Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΔΟΥΡΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ - ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ

Στις 15 Νοέμβρη έβρεξε για μισή ώρα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, στη Μαγούλα, Νέα Πέραμο, Μέγαρα και Μάνδρα. Μία  τοπική καταιγίδα κατέβασε χείμαρρους από το βουνό Πατέρα, και προκάλεσε καταστροφή που θα αντιστοιχούσε σε τσουνάμι ή τυφώνα, σκότωσε 23 Ανθρώπους, ξεσπίτωσε κατοίκους, κατάστρεψε σπίτια, μαγαζιά, εργοστάσια, γραφεία, δρόμους, υποδομές, περιουσίες. Η καταστροφή δεν ήταν αποτέλεσμα ούτε τυφώνα ούτε αντίστοιχη της έντασης της καταιγίδας, ήταν ένα έγκλημα στο οποίο οι συνεργοί είναι πολλοί, αλλά ο ηθικός αυτουργός είναι ένας, και αυτή είναι η περιφερειάρχης Αττικής, η πρωτοκλασσάτη του ΣΥΡΙΖΑ, και προστατευόμενη ενός φιλοσυριζαίικου, δήθεν αντιπολιτευόμενου καθεστώτος, Ρένα Δούρου.

Η Ρένα Δούρου είναι η κύρια υπεύθυνη για την καταστροφή γιατί μόνο αυτή είχε στα χέρια της έτοιμη από το 2014 την κατάλληλη μελέτη για τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά που θα την εμπόδιζαν και την κράτησε σκόπιμα σε ένα συρτάρι για να μην πληρώσει η κυβέρνησή της λεφτά για κάτι που ήταν ζωτική και αναπτυξιακή  υποδομή της χώρας, αφήνοντας έκθετους στη μανία του όποιου έντονου φυσικού φαινομένου τους κατοίκους και τις υποδομές της περιοχής. Πρόκειται για τη μελέτη για την «εκτροπή ρέματος Αγ. Αικατερίνης και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες» δηλαδή για το ρέμα που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά, ένα έργο το οποίο είχε κριθεί σε σχετική έκθεση που είχε επίσης στα χέρια της αναγκαίο κατά προτεραιότητα. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν δέκα εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που μπορούσε εύκολα να εισπραχθεί από τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ. Όλα αυτά βρέθηκαν στα χέρια ενός κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο κεντρικού που ο Τσίπρας την προόριζε κάποτε για υφυπουργό Εξωτερικών, και που είπε στους ψηφοφόρους της να την ψηφίσουν γιατί κανένας άλλος δεν θα έκανε τα αντιπλημμυρικά.

Τι έκανε η Δούρου; Τίποτα. Τον Σεπτέμβρη του 2017 αναθεώρησε τη σχετική έκθεση του 2015 που είχε στα χέρια της για τα κατεπείγοντα έργα, και έκανε το 10 εκ ευρώ, 11 εκ ευρώ για το συγκεκριμένο έργο για το ρέμα της Αγ. Αικατερίνης. Δεν έμεινε εντελώς άπρακτη όμως. Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, η περιφερειάρχης αντικατέστησε για άγνωστο λόγο οκτώ μήνες πριν την καταστροφή τον διευθυντή Οργάνωσης και Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, ο οποίος γνώριζε σε βάθος και είχε χειριστεί για πολλά χρόνια τα έργα της περιφέρειας. Στη θέση του τοποθετήθηκε άνθρωπος ο οποίος δεν είχε τις ίδιες γνώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις. Δηλαδή αποδυνάμωσε το διοικητικό μηχανισμό σε ένα κεντρικό του σημείο για τον πολιτικό έλεγχο στην υπηρεσία του κυβερνητικού σαμποτάζ της παραγωγής.

Έκανε επίσης πολλές συσκέψεις όπου ακούγονταν σπουδαίες προτάσεις και δίνονταν πολλές κατευθύνσεις για το θέμα, χωρίς καμία να υλοποιείται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για την έντονη βροχόπτωση δεν φρόντισε οι υπηρεσίες της περιφέρειας να ολοκληρώσουν εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και ανοίγματος φρεατίων.

