Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΟΑΚΚΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

 

Οι σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ ήταν διαρκώς στο πλευρό των μεταλλωρύχων αυτές τις μέρες της τόσο καίριας μάχης που δίνανε έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος για να μην κλείσουν τα μεταλλεία της Χαλκιδικής. Αυτή ήταν μια μάχη όχι μόνο για τη ζωή τους, αλλά αντικειμενικά για το βιομηχανικό μέλλον οπότε και την επιβίωση της χρεωκοπημένης από τους δολιοφθορείς χώρας.

 Οι μεταλλωρύχοι ευχαριστούσαν του συντρόφους για τη μακρόχρονη και σταθερή υποστήριξη που τους έδωσε και συνεχίζει να τους δίνει όλα αυτά τα χρόνια η Οργάνωση. Επίσης αρκετοί παρατηρούσαν ότι η ΟΑΚΚΕ δικαιώνεται σήμερα στην επίμονη προειδοποίησή της από το 2015 ότι παρά τις όποιες δικαστικές αποφάσεις αυτή η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να κλείσει τα μεταλλεία. Οι σύντροφοί μας απαντούσαν ότι είναι η ΟΑΚΚΕ που ευχαριστεί τους μεταλλωρύχους γιατί ο πολύχρονος και επίμονος αγώνας τους είναι η αιχμή και ταυτόχρονα η πιο ζωντανή βάση του αγώνα που δίνει όλη η εργατική τάξη για να σωθεί η ελληνική βιομηχανία και η χώρα ολόκληρη.

Αυτό στο οποίο πάντως επιμένανε οι σύντροφοι στις συζητήσεις που κάνανε με τους αγωνιζόμενους μεταλλωρύχους αυτές τις μέρες ήταν ότι έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στο να αποκαλυφθεί η δημαγωγία των σαμποταριστών και των ψευτοεπιστημόνων τους του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το περιβάλλον, δηλαδή να μην αφήνουν τους εχθρούς της μεταλλουργίας χρυσού να μονοπωλούν με ψέμματα την ενημέρωση της κοινής γνώμης την ώρα που η σύγχρονη επιστήμη και η τεχνολογία, που αποδεικνύει τα ακριβώς αντίθετα, είναι στο πλευρό τους. Τόνιζαν δηλαδή ότι το επιχείρημα ότι δεν επιτρέπεται να χαθούν άλλες 2500 θέσεις εργασίας, ενώ είναι τόσο δίκαιο και ισχυρό, δεν αρκεί από μόνο του να ανατρέψει το τερατώδες ψέμμα των ψευτοεπιστημόνων των σαμποταριστών ότι θα χαθούν περισσότερες δουλειές στον τουρισμό λόγω «μόλυνσης». Ακόμα και για το πολύ ισχυρό επιχείρημα των μεταλλωρύχων ότι οι δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν την επένδυση, η κυβέρνηση και οι φίλοι της απαντούν με το γενικευμένο πόλεμό τους στους δικαστές, που τους κατηγορούν, όταν δεν υποκύπτουν στις απαιτήσεις τους, ότι είναι πράκτορες του κεφάλαιου. Αυτά όλα τα ψέμματα πρέπει και μπορούν εύκολα να σωριαστούν σαν χάρτινος πύργος στο επίπεδο της επιστημονικής και τεχνικής συζήτησης την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να προκαλέσουν δημόσια μπροστά στο λαό. 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Στις μέρες της μάχης έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ένας νεαρός μεταλλωρύχος ήρθε να μας εκφράσει τη βαθειά του ικανοποίηση και τη μεγάλη ανακούφιση που αισθάνεται για τη συμπαράσταση της ΟΑΚΚΕ. Είπε συγκεκριμένα ότι τίποτα δεν τον βασάνιζε περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια σαν άνθρωπο μέσα του από το γεγονός ότι αυτός κομμουνιστής από γονείς και παππούδες βρισκόταν να έχει ενάντια στο σημαντικότερο αγώνα της ζωής του, τη μάχη για τη σωτηρία των μεταλλείων, σχεδόν σύσσωμη αυτή που ονομάζουμε αριστερά και σύμμαχό του τον αντικομμουνιστή Γεωργιάδη, οπότε αν δεν υπήρχε η ΟΑΚΚΕ θα κινδύνευε να πέσει σε πολύ μεγάλη απογοήτευση.

Σ αυτά τα λόγια αυτού του τίμιου αριστερού εργάτη βρίσκεται η καλύτερη ανταμοιβή για τους αγώνες της και μάλιστα ο βαθύτερος λόγος της ύπαρξης της ΟΑΚΚΕ: Αυτό που πάνω απ όλα κίνησε μια χούφτα κομμουνιστών, να φτιάξουν σε κόντρα με τους πάντες την ΟΑΚΚΕ στα 1985 ήταν να μην αφήσουν τους χειρότερους αντικομμουνιστές, τους πιο δεξιούς από όλους τους δεξιούς και τους πιο φασίστες από όλους τους φασίστες να στρέψουν την εργατική τάξη ενάντια στον εαυτό της, ενάντια στην ύπαρξη της, ενάντια στην ιδεολογία και ενάντια στην ιστορία της, να τη γεμίσουν με ενοχές και τελικά να τη σύρουν πίσω από τους μεγαλύτερους εχθρούς της.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Στα πλαίσια της μάχης για το κέρδισμα της κοινής γνώμης στο ζήτημα της μόλυνσης η ΟΑΚΚΕ έδωσε στους μεταλλωρύχους και δημοσίευσε στο διαδίκτυο αποδεικτικά στοιχεία για το πόσο μαϊμού είναι η υποτιθέμενη «επιτροπή» του ΤΕΕ που έχει «αποδείξει» ότι η μεταλλουργία του χρυσού καταστρέφει το περιβάλλον*.

Επίσης η Οργάνωση μοίρασε στους μεταλλωρύχους μια προκήρυξη σχετική με το ζήτημα της σημαντικής νίκης που πέτυχαν με την απόσπαση από την κυβέρνηση των αδειών αλλά και για το θανάσιμο κίνδυνο που εγκυμονεί η Διαιτησία για τα μεταλλεία αν αυτή δεν αντιμετωπιστεί πολιτικά σαν μια μάχη με ένα δικαστικό πραξικόπημα της κυβέρνησης για τον παραμερισμό του ΣτΕ και την ακύρωση των αποφάσεών του. Η πιο επικαιροποιημένη έκδοση αυτής της προκήρυξης δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας (http://www.oakke.gr/afises/2013-02-16-20-47-31/item/862- ).

*Δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα εδώ (http://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/σαμποταζ-–-ρωσοκινεζικη-διεισδυση/item/863-)