι η αιτία του φονικού. Για την ΕΦΣΥΝ και όλη τη συμμορία η μεν αρχική αιτία του φονικού είναι οι εμπρηστές σε Κινέτα και Πεντέλη που βάλαν τη φωτιά, μετά είναι η κλιματική αλλαγή που τη μετέφερε γρήγορα και υποχρεωτικά ανεμπόδιστα, ενώ η τελική αιτία του φονικού αφορά αποκλειστικά τους εχθρούς της, τις παλιότερες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι οι ηθικοί αυτουργοί του προπατορικού αμαρτήματος της καταπάτησης των δασών. Ουσιαστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ηθικοί αυτουργοί των φόνων ήταν όλοι οι παραβασίες ιδιοκτήτες, που ιστορικά είναι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών δηλαδή τα θύματα και οι συγγενείς τους. Ήδη ο Σκουρλέτης δήλωσε πάνω στα αποκαΐδια την τιμωρία των ενόχων ιδιοκτητών με το να μην ξαναδούν τα σπίτια τους όπως ήταν πριν, αφού το νέο πολεοδομικό σχέδιο που θα φτιαχτεί δεν θα έχει καμιά σχέση με το πρόσφατα εγκεκριμένο πολεοδομικό μετά από πολλά χρόνια σαμποταρίσματός του. Την ίδια έμφαση στην πολεοδόμηση σαν την αληθινή αιτία του φονικού και σαν το αληθινό πολιτικό πρόβλημα έδωσε αργότερα ο Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο όπου μόνο σε αυτό το ζήτημα έκανε αυτοκριτική, μια ψεύτικη και όπως θα δούμε εντελώς δόλια αυτοκριτική, δηλαδή τη δήθεν αυτοκριτική ότι δεν συγκρούστηκε όσο μπορούσε με τα συμφέροντα, δηλαδή με τους ιδιοκτήτες, πράγμα που θα κάνει τώρα.

Στο πολεοδομικό ζήτημα και ιδιαίτερα στο ζήτημα της ιδιοκτησίας της γης πιστεύουμε ότι βρίσκεται όλο το ζουμί της υπόθεσης. Αυτό που κάνει ουσιαστικά η κυβέρνηση καβαλώντας πάνω στους εμπρηστές, πάνω στους ισχυρούς δυτικούς άνεμους, πάνω στις εγκληματικές παραλείψεις του πυροσβεστικού μηχανισμού και της πολιτικής προστασίας, και κυρίως πάνω στους νεκρούς που έχουν συγκλονίσει την ανθρωπότητα, είναι να εμποδίσει την εφαρμογή του νέου χωροταξικού σχεδίου της χώρας και των ειδικών χωροταξικών για τον Τουρισμό και τη βιομηχανία τα οποία είχαν καταστρώσει προηγούμενες κυβερνήσεις (χωροταξικό Σουφλιά, χωροταξικό 2013 και 2014). Θυμίζουμε ότι το ειδικό χωροταξικό Σουφλιά για τον Τουρισμό, όπως και εκείνο του 2013 που ακολούθησε, ματαιώθηκαν από το ΣτΕ μετά τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία και του 2009 στην Αττική. Αυτά μετά τη χρεωκοπία τα είχαν εντάξει στα λίγα παραγωγικά θετικά μνημονιακά μέτρα οι ευρωπαίοι πιστωτές ζητώντας να εγκριθούν για να μπορεί να αναπτυχθεί η χώρα παραγωγικά. Γιατί ο πολύς κόσμος δεν ξέρει ότι μια από τις μεγαλύτερες, ίσως η μεγαλύτερη αιτία που δεν γίνονται βιομηχανικές και τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τα τελευταία 3ο χρόνια είναι ότι δεν υπάρχει γη για να κτιστούν και δεν υπάρχει γιατί έχουν μπλοκαριστεί με πολλούς τρόπους και κυρίως με τα τάχα φιλοδασικά κινήματα του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα χωροταξικά σχέδια που ξεμπλοκάρουν γη για αυτού του είδους τις επενδύσεις. Ουσιαστικά η μόνη γη που παραχωρείται αρκετά εύκολα όλα αυτά τα χρόνια για δόμηση μεγάλης και μεσαίας κλίμακας, είναι γη για τις μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου, κυρίως του ξένου, το οποίο περισσότερο πνίγει τη ντόπια βιομηχανική παραγωγή με τη μονοπωλιακή του ισχύ απέναντι της, παρά τη βοηθάει, ιδιαίτερα όταν το μεγάλο λιανεμπόριο συνδυάζεται με τη μεγάλη παραγωγή σε χώρες με χαμηλά μεροκάματα (πχ ΙΚΕΑ).

