Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η Ν.Δ. ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Η κυβέρνηση, μέσω του διακομματικού ΕΣΡ αυτή τη φορά, και όχι μόνη της και αυτοπροσώπως όπως προηγουμένως, που είχε φάει την κατραπακιά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προχωράει ολοταχώς στην τελική υποταγή του συνόλου του τηλεοπτικού τοπίου της χώρας μας στη φιλορώσικη κρατικο-ολιγαρχία. Ήδη με διάφορους τρόπους έχει καταφέρει να ελέγξει ένα μεγάλο ποσοστό του Τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Τώρα όμως πρόκειται για την τελική επίθεση.

Το ΕΣΡ αποφάσισε τη διεξαγωγή ενός νέου διαγωνισμού αποδεχόμενο σαν βάση του το «νόμο Παππά», παρόλο που αυτός είχε καταπέσει στην ουσία του στο ΣΤΕ. Αυτή η αποδοχή έχει σαν αιτία της το γεγονός ότι η ηγεσία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, που έχουν ουσιαστική ισχύ μέσα στο διακομματικό ΕΣΡ, το έσυραν τελικά πίσω από την κυβέρνηση και τον Παππά εγκαταλείποντας και προδίδοντας τις ίδιες τις αρχικές διακηρύξεις τους περί ελευθερίας του τύπου. Έτσι αυτή τη φορά ο διαγωνισμός που θα παραδώσει την ενημέρωση του λαού στις πιο φασιστικές δυνάμεις της χώρας θα φέρει και τη βούλα όλης της αντιπολίτευσης οπότε τελικά όλου του έθνους, αφού όχι μόνο το ΕΣΡ αλλά και τα αρμόδια όργανα της αντιπολίτευσης είτε τηρούν αιδήμονα σιωπή για το θέμα είτε συμφωνούν με την κυβερνητική θέση κι επαυξάνουν.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για την αξιωματική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κων. Κυρανάκης δήλωσε στις 12 Οκτώβρη στο ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» ότι οι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν όσα προβλέπονται από το νόμο, «όπως και όλοι οι πολίτες». Το ΕΣΡ όμως αποφάσισε ότι το ελάχιστο τίμημα για να πάρει κάποιος άδεια τηλεοπτικού σταθμού θα είναι 35 εκατομμύρια ευρώ! Είναι φανερό ότι μπήκε επίτηδες τόσο ψηλό τίμημα, για να είναι ευκολότερο να αποκλειστούν οι ανεπιθύμητοι. Και τι είπε ο κ. Κυρανάκης για το τίμημα; Πως δεν είναι κάτι υπερβολικό, «με βάση την αγορά και τα διαφημιστικά έσοδα»!

Ίσα-ίσα. Αν υπολογίσει κανείς το γεγονός ότι η αγορά, δηλαδή οι διαφημίσεις, δηλαδή οι ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν καταναλωτικά προϊόντα είναι στην πλειοψηφία τους μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οπότε και τα έσοδα των καναλιών από τις διαφημίσεις κατά πολύ μειωμένα, τότε το ελάχιστο τίμημα είναι δυσθεώρητο. Μόνο ολιγάρχες που μπορούν να εξασφαλίζουν τα κεφάλαια και τα κέρδη τους έξω από την τηλεοπτική αγορά, μπορούν να διαθέτουν εύκολα τέτοια ποσά. Επίσης, τα έξοδά τους σύμφωνα με το νόμο Παππά που αποδέχτηκε το ΕΣΡ ανεβαίνουν τεχνητά χάρη στον όρο ότι το κάθε αδειοδοτούμενο κανάλι πρέπει να απασχολεί κατ’ ελάχιστο 400 εργαζόμενους. Πού ακούστηκε αυτό, σε μια υποτίθεται ελεύθερη αγορά να κανονίζει με νόμο η κυβέρνηση πόσους εργαζόμενους είναι υποχρεωμένος (!) να προσλάβει ο κάθε εργοδότης; Τι θα έλεγε κανείς αν τέτοιου είδους όρια επεκτείνονταν και στις εφημερίδες; Ασφαλώς θα μιλούσε για ωμή λογοκρισία υπέρ των πιο πλούσιων εκδοτών. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι τα τηλεοπτικά κανάλια είναι λίγα, γιατί είναι λίγες οι τηλεοπτικές συχνότητες, οπότε ας τα πάρουν οι πιο πλούσιοι, ή όπως λέει ο ξεδιάντροπος φασίστας Παππάς «αυτοί που έχουν χοντρό πορτοφόλι». Πέρα από το ότι αυτή η λογική δίνει τα κανάλια στους χειρότερους ιμπεριαλιστές που δίνουν εύκολα και ευχαρίστως μερικές δεκάδες εκατομμύρια για να σκλαβώσουν το πνεύμα μιας χώρας ώστε να αποσπάσουν δισεκατομμύρια από τις οικονομικές και στρατιωτικές θέσεις που κατακτούν μέσα από την υποδούλωσή της, είναι σάπιο και το επιχείρημα από αριθμητική άποψη. Όποτε μίλησαν ειδικοί γι αυτό βεβαίωσαν ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών καναλιών υψηλής ευκρίνειας πανελλαδικής εμβέλειας είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που έχει ορίσει ο Παππάς και στο κάτω-κάτω δεν είναι υποχρεωτικό για ένα κανάλι να χρησιμοποιεί αποκλειστικά συχνότητες ψηλής ευκρίνειας. Μπορεί να έχει προγράμματα και μάλιστα δελτία ειδήσεων που να συγκλονίζουν και να διαφωτίζουν το λαό με ψηλή ευκρίνεια περιεχομένου και χαμηλή ευκρίνεια συχνοτήτων (σύμφωνα με μελέτη του Μ. Μπλέτσα, επιστήμονα και ερευνητή της Πληροφορικής, διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, στους 4 πολυπλέκτες που διαθέτει σήμερα η DIGEA για την εκπομπή ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, μπορούν να χωρέσουν συνολικά 16 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας (HD) ή 40 απλής ευκρίνειας (SD), http://www.tanea.gr/news/greece/article/5359294/mixalhs-mpletsas-panelladika-mporoyn-na-ekpemppsoyn-ews-16-kanalia-ypshlhs-eykrineias/).

