Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Το πολιτικό σύστημα οδηγεί τη χώρα ολοταχώς προς τη φασιστική δικτατορία

 

 

Η πορεία της χώρας προς μία πουτινικού τύπου δικτατορία επιταχύνεται ραγδαία από τη στιγμή που με κυβερνητική έγκριση και με σύσσωμη αποδοχή από το πολιτικό σύστημα αναγνωρίστηκε το δικαίωμα της αστυνομίας να συλλαμβάνει δημοσιογράφους μετά από μηνύσεις ναζιστών που μόλις διέπραξαν ατιμώρητο τραμπουκισμό. Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε για πρώτη φορά την αστυνομία στην υπηρεσία των ναζιστών για να ασκήσουν EKEINOIAΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ την τρομοκρατία τους ΟΧΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΌΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.

Η δημοκρατική δημοσιογράφος, Τ. Στεφανίδου, αφού αναγκάστηκε να κρυφτεί για να αποφύγει τη σύλληψη, ευχαρίστησε τα κοινοβουλευτικά κόμματα που στάθηκαν στο πλευρό της επειδή όλα κατήγγειλαν τη μήνυση που έκαναν εναντίον της οι ναζιστές. Την ίδια ώρα όλα τα κόμματα κατήγγειλαν την εισβολή των ναζί της ΧΑ στο σχολείο του Περάματος για να εμποδίσουν σε αυτό την είσοδο των προσφύγων μαθητών, ενώ και σχεδόν όλα (πλην του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ) κατήγγειλαν σαν αντιδημοκρατικό και το νόμο που επιτρέπει αυτόφωρη σύλληψη δημοσιογράφων.

Αλλά το πρόβλημα με όλες αυτές τις ανακοινώσεις συμπαράστασης, ιδιαίτερα με τις ανακοινώσεις συμπαράστασης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι δεν καταγγέλλουν το βασικό, και το βασικό δεν ήταν ότι οι ναζήδες μήνυσαν μια δημοσιογράφο, ούτε ότι υπάρχει ένας αντιδημοκρατικός νόμος που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κλείσει χωρίς δίκη έναν δημοσιογράφο σε ένα κελί αστυνομικού τμήματος με μόνη την απόφαση ενός αστυνομικού διευθυντή. Γιατί οι ναζήδες έχουν κάνει πολλές τέτοιες μηνύσεις κατά δημοσιογράφων αλλά καμιά δεν κατέληξε σε σύλληψη δημοσιογράφου από την αστυνομία. Το Σεπτέμβρη του 2013 η Χ.Α είχε μηνύσει τρεις δημοσιογράφους του Έθνους, τον εκδότη και το διευθυντή σύνταξης του, τρεις δημοσιογράφους του MEGA και δημοσιογράφους του RealFm και του Alpha, για συκοφαντική δυσφήμηση του «κινήματος» ζητώντας τη δίωξή τους και την κίνηση διαδικασίας αυτοφώρου. Καμία αστυνομία τότε δεν έστειλε περιπολικά στα σπίτια τους, στα γραφεία του MEGA, του RealFm και του Alpha να τους κυνηγάει για να τους συλλάβει, αφού θα ξεσήκωνε ένα πελώριο κύμα οργής στο πανελλήνιο οποιαδήποτε τέτοια κίνηση όταν δεν είχε στεγνώσει ακόμα το αίμα του δολοφονημένου Π. Φύσσα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που καλύπτει σήμερα αστυνομικά τους ναζιστές δεν είχε ακόμα έρθει στην εξουσία. Κανένας νόμος τότε δεν ήταν υποχρεωτικός. Υποχρεωτικός μπορεί να ήταν και τότε και τώρα ο νόμος μόνο για μία φιλοναζιστική αστυνομία, μία φιλοναζιστική κυβέρνηση και ένα φιλοναζιστικό πολιτικό σύστημα που δεν ενοχλείται από το ότι μία ρατσιστική συμμορία αναλαμβάνει να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα, και να βάζει φίμωτρο στα ΜΜΕ. Στα πλαίσια αυτού του συστήματος η δολοφονική συμμορία αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο όχι μόνο σα νόμιμο αλλά σαν ισότιμο μέλος, με πλήρη δικαιώματα άσκησης κρατικής εξουσίας.

