Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΟΑΚΚΕ συμμετείχε με μπλοκ στην πορεία των λιμενεργατών. Να μην γίνει ο Πειραιάς κάτεργο της φασιστικής Κίνας!

 

Η ΟΑΚΚΕ συμμετείχε στη συγκέντρωση και πορεία των λιμενεργατών ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας κυβέρνησης - Κόσκο για το ξεπούλημα του 67% του ΟΛΠ. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την ΟΜΥΛΕ, την Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ και το Σύνδεσμο Αρχιεργατών Εποπτών ΟΛΠ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε η πορεία προς το Ζάππειο όπου η κυβέρνηση είχε ετοιμάσει φιέστα για να γιορτάσει την παράδοση του λιμανιού στο φασιστικό κινέζικο κράτος αφού πρώτα άνοιξε τις πόρτες του Μαξίμου στους κινέζους αποικιοκράτες για να υπογραφεί η συμφωνία παρουσία του πρωθυπουργού!

Το μπλοκ της ΟΑΚΚΕ σήκωσε πανό με σύνθημα «Να μη γίνει ο Πειραιάς κάτεργο της φασιστικής Κίνας». Το σύνθημα αυτό ήταν το μοναδικό ενάντια στην Κίνα και προκάλεσε ιδιαίτερη και θετική αίσθηση στους συγκεντρωμένους, όπως και η προκήρυξη που μοιράσαμε και την οποία δημοσιεύουμε εδώ. Αρκετοί από αυτούς πήραν φωτογραφίες από το πανό, ενώ στη διάρκεια της πορείας αρκετοί βάδισαν μαζί με τους συντρόφους στο μπλοκ. Οι σύντροφοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση φώναξαν τα συνθήματα:«Οι εργάτες δεν πουλιούνται μαζί με τις προβλήτες - Της Κόσκο τη γαλέρα ποτέ δεν θα δεχτούνε», «Όχι το λιμάνι κάτεργο της Κόσκο», «Παράνομο και άκυρο το πούλημα στην Κόσκο», «Το λιμάνι δεν θα γίνει κινέζικη αποικία».

Στην κεφαλή της πορείας ήταν η ΟΜΥΛΕ, η ομοσπονδία των λιμενεργατών που ου­σια­στι­κά πο­λι­τι­κο-συν­δι­κα­λι­στι­κά μό­νη της -και προς τι­μήν της- α­ντι­στέ­κε­ται σε αυ­τό το ε­θνικό έ­γκλη­μα. Το πανό της είχε το σύνθημα: «Όταν πουλήσουν το λιμάνι στον Πειραιά δεν θα υπάρχει πια ζωή. Αγώνας μαζικός τώρα». Στην ανακοίνωση-κάλεσμα στη συγκέντρωση με ημερομηνία 6/4, η ΟΜΥΛΕ κατάγγειλε κυβέρνηση και ΚΟΣΚΟ και έβαζε στο κέντρο του αγώνα την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σαν προϋπόθεση της ίδια τους της ύπαρξης. Ανέφερε συγκεκριμένα:«Για τους εργαζόμενους στα Λιμάνια το θέμα της κατοχύρωσης της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων ξεπερνάει την λογική του αιτήματος και της διεκδίκησης και καθίσταται όρος ΥΠΑΡΞΗΣ». Υπήρχε και το πανό της Ένωσης Λιμενεργατών που δεν είχε τη λέξη ΚΟΣΚΟ αλλά σύνθημα ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ λες και αυτοί αγόρασαν το λιμάνι και όχι η ΚΟΣΚΟ. Αλλά και η ανακοίνωση για την κινητοποίηση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της δεν αναφέρει καθόλου την ΚΟΣΚΟ, σε αντίθεση με εκείνη της 6/4 που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η ΟΜΥΛΕ.

Στην πορεία εμφανίστηκε μία σειρά από τους λεγόμενους συμπαραστάτες, ΛΑΕ (Λαφαζάνης), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ με πανό που ήταν ενάντια στην «ιδιωτικοποίηση», στην ΕΕ στο ΔΝΤ, στα μνημόνια και ζητούσαν διαγραφή του χρέους, χωρίς να βάζουν το θέμα της κρατικοποίησης του λιμανιού από ένα φασιστικό κράτος που έχει ήδη εγκαταστήσει το δουλοκτητικό του κάτεργο στις προβλήτες 2 και 3 και ετοιμάζεται να το επεκτείνει σε ολόκληρο το λιμάνι.

