Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΑΦΙΣΣΑ ΟΑΚΚΕ: Η ΚΟΣΚΟ ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - Στραγγαλίζει την Επισκευαστική Ζώνη, Σαμποτάρει την κρουαζιέρα, Θέλει μόνο κοντέινερ

Η ΚΟΣΚΟ ρημάζει τον Πειραιά. Με σύστημα έχει σταματήσει επί πέντε χρόνια όλες τις επενδύσεις που ήταν υποχρεωμένη να κάνει σύμφωνα με τη σύμβαση που υπόγραψε με το ελληνικό κράτος. Το μόνο που πραγματοποίησε σε χρόνο μηδέν ήταν αυτό που ήθελε: τους γερανούς για τα κοντέϊνερ. Στόχος της είναι να κάνει τον Πειραιά ένα κλειστό σωλήνα από τον οποίο θα περνάει όλη η κινέζικη βιομηχανική παραγωγή για να πάει στην ΕΕ, αλλά στον Πειραιά δεν θα μένει ούτε μισό ευρώ σαν βιομηχανική επένδυση. Το κινέζικο κράτος δεν θέλει ούτε την επισκευή πλοίων που είναι η καρδιά της βιομηχανίας της πόλης, ούτε τις προβλήτες της κρουαζιέρας που είναι η καρδιά του ελληνικού νησιωτικού τουρισμού για τον εξής λόγο:

 

 

Ο κινέζικος φασιστικός ιμπεριαλισμός θέλει την Ελλάδα μια αποικία-σταθμό του προς την Ευρώπη

 

Οι ψευτο-κομμουνιστές ιδιοκτήτες του κινέζικου κράτους - οι πιο αρπακτικοί ολιγάρχες της παγκόσμιας ιστορίας ως λεηλατητές μιας μεγάλης σοσιαλιστικής χώρας και υπερεκμεταλλευτές των νικημένων εργατών της - δεν θέλουν ανάπτυξη της Ελλάδας γιατί αλλιώς δεν θα μπορεί αυτή να είναι μια αποικία τους που θα χρησιμοποιείται σαν σκαλοπάτι τους προς την Ευρώπη. Σε αυτή τη λογική πήραν τον Πειραιά, σε αυτήν πήραν στα μουλωχτά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από κοινού με τη Ρωσία (Σαββίδη), και σε αυτήν, πάλι στα μουλωχτά και σχεδόν τζάμπα πήραν τον έλεγχο του ελληνικού ηλεκτρικού δικτύου μέσω ΑΔΜΗΕ. Με τον τελευταίο επιχειρούν να μπουν στα ευρωπαϊκά ηλεκτρικά δίκτυα, ενώ ήδη με τη σκανδαλώδη ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης ληστεύουν το ελληνικό δημόσιο. Μια ανεπτυγμένη Ελλάδα και μάλιστα βιομηχανική δεν θα έκανε τέτοιες ληστρικές εκχωρήσεις σε μια ξένη δύναμη. Επίσης τα ελληνικά μεροκάματα θα ήταν τόσο ψηλά όσο και των βιομηχανικών χωρών της Ευρώπης, οπότε η κάθε ΚΟΣΚΟ δεν θα έβρισκε πάμφθηνους εργάτες στο άνεργο Πέραμα και σε όλη τη Β΄ Πειραιά να τους χρησιμοποιεί σαν σκλάβους (εκτός από ελάχιστους που καλοπληρώνει για να μην εκτίθεται) χωρίς να σέβεται καμιά εργατική νομοθεσία και να μην πληρώνει καμιά υπερωρία και κανένα σταντ μπάι.

Αυτός είναι ο λόγος που η ΚΟΣΚΟ, ιδιοκτησίας του ψευτοκομμουνιστικού ΚΚ Κίνας, σαμποτάρει τις βασικές επενδύσεις που όφειλε να κάνει στη Ζώνη, καθώς αν αυτή δούλευε κανονικά θα ζούσαν από αυτήν 10.000 εργάτες. Γι αυτό επίσης σαμποτάρουν την επέκταση της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων από τα οποία θα ζούσαν συνολικά χιλιάδες εργαζόμενοι στον Πειραιά.

Για να μη φαίνεται ότι σαμποτάρει ανοιχτά τα δύο μεγάλα έργα που έχει αναλάβει να φτιάξει σαν αντιστάθμισμα για το ότι πήρε πάμφθηνα πάνω στην κρίση το κεντρικό λιμάνι της πιο μεγάλης ναυτιλιακά ευρωπαϊκής χώρας η ΚΟΣΚΟ χρησιμοποιεί δύο πολύ δόλια τεχνάσματα.

