Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Η ελληνική αστική τάξη, ιδίως σε ότι αφορά τα πολιτικά της επιτελεία, ήταν ξενόδουλη από τα γεννοφάσκια της. Ποτέ δεν φέρθηκε σαν πραγματικά εθνική τάξη. Πάντα λύγιζε τη μέση μπροστά στον ισχυρό κάθε φορά ιμπεριαλισμό. Σήμερα έχει επιλέξει τη συμμαχία με το ρώσικο και κινεζικό ιμπεριαλισμό.

«Η Ελλάς επενδύει διά της ελληνικής ναυτιλίας πέντε δισεκατομμύρια τον χρόνο τουλάχιστον. Όταν η Κίνα επενδύει πέντε δισεκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα, τότε θα είμαστε στα ίσια μας και τότε θα συντελέσει όσο τίποτε άλλο στην πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας μας» (www.naftemporiki.gr, 11-7-16). Αυτά δήλωσε ο εφοπλιστής Τσάκος μετά το 2ο Ναυτικό Συνέδριο Ελλάδας – Κίνας. Μόνο που τα δις ευρώ οι εφοπλιστές τα δίνουν για να ναυπηγούν πλοία στην Κίνα και όχι στα ελληνικά ναυπηγεία που φυτοζωούν μέσα στην κρίση. Είναι αλήθεια ότι οι εφοπλιστές έχουν  ένα πρώτο ελαφρυντικό ότι τα ναυπηγεία φυτοζωούν κυρίως γιατί η χώρα είναι υπό ρώσικη κυριαρχία και το άλλο ελαφρυντικό είναι ότι ένας από αυτούς, ο Περατικός, δολοφονήθηκε από βόλι ρωσόφιλων φασιστών όταν προσπάθησε να κρατήσει όρθιο ένα ελληνικό ναυπηγείο.  Όμως όπως όλη η αστική τάξη κουβαλάνε το βάρος ότι ποτέ στ αλήθεια δεν αντιστάθηκαν σαν τάξη σε κανέναν ιμπεριαλισμό, ιδιαίτερα στον θαλάσσιο αγγλοαμερικάνικο, ενώ τώρα συνεργάζονται σχεδόν όλοι, και κάποιοι από αυτούς υποτάσσονται εντελώς, στον ρωσοκινέζικο άξονα.

 Παρακάτω ο αντιπρόεδρος της Aegean Αirlines είπε: «Είμαστε μικρή χώρα, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι έχουμε συνέπεια στην προσπάθεια, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και κατευθύνσεων, άρα αυτό ελπίζω ότι θα το εκτιμήσουν, καθώς και τη λογική ότι είμαστε μια πόρτα στην Ευρώπη. Το καταλαβαίνουμε, το πιστεύουμε και πιστεύω μετά την Cosco να μπορέσουν να το υποστηρίξουν και σε άλλα θέματα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλελεύθεροι αστοί κατηγορούν πάντα τον Τσίπρα σαν ιδεοληπτικό αριστερό και χύνουν με κάθε ευκαιρία αντικομμουνιστικό δηλητήριο μπερδεύοντας επίτηδες την πραγματική ιστορική αριστερά του παλιού ΚΚΕ με την ψευτοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του ψευτοΚΚΕ. Γιαυτό ενώ βλέπουν την καταστροφή της οικονομίας, και ειδικά έχουν δει την καταστροφή της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, δεν τολμούν να καταγγείλουν ανοιχτά ότι αυτό οφείλεται στο μακροχρόνιο συνειδητό σαμποτάζ που κάνει η ψευτοαριστερά ειδικά στην Επισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Έτσι η εξάρτηση της χώρας θα βαθύνει και άλλο και τα βάσανα της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού θα μεγαλώνουν στο κοντινό μέλλον. Αλλά από την άλλη μεριά όσο ο εχθρός κλιμακώνει την επίθεσή του και θα εμφανίζεται όλο και πιο γυμνός, και όσο ο ταξικός αγώνας θα δυναμώνει η εργατική τάξη θα δει ολοκάθαρα τον εχθρό που της κρύβει η ψευτοαριστερά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Άλλωστε μόνο η εργατική τάξη στάθηκε πάντα σε αυτή τη χώρα, όποτε οργανώθηκε σαν τέτοια, σαν η μόνη συνεπής ως το τέλος εθνική τάξη παλεύοντας πάντα για την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της χώρας.