Η πορεία επιχείρησε να φτάσει στο Ζάππειο αλλά εμποδίστηκε στη Λεωφόρο Αμαλίας, από ΜΑΤ. Μοναδικός σκοπός της απαγόρευσης της διαμαρτυρίας έξω από το Ζάππειο ήταν να μην ακουστεί η φωνή των λιμενεργατών και να μη χαλάσει η φιέστα που έστησε ξεδιάντροπα η κυβέρνηση για τους κινέζους δουλοκτήτες και μάλιστα με τη συμμετοχή του ίδιου του Τσίπρα που πήγε να αποτίσει φόρο τιμής στα πολιτικά του αφεντικά.

Η ΟΑΚΚΕ θα σταθεί όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή με συνέπεια στο πλευρό του αγώνα των λιμενεργατών για την αποτροπή του εθνικού εγκλήματος της παράδοσης του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά στη φασιστική Κίνα και το εργασιακό της κάτεργο. Κυρίως όμως καλεί  όλους τους εργαζόμενους και όλους τους δημοκράτες του Πειραιά και της χώρας στην ευρύτερη δυνατή συσπείρωση ενάντια στην αποικιοποίηση του Πειραιά που σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς της χώρας έχει υπερασπιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια όπως σύσσωμο βρίσκεται σήμερα στο πλευρό της υποταγμένης στο ρωσοκινέζικο φασιστικό άξονα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΝΑ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΑΣ

Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών

 

Η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ μετά από τη σκανδαλώδη και πρωτοφανή έγκριση της μοναδικής προσφοράς της ΚΟΣΚΟ σε έναν υποτιθέμενο ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, ακολουθώντας παράνομες και πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις και με την ουσιαστική συναίνεση όλων των κομμάτων, προχωρά στην υλοποίηση μίας δήθεν ι­διω­τι­κο­ποί­η­σης, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα κρα­τι­κο­ποί­η­σης, του λι­μα­νιού του Πει­ραιά από το κι­νέ­ζι­κο φα­σι­στι­κό, α­ντερ­γα­τι­κό και διε­φθαρ­μέ­νο κρά­τος.

Πρό­κει­ται για πα­ρά­δο­ση της ε­μπο­ρι­κής πύ­λης της χώ­ρας σε μια ι­μπε­ρια­λι­στι­κή φα­σι­στι­κή με­γάλη δύ­να­μη που λει­τουρ­γεί ή­δη με λη­στρι­κούς και α­ποι­κιο­κρα­τι­κούς ό­ρους στις προ­βλή­τες 2 και 3, και τη με­τα­τρο­πή της σε ένα α­πέ­ρα­ντο δου­λο­κτη­τι­κό κά­τερ­γο. Αυ­τό το στό­χο είχε από την αρχή ο δια­γω­νι­σμός για την πώ­λη­ση του 51% έ­ως 67% των με­το­χών του ΟΛ­Π, στη διάρ­κεια του ο­ποί­ου η κυ­βέρνη­ση έκανε επανειλημμένες παρεμβάσεις υ­πέρ αποκλειστικά της ΚΟΣΚΟ. Συ­γκε­κρι­μέ­να: Το Σε­πτέμ­βρη του 2015 ο Τσί­πρας συ­να­ντή­θη­κε με τον πρό­ε­δρο της Κί­νας και δή­λω­σε τη στή­ρι­ξή του στις κι­νέ­ζι­κες ε­πεν­δύ­σεις στη ναυ­τι­λί­α και στις με­τα­φορές. Δύο μήνες μετά ο υ­πουρ­γός Ε­ξω­τε­ρι­κών Ν. Κο­τζιάς συ­να­ντή­θη­κε με τον υ­φυ­πουργό Ε­ξω­τε­ρι­κών της Κί­νας και δέ­χθη­κε τις ευ­χα­ρι­στί­ες του για την κρα­τι­κή υ­πο­στή­ρι­ξη της δρα­στη­ριό­τη­τας της ΚΟ­ΣΚΟ. Ο υ­πουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών Σταθά­κης πα­ρα­δέ­χθη­κε α­νοι­χτά στη Βου­λή ό­τι έγιναν δια­πραγ­μα­τεύ­σεις μετα­ξύ του ΤΑΙ­ΠΕΔ και της ΚΟ­ΣΚΟ για να αλ­λά­ξουν οι ό­ροι του δια­γω­νι­σμού δή­θεν προς ό­φε­λος του ελ­λη­νι­κού δη­μο­σί­ου, και στην ου­σί­α υ­πέρ του κι­νέ­ζι­κου δη­μο­σί­ου. Στην πραγ­μα­τι­κότη­τα οι πα­ρεμ­βά­σεις αυ­τές αποσκοπούσαν στην ε­ξου­δε­τέ­ρω­ση του πιο ισχυρού α­ντα­γω­νι­στή της ΚΟ­ΣΚΟ, της δα­νέ­ζι­κης με­τα­φορι­κής Maersk, ε­νός ι­διω­τι­κού ευρωπαικού μο­νο­πω­λί­ου που δεν έ­χει ι­στο­ρι­κό ω­μής κα­τα­πά­τη­σης ερ­γα­σια­κών δι­καιω­μά­των όπως η ΚΟ­ΣΚΟ, του­λά­χι­στον στην Ευ­ρώ­πη.

