Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Κάθε χρόνο, η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International, TI) συντάσσει μια "Έκθεση για την αντίληψη περί της διαφθοράς". Πρόκειται για μια αξιολόγηση (που αφορούσε το 2015 ένα σύνολο από 168 χώρες) σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, στο πλαίσιο της οποίας οι χώρες κατατάσσονται από την πιο διεφθαρμένη μέχρι την λιγότερο διεφθαρμένη. Στον κατάλογο του 2015 η Ελλάδα βρίσκεται στη 58η  θέση με 46 βαθμούς.

 

Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι η διαφθορά στην Ελλάδα έχει πρωταρχικά πολιτική βάση. Το οικονομικό της κόστος «φτάνει τα 33 δις ευρώ το χρόνο» σύμφωνα με τον τέως γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Ρακιντζή(http://www.huffingtonpost.gr/2015/10/08). Ο Ρακιντζής αποπέμφθηκε τον περασμένο Γενάρη με απόφαση του 3ου τμήματος του ΣτΕ και στη θέση του ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Κουρουπλής διόρισε την Μ. Παπασπύρου. Η απόφαση αυτή του ΣτΕ μεταξύ άλλων έγραφε: «Δεν είναι κατ’ αρχήν επιτρεπτή, μετά τη λήξη της θητείας του, η συνέχιση της αρμοδιότητάς του να ασκεί προσφυγές ιδίως ενώπιον του ΣτΕ, κατά τελεσίδικων αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων» και σε μια άλλη απόφασή του την τελευταία μέρα του 2015 (4643/2015, κ.ά.), που «αφορούσαν προσφυγές, τόσο του κ. Ρακιντζή ο οποίος ζητάει να μετατραπούν προς το αυστηρότερο οι τελεσίδικες πειθαρχικές αποφάσεις σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και προσφυγές δημοσίων υπάλληλων που ζητούν να απορριφθούν οι προσφυγές του κ. Ρακιντζή κατά των πειθαρχικών τους αποφάσεων»( http://www.newsit.gr/4-1). Δηλαδή το ΣτΕ αποπέμπει το Ρακιτζή γιατί αυτός θεωρούσε τις πειθαρχικές ποινές στους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν ήταν όσο θα έπρεπε αυστηρές σύμφωνα με το παράπτωμά τους. Είναι ολοφάνερο ότι το 3ο τμήμα προστατεύει το πιο διαφθαρμένο κομμάτι της δημόσιας υπαλληλίας που κατ εξοχήν της πολιτικός της εκπρόσωπος ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με την προστασία που τους δίνει, ακόμα και επαναπροσλαμβάνοντας τους πιο διεφθαρμένους, έχει γίνει ο πολιούχος Άγιός τους.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα του 2014 «οι κλάδοι που ήταν περισσότερο εκτεθειμένοι στη δωροδοκία και τη διαφθορά είναι οι κατασκευές, τα ορυκτά και η πληροφορική, αλλά και ότι κυρίως αποδέκτες δωροδοκίας είναι οι δημόσιοι λειτουργοί, οι τελωνιακοί και στελέχη ή υπάλληλοι στον τομέα της περίθαλψης»( http://www.skai.gr/11-5). Επειδή η διαφθορά είναι γενικό φαινόμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμεύσει το ποσό των 168 εκατ. δολαρίων για την καταπολέμησή της. Πρόκειται για χρήματα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συμφωνίας για το σκάνδαλο Siemens. Από αυτά τα 12 εκατ. αφορούν την Ελλάδα. Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναγνωρίσει αυτή τη συμφωνία και τα χρήματα αυτά παραμένουν παγωμένα. Τζάμπα χρήματα που θα  μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην πάταξη της διαφθοράς στη χώρα. Αποδεικνύεται έτσι ψεύτης για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτός ήρθε στην εξουσία χρησιμοποιώντας  και το σύνθημα για διαφάνεια και χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής (όπως έλεγε). Απλά τα ωραία αυτά και προοδευτικά συνθήματα χρησιμοποιούνται από τους σοσιαλφασίστες του ΣΥΡΙΖΑ για να χτυπηθούν επιλεκτικά τα τμήματα της αστικής τάξης που του αντιστέκονται και ειδικά τα ΜΜΕ που αποκαλύπτουν τα ψέματά και το φασισμό τους.

