Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Να μην περάσει η εισαγγελική πρόταση για αποβολή της πολιτικής αγωγής κατά των βουλευτών της ναζιστικής συμμορίας

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΕ ΑΡΕΝΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ -ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ-ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ-Όχι στην κάλυψη από ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας

Η εισαγγελική πρόταση για αποβολή της πολιτικής αγωγής κατά των βουλευτών της ναζιστικής συμμορίας για την κατηγορία της συμμετοχής τους σε εγκληματική οργάνωση, αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο, θα μετατρέψει τη δίκη από το ξεκίνημα της σε αρένα ναζιστικής προπαγάνδας και επιθέσεων κατά των μαρτύρων κατηγορίας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η εισαγγελική πρόταση;

Πρώτο: Ότι τα θύματα της ναζιστικής βίας θα φιμωθούν αφού δεν θα μπορούν να παρασταθούν με συνηγόρους τους για να στηρίξουν το ότι η βία που δέχτηκαν δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας προσωπικής αντιδικίας με το θύτη, ή απλά της επιθετικότητας ενός διεστραμμένου εγκληματικού μυαλού, αλλά ότι αυτή η βία ήταν μία οργανωμένη και προσχεδιασμένη εκδήλωση της δράσης της «Χρυσής Αυγής», του κόμματος-μανδύα μίας δολοφονικής συμμορίας που η εγκληματικότητα της είναι άμεση συνέπεια του δηλωμένου ναζιστικού φιλοχιτλερικού της χαρακτήρα. Δεν θα μπορέσουν να προβάλουν σαν το πιο ατράνταχτο επιχείρημα τη βία που δέχθηκαν οι ίδιοι για να ζητήσουν την καταδίκη αυτών που αύριο μπορεί να εξαπολύσουν νέους δολοφόνους ενάντια στα ίδια αυτά θύματα ή σε άλλους σαν κι αυτούς επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα, άλλη εθνικότητα, θρησκεία, επειδή είναι ομοφυλόφιλοι, ή επειδή είναι αντιφασίστες. Δεν θα δοθεί το δικαίωμα στους γονείς του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, να αποδείξουν ότι αυτό το έγκλημα που έβγαλε στους δρόμους τους δημοκράτες και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, ήταν έργο όλης της ηγεσίας της «ΧΑ» που έχει στον πυρήνα της λειτουργίας της τη δολοφονική βία κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

Δεύτερο: Οι μάρτυρες κατηγορίας για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση θα βρεθούν στη θέση του ανακρινόμενου για ώρες από τους πολλούς συνηγόρους των κατηγορούμενων και από τους ίδιους τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων 13 εν ενεργεία βουλευτές, που θα είναι ασύδοτοι αφού δεν θα υπάρχει η άλλη πλευρά, η πολιτική αγωγή, δηλαδή οι δικηγόροι των θυμάτων για να διαμαρτυρηθεί και να εμποδίσει τις επιθέσεις τους. Η κατάληξη θα είναι να βρεθεί ο κάθε μεμονωμένος μάρτυρας κατηγορίας μπροστά στα μαζεμένα πυρά και τις ατέλειωτες ερωτήσεις και τις αγορεύσεις δεκάδων ναζιστών. Δηλαδή, οι μάρτυρες κατηγορίας θα βρεθούν υποχρεωτικά στη θέση του κατηγορούμενου και αυτό θα αποτελέσει μια πολιτική νίκη για τους ναζί και την προϋπόθεση της πανηγυρικής αθώωσής τους. Ο μόνος που θα μπορούσε θεωρητικά να υπερασπίσει κάπως τα θύματα-μάρτυρες κατηγορίας από τις επιθέσεις των ναζιστών θα ήταν ο ένας και μοναδικός δημόσιος κατήγορος, η εισαγγελέας, αλλά τι υπεράσπιση θα κάνει μία εισαγγελέας που η πρώτη του δουλειά σε αυτή τη δίκη ήταν να προτείνει να πεταχτεί έξω από την αίθουσα η πολιτική αγωγή, δηλαδή οι δικηγόροι που θα υπεράσπιζαν τα θύματα;

