Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ

ΕΜΠΟΔΙΣΤΕ ΤΗ ΦΑΙΟ-«ΚΟΚΚΙΝΗ» ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Σήμερα, 41 χρόνια από τη λαϊκή αντιφασιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός βρίσκεται μπροστά στην απειλή μίας νέας δικτατορίας στη χώρα για λογαριασμό του νέου αφεντικού, της φασιστικής Ρωσίας του Πούτιν. Το καθεστώς που ετοιμάζει αυτή τη δικτατορία σηκώνει τη σημαία ενός ψεύτικου Πολυτεχνείου που είναι το ακριβώς αντίθετο του αληθινού. Γι' αυτό φροντίζει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, να κρύβει το ρόλο του στρατού στη χούντα και να εξαφανίζει την εικόνα του τανκ που γκρέμισε την πύλη.

Λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 21/10, ο Τσίπρας συναντήθηκε στο Πεντάγωνο με τον πρώην υπουργό Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, και στη συνέχεια με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων που τον ενημέρωσαν για τη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων σε μία συνάντηση που κράτησε τρεις ώρες. Ο Τσίπρας δήλωσε μετά τη συνάντηση «Διαβεβαιώσαμε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ότι περιβάλλονται από εμπιστοσύνη γιατί το κράτος θα έχει συνέχεια» (Ελευθεροτυπία).

Στο κράτος που ετοιμάζεται τώρα να αναλάβει επίσημα να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί ήδη εξουσία ένα ρωσόδουλο πολιτικό μπλοκ που αποτελείται από τις ηγεσίες των κυβερνητικών κομμάτων, τις ηγεσίες των κομμάτων της λεγόμενης αριστεράς, των φαιών συνεταίρων τους των ΑΝΕΛ, και της ουσιαστικά προστατευόμενης τους ναζιστικής συμμορίας. Αυτό το μπλοκ έχει προωθήσει και διευκολύνει εντατικά τη φασιστικοποίηση όχι μόνο της αστυνομίας αλλά και του στρατού. Ιδιαίτερα προστατεύει τη μεθοδική διείσδυση των ναζιστών μέσα σε αυτόν. Με την άδεια και την έγκριση αυτού του καθεστώτος, οι ναζιστές συμμετείχαν στις ευρωβουλευτικές εκλογές και έστειλαν στην Ευρωβουλή, και μόνο αυτοί, δύο απόστρατους ανώτατους αξιωματικούς. Είχαν προηγηθεί: α) η συγκέντρωση των ένστολων εφέδρων στην πλατεία Συντάγματος που έγινε πριν ένα χρόνο υπέρ των συλληφθέντων χρυσαυγιτών, με αίτημα τη συγκρότηση «κυβέρνησης εθνικής ανάγκης» με την παρέμβαση του στρατού για την «αναστολή του μνημονίου», β) η φιλοχουντική φιέστα που οργανώθηκε στη σχολή Ευελπίδων στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 2011 από ευέλπιδες που απαλλάχτηκαν με διακομματική συμφωνία από πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, γ) η παρέλαση του σώματος των υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού το 2010 με ρατσιστικά συνθήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας, και με το σύνθημα «ΟΥΚ, ΟΥΚ» που είναι η αντίστοιχη μονάδα του πολεμικού ναυτικού με την οποία έχουν κοινή εκπαίδευση, και τα μέλη του οποίου επίσης δεν έπαθαν τίποτα, δ) η διακοπή κάθε έρευνας για δεσμούς ναζιστών- στρατού μετά από την ομόφωνη αποδοχή από κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα ενός «πορίσματος» ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως τέτοιος δεσμός ύστερα από μία ολιγοήμερη διερεύνηση για το ζήτημα!

Σε αυτό το στρατό δείχνει ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη ο Τσίπρας, γιατί προφανώς με τα πιο δεξιά και φασιστικά του στοιχεία ετοιμάζεται να ασκήσει εξουσία στο «κράτος που θα έχει συνέχεια». Είναι χαρακτηριστικό πως από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στους ναζιστές που είναι οι πιο ανοιχτοί υποστηρικτές του Πούτιν και της υποδούλωσης της χώρας στη φασιστική ιμπεριαλιστική Ρωσία, και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο φροντίζουν να δυναμώνουν την επιρροή τους μέσα στο στρατό.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία ναζιστικοποιείται, και ασκείται κάθε μέρα όλο και περισσότερο σε βασανιστήρια κατά των μεταναστών κρατούμενων με πλήρη ασυλία.

 Αυτό το καθεστώς εξουσίας που ετοιμάζεται να παραδώσει τώρα «τα σκήπτρα» στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωταγωνιστήσει και πρωταγωνιστεί στο χτύπημα όλων όσων συμβολίζει ο αγώνας του Πολυτεχνείου. Χτυπάνε το ψωμί του λαού και φέρνουν την πείνα με την καταστροφή της παραγωγής μέσα από το βιομηχανικό σαμποτάζ, χτυπάνε την παιδεία καταστρέφοντας την έρευνα και τη σύνδεση με την παραγωγή, χτυπάνε τη δημοκρατία προστατεύοντας πολιτικά τους ναζιστές μέσα κι έξω από τη Βουλή όταν επιμένουν να κρατάνε νόμιμη τη συμμορία. Όλα αυτά τα χτυπήματα τα δίνουν για να υποδουλώσουν τη χώρα στο νέο ρώσικο αφεντικό και να παραδώσουν στη Ρωσία, την Κίνα και τους άλλους συμμάχους της τις υποδομές της και στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.