Κι ενώ δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά δεν είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να έχει έτοιμο μηχανισμό έγκαιρης εκκένωσης περιοχών και παροχής άμεσης συνδρομής για τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών. Οι νεκροί ήταν μόνο 23 γιατί οι κάτοικοι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους σε αυτοθυσία στην προσπάθεια τους να σώσουν μόνοι τους και αβοήθητοι τους ηλικιωμένους ανθρώπους τους που πνίγονταν μέσα στα σπίτια τους το 2017 λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα με τη συνδρομή μόνο της πυροσβεστικής. Επίσης, οι κάτοικοι είχαν την τύχη η καταιγίδα να ξεσπάσει νωρίς πριν ανοίξουν τα σχολεία, και πριν αρχίσουν οι άνθρωποι να κινούνται για να πάνε στη δουλειά τους.

Αφού τίποτα δεν δούλεψε και αφού οι κάτοικοι πέρασαν την πρώτη ταραχή για να σώσουν τη ζωή τους, έμειναν ώρες και μέρες μέσα στις λάσπες, με κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης, χωρίς ρεύμα, χωρίς τράπεζες για να εισπράξουν συντάξεις και να πάρουν χρήματα, με κλειστά σχολεία, χωρίς αυτοκίνητα που τα είχε πάρει ο χείμαρρος, χωρίς νερό, τρόφιμα, φάρμακα, χώρο στέγασης και επαρκή φύλαξη για σπίτια και μαγαζιά που είχαν μετατραπεί σε οικόπεδα.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η Δούρου και ο Τσίπρας είχαν χωθεί στις τρύπες τους και κανένας δεν καταδέχτηκε να βουτήξει τα παπούτσια του στις λάσπες. Μόνο ο Τσίπρας πήγε μια βόλτα σαν τουρίστας στις περιοχές που είχαν πληγεί, με ασφάλεια μακριά από κατοίκους, και αμέσως μετά με 23 νεκρούς στο κέντρο της χώρας πήγε ένα ταξιδάκι στην Ευρώπη με την Αχτσιόγλου στη Σουηδία σε μία δευτερεύουσα διάσκεψη για κοινωνικά θέματα!

 

Οι πρόθυμοι προστάτες της Δούρου, πολιτικοί συνεργοί στο έγκλημα της Δ. Αττικής

Θα περίμενε κανείς μία άμεση παραίτηση ενός ηγετικού διοικητικού στελέχους που ευθύνεται για μία τεράστια καταστροφή. Θα περίμενε επίσης σύσσωμη η αντιπολίτευση να απαιτήσει αυτή την παραίτηση και όλα τα στελέχη της να ρίξουν όλα τα πυρά στις ευθύνες αυτού του ηγετικού στελέχους του κυβερνητικού κόμματος.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Η αντιπολίτευση ψέλλισε κάποια κριτική, και δεν έδωσε καμία έμφαση στο ζήτημα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε για άλλη μια φορά ότι δεσμεύεται ότι θα κάνει αντιπλυμμηρικά όταν γίνει κυβέρνηση, όπως θα τα κάνει όλα όταν γίνει κυβέρνηση, χωρίς να θέλει καθόλου όπως πάντα να κινητοποιήσει τη βάση του και τα στελέχη του ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα συστήσει επιτροπή για προτάσεις και λύσεις γιατί είναι «υπεύθυνο κόμμα», και όχι σαν το ΣΥΡΙΖΑ που αναζητάει ευθύνες… Έτσι ευχαρίστως άφησε τους κατοίκους της Δ. Αττικής στα νύχια της Δούρου μαζί με όλες τις υπόλοιπες φιλοσυριζαίκες κοινοβουλευτικές ηγεσίες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Δούρου με απίστευτο κυνισμό εμφανίστηκε σα θύμα (!!!) και άρχισε να πετροβολεί όλους τους προηγούμενους, και τις ίδιες της τις υπηρεσίες όπως το δασαρχείο, κατηγορώντας το ότι εμπόδιζε τάχα τα αντιπλημμυρικά και γι αυτό δεν τα έκανε. Το δασαρχείο αμέσως τη διέψευσε. Επιπλέον με «αυτοθυσιακό» πνεύμα πήγε να καταθέσει αίτηση στον Άρειο Πάγο για έρευνα ευθυνών. Και δήλωσε ότι αν βρει ο Άρειος Πάγος ότι φταίει (!!!), θα πάει φυλακή. Μπόρεσε να συμπεριφερθεί τόσο κτηνώδικα, γιατί δεν κινήθηκε καμία αυτόφωρη διαδικασία εναντίον της από καμία αρμόδια εισαγγελική αρχή, χωρίς να χρειαστεί καμία παρέμβαση ενός Αρείου Πάγου που την ηγεσία του τη διορίζει η κυβέρνηση. Δεν παρέλειψε ασφαλώς να τα βάλει και με τα ΜΜΕ που δεν δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι παρέλαβε μπαζωμένο έδαφος (!)