Από την άλλη έχουν συλληφθεί δημοσιογράφοι με αυτό τον αντιδημοκρατικό νόμο αλλά κανένας προς ικανοποίηση ναζιστών και κυρίως κανένας επειδή αυτός ο δημοσιογράφος κατήγγειλε μαζικό τραμπουκισμό ναζιστών κατά μαθητών, γονιών και δασκάλων που έγινε μπροστά στην αστυνομία και για τον οποίο τραμπουκισμό κανείς ναζιστής ούτε εμποδίστηκε από την αστυνομία, ούτε διώχτηκε. Και αυτό την ώρα που επικεφαλής του τραμπουκισμού ήταν ναζιστής υπόδικος για συμμετοχή σε δολοφονική βία!

Πραγματικά ποτέ προηγούμενα όσο μέσα από αυτό το επεισόδιο οι ναζιστές της ΧΑ δεν αναδεικνύονται σε καθεστωτική δύναμη μέσα σε αυτή τη χώρα λειτουργώντας κάτω από την κάλυψη όλων ανεξαίρετα των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

 

Τα κόμματα καλύπτουν την αστυνομία σαν εργαλείο προστασίας και σαν εργαλείο βίας της ΧΑ

 

Μόνο σήμερα η αστυνομία μπορεί να χρησιμοποιεί έναν αντιδημοκρατικό νόμο για να δώσει τη νομική και πολιτική ισχύ σε μια ναζιστική συμμορία να κλείνει στη φυλακή ένα δημοσιογράφο. Στην ουσία χρησιμοποιεί το νόμο προσχηματικά καθώς παραβιάζει και ποδοπατά ακόμα και τον αντιδημοκρατικό νόμο που υποτίθεται ότι εφαρμόζει. Δηλαδή ο ναζιστής Λαγός έκανε μήνυση στη Στεφανίδου γιατί τάχα τον δυσφήμισε όταν τον κατήγγειλε για τραμπουκισμό στο σχολείο του Περάματος. Αλλά και οι γονείς και οι δάσκαλοι που ήταν παρόντες, και κυρίως τα βίντεο, βοούν για την τραμπούκικη εισβολή του Λαγού και της συμμορίας του στο σχολείο. Και η αστυνομία είχε προφανώς αυτό το υλικό στα χέρια της από τα κανάλια όταν αποφάσιζε να κυνηγήσει και να συλλάβει την Στεφανίδου. Δηλαδή η αστυνομία όχι μόνο δεν εμπόδισε τον τραμπούκο επικεφαλής της συμμορίας του να μπει στο σχολείο, όχι μόνο αποφάσιζε να μην κάνει τη δίωξη του, αλλά συμφώνησε αμέσως μαζί του ότι έπρεπε να συλλάβει τη δημοσιογράφο που αποκάλυψε και σωστά χαρακτήρισε την πράξη του σαν τραμπουκισμό!

Όταν μια αστυνομία αποφασίζει να περάσει στη σύλληψη μιας πολύ γνωστής δημοσιογράφου της τηλεόρασης προς ικανοποίηση των ναζί την ώρα που το πρώτο θέμα της ενημέρωσης και του ενδιαφέροντος του κοινού είναι οι τραμπουκισμοί ναζιστών σε ένα σχολείο που αυτή κατήγγειλε, την απόφαση για τη δίωξη θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να την παίρνει ένας διευθυντής αστυνομικού τμήματος σαν αυτόν στο Μαρούσι αλλά το γραφείο του πολιτικού προϊστάμενου της αστυνομίας εν προκειμένω του Τόσκα. Δεν παίρνονται τέτοιες πρωτοφανείς και βαρύνουσες πολιτικές πρωτοβουλίες από μεσαίους γραφειοκράτες.

