Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΙΟ-«ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ»

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΩΡΑΛΗ

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών σημαδεύτηκε από δύο αντικρουόμενες μεταξύ τους τάσεις. Η πρώτη ήταν η αποτυχία των φαιο-«κόκκινων», παρά το ότι γενικά ανέβασαν τις δυνάμεις τους, να πετύχουν έναν πολιτικό θρίαμβο απέναντι στην κλασσική κάπως φιλοευρωπαϊκή, μη φαιο-«κόκκινη» αστική τάξη.

Κι αυτό παρ’ όλη την αβάντα που έδωσαν οι ρωσόδουλες ηγεσίες Σαμαρά-Βενιζέλου (π.χ. στήριξη δύο υποψηφιοτήτων) αλλά και Γ. Παπανδρέου (που υποστηρίζει ΔΗΜΑΡ) στις πολιτικές δυνάμεις της φαιο-«κόκκινης» αντίδρασης.

 

Όμως είναι ο δεύτερος γύρος που θα κρίνει το αποτέλεσμα καθώς εκεί οι φαιο-«κόκκινοι» θα δυναμώσουν εξαιτίας του διακομματικού αντι-ευρωπαϊκού μετώπου που τους πριμοδοτεί. Η ΟΑΚΚΕ κράτησε τη γραμμή του λευκού/αποχής στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο δεύτερο γύρο και εκεί όπου διεκδικεί την εξουσία φανερά φαιο-«κόκκινος» υποψήφιος κατ’ αρχήν της «Χρυσής Αυγής» και μετά του ΣΥΡΙΖΑ (που είναι πια ανοιχτός σύμμαχος των ναζί), αλλά και υποψήφιος του ψευτοΚΚΕ, και των ΑΝΕΛ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να τον καταψηφίσουν ενισχύοντας τον υποψήφιο που βρίσκεται απέναντί τους (εκτός αν είναι κανένα γνωστό φασιστόμουτρο). Αυτό δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν έχουν πολιτική εμπιστοσύνη σε αυτόν τον αντίθετο υποψήφιο, γιατί όλοι τους σε γενικές γραμμές ακολουθούν στον ένα ή στον άλλο βαθμό ένα φιλοφασιστικό κεντρικό πολιτικό καθεστώς. Μάλιστα αν αυτός ο αντίθετος υποψήφιος βαρύνεται με αντιδημοκρατική συμπεριφορά δεν τον ψηφίζουμε. Όπου δεν ψηφίζουμε κανέναν από τους δύο υποψήφιους ψηφίζουμε, όπως πάντα όταν δεν κατεβαίνει η ΟΑΚΚΕ, άκυρο όπου παίρνουμε ένα λευκό ψηφοδέλτιο και γράφουμε πάνω του ΟΑΚΚΕ με σφυροδρέπανο. Αυτό επιτάσσει η στρατηγική του αντιφασιστικού μετώπου, η γραμμή που μπορεί να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει τη φαιοκόκκινη δικτατορία που ετοιμάζουν οι ρώσοι σοσιαλιμπεριαλιστές για να μετατρέψουν τη χώρα σε ναζιστική αποικία τους. Αν οι φαιο-«κόκκινοι» βγουν ενισχυμένοι στο δεύτερο γύρο, τότε το πρώτο κακό είναι ότι αυτοί σε κάθε γειτονιά θα στήσουν το παρακράτος τους. Ειδικά ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει διπλό παρακράτος γιατί θα δυναμώσουν και οι ναζήδες. Το δεύτερο κακό είναι ότι με ενισχυμένους τους φαιο-«κόκκινους» στο β΄ γύρο η κυβέρνηση θα έχει ένα επιπλέον επιχείρημα για να συνεχίσει το καταστροφικό της παιχνίδι με το ελληνικό χρέος για τη διάσπαση της Ευρώπης, θα μπορεί να διεξάγει το παραγωγικό σαμποτάζ χωρίς την παραμικρή αντίσταση, ειδικά με ρωσόφιλους περιφερειάρχες ενώ θα μπορεί ευκολότερα να ξεπουλήσει ό,τι έχει μείνει απούλητο στα ρωσο-κινεζικά αρπαχτικά με τις ευλογίες των Τσίπρα-Κασιδιάρη.

Ο δεύτερος γύρος στον Πειραιά

Μια ιδιαίτερη αλλά και πάρα πολύ σημαντική περίπτωση, περίπτωση πανελλαδικού ενδιαφέροντας σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η περίπτωση Μώραλη-Μιχαλολιάκου στο β΄ γύρο. Εδώ στη μία πλευρά είναι ενας καλυμμένος φαιο-«κόκκινος» ο άνθρωπος του Κόκκαλη, της ΚΟΣΚΟ και των ναζί στον Πειραιά, Μώραλης, και στην άλλη ο παλαιοδεξιός και με τραμπούκικο απώτερο παρελθόν Μιχαλολιάκος.
Εδώ υπάρχει πραγματικό δίλημμα και πρέπει να απαντήσουμε με ψυχρό πολιτικό τρόπο και με γνώμονα τα τωρινά ζωτικά συμφέροντα του λαού του Πειραιά και της χώρας γενικά.