Ε­μείς, ό­πως και τα συν­δι­κά­τα των λι­με­νερ­γα­τών, εί­μα­στε ε­ντε­λώς αντί­θε­τοι με την ι­διω­τι­κο­ποί­η­ση ό­λου του λι­μα­νιού α­πό ο­ποιο­δή­πο­τε ιδιωτικό κεφάλαιο. Καμί­α χώ­ρα δεν πα­ρα­χω­ρεί ΟΛΗ τη λει­τουρ­γί­α των λι­μα­νιών της σε ι­διώ­τες, πό­σο μάλλον σε μια ξέ­νη μεγάλη δύ­να­μη. Τα με­γά­λα λι­μά­νια συνδέ­ο­νται με την ύ­παρ­ξη της βιο­μη­χα­νί­ας, του ε­μπο­ρί­ου και των με­τα­φο­ρών μιας χώ­ρας. Ει­δι­κά το λι­μά­νι του Πει­ραιά δια­σφα­λί­ζει και τη ζω­τι­κή σύν­δε­ση των νη­σιών με το χερ­σαί­ο έδα­φος.

Αλλά η κι­νέ­ζι­κη κρα­τι­κο­ποί­η­ση του λι­μα­νιού είναι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη εξέλιξη για ολόκληρη την πόλη του Πειραιά, και θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Πολ­λοί α­πό ό­σους φώναζαν ε­νά­ντια στην ι­διω­τι­κο­ποί­η­ση του στο βά­θος δού­λευαν μα­ζί με την κυ­βέρ­νηση απλά για να αποθαρρύνουν  και να διώξουν κά­θε α­ντα­γω­νι­στή της ΚΟ­ΣΚΟ έτσι ώστε αυτή να επικρατήσει χωρίς αντίπαλο. Οι ίδιοι έριχναν την ευ­θύ­νη για αυ­τό το σκανδαλώδη διαγωνισμό όχι στην Κίνα αλλά όπως πάντα στην ΕΕ, ό­ταν η ε­πι­λο­γή της με­θό­δου της α­πο­κρα­τι­κο­ποί­η­σης εί­ναι α­πο­κλει­στι­κή ευ­θύ­νη του ελ­λη­νι­κού κρά­τους.

 Το ξε­πού­λη­μα στην ΚΟΣΚΟ έγινε όχι μόνο με κα­τάρ­γη­ση των α­νοι­χτών δια­βου­λεύ­σε­ων με τη διοί­κη­ση του ΟΛΠ και βέβαια τους ερ­γα­ζό­με­νους, αλλά και με πραξικοπηματικές επεμβάσεις μέσα στην ίδια τη διοίκηση του ΟΛΠ, που ξεκίνησαν με την αντικατάσταση του διαφωνούντος προέδρου του ΟΛΠ Ανωμερίτη με τον Κούβαρη τον Ιούνη του 2015 και συνέχισαν με την πρόσφατη αντικατάσταση δύο διαφωνούντων μελών του Δ.Σ., την αλλαγή του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και τελικά την παραίτηση ενός τρίτου μέλους του Δ.Σ. Οι καρατομήσεις αυτές έγιναν επειδή το Δ.Σ. του ΟΛΠ είχε διαφωνίες με όσα αποφασίστηκαν για τους όρους της παραχώρησης των χώρων του λιμανιού από το δημόσιο στον ΟΛΠ μετά την εγκατάσταση της ΚΟΣΚΟ. Γι’ αυτό το λόγο, με την υποστήριξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΛΠ, το ΔΣ του ΟΛΠ ζήτησε να επαναληφθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης της σχετικής σύμβασης από την οποία αυθαίρετα παραγκωνίστηκε. Η κυβέρνηση δεν επέτρεψε ποτέ να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση και την κατάργησε, αλλάζοντας το σώμα που την πήρε! Μάλιστα, τη θέση του ενός από τους δύο που αντικαταστάθηκαν πήρε ο δήμαρχος Περάματος, συριζαίος Λαγουδάκης! Ο ίδιος ήταν επικεφαλής μίας αντιπροσωπείας δημάρχων της περιοχής (Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων) που το Νο­έμ­βρη του 2015 ε­πι­σκέ­φθη­καν την κι­νέζι­κη πρε­σβεί­α για να προ­ω­θή­σουν τη συ­νερ­γα­σί­α με την Κί­να στη ναυ­πη­γο­ε­πισκευ­ή κι ενώ είναι ακόμα σκοτεινό το καθεστώς που θα ισχύει για τη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη μετά τη συμφωνία κυβέρνησης - ΚΟΣΚΟ!