 

Αστυνομία, Δικαστικές αρχές, Υπουργεία, Κόμματα δίνουν εξουσία στους ναζί

 

Οι ανακοινώσεις λοιπόν των κομμάτων που καταγγέλλουν τη ΧΑ για τη μήνυση που έκανε στη δημοσιογράφο, τον τυποκτόνο νόμο, την εισβολή στο σχολείο, αλλά δεν καταγγέλλουν πάνω απ όλα την αστυνομία και τον πολιτικό της προϊστάμενο Τόσκα (οπότε και την ίδια την κυβέρνηση που τον αφήνει χωρίς την παραμικρή κριτική για την απόπειρα σύλληψης της δημοσιογράφου που στοχοποίησαν οι ναζί και δεύτερον για την ατιμώρητη τραμπούκικη ρατσιστική εισβολή των ίδιων αυτών ναζί στο σχολείο του Περάματος), βοηθάνε στην ουσία τη ΧΑ γιατί βοηθάνε τους προστάτες της και ταυτόχρονα τα όργανα της. Η αστυνομία του Τόσκα, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν εμπόδισε και δεν τιμώρησε τη βία της ΧΑ στο σχολείο, αλλά έγινε νόμιμος-θεσμικός, δηλαδή “συνταγματικός” δίαυλος της βίας της ΧΑ κατά της δημοσιογράφου που αντιστάθηκε στο έγκλημα του σχολείου.

Στην πραγματικότητα πρέπει η καταγγελία στον Τόσκα και την αστυνομία του, που είναι πια φιλοναζιστική στη βάση της και σταδιακά γίνεται φιλοναζιστική και στα μεσαία και ανώτερα κλιμάκιά της, να επεκταθεί και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση που με τις ανακοινώσεις και γενικά τη στάση τους καλύπτουν και στηρίζουν τους Τόσκες. Αλλά πρέπει να επεκταθεί και στην δικαιοσύνη, αρχίζοντας από τους εισαγγελείς που δεν κίνησαν διώξεις για τους εισβολείς στο σχολείο, όπου στην περίπτωση του Λαγού υπάρχει ζήτημα και με τους όρους της αποφυλάκισης του.

Πραγματικά πόσο άθλια είναι όλα αυτά τα κόμματα όταν, αφού για χρόνια παλέψανε για να είναι νόμιμο κόμμα το κόμμα των ρατσιστών κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών και της νομοθεσίας της χώρας, αποδέχονται εδώ και δύο χρόνια να συνεδριάζουν και να συνομιλούν με τους ναζιστές μέσα στη Βουλή, ιδιαίτερα στις επιτροπές της, και μάλιστα να συμμαχούν μαζί τους και να επιχειρηματολογούν και να ψηφίζουν μαζί με αυτούς τους σε μια σειρά νομοθετήματα χωρίς τουλάχιστον να θεωρούν τον εαυτό τους υποχρεωμένο να διαχωρίζεται από αυτούς και να τους καταγγέλλουν σε κάθε ζήτημα. Πόσο δεξιά, πόσο κοντά στο φασισμό βρίσκονται όλοι αυτοί οι υποκριτές, ειδικά οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί και αντιφασίστες, σε σχέση με την τηλεπαρουσιάστρια “ελαφριάς ύλης” που επειδή είπε ωμά στους ναζιστές στην εκπομπή της ότι “δεν συζητώ με χρυσαυγίτες” και τους έκλεισε το τηλέφωνο, αυτοί έδωσαν την εντολή στην αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ να τη συλλάβει.

Είναι πρωτοφανής η οικουμενική πολιτική κάλυψη στους ναζί όταν όχι μόνο δεν κατηγόρησαν την αστυνομία, την εισαγγελία, τον υπουργό προστασίας του πολίτη και τον υπουργό δικαιοσύνης που δεν κινήθηκαν άμεσα ενάντια στους εισβολείς αλλά ούτε και τον υπουργό παιδείας Γαβρόγλου που δεν το ζήτησε, αφού η εισβολή σε σχολείο αποτελεί διατάραξη κοινής ειρήνης που τιμωρείται από τον ποινικό κώδικα.