Θα γίνει ακριβώς το ανάποδο από αυτό που πρόβαλαν σαν υπερασπιστικό επιχείρημα οι ναζιστές. Οι συνήγοροι των ναζιστών ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί να είναι «όλοι εναντίον όλων», δηλ. όλα τα θύματα εναντίον όλων των κατηγορούμενων βουλευτών. Με την αποβολή της πολιτικής αγωγής θα είναι μόνο όλοι οι ναζιστές κατά όλων των θυμάτων, ενώ από την άλλη δεν θα είναι ούτε ένα θύμα για να υπερασπιστεί το δίκιο του απέναντι σε όλους τους ναζιστές.

Το έργο αυτό είναι γνωστό και η πρώτη του εκτέλεση έγινε στη δίκη κατά του ναζιστή Πλεύρη.

Το επιχείρημα της εισαγγελικής αρχής και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο, δηλαδή ότι η ναζιστική προπαγάνδα και οργάνωση δεν βλάπτει το κάθε άτομο-θύμα ξεχωριστά, αλλά αποκλειστικά και μόνο το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια τάξη! Σύμφωνα με την πρόταση, μόνο όπου ο δράστης ενός διαπιστωμένου εγκλήματος κατηγορείται και για συμμετοχή στη «ΧΑ», μόνο εκεί θα επιτρέπεται πολιτική αγωγή για αυτό το αδίκημα από το συγκεκριμένο θύμα του συγκεκριμένου εγκλήματος για το συγκεκριμένο δράστη! Έτσι, η υπεράσπιση της δημόσιας τάξης απέναντι στην ηγεσία της «ΧΑ» θα αφεθεί αποκλειστικά στα χέρια του κράτους το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση εκπροσωπείται από την εισαγγελική αρχή.

Στην πράξη, στη δίκη Πλεύρη δεν βρέθηκε καμία εισαγγελική αρχή να υπερασπίζεται τη δημόσια τάξη κατά του ναζιστή, αλλά μία σειρά φιλοναζιστών δικαστών και κυρίως εισαγγελέων που αθώωσαν και δικαιολόγησαν με πάθος τον αρχιναζί Πλεύρη και την προπαγάνδιση του γενοκτονικού αντισημιτισμού με ένα κατάπτυστο σκεπτικό που τελικά επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο. Οι μάρτυρες κατηγορίας όχι μόνο δεν μπήκαν κάτω από την προστατευτική ομπρέλα της εισαγγελικής αρχής και της έδρας, αλλά βρέθηκαν να απειλούνται με φυλάκιση από τον εισαγγελέα (Α. Στάη, μάρτυρας της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας) και κλήθηκαν να απολογηθούν για το θρήσκευμά τους (Έλληνες Εβραίοι από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο).

Το ότι αυτή η εισαγγελική πρόταση δεν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών ιδιαίτερα από τους πολιτικούς παράγοντες που συμμετέχουν στη δίκη (ΠΑΜΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), δίνει το στίγμα του πολιτικού κλίματος στο οποίο διεξάγεται αυτή η δίκη, που προαναγγέλλει μία επανάληψη της δίκης Πλεύρη και μάλιστα με πολύ χειρότερους όρους.

Από τις 18 Σεπτέμβρη του 2013 που δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας και έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μέχρι τις 20 Απριλίου 2015 που έγινε η δίκη έχει περάσει ενάμισι χρόνος, μέσα στον οποίο έγιναν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι ευρωεκλογές και οι βουλευτικές εκλογές. Η δίκη αυτή σύρθηκε αδικαιολόγητα, μέχρι που έφυγε από την επικαιρότητα και ξεπλύθηκε στη συνείδηση του λαού η βία και η δράση των ναζιστών. Όλο το πολιτικό σύστημα, όλες οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες που για χρόνια στηρίζουν τη νομιμότητα της ναζιστικής συμμορίας και την κατεβάζουν στις εκλογές συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο να τη νομιμοποιούν. Μάλιστα, της επέτρεψαν όχι μόνο να διατηρήσει τα ποσοστά της στις τελευταίες εκλογικές μάχες, αλλά να κατακτήσει νέες θέσεις και να μπει για πρώτη φορά στο ευρωκοινοβούλιο. Έτσι, η δίκη αυτή βρήκε τη «ΧΑ» πολιτικά πιο ισχυρή από το 2013, ενώ η δικαστική διαδικασία κινήθηκε μέσα στη γενική σιωπή των κομμάτων, μακριά από την κοινή γνώμη, και μέσα στο σκοτάδι χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Μάλιστα, ενώ μετά τις πρώτες συλλήψεις οι ναζιστές είχαν περιορίσει τη βία τους για να μπορέσουν να ξεπλυθούν στην κοινή γνώμη από το αίμα του Π. Φύσσα, τελευταία έχουν αποθρασυνθεί. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, έχουν αυξηθεί οι βίαιες επιθέσεις τους ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν άτομα έξω από τα δικαστήρια.

