Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΤΟ «ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ» ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Ο «ΑΓΙΟΣ» ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑO ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με τον τρόπο που έκανε το διάγγελμα του για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, ο Μητσοτάκης είναι σαν να διάβασε ένα εγχειρίδιο φασιστικής δικτατορίας.

Μια δημοκρατική κυβέρνηση έχει δικαίωμα και πρέπει να επιβάλει τέτοια μέτρα καραντίνας προκειμένου μια θανατηφόρα επιδημία να μην σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Εκείνο που δεν εχει δικαίωμα να κάνει είναι να αναγγείλει απαγορεύσεις όχι σαν εκπρόσωπος μιας δημοκρατικής κυβέρνησης αλλά σαν δικτάτορας. Είπε λοιπόν «εγώ αποφάσισα αυτά τα μέτρα» και όχι η κυβέρνηση, ή ένα υπουργικό όργανο, ή μια θεσμοθετημένη κρατική αρχή. Είπε ότι αφού αποφάσισε αυτός, ότι αποφάσισε οι πολίτες σαν άτομα πρέπει να υποταχθούν χωρίς καμιά αντίρρηση και καμιά διαφωνία, γιατί αυτό είναι το νόημα της ρητής απαίτησης του στο διάγγελμά του για υποταγή του ατόμου στο σύνολο, δηλαδή στην κοινωνία. Εδώ δηλαδή κοινωνία δεν είναι τα συλλογικά τυπικά ή και άτυπα όργανα της πολιτικής δημοκρατίας, όπως η κυβέρνηση, ή τα αναγκαστικά συλλογικά κρατικά όργανα της πολιτικής προστασίας, ή τα κόμματα, ή τα συνδικάτα, ή οι δημοτικές εξουσίες, ή οι όποιες ανεξάρτητες αρχές, ή ο τύπος από τα οποία δεν ανέφερε κανένα στην ομιλία του, αλλά το κράτος σαν ενσάρκωση της κοινωνίας αλλά και αυτό σαν αφαίρεση αφού γίνεται συγκεκριμένο μόνο σαν ο εαυτός του.

 

Όταν μια δημοκρατία παίρνει τόσο βαριά περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες της, αυτή φροντίζει πάντα να επικαλείται τη συμφωνία και την έγκριση μιας σειράς συλλογικών οργάνων αυτής της δημοκρατίας, ιδιαίτερα των εκλεγμένων. Αλλά και αν βρει το πρόσχημα για να μην το κάνει αυτό πατώντας στην άμεση απάντηση που απαιτεί η ταχύτητα με την οποία εμφανίζεται ο όποιος κίνδυνος, τότε ο κάθε αρχηγός ή εκπρόσωπος μιας δημοκρατικής εξουσίας φροντίζει να θυμίζει ότι είναι παρόντες, ενεργοί και ελεύθεροι οι πολίτες και τα όποια συλλογικά όργανα τους όχι μόνο για να εγκρίνουν ή να κριτικάρουν τις υποτίθεται αναγκαστικά αστραπιαίες αποφάσεις του, αλλά να φροντίζουν για την ενημέρωση, την κινητοποίηση και την αλληλελεγγύη των πολιτών μέσα από το πιο επαναστατικό εργαλείο επικοινωνίας που υπήρξε ποτέ, το διαδίκτυο.

Όμως τίποτα από όλα αυτά. Ο μικρός ξαφνικός δικτάτορας μιλούσε αποκλειστικά στο πρώτο πρόσωπο και διάλεγε επίτηδες φράσεις του τύπου «απόφαση μου» και «δεν θα αφήσω», ώστε να συνταχθούν τα πιο πολιτικά καθυστερημένα η και αντιδραστικά τμήματα του πληθυσμού δίπλα του, εντυπωσιασμένα από την απροσδόκητα συγκεντρωμένη ισχύ του, ισχύ ουσιαστικά αστυνομική, που εκπαιδεύτηκαν για χρόνια να τη νοσταλγούν χάρη στον προβοκάτορα «φιλελεύθερο» ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτός κυρίως που σε συνεργασία με το ψευτοΚΚΕ παρέδωσε την παρακμασμένη αστική δημοκρατία στη δική του στενή ηγετική καμαρίλα και στους μικρούς και μεγάλους κρατικούς και παρακρατικούς οπλαρχηγούς του μπάχαλου και του συνδικαλιστικού τραμπουκισμού, ώστε σήμερα όλοι να είναι έτοιμοι για να υπακούσουν σε έναν διορισμένο από το ίδιο καθεστώς στρατηλατίσκο που φυλάει τα σύνορα της χώρας και της υγείας.