 

Ο ‘‘εντιμότατος ’’ κ. Κουρουμπλής

Τον περασμένο Ιούνη αυτός ήταν τότε υπουργός υγείας. Με τροπολογία που κατέθεσε σε άσχετο νομοσχέδιο αυτός ζητά να «του δοθεί νομοθετική εξουσιοδότηση ώστε να μπορεί να αποπέμπει χωρίς αιτιολογία και χωρίς αποζημίωση τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων. Στην αιτιολογική έκθεση ο υπουργός Υγείας επικαλείται ως λόγους που επιβάλλουν την απομάκρυνση με αυτόν τον τροπο των αξιωματούχων του ΕΣΥ (απομάκρυνση που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τα οριζόμενα απο τον νόμο τοποθέτησής τους ότι δηλαδή πρέπει να απομακρυνθούν εφόσον αξιολογηθούν και κριθούν ακατάλληλοι) την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων καθώς και την αδυναμία άσκησης των καθηκόντων των διοικητών και των αναπληρωτών»( http://www.protothema.gr/24-6-15). Γιατί ο Κουρουμπλής το έκανε αυτό; Σύμφωνα με το Βήμα της 20-12-15: «Πέραν του ότι κάθε κυβέρνηση θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο των δημοσίων δομών και των εργαζομένων σε αυτές, τα νοσοκομεία λειτουργούν άτυπα και ως... εκλογικά κέντρα. Ποιος δεν θα «υποστηρίξει» αυτόν που θα μεσολαβήσει ώστε να μπει εγκαίρως στο νοσοκομείο; Για μια μετάθεση, για μια απόσπαση, ακόμη και για την τροποποίηση του προϋπολογισμού ενός νοσοκομείου, πρέπει να υπογράψει ο ίδιος ο υπουργός». Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι αποπέμφθηκαν οι 111 από τους 127 διοικητές, μεταξύ των οποίων και διοικητές που αξιολογήθηκαν θετικά από την Επιτροπή (θετική ψήφο πήρε το 15%-20%). «Παρέμειναν ως επί το πλείστον όσοι είχαν «πλάτες» στον ΣΥΡΙΖΑ, στους ΑΝΕΛ ή στην Προεδρία της Δημοκρατίας» (στο ίδιο).

Είχαμε γράψει τότε σχετικά στο φ.507 της Νέας Ανατολής «Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, το φαιο-”κόκ­κι­νο” κα­θε­στώς θέ­λει τον α­πό­λυ­το έ­λεγ­χο των κρα­τι­κών δο­μών, και ό­χι διοι­κή­σεις που θα μπο­ρού­σαν να προ­κα­λέ­σουν πο­λι­τι­κό πρό­βλη­μα στην κυ­βέρ­νη­ση π.χ. κα­ταγ­γέλ­λο­ντας τα προ­βλή­μα­τα χρη­μα­το­δό­τη­σης που η ί­δια προκα­λεί, ή μην κα­λύ­πτο­ντας τα ρου­σφέ­τια ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στο συ­γκε­κρι­μέ­νο χώ­ρο και την κα­θε­στω­τι­κά ορ­γα­νωμένη δια­φθο­ρά, ή ερ­χό­με­νες σε α­ντι­πα­ρά­θε­ση με τις τρα­μπού­κι­κες ει­σβο­λές των να­ζί στα νο­σο­κο­μεί­α».

Στις 5 Μάρτη του 2015 διορίζει την κόρη του τ.προέδρου της Δημοκρατίας Σαρτζετάκη, στην προεδρία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (http://www.zougla.gr/5-3-15).