Οι δηλώσεις Κυρανάκη απόδειξαν την προδοσία του Μητσοτάκη στην κομματική του βάση και ήταν σε απόλυτη συμφωνία με τη γραμμή της κυβέρνησης. Αυτό το επιβεβαίωσε μία μόλις μέρα μετά ο ίδιος ο υπουργός Παππάς μιλώντας στον ίδιο σταθμό και σχολιάζοντάς τες: «…υπάρχει μια διαφοροποίηση της ΝΔ που φτάνει στη διατύπωση αυτή, η οποία απέχει πάρα πολύ από τις διατυπώσεις που έλεγαν πως έπρεπε να είναι απεριόριστος ο αριθμός ή ότι δεν υπήρχε θέμα καταβολής ποσού, καθώς καλυπτόταν από τη Digea». Και συνεχίζει για την αποδοχή του τιμήματος από τον Κυρανάκη: «Αυτή η δήλωση καταγράφεται στα θετικά, ιδιαίτερα η δήλωση ότι αυτά τα 35 εκατ. είναι ένα εύλογο τίμημα. Στην πολιτική αντιπαράθεση υπάρχουν ηθικά και θεσμικά όρια. Η θέση του κ. Κυρανάκη είναι για εμάς αυτονόητη και είναι θετικό ότι επαναλαμβάνεται και από τη δική τους τη μεριά. Το ΕΣΡ έχει αναφέρει πως θα υπάρχουν επτά άδειες και πλέον αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει».

Μέχρι εδώ θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως πρόκειται για χοντρό λάθος του Κυρανάκη προσωπικά, έστω και αν το αξίωμα που κατέχει είναι σχετικό με το αντικείμενο, άρα έχει και ιδιαίτερο βάρος. Όμως λίγο μετά τη δήλωση Παππά βγήκε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για να καλύψει το ξεμπρόστιασμα από τον Παππά, αλλά στην ουσία αποδεχόταν και κάλυπτε τις δηλώσεις Κυρανάκη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η θέση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή. Χάρη στην αποφασιστική στάση της ΝΔ ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι. Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία. Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η ΝΔ πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης. Χωρίς στημένους διαγωνισμούς. Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ. Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του Υπουργού, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».

Μα το πρόβλημα εδώ δεν είναι τι είπε ο Παππάς. Αυτός τη δουλειά των αφεντικών του, των Ρώσων φασιστών κάνει. Το θέμα είναι τι δήλωσε ο δικός τους. Και εδώ η ανακοίνωση της ΝΔ ουσιαστικά τον καλύπτει, όταν μιλάει για «άμεση καταβολή τέλους χρήσης», το οποίο «θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ». Επίσης η ΝΔ δεν παίρνει θέση στο ζήτημα του αριθμού των αδειών, μιλώντας γενικά κι αόριστα για τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Αν η ΝΔ διαφωνούσε με τη δήλωση Κυρανάκη, θα έπρεπε να το πει αυτό έστω και έμμεσα. Κάτι τέτοιο όμως πουθενά δε φαίνεται στην ανακοίνωσή της. Έγινε για μια ακόμη φορά φανερό πως, στα πιο ζητήματα στρατηγικής και υψηλής πολιτικής, ιδιαίτερα στο ζήτημα της επαπειλούμενης πολιτικής δικτατορίας η ΝΔ του Μητσοτάκη δεν έχει ουσιαστικές διαφορές γραμμής με την κυβέρνηση, όσο και αν θέλει να παρουσιάζεται ως ο αντίποδάς της. Στο τέλος υποτάσσεται στην κυβερνητική γραμμή. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το δεξί χέρι του Μητσοτάκη στο επιτελείο του είναι ο Θεοδωρικάκος, πρώην γραμματέας της ψευτοΚΝΕ. Αυτό τα λέει όλα…