Το μπλοκ Μώραλη έχει πίσω του το βασικό όγκο του χρυσαυγιτισμού στον Πειραιά που σήμερα οργανώνει νεολαία μέσα από τη Θύρα 7 με τις ευχές του Κόκκαλη και του διαδόχου του Μαρινάκη. Επίσης και κυρίως, ο Μώραλης έχει πίσω του την ΚΟΣΚΟ και το κομμάτι εκείνο του εφοπλιστικού κεφάλαιου που είναι δεμένο με τα κινέζικα συμφέροντα. Το πιο καίριο και πιο ζωτικό ζήτημα αυτή τη στιγμή για τον Πειραιά και για το λεκανοπέδιο και την Ελλάδα ευρύτερα είναι αν θα πάρει τον ΟΛΠ η ΚΟΣΚΟ δηλαδή το ρωσοκινεζικό νεοαποικιακό μέτωπο, ή αν δεν θα τον πάρει.

Ο Μιχαλολιάκος έχει σταθεί θετικά και στα δύο αυτά ζητήματα. Στο ζήτημα της «Χρυσής Αυγής» έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια ότι δεν θέλει στον β΄ γύρο υποστήριξη της ΧΑ. Ο Μώραλης δεν έκανε την ίδια δήλωση, παρά μόνο δύο μέρες πριν τις εκλογές, και μόνο κάτω από την τεράστια πίεση που δέχθηκε, όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον Μιχαλολιάκο ότι δημαγωγεί όψιμα με τον αντι-χρυσαυγιτισμό του για να ξεπλυθεί σαν παλιός ακροδεξιός. Όμως ο Μιχαλολιάκος συγκρούεται εδώ και δύο χρόνια με τη ΧΑ και έχει απαγορεύσει, όπως και ο Καμίνης, το ρατσιστικό μοίρασμα τροφίμων από αυτήν. Το ακροδεξιό παρελθόν του Μιχαλολιάκου ιδιαίτερα οι δεσμοί του με το πιο δεξιό μανιάτικο στοιχείο έχει το δικό του πολιτικό βάρος, όπως και κάποιες πρόσφατες ομοφοβικές του δηλώσεις, και η δημοκρατική επιφυλακή δεν πρέπει ποτέ να χαλαρώσει απέναντί του αλλά τουλάχιστον στα 4 χρόνια της δημαρχίας του δεν παρατηρήθηκε κανένα σύμπτωμα αντιδημοκρατίας από το Δήμο ιδιαίτερα σε ότι αφορούσε το πιο βασικό για μας, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στην πόλη μέσα και από την αφισσοκόλληση. Εκεί χτυπάνε οι χρυσαυγίτες κανίβαλοι που τραυμάτισαν έναν σύντροφό μας σε ώρα αφισοκόλλησης το 2012 και οι σοσιαλφασίστες που με μανία σκεπάζουν τις αφίσσες μας.

Όμως το αποκαλυπτικό σημείο που βρίσκεται και στο βάθος της κόντρας Μώραλη- Μιχαλολιάκου είναι ότι ο Μιχαλολιάκος είναι αντίθετος στο πέρασμα όλου του ΟΛΠ στην ΚΟΣΚΟ, για το οποίο οι ρωσοκινέζοι πιέζουν αφόρητα την κυβέρνηση και τον εφοπλιστικό κόσμο του Πειραιά, που ακόμα αντιστέκεται στο να χάσει τον έλεγχο της ισχυρότερης παγκόσμιας βάσης του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μιχαλολιάκος πήρε θέση υπέρ του συνδικάτου της ΟΜΥΛΕ (των λιμενεργατών), που στην ηγεσία του είναι ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ Γεωργακόπουλος, η οποία δεν θέλει, και σωστά, να γίνει όλος ο ΟΛΠ εργασιακή γαλέρα. ΚΟΣΚΟ ιδιοκτήτρια του ΟΛΠ με Μώραλη, δηλαδή με Κόκκαλη-Μαρινάκη δήμαρχο, σημαίνει βαθύ σκοτάδι, δηλαδή διαφθορά, και ναζι-μαφιόζικη βία στη μεγαλύτερη πύλη της χώρας προς τον έξω κόσμο και ιστορικό κέντρο της βιομηχανικής εργατικής τάξης.

Τα παραπάνω στοιχεία και το αντίστοιχο σκεπτικό μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο δεύτερο γύρο πρέπει να ψηφίσουμε Μιχαλολιάκο στον Πειραιά, όπως απέναντι στη σοσιαλφασίστρια Δούρου στην περιφέρεια, και στον φιλοναζί (μιας και ζητάει στο β΄ γύρο την ψήφο των οπαδών της ΧΑ) Σακελλαρίδη στο δήμο της Αθήνας, πρέπει να ψηφίζουμε Σγουρό και Καμίνη αντίστοιχα.
Κύριος εχθρός σε αυτές τις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές είναι το ρωσόδουλο φαιο-«κόκκινο» παρακράτος που ετοιμάζει παντού και πυρετωδώς τη νεοχιτλερική δικτατορία του.