Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

«Αυτό που χαρακτήριζε τον παλιό καπιταλισμό, όπου κυριαρχούσε απόλυτα ο ελεύθερος ανταγωνισμός, ήταν η εξαγωγή εμπορευμάτων. Αυτό που χαρακτηρίζει το σύγχρονο καπιταλισμό, όπου κυριαρχούν τα μονοπώλια είναι η εξαγωγή κεφαλαίων» (Λένιν: Ο ιμπεριαλισμός, ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού). Η σημερινή πολιτική ηγεσία της Κίνας, είναι τα παιδιά των προδοτών της κινέζικης επανάστασης,

που αφού υφάρπαξαν την εξουσία στο ΚΚΚίνας, κατέλαβαν την κρατική σοσιαλιστική εξουσία και μετέτρεψαν έτσι την Κίνα σε μια από τις πιο βάρβαρα καπιταλιστικές χώρες, σε μια φασιστική χώρα, σε μια χώρα ιμπεριαλιστική χιτλερικού τύπου. Εκμεταλλευόμενοι το τεράστιο φθηνό εργατικό της δυναμικό συγκέντρωσαν σε συνεργασία με το δυτικό μονοπωλιακό κεφάλαιο τεράστιες παραγωγικές δυνάμεις από όλο τον πλανήτη αποκομίζοντας έτσι απέραντα κέρδη και ασύλληπτα πλεονάσματα κεφαλαίου. «Αν υπάρχουν κεφάλαια που στέλνονται στο εξωτερικό, αυτό γίνεται όχι γιατί δεν μπορούν πια να χρησιμοποιηθούν στον τόπο τους. Γίνεται γιατί έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εξωτερικό με ένα ποσοστό κέρδους πολύ πιο ψηλό» (Κ. Μάρξ: Το Κεφάλαιο, τ.2ος).

 

Ακριβώς σε αυτήν την νομοτέλεια του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού βαδίζει η ηγεσία της Κίνας. Σε ότι αφορά την Ευρώπη ο πιο βασικός στόχος της είναι όχι τόσο η οικονομική εξάρτηση της Ευρώπης, αλλά το κλέψιμο της τεχνολογίας της και η πολιτική της υποταγή σε συνεργασία και κυρίως προς όφελος του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλοισμού που ηγεμονεύει στη σχέση Ρωσίας-Κίνας. Σχετικά με την Ελλάδα το κεντρικό ζήτημα για την Κίνα και τη Ρωσία είναι η απόκτηση μιας οικονομικής βάσης για την διείσδυση οικονομική, πολιτική και κατασκοπευτική και των δύο, κυρίως της Ρωσίας σε όλη την Ευρώπη.

Σε αυτήν την πολιτική ο Τσίπρας προσφέρει «Γή και ύδωρ». Είπε ο Τσίπρας στο Belt and Road Forum (μία Ζώνη, ένας Δρόμος) που διοργάνωσε η ηγεσία της Κίνας: «Με ιδιαίτερη χαρά έχω την ευκαιρία να απευθύνομαι σήμερα στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου για τον σύγχρονο «Δρόμο του Μεταξιού». .. Θα ήθελα, επίσης, να υπογραμμίσω τη μεγάλη σημασία που ένα τέτοιο όραμα έχει στις μέρες μας...Σε αυτούς τους καιρούς – όταν ο πειρασμός να απαντήσουμε στις κρίσεις της παγκοσμιοποίησης με απομόνωση και προστατευτισμό, ορθώνοντας τείχη – η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει ένα όραμα διασύνδεσης, συνεργασίας, και διαλόγου από την Ευρώπη ως την Ασία, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου». Αυτό είναι το σχέδιο των κινέζων ιμπεριαλιστών. Να αφήσουν οι ευρωπαίοι ανεξέλεγκτα να μπαίνουν τα κινέζικα προϊόντα και τα κινέζικα κεφάλαια να εκτοπίζουν όσο μπορούν τα ευρωπαϊκά προϊόντα, όπως κάνανε ως τώρα, αλλά κυρίως από δω και μπρος πάνω απ όλα θέλουν να εκτοπίζουν τα ευρωπαϊκά κεφάλαια σε βασικούς τομείς της παραγωγής και να κλέβουν τεχνολογία.

Μερικές μέρες νωρίτερα ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, ο Κοτζιάς, φίλος του νεοναζιστή Ντούγκιν -συμβούλου του Πούτιν- είχε δηλώσει για τη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας, δηλαδή στην πραγματικότητα για την αποικιακή εξάρτηση της πρώτης από την δεύτερη: «Μία στρατηγική συνεργασία που εκφράζεται και στην υποστήριξη που δίνει η Ελλάδα, με το μικρό αλλά σημαντικό μέγεθος της, στην πολιτική του «Μία ζώνη ένας Δρόμος», που είναι μία πολιτική που εκφράζει αυτό που ονομάζει ο πρόεδρος της Κίνας ως το κινέζικο όνειρο». Ο ελεεινός Κοτζιάς προσπαθεί να πλασάρει το κινέζικο όνειρο σαν ελληνικό. Στην πραγματικότητα επιχειρεί αν μετατρέψει το κινέζικο όνειρο σε ελληνικό εφιάλτη.

Έτσι κατά το ταξίδι του Τσίπρα «υπεγράφη ένα τριετές μνημόνιο επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας για τη περίοδο 2017-2020. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε μια πρωτοβουλία, που δείχνει τη βούληση των δύο πλευρών να συνεργαστούν και αφορά στη σύσταση Διευθύνουσας Επιτροπής η οποία θα είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του πλαισίου συνεργασίας» (www.dealnews.gr/22-5). ). Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα στην τύχη. Η υποταγή θα ονομάζεται από δω και μπρος συνεργασία.