Ετσι λοιπόν μπόρεσε ο Μητσοτάκης να επικαλεστεί μία συντριπτική πλειοψηφία του λαού από την οποία άντλησε απευθείας και αδιαμεσολάβητα το δικαίωμα για ατομικές «έκτακτες εξουσίες», οπότε διαγράφηκαν με μία μονοκοντυλιά όλες οι συνταγματικές εγγυήσεις δημοκρατίας. Βέβαια τυπικά οι αποφάσεις του Μητσοτάκη υπογράφονται σαν υπουργικές αποφάσεις, αλλά αυτό κανείς δεν το έμαθε και άλλωστε είναι άνευ ουσίας. Ο Μητσοτάκης δεν χρειάζεται το υπουργικό του συμβούλιο παρά μόνο για να βαράει τις σφραγίδες πάνω στις αποφάσεις του.

Σημαίνει αυτό ότι ο Μητσοτάκης έγινε ο ίδιος ένας αληθινός δικτάτορας; Όχι βέβαια όχι γιατί ενδεχόμενα δεν θέλει αλλά απλά γιατί στηρίζεται σε δανεικές ξιφολόγχες. Ο Μητσοτάκης είναι απλά το σημερινό κυβερνητικό πρόσωπο μιας διακομματικής δικτατορικής εξουσίας κορυφής, που στο κέντρο της δεν είναι το σώμα της ΝΔ αλλά ο ηγετικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και το ψευτοΚΚΕ. Ο Μητσοτάκης μπορεί να εμφανίζεται σαν εθνικός δικτάτορας επειδή αυτήν την αχρειότητα και αυτόν το ρόλο του τον ανάθεσαν όχι μόνο οι δύο βασικοί κομματάρχες της ΝΔ Καραμανλής και Σαμαράς, που με ένα πολιτικό πραξικόπημα τον τοποθέτησαν στην αρχηγία της ΝΔ (https://www.oakke.gr/global/item/622), αλλά κυρίως ο Τσίπρας και ο Κουτσούμπας, δηλαδή οι αρχηγοί των άλλων δυο, οργανωτικά και κρατικά (δηλαδή σε δύναμη άσκησης βίας) μεγαλύτερων, μεγαλύτερων από την εσωτερικά διαλυμένη ΝΔ, κομμάτων της χώρας. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες μετά το διάγγελμά του ο Τσίπρας αναγνώρισε αυτόν το ρόλο στον Μητσοτάκη και μάλιστα απαίτησε να τον παίζει από δω και μπρος αυτός ο ίδιος δηλώνοντας ότι για τη «δημόσια υγεία είναι ατομικά υπεύθυνος ο ίδιος ο πρωθυπουργός» ρίχνοντας βέβαια το βάρος των υποχρεώσεών του πρωθυπουργού, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει συνήθως, στις κούφιες και ξέψυχες γενικολογίες του, στα μέτρα προφύλαξης για το ιατρικό προσωπικό, στα περισσότερα ιατρικά μέσα και πιο πολύ στις ενισχύσεις σε επαγγελματίες και εργαζόμενους. Τα αντίστοιχα ουσιαστικά προσχηματικά και εντελώς δευτερεύοντα βγήκε να πει για το διάγγελμα και το ψευτοΚΚΕ. Λέμε προσχηματική μια τέτοια κριτική, αλλά από κοντά και εκείνες του Βαρουφάκη και του Βελόπουλου, επειδή θέλουν να κρύψουν τη συμφωνία με την κυβέρνηση στο ουσιαστικό ζήτημα που είναι ο κυριολεκτικά εγκληματικός τρόπος με τον οποίο αυτή, ειδικά με το υπερσυγκεντρωτικό, εχθρικό σε κάθε αντίθετη κριτική και μελετημένα συγκινησιακά πρόσωπο του Τσιόδρα, αντιμετωπίζει από την αρχή την επιδημία.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το ότι όλες οι κομματικές ηγεσίες και κυρίως οι φαιο-«κόκκινοι» θέλουν τώρα ένα κράτος που θα λειτουργήσει με όρους αυθαίρετης ανάθεσης «έκτακτων εξουσιών» στον ίδιο το Μητσοτάκη και μάλιστα ακόμα πιο πολύ στον αγαπημένο του συντονιστή Τσιόδρα που καθόλου τυχαία πριν τη μεγάλη απαγόρευση άνοιξε μία εκκλησία στα Σπάτα μπροστά στις κάμερες για να κάνει τον ψάλτη. Αυτή ήταν εννοείται μία «υπεύθυνη» μετακίνηση του καλού και άγιου επιστήμονα για «αναγκαίο σκοπό». Πραγματικά τα Σπάτα κέντρο της εκκλησιαστικής εξουσίας του πιο ρωσόφιλου από όλους τους μητροπολίτες, του Νικολάου Λαυρεωτικής που τον πρωτοπροσέξαμε όταν τέσσερις ιερείς της μητρόπολης του συμμετείχαν to 2011 σε εγκαίνια γραφείων της «Χρ. Αυγής» στην Αρτέμιδα.*