Αλλά δε σταματά εδώ. Εν μέσω capitalcontrolsκαι μια μέρα μετά το διορισμό του συντρόφου της Δούρου ως προέδρου της ΕΥΔΑΠ  «ο Υπουργός αποφάσισε να προκηρύξει τη θέση φωτογραφικά, με την διαδικασία των ειδικών διατάξεων και με τον τρόπο αυτό, κατέλαβε τη θέση ο ανιψιός του αφού στη λίστα δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος με τις προϋποθέσεις αυτές για την ειδικότητα του οδοντιάτρου» (http://www.protothema.gr/2-7-15).

Τον περασμένο Γενάρη «με απόφαση του υπουργού Παν. Κουρουμπλή στις 6.10.2015, αποσπάται αναδρομικά από τις 23.9.2015, λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η μόνιμη υπάλληλος του ΥΠΕΣ Α. Παπάζογλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών. Η κ. Παπάζογλου ανήκει στην κατηγορία ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), κλάδου διοικητικού - οικονομικού με βαθμό Δ' και ΜΚ 3 (Μισθολογικό Κλιμάκιο) και από τον Σεπτέμβριο έχει αποσπαστεί σε θέση ειδικής συμβούλου με βαθμό Β' και ΜΚ4. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με τη μετακίνησή της αυτή, αυξάνεται κατευθείαν ο μισθός της λόγω απότομης ανόδου στην ιεραρχία» (http://www.thetoc.gr/19-1).

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το Γενάρη επίσης και με αφορμή την ψήφιση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασε ειδική ρύθμιση με την οποία έδωσε αυξήσεις σε όσους εργάζονται ως μετακλητοί ή αποσπασμένοι στα γραφεία υπουργών. Συγκεκριμμένα με το διορισμό ενός υπαλλήλου ως μετακλητού αυτόματα αυτός αλλάζει μισθολογικό κλιμάκιο που αντιστοιχεί μέχρι και σε 38 χρόνια προϋπηρεσίας (http://www.iefimerida.gr/9-1). Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγκαθιστά στο κράτος τους πραιτωριανούς του και έτσι ακόμη και αν η διαφθαρμένη του κυβέρνηση πέσει από την εξουσία στην ουσία πάλι αυτός θα κυβερνά αφού κάθε γάγγλιο του κρατικού μηχανισμού θα βρίσκεται στον ελεγχό του. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και  η συμπαιγνία όλων των ηγεσιών των κομμάτων. Αυτοί θα έπρεπε αν λειτουργούσαν στοιχειώδικα μέσα στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας και όχι μέσα στο φαιο"κόκκινο" μέτωπο να καταγγέλουν ασταμάτητα κάθε μέρα αυτό το όργιο του παρακράτους που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ακροδεξιό ΑΝΕΛ.

 

Ο νταής κ. Πολάκης

Ο κ. Πολάκης-ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του όπως οι περισσότεροι συριζαίοι από την «Κ»ΝΕ φεύγει από αυτήν το 1989 για να στρατολογηθεί στο ΝΑΡ-δηλώνει ανοιχτά ότι σαν δήμαρχος Σφακίων κρατούσε διπλά βιβλία. Φυσικά κανένας εισαγγελέας δεν συγκινήθηκε γιαυτήν την ανοιχτή δήλωση παρανομίας. Ποιός άλλωστε να τολμήσει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα όργιο επεμβάσεων στους δικαστές έφερε σαν πρόεδρο του Αρείου Πάγου τη Συριζαία συνδικαλίστρια Θάνου, που ψήφισε στον Άρειο Πάγο υπέρ της αθώωσης του ναζιστή Πλεύρη, φρόντισε να σύρει στα δικαστήρια τον καθηγητή της Νομικής Τσακυράκη γιατί είχε την τόλμη να κατακρίνει μια επιστολή της σε ευρωπαίους δικαστές μέσω της οποίας ζητούσε την συμπαράσταση τους στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Στη συνέχεια σε συνέντευξη τύπου, απόσπασμα της οποίας βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο, από απόσπασμα ειδήσεων του Mega(https://www.youtube.com/watch?v=hPxxkBtjyJ4&feature=youtu.be), ο Πολάκης επιδίδεται σε ένα απίστευτο όργιο τρομοκρατίας ενάντια στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν σχετικά με την αντιπαράθεσή του με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να τον χώσω τρία μέτρα κάτω από τη γή» τάδε έφη ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκης (https://www.youtube.com/watch?v=ayrmFIMqTYI), μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Προηγούμενα πάντως ο φάκελος της δικογραφίας συγγενούς του ιατρού, που κατηγορείτο για το θάνατο ενός ασθενούς της, χάθηκε μυστηριωδώς.

