Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Επτά δημοκράτες δημότες του Κερατσινίου, και ταυτόχρονα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου που έγινε στις 31/1/2018 και κατάθεσαν ένα ψήφισμα* στο οποίο κατήγγειλαν 1) τον  Σύλλογο Ακρωτηριανών Θήρας που προσκάλεσε τον βουλευτή  της ΧΑ υπόδικο αρχιτραμπούκο Λαγό στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του η οποία έγινε  σε μια δημοτική αίθουσα και 2) την αντιδήμαρχο Π. Περδίκη που στάθηκε δίπλα στο ναζιστή και έτσι νομιμοποίησε την παρουσία του εκεί εκ μέρους του Δήμου.

 

Ενώ υπήρξε μία θετική στάση από κάποιους συμβούλους αρχικά, οι καταγγέλλοντες δημότες ήρθαν στη συνέχεια αντιμέτωποι με μία σφοδρή και βάναυση επίθεση του δήμαρχου Βρεττάκου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που τους κατήγγειλε που τολμήσανε να αμφισβητήσουνε με το ψήφισμά τους τη μεγάλη αντιφασιστική δράση της αντιδημάρχου, παλιά κνίτισα και τώρα ΛΑΕ. Η αντιδήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώρισε το Λαγό, που αν όχι σε όλη την Ελλάδα, στη Β΄ Πειραιά τον ξέρουν και οι πέτρες. Ανάμεσα στα άλλα ο Δήμαρχος άρχισε να προκαλεί τους δημότες που κατάθεσαν το ψήφισμα λέγοντας πράγματα του τύπου που ήταν αυτοί όταν αυτός βοήθαγε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία κλπ 

Τι θράσος να προβάλει κανείς την όποια αντιφασιστική του δράση,  για να μην απαντήσει στην πρόκληση της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας να εμφανιστεί ένας εκπρόσωπος της σαν ένας καθώς πρέπει κοινωνικός και μάλιστα  πολιτιστικός παράγοντας στη γειτονιά όπου έχει διαπράξει το μεγαλύτερό της έγκλημα.

Στη συνέχεια για να μην περάσει το ψήφισμα των αντιναζιστών δημοτών, ο δήμαρχος πρότεινε ένα δικό του ψήφισμα που επαναλάμβανε μία γενικόλογη παλιότερη καταδίκη της ΧΑ χωρίς καμία απολύτως αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός!!! Αυτή ήταν μία κίνηση συγκάλυψης του διπλού σκανδάλου που την ακολούθησαν ψηφίζοντας ομόφωνα το ψήφισμα του Δημάρχου όλες οι παρατάξεις τελικά παρά την αρχική αμηχανία τους. Νόμιζαν έτσι ότι θα έπνιγαν το σκάνδαλο.

Έκαναν λάθος. Χθες το βράδυ η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία προχώρησε σε αφισοκόλληση για την ενημέρωση του κερατσινιώτικου λαού με την αφίσα που δημοσιεύουμε παρακάτω.
Μάθαμε ότι σήμερα  συζητιόταν πολύ αυτή η  καταγγελία  στην πόλη και οι δημοκράτες είχαν εξοργιστεί.