Η πείρα μας αλλά και η λογική μας διδάσκουν, ότι κάθε πρόσωπο που παίρνει αποφάσεις με πολιτικές συνέπειες και το αγαπάει όλη η Ελλάδα και μάλιστα από τη μια στιγμή στην άλλη, ή ακόμα περισσότερο όταν υπάρχει καθολική συμφωνία σε μια γραμμή δράσης που αυτό το πρόσωπο εφαρμόζει, αυτό σημαίνει ότι και το πρόσωπο και τη γραμμή την αγαπάει και το πιο αντιδραστικό κόμμα, που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αγαπημένο πρόσωπο και μια αγαπημένη πολιτική γραμμή του φαιο-«κόκκινου» φασισμού.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόσωπο του Τσιόδρα (και όχι τόσο στον μόνιμα σύμμαχο του και ακόλουθο του, τον Χαρδαλιά της Πολιτικής Προστασίας) επειδή σε αυτό ακριβώς εκδηλώνεται μία πρωτοφανής εθνική ομοψυχία με επικεφαλής της τον πιο μεγάλο λάτρη του, τον ΣΥΡΙΖΑ. Χάρη στη διακομματική ομοψυχία πίσω από τον Τσιόδρα εξελίσσονται κυριολεκτικά στο σκοτάδι, δηλαδή ουσιαστικά έξω από όλα τα κανάλια, και στο περιθώριο της ενημέρωσης των 7μμ (η οποία έχει αποκτήσει την ιερότητα θείας λειτουργίας), έντονες συγκρούσεις προς το παρόν στο επιστημονικό επίπεδο υπέρ της αναγκαιότητας των μαζικών τεστ για τον κορονοϊό και κατά της συνειδητής τους μη προώθησης από το τρίδυμο Μητσοτάκη, Τσίπρα, Τσιόδρα.