 

Το πρώτο τέχνασμα της ΚΟΣΚΟ για να κάνει σαμποτάζ είναι αυτό με τις «πρόσθετες επενδύσεις»

 

Το τέχνασμα αυτό συνίσταται στο να προτείνει η ΚΟΣΚΟ να κάνει κάποιες επιπλέον επενδύσεις, τις λεγόμενες πρόσθετες, και μετά να απαιτεί εκβιαστικά το ελληνικό κράτος να τις εγκρίνει σαν όρο προκειμένου να υλοποιήσει τις πιο αναγκαίες που τις ονομάζει η σύμβαση «πρώτης προτεραιότητας», τις λεγόμενες υποχρεωτικές (Κρουαζιέρα, Ζώνη). Αυτές όμως τις πρόσθετες επενδύσεις τις έχει σχεδιάσει έτσι ώστε να έρχονται σε σύγκρουση με την εθνική νομοθεσία και με τα συμφέροντα των χιλιάδων λιανεμπορικών και επισκευαστικών, συνήθως μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Πειραιά. Μία τέτοια «πρόσθετη» επένδυση που απαίτησε η ΚΟΣΚΟ ήταν ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο στο λιμάνι που θα διέλυε τους μικρεμπόρους της πόλης και αυτοί αντέδρασαν. Έτσι το εμπορικό κέντρο δεν έγινε αλλά η ΚΟΣΚΟ με τις διαπραγματεύσεις, νέα σχέδια, και νέες απορριπτικές διοικητικές αποφάσεις κέρδισε κάνα δυο χρονάκια χωρίς να ξεκινήσει την επέκταση του προβλήτα της κρουαζιέρας. Η πιο προβοκατόρικη τέτοια «πρόσθετη» επένδυση ήταν ένα ναυπηγείο για γιωτ στη Ζώνη που θα διέλυε τα καρνάγια της Ζώνης που η σύμβαση πρόβλεπε ότι η ΚΟΣΚΟ σαν διαχειριστής δεν είχε δικαίωμα να τα ανταγωνιστεί. Επίσης η ΚΟΣΚΟ για να στρέψει μαχητικά εναντίον της και τους εργολάβους της επισκευής στη Ζώνη απαίτησε να είναι όλοι πιστοποιημένοι με κριτήρια τεχνικά και φορολογικά που παράνομα έβαλε η ίδια, και με τα οποία οι περισσότεροι θα εξοντώνονταν. Έτσι και το ναυπηγείο-προβοκάτσια της ΚΟΣΚΟ απορρίφθηκε. Όμως με τις αλλεπάλληλες προσφυγές της κέρδισε χρόνια για να μην φέρνει την υποχρεωτική μεγάλη δεξαμενή στο Πέραμα (έφερε μόνο μια μεταχειρισμένη που όλο χαλάει) και για να μην κάνει τα υπόλοιπα υποχρεωτικά έργα υποδομών, ενώ αύξησε το κόστος δεξαμενισμού των πλοίων, δηλαδή της επισκευής. Έτσι η Ζώνη αργοπεθαίνει από στραγγαλισμό.

Κι όμως οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, και μαζί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (που οι ηγεσίές τους είναι δουλικές στη Ρωσία και την Κίνα) δεν ενημερώνουν το λαό για αυτούς τους εκβιασμούς και δεν λένε στην ΚΟΣΚΟ το εξής προφανές: «ΚΟΣΚΟ όταν υπέγραφες τη σύμβαση για να πάρεις κοψοχρονιά το λιμάνι ήξερες ότι έπρεπε να κάνεις τουλάχιστον τις πρώτης προτεραιότητας υποχρεωτικές επενδύσεις. Τώρα μας λες ότι μόνες τους αυτές δεν σε συμφέρουν αν δεν σου δώσουμε τις πρόσθετες τις οποίες απαιτείς τώρα, αλλά δεν τις όρισες όταν υπέγραφες τη σύμβαση. Λοιπόν κάνε τις πρώτης προτεραιότητας υποχρεωτικές, αλλιώς φύγε».