Όλα αυτά τα χωροταξικά τα γενικά για όλη την Ελλάδα, τα ειδικά (δηλαδή αυτά για τον τουρισμό και τη βιομηχανία) και τα τοπικά (που είναι συνήθως η ένταξη στα σχέδια πόλης της άναρχης δόμησης στις περιαστικές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης) που βοηθάνε στο να αναπνεύσουν πολεοδομικά αυτές οι πόλεις και να μειωθεί η αυθαιρεσία, τα πάγωσε ή τα κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μετά οι αρμόδιοι υπουργοί του παραγωγικού σαμποτάζ Σκουρλέτης και μετά από αυτόν ο Σταθάκης αφού τα άλλαξαν όσο μπορούσαν σε βάρος της βιομηχανικής και τουριστικής ανάπτυξης πάλι τα πάγωσαν. Τελικά ο Σταθάκης αναγκάστηκε στο πλαίσιο των προαπαιτουμένων να εγκρίνει το γενικό χωροταξικό, να ξεπαγώσει τις μελέτες για το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό και να προωθήσει κάποιες ειδικές ρυθμίσεις για τη βιομηχανία περίπου ένα με δύο μήνες πριν τις πυρκαγιές. Ειδικά για το γενικό χωροταξικό, εκείνο που έμενε από δω και μπρος ήταν να βγούν οι εφαμοστικές του υπουργικές αποφάσεις. Από τις ως τώρα κυβερνητικές δηλώσεις, ιδιαίτερα αυτές του αρχισαμποταριστή της ανάπτυξης Σκουρλέτη, και την γενική κυβερνητική προπαγάνδα συμπεραίνουμε ότι αυτές οι εφαρμοστικές αποφάσεις θα θαφτούν προκειμένου το αίμα της εκατόμβης να φέρει νέες τάχα ριζικές αλλαγές και του εγκεκριμένου γενικού χωροταξικού καθώς και των υπό εκπόνηση ή αναθεώρηση ειδικών.

Με τόσο αίμα και τόσο συγκινημένη την κοινή γνώμη της Ευρώπη σε αυτή την απαίτηση της συμμορίας για αλλαγή, ουσιαστικά ματαίωση του γενικού χωροταξικού, δύσκολα θα τολμήσουν να αντιταχθούν εκείνες οι δυνάμεις μέσα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν καταλάβει ότι χωρίς παραγωγική ανάπτυξη η Ελλάδα θα ξαναχρεωκοπήσει. Άλλωστε για τους περισσότερους μονοπωλιστές που κυβερνάνε την Ευρώπη ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που επέβαλε χωρίς αντιστάσεις στον ελληνικό λαό όλα τα μνημονιακά μέτρα πείνας χωρίς να λογαριάζουν ότι δεν εφάρμοσε κανένα από τα μνημονιακά μέτρα ανάπτυξης. Κυρίως όμως είναι για όλους αυτούς τους παρακμασμένους κουφιοκεφαλάκηδες ο άνθρωπος που ξεμπλόκαρε το δρόμο των Βαλκανίων προς την ειρήνη και την Ευρώπη ενώ είναι ακριβώς αυτός που τον άνοιξε προς τη Ρωσία και την Κίνα.

Εννοείται βέβαια ότι δεν είναι το γενικό χωροταξικό που κινδυνεύει να θαφτεί εντελώς κάτω από το αίμα των νεκρών, αλλά θα θαφτούν όλα τα τοπικά σχέδια πόλης όλων των δήμων της Αττικής, ιδιαίτερα των παραλιακών, τα οποία εείναι παγωμένα σε κάποιο στάδιο της έγκρισής της από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του σαμποτάζ (Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Σαμαρά) και τα οποία έχει καταψύξει με μεγάλο ζήλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα μάλιστα τελευταία κατακλύζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ* και η Περιφέρεια από αιτήσεις όλων των Δήμων που δίκαια απαιτούν και πιέζουν να επεκταθούν τα σχέδια πόλης τους και να περιλάβουν νέες μη ρυθμισμένες περιοχές.

Το γεγονός ότι η εκτίμηση μας για εμπρησμό συμπίπτει με αυτήν που αρχικά πρόβαλε η φασιστική κυβέρνηση της απάτης και της προβοκάτσιας δεν σημαίνει ταύτιση μαζί της. Για την κυβέρνηση οι εμπρηστές έδρασαν σε βάρος της. Για μας έδρασαν υπέρ της.

Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το προπαγανδιστικό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρασύρει πολύ κόσμο σύμφωνα με το οποίο κάθε ένταξη σε σχέδιο πόλης που αναγνωρίζει παλιές παρανομίες, ιδιαίτερα την ιεροσυλία της καταπάτησης δασών, πρέπει να απονομιμοποιηθεί πολιτικά και τελικά να καταργηθεί. Έχουμε γράψει πολλά άρθρα στο παρελθόν για το ότι η φαινομενικά οικονομικά ρομαντική και με φυσιολατρική ευαισθησία ντυμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ιερότητα των δασών δεν είναι παρά το μεγαλύτερο πρόσχημα του για το πιο προωθημένο οικονομικό του σαμποτάζ αλλά τελευταία και τη μεταφορά πλούτου στην ιστορία της χώρας. Ο κύριος στόχος της δήθεν δασομανίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα και είναι ακόμα το να αφαιρέσει δραματικά τεράστιες εκτάσεις δομήσιμης γης από τη χώρα κυρίως για βιομηχανική και μετά για τουριστική χρήση. Αυτό το πετυχαίνει με το να ονομάζει δασικές όλες τις μη δομημένες και μη καλλιεργημένες εκτάσεις (αλλά συχνά και τις δομημένες περιοχές) και ταυτόχρονα να διατηρεί παντού όλη την αναρχία και όλη την αυθαιρεσία της προηγούμενης δόμησης επικαλούμενος το πραγματικό ή όχι δασικό της παρόν ή και παρελθόν.

Ετσι καταφέρνει να μην υπάρχει ούτε εκσυγχρονισμός της δόμησης ούτε να τηρούνται οι στοιχειώδεις όροι ασφαλούς διαβίωσης των κατοίκων απέναντι στις φυσικές καταστροφές που μπορεί να τους δώσει ή ένταξη στο σχέδιο. Επειδή αυτό το σχέδιο, με τις διαμάχες που προηγούνται μέσα στα δημοτικά συμβούλια και τις ενστάσεις που γίνονται στη συνέχεια από τους ιδιοκτήτες και την υποχρέωση των σχεδιαστών να τηρήσουν μερικά μίνιμουμ πολεοδομικά στάνταρ, που αφορούν το πλάτος των δρόμων και την έκταση των κοινόχρηστων χώρων, κατά κανόνα είναι πολύ καλύτερο από τη μη ρυθμισμένη δόμηση που διατηρεί στο έπακρο όλες τις παλιές αρπαγές και αυθαιρεσίες και όλη την ασφυξία σε κοινόχρηστους χώρους με όποια συνέπεια έχει αυτό για την ασφάλεια και άνεση των μετακινήσεων. Κυρίως είναι χρήσιμη για το ΣΥΡΙΖΑ και τα σύμμαχά του ρώσικα κόμματα και τις μεγάλες πολιτικές φράξιες της αστικής τάξης (ψευτοΚΚΕ, ΧΑ, λαλιωτικό ΠΑΣΟΚ, και καραμανλοσαμαρική ΝΔ) η κατάργηση των γενικών χωροταξικών και η μη ένταξη στα σχέδια πόλης γιατί έτσι δεν υπάρχει ασφάλεια και σαφήνεια ιδιοκτησίας.