-          Αν μας λένε κάτι όλες οι εμπειρίες από τις χώρες που καλύτερα από όλες στον κόσμο αντιμετώπισαν τον κορονοϊό, τη Νότια Κορέα και την Ταιβάν, αλλά σε ένα μικρότερο βαθμό και τη Γερμανία, το βασικό είναι να μπαίνουν στην καραντίνα τα άτομα που έχει χτυπήσει ο ιός και μάλιστα όταν είναι στο στάδιο που δεν έχουν συμπτώματα, οπότε και διαδίδουν σταδιακά σε τεράστιους αριθμούς τον ιό. Γι αυτό το σκοπό χρειάζονται μεγάλες δειγματοληψίες, ιχνηλάτηση και νέα τεστ όλων των πιθανών φορέων, ώστε να μπουν σε καραντίνα πριν προκαλέσουν μια έκρηξη όπως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γίνει σε λίγο και στη χώρα μας, αφού αυτοί που μπήκαν μόλις προχθές σε κάποια καραντίνα ήδη θα έχουν μολύνει χιλιάδες άλλους. Οι Τσιόδρας υπό την αιγίδα Μητσοτάκη και Τσίπρα, οπότε αυτόματα και όλα τα κανάλια, σαμποτάρανε τη γραμμή των πολλών τεστ. Μάλιστα ο ίδιος ο Τσιόδρας αξιοποίησε κατ επανάληψη αυτό το απόλυτο πολιτικό μονοπώλιο της γραμμής του στην ενημέρωση των 6μμ για να επιτεθεί για fakenews και για ιδιοτελείς σκοπούς, στο επιστημονικό μέτωπο που ζητούσε τεστ, στο μέτωπο δηλαδή του καθηγητή της τοξικολογίας Κουρέτα και των καθηγητών του Πανεπιστήμιου της Αθήνας που ζητούσαν να γίνουν και στην Ελλάδα τα μαζικά τεστ σαν την πρώτη υποχρέωση ενός υγειονομικού φράχτη απέναντι στον ιό. Αυτοί είπαν ότι χρειάζεται μια εκστρατεία για προμήθεια εξοπλισμού για τεστ, και για να γίνει ο αναγκαίος συντονισμός ώστε όλα τα εργαστήρια της χώρας, πανεπιστημιακά, νοσοκομειακά, κρατικά και ιδιωτικά (τα τελευταία ακόμα και με επίταξη), να συνεργαστούν για την πραγματοποίηση όσο το δυνατό περισσότερων διαγνωστικών τεστ. Τα τεστ σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα δίνουν τη δυνατότητα απομόνωσης των φορέων, και θέσης τους σε καραντίνα εγκαίρως πριν διασπείρουν τον ιό. Στο θετικό αυτό μέτωπο έστω και χωρίς πολιτικό θόρυβο μπήκε στην πράξη και το αρμόδιο κυβερνητικό και πιο επίσημο θεσμικό κρατικό όργανο για την δημόσια υγεία, ο ΕΟΔΥ (πρωην ΚΕΕΛΠΝΟ). Ο ΕΟΔΥ προώθησε στην ουσία την πλέον αξιόπιστη γραμμή σε διεθνές επίπεδο, αυτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που έδωσε κυρίως μία κατεύθυνση σε όλα τα κράτη, με τρεις λέξεις «τεστ, τεστ, τεστ». Ετσι ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να υποστηρίξει τις υποδείξεις των επιστημόνων για αξιοποίηση όλων των επιστημονικών πόρων της χώρας και του εξωτερικού για να γίνουν όσο γίνεται περισσότερα τα τεστ. Προφανώς κάτω από αυτήν την πίεση αναγκάστηκε κάποια στιγμή ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς να εξαγγείλουν 500 συνεργεία που θα εκτελούν μαζικά τεστ σε όλη τη χώρα, μέχρι 20 κάθε μέρα, δηλαδή μέχρι 10000 τεστ τη μέρα. Αυτό το σωστό σχέδιο, που τουλάχιστον θα μας έδινε μια εικόνα για την πραγματική έκταση της επιδημίας πνίγηκε αμέσως μόλις εξαγγέλθηκε χωρίς να μάθουμε το γιατί. Όμως μπορούμε να υποθέσουμε τι συνέβη καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των φιλικών του εντύπων  επιτέθηκε και συνεχίζει να επιτίθεται με μανία στον προϊστάμενο του ΕΟΔΥ, τον Αρκουμανέα, ζητώντας και την παραίτησή του γιατί είναι τάχα άχρηστος σε σχέση με όλη τη δουλειά που την κάνει τάχα μονος του ο Τσιόδρας. Ήδη ο Μητσοτάκης αντί να έχει τον ΕΟΔΥ στην πρώτη θέση στη μάχη τον έχει διώξει από το τραπέζι της ενημέρωσης των 6μμ και πρακτικά του έχει αναθέσει το καθήκον να απαντάει σε έναν τηλεφωνικό αριθμό, τον 1135. Υποθέτουμε λοιπόν ότι ο Αρκουμανέας εκπροσωποεί ένα μέρος του πολυάριθμου κομματικού μηχανισμού της ΝΔ που ο ψευτοφιλελεύθερος, στην πράξη κνιτο-συριζαίος, Μητσοτάκης δεν μπορεί ακόμα να ελέγξει ολοκληρωτικά. Επιβεβαιώνεται έτσι για μια ακόμα φορά η ορθότητα της θέσης της ΟΑΚΚΕ να θεωρήσει λιγότερο αρνητική μια ψήφο στη ΝΔ παρά στο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 19 καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ πιο ελεγχόμενη τη στελεχική βάση του από τον Τσίπρα, παρά η ΝΔ από τον Μησοτάκη.

-          Να λοιπόν γιατί ανησυχούμε ότι τα μικρά νούμερα για τα κρούσματα που ακόμα ανακοινώνονται στην καθημερινή ιερή παράσταση Τσιόδρα θα μας οδηγήσουν σε πολλούς θανάτους σε λίγες εβδομάδες, καθώς ως σήμερα τα τεστ γίνονται μόνο σε όσους πάνε σε άσχημη κατάσταση στα νοσοκομεία.

