Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΟΙ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

 

Το τελευταίο διάστημα το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και γενικότερα οι νατοϊκοί ανησυχούν για την παρουσία και τη δραστηριότητα ρωσικών υποβρυχίων κοντά στις υποθαλάσσιες καλωδιώσεις τους, αφού μέσω αυτών πραγματοποιούνται καθημερινά επιχειρηματικές συναλλαγές ύψους 10 τρις δολαρίων και το 95% της επικοινωνίας (Καθημερινή, 27-10-2017).

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ή πρωτίστως οικονομικό, αλλά κυρίως στρατιωτικό, αφού σε περίπτωση πολέμου ή έντασης οι Ρώσοι θα είναι σε θέση να κόψουν τα καλώδια οπτικών  ινών σε πολύ μεγάλα  βάθη, όπου η αποκατάστασή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη, απομονώνοντας έτσι τις δυτικές χώρες από τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Αυτή η δραστηριότητα των Ρώσων παρατηρήθηκε από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι τη  βορειοανατολική Ασία, ακόμη και κοντά στις αμερικανικές ακτές. Δηλαδή παντού!

Αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι, πλοία και αεροπλάνα παρακολούθησαν το Σεπτέμβριο την πορεία του ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου «Γιαντάρ», που είναι εξοπλισμένο με δύο μικρά αυτοκινούμενα υποβρύχια. Το πλοίο αυτό πέρασε ανοιχτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ με κατεύθυνση την Κούβα, καθώς μία από τις κεντρικές υποθαλάσσιες καλωδιώσεις καταλήγει στον αμερικάνικο ναύσταθμο του Γκουαντάναμο. Τα υποβρύχια του ρωσικού πλοίου είναι σε θέση να κόψουν τα καλώδια σε βάθος αρκετών χιλιομέτρων! Δεν το κάνουν τώρα, γιατί δεν ήρθε ακόμη αυτή η στιγμή, αλλά χαρτογραφούν την πορεία των καλωδιώσεων, ώστε να το κάνουν την κατάλληλη στιγμή.

Το σημαντικό είναι ότι οι Αμερικάνοι και οι νατοϊκοί σύμμαχοί τους, αντί να βγουν και να καταγγείλουν τη Ρωσία και τον Πούτιν γι’ αυτό που γίνεται, κοιτάζουν πώς θα κατευνάσουν το θηρίο. Ο ίδιος ο υποτιθέμενος «αρχηγός» του δυτικού κόσμου, ο Τραμπ, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη: αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο πως είναι ο άνθρωπος των Ρώσων, αφού ο στενός του κύκλος αποκαλύπτεται καθημερινά πως προεκλογικά ερχόταν συνεχώς σε επαφή με ρώσους πράκτορες!

(Το άρθρο της Καθημερινής στο οποίο αναφερθήκαμε είναι αναδημοσίευση από τους New York Times και το έχουν γράψει οι David E. Sanger και Eric Schmitt).