Αλλά πως θα μπορούσε να γίνει αυτή η δίκη, μια δίκη κόλαφος για τους ναζιστές, όταν δεν έχει προηγηθεί μία πλατειά εκστρατεία αποκάλυψης της ρατσιστικής κτηνωδίας της ναζιστικής συμμορίας, των αμέτρητων εγκλημάτων της επί 20 χρόνια εναντίον αθώων, όπως οι δολοφονίες μεταναστών και οι χιλιάδες άγριοι τραυματισμοί, μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί μεταναστών και δημοκρατών που τόσοι έχουν καταγγελθεί; Και πως μπορεί να γίνει μία τέτοια εκστρατεία, πως θα ξεθαρρέψουν να μιλήσουν τα θύματα, αν δεν έχει βγει προηγούμενα εκτός νόμου η ναζιστική συμμορία, αν δεν σπάσει το καθεστώς της αστυνομικής και δικαστικής κάλυψη τους;

Σήμερα, αυτοί που έχουν αναλάβει πολιτικά τη δίκη, δηλαδή η ΚΕΕΡΦΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΠΑΜΕ ουσιαστικά αφήνουν στο απυρόβλητο στα πλατειά ΜΜΕ την εισαγγελική πρόταση, ενώ υποβαθμίζουν και αποσιωπούν το γεγονός ότι η πρώτη ουσιαστική πράξη της εισαγγελικής αρχής σε αυτή τη δίκη ήταν να υιοθετήσει το βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα των ναζιστών βουλευτών για αποβολή της πολιτικής αγωγής.

Το ότι οι ηγεσίες τους δεν κάνουν κεντρικό ζήτημα αυτό το σημείο, και δεν ξεσηκώνουν τη βάση τους σε μία καταγγελία της εισαγγελικής πρότασης, οφείλεται στο ότι μία τέτοια καταγγελία θα έβαζε ξανά σε συζήτηση το ζήτημα του «εκτός νόμου» στο οποίο είναι αντίθετοι, με το επιχείρημα ότι δεν μπορείς να ζητάς από ένα αστικό κράτος να αντιμετωπίσει το ζήτημα των ναζιστών, που μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο η κινηματική δράση ή η επαναστατική βία.

Αυτή η λογική καλύπτει και ξελασπώνει όλα τα αστικά κόμματα, κλασικά και ψευτοαριστερά, που θέλουν με πάθος εδώ και 30 χρόνια τη νομιμότητα του κόμματος των ναζί και δεν υπερασπίζονται τον αστικό δημοκρατισμό από τους φασίστες όπως έκαναν τα παλιά πραγματικά αριστερά κόμματα (δες ιδιαίτερα τη στάση του πραγματικού ΚΚΕ το 1945-46). Αυτός που πρέπει πρώτος να υποχρεωθεί να εμποδίσει τη ναζιστική βία είναι το ίδιο το αστικό κράτος που υποτίθεται ότι προστατεύει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, δηλαδή να υποχρεωθεί να βγάλει το ναζιστικό έκτρωμα ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ! Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο το όχι στο «εκτός νόμου» καλύπτει σήμερα την πιο φιλοναζιστική κυβέρνηση της τελευταίας περιόδου την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι βρίσκουν άλλοθι, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Κωνσταντοπούλου, που αναγορεύουν τους κατηγορούμενους βουλευτές σε εγγυητές της πολιτειακής ομαλότητας (!) και κρίνουν αναγκαία την παρουσία τους στο Κοινοβούλιο και τη συμμετοχή τους στις ψηφοφορίες. Και έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών μπορεί να καλεί σε συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής τον κατηγορούμενο Χρ. Παππά και αυτό να γίνεται δεκτό από τους εκπροσώπους των περισσότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων που συνεδρίασαν μαζί του, ενώ αυτός ο αρχιναζιστής είναι βασικός κατηγορούμενος στη δίκη που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Κι όμως τον κρίνουν αναγκαίο συνομιλητή για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων !!! Όλοι αυτοί βρίσκουν την πολιτική τους ενότητα στην όλο και πιο φανερή αγάπη τους για τη νεοναζιστική Ρωσία του Πούτιν, τον προστάτη όλων των ναζιστών παγκόσμια.