Πρέπει εδώ να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη θέση που πήρε στην πιο πάνω σύγκρουση το δήθεν πιο φιλεργατικό κόμμα της ψευτοαριστεράς, που δεν έχει ποτέ ουσιαστικά κινητοποιηθεί εναντίον της ΚΟΣΚΟ για το μοναδικό στην Ελλάδα ανοιχτό και επίσημο εργασιακό μεγάλο κάτεργο της στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ. Όταν το Δ.Σ. του ΟΛΠ πήρε την απόφαση της σύγκρουσης με την κυβέρνηση στο ζήτημα της σύμβασης και πριν την καρατόμηση του Δ.Σ., σε άρθρο του Ριζοσπάστη (16/1/2016), αυτή η σύγκρουση χαρακτηρίστηκε «ενδοαστική σύγκρουση» της οποίας το αποτέλεσμα δεν θα έχει ενδιαφέρον γιατί τα θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι όπως και να ‘χει. Δηλαδή το ίδιο θύματα οι εργαζόμενοι με το κάτεργο, το ίδιο θύματα και με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όπως σήμερα στην προβλήτα και υπηρεσίες του ΟΛΠ! Αυτό κι αν είναι πούλημα των εργατών με πρόσχημα την ουδετερότητα απέναντι στα διαφορετικά αφεντικά και τις διαφορετικές συνθήκες εργασίας που αντιπροσωπεύει κάθε αφεντικό. Πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνουν τα πραγματικά εργατικά κινήματα και που διδάσκουν οι Μαρξ και Λένιν. Πρόκειται για πάγια πρακτική αυτού του κόμματος να υποστηρίζει ότι είναι το ίδιο αν θα πας με το φασίστα ή με το μη φασίστα όταν πρόκειται για «αστούς» και «αστικούς ανταγωνισμούς». Αυτό σημαίνει να είσαι με το φασίστα που στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα φασιστικό δουλοκτητικό κράτος και πάντα το θύμα του είναι οι εργαζόμενοι στο όνομα των οποίων μιλάει. Αυτή είναι η παράδοση του τροτσκισμού στην Ελλάδα και όχι του πραγματικού ζαχαριαδικού ΚΚΕ.

Με αυτές τις πλάτες η κυβέρνηση διευκολύνεται αφάνταστα για να εξασφαλίσει τους πιο αποικιοκρατικούς όρους για το κινέζικο κράτος. Τώρα μπλοκάρουν την ίδρυση κρατικής εποπτικής αρχής του λιμανιού που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα για αυτή την ιδιωτικοποίηση και που είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ όταν ετοιμάζεται να εγκατασταθεί ένα κρατικό μονοπώλιο σε όλο το λιμάνι. Αυτή η αρχή πρέπει να προωθηθεί από το Δρίτσα που υποτίθεται ότι εμποδίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ που διαφωνεί στη σύσταση της για λογαριασμό της ΚΟΣΚΟ. Ο Δρίτσας εμφανίζεται διαρκώς να διαμαρτύρεται για το πως προχωράει η εγκατάσταση της ΚΟΣΚΟ ενώ διαρκώς υποχωρεί και επικυρώνει όλα τα κυβερνητικά πραξικοπήματα. Έτσι ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των δημοκρατών και πραγματικών πατριωτών του Πειραιά.

