Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Καμπάνια του EGAM κατά του FPO και της αυστριακής προεδρίας

Η άνοδος των νεοναζί στη διακυβέρνηση της Αυστρίας έχει συγκλονίσει τους αντιφασίστες όλης της Ευρώπης. Πατώντας πάνω στο έδαφος της προβοκατόρικης διαχείρισης του προσφυγικού από το καθεστώς της Αθήνας και την σταζίτισα Μέρκελ και με τη βοήθεια του φιλορώσου συντηρητικού καγκελάριου της Αυστρίας Κουρτς, που κάλεσε το φιλοναζιστικό FPΦ του Στράχε σε κυβερνητική συνεργασία,

το τελευταίο έχει καταφέρει σήμερα να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της Αυστρίας και να ελέγχει εκτός από την αντιπροεδρία, μεταξύ άλλων, και τα υπουργεία άμυνας και εσωτερικών. Πολιτικά η Αυστρία κινείται ολοένα και πιο κοντά στη Μόσχα, λειτουργώντας σα γέφυρα διείσδυσης της τελευταίας στη δυτική Ευρώπη μέσω χωρών του Βίζεγκραντ (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία).
Το κείμενο που δημοσιεύουμε παρακάτω είναι τμήμα της καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM) που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην Ελλάδα πιέζοντας την τότε κυβέρνηση Σαμαρά να πάρει μέτρα ενάντια στην Χρυσή Αυγή. (Δες σχετικό άρθρο της ΝΑ με την κινητοποίηση της Αθήνας το 2012 στην οποία συμμετείχαν η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ, http://www.oakke.gr/antifasism/2013-02-16-20-18-50/2013-02-16-20-23-24/item/89-, http://www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/484-) καταγγέλλει την είσοδο των νεοναζί στην κυβέρνηση της Αυστρίας ζητώντας παράλληλα τη διπλωματική απομόνωση της τελευταίας από την πολιτική ηγεσία της ΕΕ. (http://www.egam.eu/austrians-and-non-austrian-together-we-demand-the-boycott-of-the-fpo-ministers-and-of-the-austrian-presidency-of-the-council-of-the-eu/).
<<ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ FPO ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ
Δεν είναι ένα οποιοδήποτε λαϊκιστικό κόμμα που βρέθηκε σε θέση εξουσίας μέσα στη νέα αυστριακή κυβέρνηση: είναι οι αληθινοί κληρονόμοι του ναζισμού που προσπαθούν ακούραστα να αποκατασταθούν.
Ωστόσο, το FPÖ πρέπει να καταπολεμηθεί σθεναρά, όχι μόνο επειδή ιδρύθηκε από τα παλιά SS ή λόγω της νοσταλγίας του για το Γ΄ Ράιχ, μα πάνω απ’ όλα γι’ αυτό που είναι σήμερα: ένα κόμμα ακραία ρατσιστικό, αντισημιτικό, ομοφοβικό, σεξιστικό, ξενοφοβικό και αντιδημοκρατικό, με μια ισχυρή φιλοφασιστική διάσταση.
Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ο οικοδεσπότης των νεοναζί και των αρνητών. Σχεδόν οι μισοί από τους εν ενεργεία βουλευτές του ανήκουν σε «γοτθικές αδελφότητες» που απαγορεύουν τους Εβραίους, τους ομοφυλόφιλους και τις γυναίκες, και δέχονται όσους ανήκουν σε μια βλαβερά φαντασιακή «άρια φυλή». Αρκετά πρόσφατα αποκαλύφθηκε μια έκκληση για τη «δηλητηρίαση ενός έβδομου εκατομμύριου Εβραίων» από μια «Αδελφότητα» του βασικού τοπικού υποψήφιου του FPÖ. Σήμερα η εφημερίδα του υπουργού άμυνας, επικεφαλής του στρατού, χαρακτηρίζει τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος «εθνικά παράσιτα». Είναι αληθινή πρόταση του υπουργού εσωτερικών, που επιβλέπει την πολιτική ασύλου της ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο εάν εκεί δε γίνει τίποτα, να «συγκεντρώσουν τους πρόσφυγες» σε στρατόπεδα. Την περασμένη χρονιά, αυτός ήταν ο βασικός προσκεκλημένος του συνεδρίου του νεοφασιστικού κινήματος νεολαίας «Identitäre». «Βιεννέζικο αίμα, πάρα πολλοί ξένοι, δεν είναι καλό για κανέναν» είναι ένα από τα πιο πρόσφατα συνθήματά του. Τη σημερινή Ευρώπη της δημοκρατίας είναι που θέλει να ανατινάξει το FPÖ.  
Συγκρινόμενοι με τους υπουργούς που μπήκαν, για πρώτη φορά στην κυβέρνηση το 2000, κάτι που έχει εξάλλου προκαλέσει τη ραγδαία αναστολή κάθε διμερούς συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές χώρες, οι πραγματικοί υπουργοί της ακροδεξιάς παρουσιάζονται ακραίοι, απελευθερωμένοι με την εκδήλωση βίαιου μίσους για τα δεκαπέντε χρόνια ηθικής, εθνικής και πολιτικής υποχώρησης στην Ευρώπη.
Το FPÖ αντιπροσωπεύει ένα θανάσιμο κίνδυνο για τη δημοκρατία και για την Ευρώπη. Να γιατί στην Αυστρία όπως και αλλού στην ευρωπαϊκή ήπειρο, βρισκόμαστε όλοι σε κίνδυνο, και πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση.
Η μάχη που πρέπει να διεξάγουμε δεν αντιπαραθέτει την Αυστρία στην υπόλοιπη Ευρώπη ή στον κόσμο. Αντιπαραθέτει τους δημοκράτες, όποια κι αν είναι η εθνικότητα και η ταυτότητά τους, στους άσπονδους εχθρούς της δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να παλέψουμε για το μέλλον της Ευρώπης αφήνοντας να διαδίδονται με ανοχή οι ιδεολογίες που έχουν οδηγήσει στην καταστροφή της και στην εξολόθρευση εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά πολεμώντας σθεναρά για τις θεμελιώδεις ανθρωπιστικές της αξίες.
Να γιατί εμείς, Αυστριακοί και μη Αυστριακοί από κοινού, προσκολλημένοι στις αξίες της δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού ιδεώδους, καλούμε σε συμπαράσταση την κοινωνία των πολιτών όπως και τους πολιτικούς ηγέτες των χωρών της Ευρώπης. Οι τελευταίοι δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τους αυστριακούς δημοκράτες με πρόσχημα το ότι η κυβερνητική πλατφόρμα δεν προβλέπει δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ. Το να τους εγκαταλείψουν, παρά τις ωραίες λαϊκές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τελευταία, θα σήμαινε να εγκαταλείψουν την Ευρώπη και τις θεμελιώδεις αξίες της, θα σήμαινε, στο όνομα βραχυπρόθεσμων υπολογισμών, να αφήσουν να καταστραφεί ότι πιο πολύτιμο μοιραζόμαστε από τη λήξη του Δεύτερου παγκόσμιου πολέμου.
Συγκεκριμένα, μαζί Αυστριακοί και μη Αυστριακοί, απαιτούμε από τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών να μποϊκοτάρουν τους υπουργούς του FPÖ και την αυστριακή προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 1ης Ιούλη έως 31 του ερχόμενου Δεκέμβρη.
Στην πράξη, αυτό σημαίνει προπάντων ότι οι αυστριακοί υπουργοί της ακροδεξιάς δεν πρέπει να γίνουν δεχτοί από τους ευρωπαίους ομολόγους τους, που δεν πρέπει να συμμετάσχουν σε καμιά συνάθροιση ή συνάντηση μαζί τους.
Αυτό σημαίνει εξίσου μποϊκοτάρισμα από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων όπως και από τους υπουργούς της αυστριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Από την από κοινού ηθική και πολιτική μας αντίδραση εξαρτάται η φύση της κοινής μας μοίρας, στην Αυστρία όπως και αλλού στην Ευρώπη>>.
Ακολουθούν πάνω από εκατό υπογραφών εκπροσώπων αντιρατσιστικών οργανώσεων, μεταναστευτικών, εβραϊκών οργανώσεων και θεσμικών φορέων.