Δημοσιεύουμε εδώ την αφίσα που κολλήθηκε σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα (δες www.antinazi.gr).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΛΑΓΟ ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Στις 14/1/2018 έγινε μια εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο του Κερατσινίου «Αντώνης Σαμαράκης». Αυτήν την είχε διοργανώσει ο κερατσινιώτικος Σύλλογος Ακρωτηριανών Θήρας που κάνει μαθήματα χορού κύρια σε μικρά παιδιά. Ο σύλλογος αυτός είχε καλέσει στην εκδήλωση και τον Λαγό σαν βουλευτή-εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής». Δεν ήταν η πρώτη πρωτοβουλία αυτού του συλλόγου υπέρ της ΧΑ. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πήγε με αντιπροσωπεία του με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΔΣ για να πουν τα κάλαντα στα γραφεία της ΧΑ στον Πειραιά! Στη συγκέντρωση στο «Αντώνης Σαμαράκης» συμμετείχε και η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Περδίκη η οποία φωτογραφήθηκε δίπλα στο Ναζιστή τραμπούκο, ο οποίος ήταν στην πρώτη σειρά σαν επίσημος προσκεκλημένος. Η φωτογραφία αναρτήθηκε από τη ΧΑ στο διαδίκτυο.
Λίγες μέρες μετά την εκδήλωση 7 δημοκράτες δημότες του Κερατσινιού και ταυτόχρονα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας κατέβασαν κείμενο ψηφίσματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο καταδικαζόταν η πρόσκληση που έκανε ο συγκεκριμένος σύλλογος στους ναζιστές καθώς και η νομιμοποίηση αυτής της πρόσκλησης από την αντιδήμαρχο με την παρουσία της δίπλα στον αρχιτραμπούκο. Παρά τις αρχικές τοποθετήσεις κάποιων ελάχιστων συμβούλων υπέρ του ψηφίσματος ο δήμαρχος Βρεττάκος έκανε μια λυσσαλέα, προσβλητική και με αυταρχικό ύφος επίθεση στο ψήφισμα και στους δημότες που το έβαλαν, αρνήθηκε κάθε καταδίκη της πρόσκλησης στη ΧΑ από το συγκεκριμένο σύλλογο και κάθε κριτική στη στάση της αντιδημάρχου και σε αντιπαράθεση πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο ένα ψήφισμα που επαναλάμβανε μια παλιότερη γενικόλογη καταδίκη της ΧΑ χωρίς οποιαδήποτε αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός.
Για να δικαιολογήσει τη στάση του ο δήμαρχος επικαλέστηκε με στόμφο την αντιφασιστική δράση του ίδιου, του Δήμου και της αντιδημάρχου. Όμως ο αντιφασισμός δεν είναι ένα ακίνητο που δίνει αιώνιο νοίκι. Είναι μάχη όλη την ώρα και μέχρι την τελευταία πνοή του κάθε ανθρώπου, μια μάχη που μπορεί και να χαθεί ή ακόμα και ξεδιάντροπα να προδοθεί όπως ήδη με τέτοια ωμότητα απέδειξε η περίπτωση του αποστάτη της δημοκρατίας Μίκη Θεοδωράκη.
Εμείς καταλαβαίνουμε ότι με τη συγκεκριμένη στάση του και με ευθύνη όλων των δημοτικών παρατάξεων που σύρθηκαν πίσω από τον Δήμαρχο Βρεττάκο, ο Δήμος αντικειμενικά άνοιξε το δρόμο για την ηθική νομιμοποίηση της παρουσίας των εκπροσώπων των ναζιστών σε εκδηλώσεις που γίνονται στον Δήμο. Αυτή η ηθική νομιμοποίηση όχι μόνο έρχεται να ενισχύσει τη διακομματικά αποδεκτή θεσμική νομιμοποίηση των ναζί αλλά γίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική σήμερα επειδή συνδυάζεται με μια σειρά άλλα γεγονότα, όπως είναι:
1) η αναβίωση του πιο μαύρου σοβινισμού με όχημα το μακεδονικό η οποία παρέχει στους ναζί της ΧΑ ένα μαζικό έδαφος για την ενδυνάμωσή τους μέσα στις πολιτικά πιο συντηρητικές μάζες, αλλά κυρίως μέσα στο στρατιωτικό, αστυνομικό και εκκλησιαστικό κράτος και παρακράτος
2) η πολιτική περιθωριοποίηση και αποσιώπηση της δίκης των δολοφόνων της ΧΑ που διεξάγεται -με αυτούς ελεύθερους και αποθρασυμένους όσο ποτέ- ερήμην της κοινής γνώμης με ευθύνη όλου του επίσημου πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ.
3) η αυξανόμενη μαζική στρατολόγηση ανέργων του Πειραιά από τη ΧΑ μέσα από το επίσης νομιμοποιημένο ανοιχτά ρατσιστικό συνδικάτο τους στη Ζώνη Περάματος και μέσα από τον ισχυρό ρόλο τους στις αποβάθρες φορτοεκφόρτωσης, δηλαδή στους δύο χώρους δουλειάς που ελέγχονται από το κινέζικο φασιστικό κράτος (ΚΟΣΚΟ).
Αν δεν υπάρξει σαφής και ανοιχτή θεσμική αποδοκιμασία της πρόσκλησης-πρόκλησης των ναζι-δολοφόνων στο «Αντώνης Σαμαράκης», όποια αντιναζιστική οργή και να εκφράζει κατ ιδίαν ο οποιοσδήποτε, ανοίγει ο δρόμος για να νομιμοποιηθούν ηθικά οι ναζιστές και μάλιστα σαν παράγοντες πολιτισμού στην πόλη όπου αυτοί δολοφόνησαν το αγαπημένο της παιδί Παύλο Φύσσα. Αν μια τέτοια πρόσκληση-πρόκληση δεν καταδικαστεί επίσημα και ανοιχτά στο Κερατσίνι τι θα γίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα;