Η αντιπαράθεσή του με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τον διορισμένο, κατ απαίτηση των ΑΝΕΛ, διοικητή του Γιαννόπουλο έχει να κάνει πάλι με λίστες γιατρών που θα διορίζονταν στο κέντρο αυτό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου: «ο Παύλος Πολάκης ζήτησε τη λίστα με τους επιτυχόντες από την ειδική επιτροπή και στη συνέχεια επέστρεψε άλλη λίστα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είχαν αφαιρεθεί μόρια, καθώς δεν προσμετρήθηκαν μεταπτυχιακοί τίτλοι και προϋπηρεσία. Ο Π. Πολάκης φέρεται μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν σε κυριακάτικη εφημερίδα να έχει στείλει με το υπηρεσιακό του e- mail τους πίνακες προς ανάρτηση, ενώ οι πίνακες έχουν δημιουργηθεί και έχουν επεξεργαστεί από μετακλητή υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας» (http://www.capital.gr/27-4). Πρόκειται δηλαδή για μια ωμή επέμβαση στις προσλήψεις για τη δημιουργία ενός ακόμη κομματικού λόχου πραιτωριανών.

 

Ο ράπερ γραμματέας της ν. ΣΥΡΙΖΑ

«Έλα πάλεψε μαζί μας στο δρόμο της φωτιάς/ για κάθε ένα ρουσφέτι που ζητάει την σιωπή σου», τάδε τραγουδούσε ο Ιάσονας Σχοινάς – Παπαδόπουλος, σαν μέλος ενός ράπερ συγκροτήματος. Προφανώς όπως έδειξε η ζωή στις αρχές του χρόνου εννοούσε ότι δεν πρέπει να μιλάμε και να αντιστεκόμαστε στα ρουσφέτια εκτός από αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι: «Μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος πετύχαινε τον διορισμό του αδελφού του αλλά και της μητέρας του... Την ίδια στιγμή, ακόμη ένα μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον γραμματέα Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο εργάζεται σε γραφείο υπουργού» (σσ. του γνωστού κ. Πολάκη) (http://www.protothema.gr/18-1). Μάλιστα ο θρασύς σοσιαλφασίστας μετά το σάλο που ξεσήκωσε αυτός ο διορισμός του σε μακροσκελή ανακοίνωσή του (απίστευτο μνημείο θράσους) δικαιολόγησε τις πράξεις του με το γεγονός ότι ο παππούς του και οι πρόγονοί του ήταν στο ΕΑΜ και έτσι αυτός έχει το δικαίωμα να διορίζει τους δικούς του στο κράτος! Να τι έλεγε ο αρχιψεύτης Τσίπρας όταν ήταν αντιπολίτευση «Αποσυμφορούμε το δημόσιο τομέα από τις στρατιές των συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προωθούμε την στελέχωση των γραφείων υπουργών, γενικών γραμματέων και διοικητών από τις τάξεις των δημόσιων υπαλλήλων, της Δημόσιας Διοίκησης. Ερχόμαστε για να εμπιστευθούμε τη Δημόσια Διοίκηση, ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκουν» (στο ίδιο).

Αλλά αργά η γρήγορα οι θρασείς σοσιαλφασίστες θα έχουν την τύχη που τους αξίζει.