Ήταν μετά από τον πολιτικό αέρα που έδωσαν οι κούφιες “αντιναζιστικές” ανακοινώσεις από όλα τα κόμματα για την εισβολή στο σχολείο που ο επικεφαλής τραμπούκος τόλμησε τη μεθεπόμενη μέρα να ζητήσει και να πετύχει τη διαταγή για σύλληψη μίας δημοσιογράφου που απευθύνεται σε ένα πολύ πλατύ κοινό, που εδώ και πολύ καιρό ασχολείται με τη βία των ναζιστών και την έχει καταγγείλει.

Άλλωστε η αποθράσυνση των ναζιστών τελευταία έχει ευρύτερες αιτίες.

 

Οι ναζιστές της ΧΑ στην πρωτοπορία της κυβερνητικής και διακομματικής επίθεσης για τη φίμωση του τύπου

 

Ο Λαγός δεν βρέθηκε τυχαία ελεύθερος, ασύλληπτος και ασύδοτος στο αστυνομικό τμήμα, να διατάζει συλλήψεις, και τα περιπολικά να σπεύδουν έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου και τα γραφεία του καναλιού. Είχαν προηγηθεί: Α) η καθυστέρηση και κωλυσιεργία της δίκης που οργάνωσε η κυβέρνηση μέχρι που αποφυλακίστηκαν όλοι οι προφυλακισμένοι για τη δολοφονία Π. Φύσσα, συμπεριλαμβανομένου του Λαγού σε συνδυασμό με την αποθράσυνση και το σχετικό ποινικό ξέπλυμα των ναζιστών μέσα στην δίκη αυτή καθώς η έδρα αποδέχτηκε και κάλυψε τη συστηματική τρομοκράτηση και τον εξευτελισμό των μαρτύρων από τους ναζιστές φονιάδες, Β) Οι παράλληλες κυβερνητικές πειθαρχικές διώξεις, μέσω της προεδρίας της Κ. Θάνου στον Άρειο Πάγο, σε δικαστικούς που συμμετείχαν στις διώξεις κατά της «Χρ. Αυγής» και κυρίως σε βάρος του εισαγγελέα εφετών Ντογιάκου που στο πόρισμα του παρέπεμψε όλους τους βουλευτές της με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική συμμορία, Γ) η νομιμοποίηση της συμμετοχής των υπόδικων χρυσαυγιτών στις συζητήσεις της Βουλής, με επιμονή της τότε προέδρου της Κωνσταντοπούλου και με την καθιέρωση ειδικού καθεστώτος για τη χορήγηση των αδειών, Δ) Η άρση των πιο αυστηρών περιοριστικών όρων όπως ο κατ’ οίκον περιορισμός για τους περισσότερους από τους υπόδικους ναζιστές μετά την αποφυλάκισή τους με αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών. Η άρση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου για το Λαγό έγινε το Σεπτέμβρη του 2015. Είχε προηγηθεί η τρίμηνη φυλάκισή του ακριβώς επειδή τον είχε παραβιάσει! Ε) Η συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο με τους ναζιστές που εγκαινιάστηκε επί Κοτζιά στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής το Μάη του 2015 και κλιμακώθηκε με την πρόσφατη κοινή επίσκεψη Καμμένου-Κασιδιάρη στα νησιά.