8/2/2018

* Το ψήφισμα που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 1/2/2018 είχε ως εξής:

Στις 14/1/2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ταμπουρίων «Αντώνης Σαμαράκης» το οποίο διαχειρίζεται η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Κερατσινίου, έγινε η κοπή της πίτας του Κερατσινιώτικου πολιτιστικού συλλόγου Ακρωτηριανών Θήρας με έδρα στην Αμφιάλη, που έχει χορευτικά τμήματα για παιδιά της περιοχής.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε ο υπόδικος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, βουλευτής της ναζιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», Γ. Λαγός, γνωστός στην περιοχή και για τους τραμπουκισμούς του κατά μαθητών και δασκάλων σχολείων στο Πέραμα. Θεωρούμε απαράδεκτο και καταγγέλλουμε το γεγονός ότι κερατσινιώτικος πολιτιστικός σύλλογος προσκάλεσε το Γ. Λαγό σε εκδήλωσή του για την οποία του είχε παραχωρηθεί δημοτικό πολιτιστικό κέντρο.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε επίσης η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Περδίκη, εκλεγμένη με το συνδυασμό «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» του Δημάρχου Κερατσινίου. Η Π. Περδίκη έχει φωτογραφηθεί δίπλα στο υπόδικο μέλος της ναζιστικής συμμορίας να παρακολουθούν από κοινού, τα παιδιά που χορεύουν πάνω στη σκηνή του «Αντώνης Σαμαράκης», στην πρώτη σειρά των επίσημων προσκεκλημένων (το σχετικό φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση του Συλλόγου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΧΑ).

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν, δημότες Κερατσινίου καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη μία τέτοια συμπεριφορά ενός προσώπου με θεσμικό ρόλο όπως η αντιδήμαρχος. Το θεσμικό και δημοκρατικό της καθήκον ήταν να τον καταγγείλει την πρόσκληση και τη συμμετοχή του Γ. Λαγού και αν οι διοργανωτές δεν φρόντιζαν για την αποχώρησή του από την εκδήλωση, να αποχωρήσει η ίδια σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να κάνει ανοιχτή και δημόσια καταγγελία του γεγονότος.

Έτσι σε ένα χώρο που ο δήμος θα έπρεπε να διαθέτει για να έρθουν σε επαφή οι δημότες και ιδιαίτερα τα παιδιά με τον πολιτισμό, προσκλήθηκε από τοπικό σύλλογο ένας υπόδικος τραμπούκος, στέλεχος της ΧΑ, δίπλα σε εκπρόσωπο του δήμου σαν να είναι τοπικός παράγοντας, ενώ πλασαρίστηκε σαν καλός και πολιτισμένος κύριος σε γονείς και μικρά παιδιά. Ο μόνος πολιτισμός που γνωρίζουν οι ναζιστές είναι η ρατσιστική βία, τα μαχαιρώματα και το ξύλο μέσα στη νύχτα μεταναστών και δημοκρατών. Γι’ αυτό ένα τέτοιο γεγονός προκαλεί ανατριχίλα και αποτελεί ντροπή και για το δήμο Κερατσινίου και για το δημοτικό συμβούλιο.

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν, δημότες Κερατσινίου καλούμε το δημοτικό συμβούλιο με ψήφισμά του:

  1. Να δηλώσει ότι από θέση αρχής δεν καλεί ποτέ σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το δήμο ή υπό την αιγίδα του δήμου εκπροσώπους της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» καθώς και ότι αποδοκιμάζει με ένταση την πρόσκληση εκπροσώπων της «Χρυσής Αυγής» από διοργανωτές οποιωνδήποτε εκδηλώσεων γίνονται στις δημοτικές αίθουσες. Ιδιαίτερα αποδοκιμάζει μια τέτοια πρόσκληση που έγινε από το Σύλλογο Ακρωτηριανών Θήρας.
  2. Στα πλαίσια αυτά, να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του, να διαχωριστεί πλήρως από τη στάση της αντιδημάρχου Π. Περδίκη, η οποία όχι μόνο συμμετείχε σε εκδήλωση τοπικού συλλόγου που έγινε σε δημοτική αίθουσα στην οποία είχε προσκληθεί ο υπόδικος για κακουργηματικές πράξεις και ηγετικό στέλεχος της ΧΑ Γ. Λαγός, αλλά και στάθηκε δίπλα του στην εκδήλωση, και φωτογραφήθηκε δίπλα του.