 

Το δεύτερο τέχνασμα της ΚΟΣΚΟ είναι να κάνει με παράνομο τρόπο τις υποχρεωτικές επενδύσεις ώστε αυτές να ακυρώνονται

 

Όταν πια δεν μπορεί να κάνει άλλες καθυστερήσεις με το πρώτο τέχνασμα, ξεκινάει τις διαδικασίες για τις υποχρεωτικές πρώτης προτεραιότητας επενδύσεις με τέτοια περιφρόνηση στη νομοθεσία και γενικά στις αντικειμενικές συνθήκες ώστε να τις σταματάει το κράτος. Αυτό το τέχνασμα χρησιμοποιήθηκε κατ αρχήν στη Ζώνη όπου η ΚΟΣΚΟ προσποιήθηκε ότι θέλει να φέρει μια πελώρια υποχρεωτική πλωτή δεξαμένη, αλλά ήθελε να τη βάλει σε μέρη που δεν επιτρεπόταν, κι έτσι δεν την έφερε. Κυρίως όμως το τέχνασμα το χρησιμοποεί η ΚΟΣΚΟ στην κρουαζιέρα. Εδώ αφού κέρδισε δυο χρόνια με το εμπορικό κέντρο που προσποιήθηκε ότι ήθελε να φτιάξει, η ΚΟΣΚΟ ξεκίνησε να κατασκευάζει την προβλήτα της κρουαζιέρας με εργολάβους. Αλλά δεν σεβάστηκε το νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις εργολαβιών και επέβαλε με τερτίπια τον εργολάβο που ήθελε. Ετσι οι ανταγωνιστές πήγαν στο ΣτΕ και το έργο καθυστέρησε 8 μήνες. Το ΣτΕ, πάντα εχθρικό προς τους ντόπιους επενδυτές και πάντα φιλικό προς τους ρωσοκινέζους δικαίωσε τον εργολάβο της ΚΟΣΚΟ. Με το που ξεκίνησε το έργο η ΚΟΣΚΟ και ο εργολάβος της έκαναν το εξής περιβαλλοντικό έγκλημα: Αντί να αφαιρέσουν και να επεξεργαστούν με σύγχρονες μεθόδους το βρώμικο κατακάθι αιώνων που έχει μαζευτεί στο βυθό όπου θα γίνουν τα κρηπιδώματα, άρχισε να το αδειάζει χύμα στα ανοιχτά του Σαρωνικού. Έτσι η Κίνα έκανε μια ωραία πάσα στους πολιτικούς φίλους της, για να σταματήσουν το έργο. Αυτοί οι φίλοι είναι υπηρέτες του μεγαλύτερου συμμάχου της Κίνας, της πουτινικής Ρωσίας. Πρόκειται για το ψευτοΚΚΕ και τα δύο εισοδιστικά του αποσπάσματα: τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι οι κνίτες μέσα στη μεγαλοαστική τάξη, και το ΝΑΡ, που είναι οι κνίτες μέσα στο αριστερό κίνημα. Αυτοί οι τρεις κάνουν τα στραβά μάτια όταν η ΚΟΣΚΟ πραγματοποιεί στα γρήγορα ΟΛΑ τα έργα που θέλει, όπως πχ το δάσος των πελώριων γερανών στο Πέραμα, (όπως το κάνουν και όταν εξαφανίζει τα εργατικά δικαιώματα στους ΣΕΜΠΟ), αλλά ακυρώνουν με κινητοποιήσεις και με προσφυγές στο ΣτΕ ΟΛΑ τα έργα που η ΚΟΣΚΟ δεν θέλει να κάνει, αλλά δεν μπορεί ανοιχτά να τα ματαιώσει επειδή είναι υποχρεωτικά. Έτσι αντί να απαιτήσουν να χρησιμοποιηθεί από την ΚΟΣΚΟ η σωστή μέθοδος βυθοκόρησης, να της επιβληθούν βαριά πρόστιμα και να καταγγείλουν στο λαό, δηλαδή στην τηλεόραση το περιβαλλοντικό έγκλημά της, απαιτούν να ματαιωθεί εντελώς το έργο. Το ΣτΕ διέκοψε το έργο, που σημαίνει ότι η ΚΟΣΚΟ θα περιμένει εντελώς ανενόχλητη την οριστική απόφαση του δικαστηρίου που θα πάρει μήνες. Μετά όλοι τους κάτι άλλο θα βρουν.

Εκείνοι που μπορούν να αντιπαλέψουν την αισχρή στήριξη του επίσημου πολιτικού κόσμου στο ρώσικο και το κινέζικο νεοαποικιακό κεφάλαιο δεν είναι ούτε η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, ούτε οι δυτικοί ιμπεριαλιστές. Είναι κυρίως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα αρκεί να οργανωθούν ταξικά και να οικοδομήσουν παράλληλα ένα ευρύ δημοκρατικό, αντιφασιστικό μέτωπο που θα συσπειρώνει και τα συντριβόμενα μεσοστρώματα στη μάχη για την επιβίωση της χώρας ενάντια στους νεο-αποικιοκράτες σαμποταριστές και τα τσιράκια τους.

Πειραιάς, 08/07/2020