Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΟΑΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

Αντιπροσωπεία συντρόφων της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και της ΟΑΚΚΕ συμμετείχε στη σιωπηρή διαμαρτυρία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, στις 13/5 στο εβραϊκό τμήμα του τρίτου νεκροταφείου της Νίκαιας.Αυτή ήταν μία σημαντική εκδήλωση για την πάλη ενάντια στον αντισημιτισμό στη χώρα, γιατί αποτελεί την πρώτη τέτοια ανοιχτή εκδήλωση της εβραϊκής κοινότητας.

Η σημασία της φάνηκε και από το γεγονός ότι είχε την ενεργή υποστήριξη του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου με διαδικτυακή καμπάνια με τίτλο «Πείτε όχι στον αντισημιτισμό». Φαίνεται ότι για πρώτη φορά οι έλληνες Εβραίοι συνειδητοποιούν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν για την ανοχή του κράτους και των κοινοβουλευτικών κομμάτων απέναντι στην προπαγάνδα της αντισημιτικής βίας και στις ίδιες τις βίαιες επιθέσεις ενάντια σε εβραϊκά μνημεία και νεκροταφεία που κλιμα-κώνονται. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν στη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα μιας χώρας που έχει τη ντροπιαστική πρώτη θέση σε αντισημιτισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό τη βεβήλωση του νεκροταφείου σωστά δεν την ένιωσαν σαν μία μεμονωμένη κτηνώδικη πράξη κάποιων «ανεγκέφαλων» βαρβάρων όπως αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ, αλλά σαν δείγμα του πόσο πολιτικά εύκολο είναι σε αυτή τη χώρα για οποιονδήποτε βάρβαρο να κάνει μία τόσο κτηνώδη πράξη όσο να σπάσει πλάκες νεκρών σε νεκροταφείο. Το λέμε πολιτικά εύκολο, γιατί ο δράστης ξέρει ότι δεν θα απαντηθεί αυτή η πράξη με μία γενική κατακραυγή, αλλά με μια πλήρη αδιαφορία στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο.
Αυτό το πνεύμα εκφράστηκε καλύτερα από τον γενικό γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτι-κού Συμβουλίου, Βίκτωρα Ελιέζερ, ο οποίος μίλησε για ηθικούς αυτουργούς του αντισημιτισ-μού, αντισημιτικά στερεότυπα που διαδίδονται στο δημόσιο λόγο, και έκανε ειδική αναφορά στην Εκκλησία και στους χρυσαυγίτες βουλευτές στη Βουλή, αλλά και στο νέο αντισημιτισμό, δηλ. στην εξίσωση των ναζιστικών πρακτικών με την πολιτική του Ισραήλ και στον ευτελισμό του Ολοκαυτώματος. Τέλος κάλεσε όλους τους φορείς της πολιτείας να «δηλώσουν τη σθεναρή αντίθεση τους στον αντισημιτισμό».
Όλο το ζήτημα βρίσκεται ακριβώς εκεί. Ότι αυτή η απέραντη σιωπή απέναντι στη βία των αντισημιτών είναι πιο ανατριχιαστική και από αυτή την ίδια τη βία. Κι εκεί στην εκδήλωση ήταν παρόντες και οι ηθικοί αυτουργοί, όλοι όσοι προωθούν αυτή την προπαγάνδα, εκπρόσωποι της εκκλησίας και της κυβέρνησης, που έδωσαν το παρόν για να τους καθησυχάσουν και να βγουν στις φωτογραφίες των διεθνών ανταποκρίσεων. Δεν μπόρεσαν όμως να χαλάσουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι απλοί άνθρωποι που θρηνούσαν για τους νεκρούς τους, και κυρίως δεν μπόρεσαν να καταλαγιάσουν το σιωπηλό θυμό τους.
Εκατοντάδες πολίτες ήταν εκεί, φορώντας καπέλα και κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «WHY? ΓΙΑΤΙ;» και σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα μάρμαρα. Υπήρχαν δύο μεγάλα πανό με την υπογραφή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, το ένα με τη λέξη «Γιατί» και το άλλο με τη φράση «Σεβασμός στους νεκρούς».
Στο τέλος της εκδήλωσης, οι σύντροφοι και συναγωνιστές μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση με όσο ήταν δυνατό πιο μαζικό τρόπο, μοίρασαν την κοινή ανακοίνωση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και της ΟΑΚΚΕ με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ - Να καταδικάσουμε τη βάναυση ναζιστική επίθεση ενάντια στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Αθήνας - Να καταγγείλουμε κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα που με τρόπο προωθούν την αντισημιτική προπαγάνδα ενώ ανέχονται την αντισημιτική βία» (τη δημοσιεύουμε).
Ήταν εντυπωσιακή η θερμή υποδοχή αυτής της ανακοίνωσης, το ενδιαφέρον που εκδηλώ-θηκε, η πλατιά αποδοχή των συνθημάτων του τίτλου, η εκτίμηση που εκφράστηκε για μια ακόμα φορά από εβραίους φίλους μας για την επίμονη και σταθερή πάλη που δίνουν η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ ενάντια στον αντισημιτισμό. Μάλιστα έκφρασαν την ικανοποίησή τους ιδιαίτερα για την έμφαση που έδωσε η προκήρυξη που μοιράσαμε στην καταγγελία του καλυμμένου αντισημιτισμού που εμφανίζεται σαν ανττισιωνισμός. Μετά από πολλά κούφια και υποκριτικά λόγια που άκουσαν, οι συγκεντρωμένοι βρήκαν σε αυτή την παρουσία και σε αυτά τα συνθήματα μία ειλικρινή υποστήριξη.
Οι έλληνες Εβραίοι δεν θα είναι μόνοι τους στη πάλη τους κατά της ναζιστικής βίας. Η μάχη κατά του αντισημιτισμού είναι μία μάχη κρίσιμη για το λαό μας και για τη χώρα, είναι απαραί-τητη για να στηθεί ανάχωμα στη λαίλαπα του νεοναζισμού που εγκαθιστούν οι λακέδες του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη.