Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Το σχόλιο στο «Βαθύ Κόκκινο» ή όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Η ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ για την καταδίκη του εμπρησμού της Athens Voice είχε μεγάλη διακίνηση στο ίντερνετ και πήρε πάρα πολλά θετικά σχόλια, ιδιαίτερα από αριστερούς δημοκρατικούς ανθρώπους.

Κατά συνέπεια προκάλεσε μία κάποια ταραχή στους ιδεολογικούς προστάτες των εμπρηστών, ιδιαίτερα σε αυτούς που εμφανίζονται σαν «ντούροι κόκκινοι».

Αναφερόμαστε σε ένα σχόλιο της ιστοσελίδας «Βαθύ Κόκκινο» που πλασαρίστηκε σε κεντρικό της σημείο με τίτλο «Η ΟΑΚΚΕ, το «φαιο-κόκκινο» μέτωπο και η Ουκρανία» στις 9/11.

 

Ο σχολιαστής αναφέρει ότι ασχολήθηκε με την ανακοίνωση γιατί του «προκαλεί εύθυμη διάθεση» και «θυμηδία». Σχετικά με αυτό διαπιστώνουμε ότι το γελάκι του είναι νευρικό αφού αναγκάστηκε με αυτήν την ευκαιρία να κάνει μια έστω αμυντική πολιτική καταδίκη για τον εμπρησμό και να αναγνωρίσει με λύπη του ότι ανάλογα επιχειρήματα με εκείνα της ΟΑΚΚΕ τα χρησιμοποιούν και άλλοι που τους θεωρεί αριστερούς. Κυρίως όμως αναγκάστηκε να αλλοιώσει το κείμενο της ΟΑΚΚΕ, δηλαδή να διαπράξει μια εύκολα αποκαλύψιμη απάτη.

1. Γράφει λοιπόν ότι η ΟΑΚΚΕ «καλεί σε δημοκρατικό μέτωπο για να αποτραπεί η δικτατορία της Αριστεράς. Του «φαιο-κόκκινου» μετώπου, όπως τη χαρακτηρίζει που θα ρίξει την Ελλάδα στις αγκάλες της Ρωσίας!».
Ο σχολιαστής για να χτυπήσει την ΟΑΚΚΕ λέει ότι η ανακοίνωση χαρακτηρίζει την αριστερά σα «φαιο-κόκκινο» μέτωπο. Φαιό όμως σημαίνει τους φασίστες και το «κόκκινο» στην ανακοίνωσή μας είναι σε εισαγωγικά ακριβώς επειδή σημαίνει την ψεύτικη αριστερά. Δηλαδή η ανακοίνωση χτυπάει τη συμμαχία των φασιστών με την ψευτοαριστερά και όχι την Αριστερά, δηλαδή τη βάση των ψευτοαριστερών κομμάτων. Τμήμα της ψευτοαριστεράς αποτελεί η ηγεσία του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί η ιστοσελίδα, δηλαδή το ΝΑΡ, που σημαίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ που σημαίνει στην ουσία ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτή την άποψη σωστά οι αυτοαποκαλούμενοι «βαθειοί κόκκινοι» θίχτηκαν από την ανακοίνωση μας όπως θα θιγόταν κάθε κόκκινος εντός εισαγωγικών.
Πρόκειται στην ουσία για μια απάτη που χρησιμεύει για να εμφανίσει το κάλεσμα της ΟΑΚΚΕ σε δημοκρατικό μέτωπο σαν κάλεσμα σε αντικομμουνιστικό μέτωπο με τους φιλελεύθερους. Καθόλου πρωτότυπο. Έχουμε εδώ μία λάσπη ενάντια στην ΟΑΚΚΕ που τη συνηθίζουν οι χειρότεροι «κόκκινοι», οι σοσιαλφασίστες, που σε όλα τα μεγάλα ζητήματα συμπλέουν με τους κλασσικούς φασίστες, ενάντια στους σχετικά πιο δημοκρατικούς αστούς κραυγάζοντας κατά της ΕΕ και υπέρ της νεοχιτλερικής Ρωσίας και όλων των κρατικοφασιστικών καθεστώτων στον κόσμο. Γι' αυτό τους ενοχλεί σφόδρα το κάλεσμα της ΟΑΚΚΕ για αντιφασιστικό μέτωπο, που είναι τόσο πολύ σύμφωνο με την τριτοδιεθνιστική παράδοση για τον κύριο εχθρό όσο είναι αναθεωρητικό τροτσκιστικού τύπου και στην ουσία ακροδεξιό το δικό τους «αντι-νεοφιλελεύθερο» μέτωπο. Αυτό το μέτωπο τους γελοιοποιεί όταν προσπαθούν να αποδείξουν ότι ακόμα και οι αντινεοφιλελεύθεροι χρυσαυγίτες είναι παιδιά του νεοφιλελευθερισμού.

2. Ο σχολιαστής επιχειρεί να αμυνθεί απέναντι στην καταγγελία της ΟΑΚΚΕ για τους φαιο-«κόκκινους» πολιτικούς προστάτες των εμπρηστών προβάλοντας τη «σοβαρή θέση» ότι «κάθε αριστερός και αριστερή» πρέπει να είναι αντίθετος με ενέργειες σαν τον εμπρησμό της Athens Voice γιατί «εξυπηρετούν τη θυματοποίηση των θυτών», δηλαδή ισχυρίζεται ότι το κακό με τον εμπρησμό δεν είναι αυτή καθεαυτή η τρομοκρατική φίμωση μίας εφημερίδας, αλλά ότι αυτοί που την εκδίδουν θα μπορούν να παριστάνουν το θύμα λόγω του καψίματος και να κερδίζουν πολιτικούς και ίσως και κυκλοφοριακούς πόντους. Όμως πού την είδαν τη θυματοποίηση; Ποια ήταν εκείνα τα κανάλια που έπαιξαν από το πρωί μέχρι το βράδυ την είδηση του εμπρησμού σε πρώτο πλάνο, όπως είχε γίνει με την προβοκατόρικη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών; Πού άνοιξαν τηλεοπτικά παράθυρα στους συντελεστές της εφημερίδας για να μιλάνε διαρκώς για τον εμπρησμό και τις θέσεις τους; Εδώ έγινε ακριβώς το αντίθετο, η εφημερίδα - θύμα απομονώθηκε πολιτικά από το καθεστώς και η είδηση εξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ από τα δελτία ειδήσεων και από τον μεγάλο τύπο. Το να μιλάς για θυματοποίηση με αυτά τα πραγματικά δεδομένα σημαίνει ότι δικαιώνεις απολύτως τους εμπρηστές και το διακομματικό καθεστώς που τους στήριξε, ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ με την προσχηματική του ανακοίνωση του της δήθεν καταγγελίας.

3. Προς το τέλος του σχολίου ο σχολιαστής γράφει ότι η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί η ΟΑΚΚΕ, επηρεάζει όσους αριστερούς …δεν συντάσσονται με το «αντιφασιστικό κίνημα του λαού του Ντονμπάς». Πέρα από την πραγματική θυμηδία που θα προκαλεί σε κάθε λογικό άνθρωπο ο ισχυρισμός ότι οι εγκάθετοι των ρώσων φασιστών εισβολέων συνιστούν αντιφασιστικό κίνημα (επειδή η χώρα που δέχεται την επίθεση έχει τους δικούς της φασίστες-προβοκάτορες), εδώ προδίδεται η βαθύτερη αιτία για την αντίθεση της ιστοσελίδας στην Athens Voice και ο λόγος για τον οποίο οι εμπρηστές δεν κάψανε κανέναν από τους κατεξοχήν «θύτες», δηλαδή καμία από τις κεντρικές «μνημονιακές» εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας όπως θα έκανε κανονικά ένας προβοκάτορας που θέλει να θυματοποιήσει τους «μνημονιακούς» ή ένας πολιτικά καθυστερημένος αντικαπιταλιστής. Κάψανε τη μοναδική ίσως εφημερίδα της αστικής τάξης που ως τώρα έχει με συνέπεια καταδικάσει μέσα από τους αρθρογράφους της την εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία αλλά και τη φιλο-πουτινική πολιτική πολλών κομμάτων, ιδίως των "αριστερών" και περισσότερο του ΣΥΡΙΖΑ.

Να γιατί συγχύστηκαν τόσο πολύ με την ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ ώστε για πρώτη φορά το δείξανε. Πιστεύουμε ότι το ουκρανικό θα γίνει κάποια στιγμή ο ιδεολογικός τάφος του ελληνικού σοσιαλφασισμού. Λέμε του «ελληνικού» γιατί στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν παρατηρήθηκαν ακόμα οποιοιδήποτε αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί που, όπως οι έλληνες, να πήγαν μαζί με τους ευρωπαίους φασίστες για να παρατηρήσουν τις «ελεύθερες εκλογές» στις φαρσοκωμικές «λαϊκές δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Παραθέτουμε εδώ το σχόλιο της ιστοσελίδας "Βαθύ Κόκκινο" (http://vathikokkino.gr/archives/89331, 09/11/2014):

<<H OAKKE, το «φαιο-κόκκινο μέτωπο» και η Ουκρανία

Αφορμή για το σχόλιο αυτό αποτέλεσε ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ για τον εμπρησμό των γραφείων της άθλιας μνημονιακής «Athens Voice».Ανεξαρτήτως της θέσης που έχει κάθε αριστερός και αριστερή απέναντι σε τέτοιες ενέργειες, που κατά τη γνώμη μας δεν εξυπηρετούν παρά μόνο τη θυματοποίηση των θυτών, προπαγανδιστών της κυρίαρχης πολιτικής και πολιτισμικής σαπίλας, η ανακοίνωση προκαλεί εύθυμη διάθεση, καθώς καλεί σε δημοκρατικό μέτωπο για να αποτραπεί η δικτατορία της Αριστεράς. Του «φαιο-κόκκινου μετώπου», όπως τη χαρακτηρίζει, που θα ρίξει την Ελλάδα στις αγκάλες της Ρωσίας! Θυμηδία προκαλούν όλα αυτά. Παραδόξως και σε αριστερούς που χρησιμοποιούν τα ίδια ή παραπλήσια επιχειρήματα για να αιτιολογήσουν τη στάση ίσων αποστάσεων που κρατούν μεταξύ των νεοφασιστών του Κιέβου και του αντιφασιστικού κινήματος του λαού του Ντονμπάς.