Το ίδιο καθεστώς με μια  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει την επίθεση του στο λαό και θα εγκαταστήσει παντού σε κυβέρνηση και διοικητικούς μηχανισμούς το δικό του στρατό εξουσίας που θα ενισχύσει με νέο αίμα και θα καθοδηγήσει σε πιο καταστροφικούς δρόμους την προστατευόμενη του διεφθαρμένη γραφειοκρατία του δημοσίου. Αυτός ο στρατός έχει ήδη αποτελέσει την πρωτοπορία στο μπλοκάρισμα των παραγωγικών επενδύσεων, και έχει διευκολύνει με κάθε τρόπο τα αρπακτικά της νέας ανατολικής ολιγαρχίας, και τα ρωσοκινέζικα αφεντικά τους που τώρα ετοιμάζονται με τον έλεγχο των τραπεζών και της ενέργειας να πάρουν ανοικτά την οικονομική εξουσία στη χώρα. Οι ρίζες της νέας εξουσίας βρίσκονται μέσα στις πιο μεγάλες προδοσίες. Είναι τα ηγετικά στελέχη του ψευτοΚΚΕ, του κόμματος που είναι η μήτρα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, που χτύπησαν στο ξεκίνημά της την εξέγερση του Πολυτεχνείου σαν «προβοκάτσια» (με την "Πανσπουδαστική" αρ. 8), είναι αυτά που αντιτάχθηκαν στον αγώνα για την αποχουντοποίηση στη μεταπολίτευση, και είναι αυτά που μέχρι σήμερα έχουν τις καλύτερες σχέσεις με την αστυνομία και το στρατό.

Όλοι αυτοί αποτελούν την ηγεσία της κρατικής ψευτοαριστεράς η οποία, αφού για χρόνια καπηλεύτηκε, διαστρέβλωσε και προβοκάρισε την επέτειο του Πολυτεχνείου, έρχεται σήμερα να τη μετατρέψει στο εντελώς αντίθετό της καθώς ενσωμάτωσε στις εορταστικές εκδηλώσεις της φετεινής επετείου τη πουτινική κτηνωδία και την κρατική προπαγάνδα των ρώσων νεοχιτλερικών υπέρ της εισβολής και του διαμελισμού της Ουκρανίας. Σύμφωνα με αυτή την κρατική επέτειο της ντροπής επιτιθέμενοι στη σύγκρουση είναι οι «φασίστες του Κιέβου» και αμυνόμενοι οι φιλορώσοι «αντιφασίστες» (!!!) δηλαδή οι λούμπεν εγκάθετοι του Πούτιν και τα ρώσικα στρατεύματα που έχουν μπει στο έδαφος της Ουκρανίας δήθεν για να τους υποστηρίξουν. Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε τους φασίστες και ναζιστές της Ουκρανίας αλλά και αποδείξαμε ότι ήταν το ίδιο το ρωσόδουλο καθεστώς Γιαννούκοβιτς που τους ανέδειξε σε «πατριώτες» προσφέροντάς τους στη συνέχεια ένα κομμάτι εξουσίας ακριβώς για να προβοκάρεται η κύρια δημοκρατική μισοκατεχόμενη Ουκρανία. Αυτόν τον πουτινικού τύπου νεοναζισμό και τις προβοκάτσιές του επέλεξε να κάνει σημαία του σημερινού Πολυτεχνείου με εκδηλώσεις συμπαράστασης «στον αγώνα του λαού» του Ντονμπάς η φασιστική ψευτοαριστερά. 

Αποτελεί προειδοποίηση για τη δικτατορία που εξυφαίνεται στο όνομα του λαού και των εργατών η εμπρηστική επίθεση στην εφημερίδα Athens Voice, η πιο ωμή τρομοκρατική επίθεση στην ελευθερία του τύπου στη μεταπολιτευτική περίοδο, που έγινε ακριβώς για να φιμώσει μία φωνή καταγγελίας των νέων Χίτλερ. Αυτή την επίθεση την στήριξε ουσιαστικά με την βροντερή σιωπή και τα μισόλογά του σύσσωμο το διακομματικό σύστημα.

Η ΟΑΚΚΕ καλεί όλους τους δημοκράτες να συγκροτήσουν ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο στα χνάρια του αληθινού Πολυτεχνείου και να αντιταχθεί στη νέα φαιο-«κόκκινη» φασιστική εξουσία που ετοιμάζεται να υποβάλει σε βασανιστήρια, οικονομικά και πολιτικά το λαό και να υποδουλώσει τη χώρα σε μία νεοχιτλερική υπερδύναμη. Είναι η ώρα για να καλέσουμε το λαό και όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα για τη συγκρότηση ενός αντιφασιστικού, αντιρώσικου, αντιφαιο«κόκκινου» δημοκρατικού μετώπου.