'Ετσι, εξηγείται πως δεν έγινε το αυτονόητο που είπε με σαφήνεια η εισαγγελέας προσπαθώντας να στηρίξει την πρότασή της. Ότι επειδή προσβάλλεται η δημόσια τάξη από τη ναζιστική οργάνωση και δράση, παράσταση πολιτικής αγωγής μπορεί να δηλώσει το δημόσιο. Αλλά ποιο δημόσιο να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής όταν το δημόσιο θέλει διακαώς να νομοθετεί και να συνδιαλέγεται με τους ναζιστές;

Το κλίμα αθώωσης των ναζιστών βουλευτών που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται από τους πολιτικούς προστάτες τους εδώ και καιρό, ενισχύθηκε στην κοινή γνώμη μέσα από τις προβοκατόρικες βίαιες επιθέσεις που έγιναν αμέσως μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, από ψεύτικους φίλους του δήθεν στο όνομά του. Αυτές ήταν οι καταστροφές στο Κερατσίνι (καψίματα και σπασίματα μαγαζιών, δρόμων κλπ) αρχικά στη διάρκεια της πρώτης πελώριας διαδήλωσης διαμαρτυρίας, και κυρίως στο ξεκίνημα της αντιναζιστικής πορείας στην επέτειο της δολοφονίας, που είχαν σαν αποτέλεσμα την έκθεση τους στο λαό. Στο μεταξύ δυο πιστολάδες σοσιαλφασίστες ψευτοαναρχικοί σκότωσαν δυο χρυσαυγίτες εν ψυχρώ προσφέροντας στους ναζί τη δυνατότητα να εμφανιστούν σαν θύματα πολιτικής δίωξης και εκστρατείας φυσικής εξόντωσης. Πρόσφατα στη διάρκεια της δίκης κατηγορούμενοι της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» έκαναν εισβολή στην αίθουσα φωνάζοντας «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες». Έτσι στην πιο πολύ-παιγμένη τηλεοπτική σκηνή της δίκης, όλη η Ελλάδα είδε τους δολοφόνους αμυνόμενους. Οι τελευταίες επιθέσεις κατά τοπικών γραφείων της «ΧΑ» λειτούργησαν επίσης υπέρ της θυματοποίησης των ναζιστών.

Μετά και την εισαγγελική πρόταση για αποβολή της πολιτικής αγωγής κινδυνεύει να καταργηθεί η ελάχιστη δημοκρατική νομιμότητα στη διεξαγωγή αυτής της δίκης, να παραδοθεί όλη η διαδικασία στους ναζιστές, να διασυρθούν και να τσαλαπατηθούν για άλλη μια φορά τα θύματα και να προπηλακιστούν οι υπερασπιστές τους.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους δημοκράτες να απαιτήσουν να μην περάσει η εισαγγελική πρόταση για την αποβολή της πολιτικής αγωγής, να καταδικαστούν όλοι οι κατηγορούμενοι ναζιστές, δράστες, ηγεσία και μέλη των «ταγμάτων εφόδου», και να βγει εκτός νόμου η ναζιστική συμμορία.

Αθήνα, 17/6/2015