Σα μαχητικός συνεταίρος μίας κυβέρνησης (αυτό έχει φανεί στις συνεδριάσεις της επιτροπής της Βουλής για τα ΜΜΕ) που έχει βάλει στόχο να φιμώσει τύπο και κανάλια που αντιστέκονται στο φαιο- “κόκκινο” φασισμό, η ΧΑ είναι φυσικό να ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση να διατάζει συλλήψεις δημοσιογράφων. Αυτό το δρόμο τον άνοιξε άλλωστε απευθείας η φαιά πλευρά της φαιο-”κόκκινης” κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Καμμένος. Είναι πρόσφατες οι συλλήψεις δύο διευθυντικών στελεχών των «Παραπολιτικών» μετά από έφοδο αστυνομικών με πολιτικά στα γραφεία του ομίλου ύστερα από μήνυση του Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση λόγω σχολίων για τις χειμερινές διακοπές του στην Αυστρία, και για υποστήριξη του 15χρονου γιου του στην ομάδα Ρούπα. Πριν λίγες μέρες επίσης συζητήθηκε η αγωγή Καμμένου κατά του δημοσιογράφου Πετρουλάκη επειδή κατάγγειλε τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ένα άρθρο του στο Protagon το Μάρτη του 2015. Ο Καμμένος ζητούσε στην αρχή δύο εκατομμύρια ευρώ επειδή τον είπαν «ακροδεξιό» που τα κατέβασε τελικά στις εκατό χιλιάδες ευρώ. Το δρόμο είχε ανοίξει η αγωγή του ΥΠΕΞ Κοτζιά κατά της AthensReviewofBooks και του δημοσιογράφου Βασιλάκη επειδή τον είπαν συνεργάτη των σοσιαλφασιστικών καθεστώτων Χόνεκερ-Γιαρουζέλσκι. Σε αντίθεση με τις άλλες δύο περιπτώσεις όπου υπήρξαν στοιχειώδεις καταγγελίες από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, στην περίπτωση Βασιλάκη, υπήρξε πλήρης πολιτική απομόνωση γιατί χτύπησε ένα ευαίσθητο σημείο της καρδιάς του πολιτικού συστήματος, τον πυρήνα του φασιστικού του χαρακτήρα, το δουλικό του χαρακτήρα απέναντι στη φασιστική Ρωσία και την αποκάλυψη του ρατσιστικού τύπου αντιαμερικανισμού του. Άλλωστε μέσα στην ίδια πολιτική απομόνωση κλείνει ύστερα από την κυβερνητική εντολή τραπεζικού στραγγαλισμού του, ο ΔΟΛ το εκδοτικό συγκρότημα που στάθηκε στο πλευρό του Βασιλάκη με αρθρογραφία στο Βήμα. Σήμερα ο ΔΟΛ δέχεται τη μεγάλη επίθεση του φασιστικού φαιο-«κόκκινου» μετώπου με διακομματική κάλυψη ακριβώς επειδή κατάγγειλε τη δουλικότητα του στη φασιστική Ρωσία του Πούτιν. Τώρα του επιβάλουν φίμωση με Συριζαίικο αφεντικό, και την ίδια συνταγή ετοιμάζουν για το MEGA. Για το κλείσιμο του ΔΟΛ μέσω παράνομης πιστωτικής τραπεζικής ασφυξίας δεν διαμαρτυρήθηκε κανένα κόμμα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευση, ούτε βέβαια ο φιλοπουτινικός ψευτοφιλελεύθερος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για μία χιονοστιβάδα που δεν θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσει η αντίσταση των δημοκρατών. Επόμενη εφημερίδα στο κυβερνητικό στόχαστρο είναι το Πρώτο Θέμα που έχει αρθρογραφία κατά της διαφθοράς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του πουτινικού φασισμού. Ο Τσίπρας επιτέθηκε ονομαστικά εναντίον του στη Βουλή και ήδη η εφημερίδα προσφεύγει σε ευρωπαϊκά και διεθνή θεσμικά όργανα για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα (http://www.protothema.gr/greece/article/647085/oi-dimosiografoi-tou-protou-thematos-pros-tsipra-prosfeugoume-se-esiea-diethneis-enoseis-kai-ee-gia-tis-epitheseis-eis-varos-mas/) και αυτή η προσφυγή πρέπει να υποστηριχτεί από κάθε δημοκράτη.

Η παρακρατική ναζιστική βία και τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει. Μόνο μέσα από την πάλη για να βγουν οι ναζιστές εκτός νόμου, και την καταγγελία των πολιτικών προστατών τους μέσα και έξω από το κράτος μπορεί να μπει ανάχωμα στην αλματώδικη εφόρμηση τους στην κρατική εξουσία.