Ασφαλώς κα­νέ­να άλ­λο κρά­τος δεν θα δια­νο­ού­νταν να πα­ρα­δώ­σει το πρώ­το λι­μά­νι του στο κι­νέ­ζι­κο κρα­τι­κό μο­νο­πώ­λιο, που κα­ταγ­γέλ­θη­κε πως χρησι­μο­ποί­η­σε το λι­μά­νι της Νά­πο­λης της Ι­τα­λί­ας για να κά­νει λα­θρε­μπό­ριο στην Ευ­ρώ­πη βα­φτί­ζο­ντας ε­κεί τα κι­νέ­ζι­κα προ­ϊ­ό­ντα σε ευ­ρω­πα­ϊ­κά σε συνερ­γα­σί­α με την ι­τα­λι­κή Κα­μό­ρα. Μό­νο στην Ελ­λά­δα μπορεί να γίνει έ­να τέ­τοιο έ­γκλη­μα κα­τά του ελ­λη­νι­κού λα­ού και των λα­ών της Ευ­ρώ­πης, για­τί μό­νο ε­δώ την εξου­σί­α α­σκεί ε­δώ και χρό­νια έ­να πο­λι­τι­κό κα­θε­στώς που ε­ξυ­πη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα της ρώ­σι­κης υ­περ­δύ­να­μης και της συμ­μά­χου της Κί­νας μέ­νο­ντας στην Ευ­ρώ­πη μό­νο για να την υ­πο­νο­μεύ­ει. Χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ο Τσί­πρας πή­γε να υπο­δε­χθεί τον κι­νέ­ζι­κο πο­λε­μι­κό στό­λο ό­ταν ήρ­θε τον Φλεβά­ρη του περασμένου χρόνου στον Πει­ραιά και α­νέ­βη­κε σε μί­α φρε­γά­τα α­πό ό­που έ­κα­νε δη­λώ­σεις υ­πέρ της ΚΟ­ΣΚΟ.

Να για­τί ό­λα τα κοι­νο­βου­λευ­τι­κά κόμ­μα­τα, ι­διαί­τε­ρα τα ρω­σό­δου­λα της κρατικής εμφανιζόμενης ως ­α­ρι­στε­ράς - που πα­ντού αλ­λού κά­νει πως κό­πτεται για τα ερ­γα­τικά δι­καιώ­μα­τα - ε­πι­τρέ­πουν στην ΚΟ­ΣΚΟ να α­πα­σχο­λεί ερ­γά­τες εί­τε η ί­δια απευ­θεί­ας, εί­τε μέ­σω ερ­γο­λά­βων, χω­ρίς συν­δι­κα­λιστικά δι­καιώ­μα­τα, χω­ρίς συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις ερ­γα­σί­ας, χω­ρίς ω­ρά­ριο και αρ­γί­ες, με το βάρ­βα­ρο καθε­στώς της 24ω­ρης δια­θε­σι­μό­τη­τας, μη­δα­μι­νά με­ρο­κά­μα­τα, α­πλή­ρω­τες υ­πε­ρω­ρίες, χω­ρίς στοι­χειώ­δεις συν­θή­κες α­σφά­λειας. Να για­τί η ψευ­το­α­ρι­στε­ρά σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και μέχρι σήμερα δεν κάνει καθόλου θόρυβο για τη διασφάλιση των ερ­γα­σια­κών σχέ­σεων. Ε­πί­σης μό­νο έ­να τέ­τοιο δια­κομ­μα­τι­κό κα­θε­στώς θα δε­χόταν τους δι­κούς της κα­τα­πλε­ο­νε­κτι­κούς ό­ρους με την κα­τάρ­γη­ση του ε­λάχι­στου εγ­γυ­η­μέ­νου ε­νοι­κί­ου.

Τώρα όλα τα αστικά κόμματα, κλασσικά και δήθεν αριστερά, σιωπούν μπροστά στο μεγάλο σκάνδαλο του ξεπουλήματος του ΟΛΠ που σημαίνει ουσιαστικά ότι η ΚΟΣΚΟ θα πληρώνει τα συμφωνημένα ενοίκια για τις προ­βλή­τες 2 και 3 στον εαυτό της! Την ίδια στιγμή το τίμημα που καταβάλει είναι 360 εκ ευρώ, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΜΥΛΕ γλυτώνει 1,05 δις ευρώ από νοίκια για τις προβλήτες 2 και 3.