Αυτή η επισφάλεια σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση της υπάρχουσας έγγειας ιδιοκτησίας, ιδίως των κληρονομιών, αναγκάζει τους έλληνες ιδιοκτήτες να πουλάνε όσο-όσο τα ακίνητά τους στην αστική τάξη των ρωσοκινέζων νέο-αποικιοκρατών και κάποιων τριτοκοσμικών συμμάχων τους για χάρη των οποίων ο φόρος αγοράς ακινήτου είναι πολύ μικρότερος από το φόρο κληρονομιάς και γονικής παροχής. Δηλαδή, όπως έχουμε αρκετές φορές σημειώσει, είναι πιο ακριβό για ένα γονιό να μεταφέρει στα παιδιά του την ιδιοκτησία του από όσο πληρώνει ο ρώσος και ο κινέζος αστός για να τα αγοράσει. Μάλιστα για να μην πληρώνουν αυτοί οι τελευταίοι φόρο υπεραξίας καταργήθηκε πρόσφατα και ο φόρος υπεραξίας. Μπορεί να καταλάβει κανείς επίσης και για χάρη ποιων συμφερόντων καίγονται, υποβαθμίζονται και φτηναίνουν τα Εξάρχεια (δηλαδή το αυριανό αληθινό κέντρο της Αθήνας), τα οποία μαζικά αγοράζουν φτηνά κυρίως οι κινέζοι. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το εξής πολύ σημαντικό: Όταν ένας οικισμός είναι ολοκληρωμένα μέσα στο σχέδιο πόλης οι τιμές της γης βάσει των οποίων βγαίνει ο φόρος μεταβιβάσεων προσδιορίζονται με το αντικειμενικό σύστημα. Οταν δεν υπάρχει σχέδιο ή υπάρχει αλλά δεν είναι ολοκληρωμένο πχ δεν υπάρχει πράξη εφαρμογής, τότε την τιμή της γης, βάσει της οποίας επιβάλλεται ο φόρος μεταβίβασης την προσδιορίζουν οι εφορίες. Αυτός ο προσδιορισμός γίνεται βάσει των λεγόμενων συγκριτικών τιμών, δηλαδή των επίσημων τιμών σύμφωνα με τις οποίες έχουν γίνει άλλες μεταβιβάσεις. Αυτές μπορεί να είναι και συνήθως είναι πλασματικά παραφουσκωμένες. Πρόκειται για ένα σύστημα που εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους ρώσους και κινέζους, που είναι οι βασικοί αγοραστές, αφού έχουν λόγο να φουσκώνουν τις τιμές αγοράς ώστε να μπορούν να παίρνουν τις βίζες που αποκτούνται με 250000 Ευρώ κόστος αγοράς. Ετσι οι εφορίες βάζουν τόσο ψηλές τιμές αξίας της γης ώστε οι κληρονομιές και γονικές παροχές να γίνονται ασύμφορες και να πουλάνε ακόμα πιο φτηνά στους νέους ιδιοκτήτες τη γη τους οι παλιοί ιδιοκτήτες. Εδώ αποκτάει εντελώς καθοριστική σημασία το γεγονός ότι οι νέοι αποικιοκρατικού χαρακτήρα ιδιοκτήτες πληρώνουν πολύ λιγότερο φόρο από όσο οι παλιοί όταν μεταβιβάζουν στα παιδιά τους. Σε μερικές περιοχές η διαφορά της πραγματικής τιμής στην οποία πουλιέται η γη από την τάχα συγκριτική τιμή που βάζουν οι εφορίες με την οποία προσδιορίζεται ο φόρος είναι 1 προς 10!

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του επικαλούνται τις καταπατήσεις γης, τα βρωμερά ρουσφέτια για την εξαγορά ψήφων και πολιτικής επιροής και όλα τα πολεοδομικά και χωροταξικά εγκλήματα του παλιού πολιτικού καθεστώτος στο οποίο στηρίχθηκε η διαμόρφωση των πόλεων και της υπαίθρου από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, για να σταματήσουν κάθε πάλη ενάντια σε αυτήν την κατάσταση και κυρίως για να τη διαιωνίσουν. Στην ουσία επικαλούνται μια «επαναστατική» μελλοντική πολεοδόμηση και χωροταξία για να τσακίσουν οριστικά κάθε υπαρκτή και κάθε δυνατή μεταρρύθμιση. Αυτό κάνουν γενικά στην πολιτική τους σκοτώνουν τις παραγωγικές δυνάμεις στο όνομα της πάλης ενάντια στον καπιταλισμό ενώ στην πράξη με αυτόν τον τρόπο διατηρούν και μάλιστα δυναμώνουν το χειρότερο καπιταλισμό, τον καπιταλισμό αποικιοκρατικού ιμπεριαλιστικού χιτλερικού τύπου, δηλαδή του πιο αρπακτικού και καταστροφικού που υπάρχει. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια αρκετά ανεπτυγμένη καπιταλιστικά χώρα σαν την Ελλάδα χωρίς αυτή να περάσει από φωτιά και σίδερο.

* Θα έχουν ίσως προσέξει οι αναγνώστες μας ότι, αν και είναι και αυτό σωστό, όλο και περισσότερο αποφεύγουμε να μιλάμε για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί οι εντελώς πολιτικά ξεφτιλισμένοι στην ψηφοφορική βάση τους ΑΝΕΛ είναι ουσιαστικά ένα απλό πολιτικό εξάρτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που τον βοηθάει να ελέγξουν οι ρωσόφιλοι αξιωματικοί το στρατό, του οποίου οι αληθινοί πολιτικοί επιτηρητές ήταν αρχικά οι κνίτες Ήσυχος και Βίτσας και μετά ο πάντα συνασπισμαίος Κουβέλης.