 

Πιο πρόθυμος προστάτης από όλους το ΠΑΜΕ

Με καθυστέρηση μίας βδομάδας στις 21 Νοέμβρη έγινε η συνεδρίαση του πρώτου περιφερειακού συμβουλίου όπου οι κάτοικοι περίμεναν την Περιφερειάρχη  Δούρου για να της ζητήσουν το λόγο αλλά και για να την πιέσουν να πάρει μέτρα αποκατάστασης, αποζημίωσης και προστασίας. Εκεί βρέθηκε το ΠΑΜΕ που φρόντισε να μην αφήσει ποτέ να ξεκινήσει η συνεδρίαση, αφού με συνθήματα και με άνοιγμα πανό μέσα στην αίθουσα, φίμωσε τους κατοίκους και έδωσε την αφορμή στη Δούρου για να διακόψει τη συνεδρίαση.

Της έδωσε επίσης το χρόνο να προβάλει στην επόμενη συνεδρίαση τα πενιχρά σε σχέση με το μέγεθος των ζημιών επιδόματα που δίνει τώρα για αποζημιώσεις με μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία.

Ωστόσο η οργή των κατοίκων είναι μεγάλη και δεν ξεθυμαίνει, και ξέσπασε μπροστά σε όλες τις τηλεοπτικές κάμερες απέναντι στον εγκληματία που είχαν μπροστά στα μάτια τους.

Είναι σίγουρο ότι όποιες προσπάθειες και να κάνει το καθεστώς για να σώσει τη Δούρου, έχει βγει πολύ λερωμένη από αυτή την υπόθεση.

 

Γιατί η Δούρου, ο Τσίπρας και το σοσιαλφασιστικό καθεστώς δεν διστάζουν να σκοτώσουν και να καταστρέψουν

Η Δούρου είναι η έκφραση μιας κυβέρνησης που καταστρέφει συστηματικά την παραγωγή, σταματάει τις επενδύσεις και τις επιτρέπει μόνο όταν σημαίνουν παράδοση των υποδομών της χώρας στη Ρωσία και στους συμμάχους της. Αυτή η κυβέρνηση και η εξουσία που έχει στήσει μέσα από τους όλο και πιο ελεγχόμενους από αυτή διοικητικούς μηχανισμούς δεν έχει συμφέρον να σταματήσει καμία καταστροφή σε περιβάλλον και υποδομές. Δεν έχει και κανένα ενδιαφέρον να φροντίσει για ανθρώπινες ζωές και για περιουσίες.

Οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες που την καλύπτουν γιατί εξυπηρετούν επίσης τα ρωσοκινέζικα συμφέροντα, προστάτεψαν τη Δούρου, γιατί προωθείται από τον Τσίπρα εδώ και καιρό σαν ένα πρόσωπο οικουμενικής αποδοχής που μπορεί να παίξει ρόλο σε μια επόμενη κυβέρνηση, σα νέα και άφθαρτη, και ενδεχόμενα να αντικαταστήσει τον μελλοντικά  όλο και πιο φθαρμένο Τσίπρα. Η Δούρου τράφηκε μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη από το 2012 ο Τσίπρας την έστελνε να συναντήσει τον Τσάβες και τον Μαδούρο, τους φασίστες πράκτορες του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού  προς τους οποίους δήλωσε τον απεριόριστο θαυμασμό της.