Τέ­λος, μό­νο έ­να τέ­τοιο κα­θε­στώς θα ε­ξα­σφά­λι­ζε στην ΚΟ­ΣΚΟ να μην πλη­ρώ­νει φό­ρους με σκαν­δα­λώ­δεις φο­ρο­απαλ­λα­γές. Η Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Ε­πι­τρο­πή με α­πό­φα­σή της, με­τά α­πό προ­σφυ­γή της Ο­ΜΥ­ΛΕ, της ο­μο­σπον­δί­ας των λι­με­νερ­γα­τών που ου­σια­στι­κά πο­λι­τι­κο-συν­δι­κα­λι­στι­κά μό­νη της -και προς τι­μήν της- α­ντι­στέ­κε­ται σε αυ­τό το ε­θνικό έ­γκλη­μα, χα­ρα­κτή­ρι­σε τις φο­ρο­α­παλ­λα­γές αυ­τές κρατι­κές ε­νι­σχύ­σεις, και ζή­τη­σε α­πό το ελ­λη­νι­κό κρά­τος να ει­σπρά­ξει α­πό την ΚΟ­ΣΚΟ το πο­σό των 40 ε­κατ Ευ­ρώ που έ­χει ω­φε­λη­θεί, δη­λα­δή σχε­δόν ό­σα έ­δω­σε για προ­κα­τα­βο­λή για να πά­ρει την προ­βλή­τα 2!!! Α­ντί­θε­τα η που­λη­μέ­νη  στην Κίνα και στη Ρωσία ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση α­πο­φάσι­σε να κά­νει προσφυ­γή κα­τά της α­πό­φα­σης και υ­πέρ της ΚΟ­ΣΚΟ!!!

Οι ερ­γα­ζό­με­νοι στον ΟΛ­Π δεν πρέ­πει να πα­ρα­συρ­θούν και αυ­τή τη φορά, α­πό ε­κεί­να τα κομματικά και συν­δι­κα­λι­στι­κά όρ­γα­να που ση­κώ­νουν πά­λι το νε­φε­λώ­δες και ου­σια­στι­κά πα­ρα­πλα­νη­τι­κό σύν­θη­μα «Ό­χι στην ι­διω­τι­κο­ποί­η­ση» χω­ρίς να κά­νουν κε­ντρι­κή την κα­ταγ­γελί­α του κι­νέ­ζι­κου κά­τερ­γου. Αυ­τοί πά­νε τους λι­με­νερ­γά­τες για νέ­ους συμ­βι­βα­σμούς και συμ­φωνί­ες ε­ξα­γο­ράς. Σή­με­ρα πέ­φτουν οι μά­σκες ι­διαί­τε­ρα του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ που τό­τε οργά­νω­νε α­περ­γί­ες διαρ­κεί­ας στον ΟΛ­Π ό­χι ε­νά­ντια στην ΚΟ­ΣΚΟ, αλ­λά στην πρά­ξη υ­πέρ της, για να μπο­ρέ­σει αυ­τή να πά­ρει το λι­μά­νι χω­ρίς το βα­ρί­δι των «α­κρι­βών» λι­με­νερ­γα­τών που α­νέ­λα­βε να τους διώ­ξει το κρά­τος πλη­ρώ­νο­ντας σχε­τι­κά α­κρι­βές «α­πο­κα­τα­στά­σεις» ώ­στε να α­ντι­κα­τα­στα­θούν α­πό ερ­γά­τες του κά­τερ­γου.

Πρέ­πει να υ­πο­στη­ρί­ξου­με α­πο­φα­σι­στι­κά τον α­γώ­να των λι­με­νερ­γατών για να α­πο­τρα­πεί αυ­τό το α­κό­μα πιο με­γά­λο έ­γκλη­μα με κε­ντρι­κό αί­τη­μα να κα­ταρ­γη­θεί το ά­βα­το κρά­τος της ΚΟ­ΣΚΟ και να α­πο­τρα­πεί η ε­πέ­κτα­ση της φασι­στι­κής μαυ­ρί­λας του, της δια­φθο­ράς του  και  του φι­λο­χρυ­σαυ­γι­τι­σμού του (η ΚΟΣΚΟ προ­σλαμ­βά­νει μα­ζι­κά τους να­ζί σαν ερ­γο­δη­γούς) σε ό­λη την πό­λη του Πει­ραιά και σε ό­λο το λε­κα­νο­πέ­διο.

Αθήνα, 8/4/2016