Το δεύτερο, στο βάθος ίσως και μεγαλύτερο υγειονομικό έγκλημα του τρίδυμου Μησοτάκη, Τσίπρα, Τσιόδρα και για το οποίο ως τώρα ελάχιστα γίνεται λόγος, είναι το συνειδητό σαμποτάρισμα κάθε εκστρατείας για να φοράνε μάσκες όχι μόνο οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που είναι στο πρώτο μέτωπο της πάλης και το καθεστώς τους άφησε ακάλυπτους, αλλά οι πλατιές μάζες. Αυτό είναι ακόμα πιο απαραίτητο στο πρώτο και πιο καίριο στάδιο της επιδημίας πριν από κάθε απομόνωση. Σε αυτό το στάδιο όχι μόνο τα ΜΜΕ αλλά και οι κρατικοί ειδικοί, χωρίς τα πέντε κόμματα να αμφισβητούν τα λεγόμενά τους, βγαίνανε διαρκώς στα κανάλια για να πουν ότι οι χειρουργικές μάσκες κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό όταν τις φοράνε οι πολίτες αν και περιέργως ισχυρίζονταν ότι είναι τελείως απαραίτητες για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ έτσι. Αυτοί οι παράξενοι ειδικοί μπέρδευαν τα πράγματα για να καλύψουν το κράτος που δεν είχε μάσκες. Οι απλές χειρουργικές μάσκες για τις οποίες κυρίως μιλάμε,  κάνουν μια θετική αν και μέτρια δουλειά προφύλαξης στο να μην εισπνέει τον ιό κάποιος που τις φοράει, όπως λένε οι ειδικοί. Όμως κάνουν μια εξαιρετική δουλειά στο να εμποδίζουν κάποιον να στείλει τον ιό σε έναν συνάνθρωπο του. Αν και οι δύο αυτοί άνθρωποι, ο πομπός και ο δέκτης του ιού, φοράνε μάσκες ο ιός δεν μεταδίδεται σε συντριπτικό ποσοστό. Γι αυτό κυκλοφόρησε το βίντεο με την απόχη από την κατά τα άλλα εντελώς φασιστική Κίνα όπου συλλαμβάνεται με αυτήν όποιος δεν έχει μάσκα, για να μην κινδυνέψουν από τον ιό όσοι τον συλλαμβάνουν. Εδώ ο κόσμος έμεινε απόλυτα ανοχύρωτος από τους διάφορους Τσιόδρες και καμιά δικαιολογία, που ποτέ δεν δόθηκε επίσημα, ότι δεν υπήρχαν μάσκες δεν είναι αρκετή για να τους δικαιολογήσει. Όμως είναι άφθονες οι μελέτες ότι μπορεί κανείς να φτιάξει αυτοσχέδιες μάσκες, όχι μόνο απλές χειρουργικές, αλλά και μεγάλης προστασίας αυτοσχέδιες τύπου Ν95 (κατακράτηση κατά 95% του Ιού), που μπορούν άνθρωποι με κάποια επιτηδειότητα στη ραπτική να τις κατασκευάσουν. Αλλά και καλύτερες μάσκες μπορούν να φτιαχτούν σε μια χώρα σαν τη δικιά μας που έχει και μηχανήματα και τεχνογνωσία για να τις κατασκευάσει έστω αρχικά σε ένα χαμηλότερο επίπεδο. Όμως το ίδιο μποορεί να γίνει με τα αντιδραστήρια των τεστ, αλλά ακόμα και μηχανήματα για τους θαλάμους της εντατικής, ειδικά τους μηχανικούς αναπνευστήρες που αν και φτιάχνονται δύσκολα σώζουν ζωές ή έστω απαλλάσουν τα θύματα του ιού από έναν θάνατο με ασφυξία.

Τι θα έκανε λοιπόν μια δημοκρατική χώρα, μια χώρα που αγαπάει τους πολίτες της ή έστω τους σέβεται κάπως όπως το κάνει σήμερα μια αστική δημοκρατία. Δεν θα έλεγε ότι δεν έχουμε τεστ και μάσκες, και μάλιστα δεν θα έλεγε το ψέμα ότι οι δεύτερες κάνουν κακό (οι κρατικοί υπεύθυνοι εδώ είπαν ότι κάνουν κακό όπως και τα πρώτα γιατί ο κόσμος θα συνοστιζόταν τάχα στα νοσοκομεία λες και δεν μπορούν τα τεστ να γίνουν αλλιώς). Ούτε ακόμα ο «ευσεβής άνθρωπος» θα επέτρεπε με την άρνηση του να φερθεί σαν επιστήμονας να πάνε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στις εκκλησίες για δυο συνεχόμενες Κυριακές όταν είχαν ήδη αρχίσει να κλείνουν τα σχολεία. Αυτό που απαιτούμε να κάνει έστω και αργά αυτή η εγκληματική κυβέρνηση και αυτή η ακόμα πιο εγκληματική αντιπολίτευση είναι: να καλέσουν όλους τους επιστήμονες ερευνητές, τεχνικούς, και όλους τους βιομηχανικούς ειδικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να ξεκινήσουν έκτακτες διαδικασίες σε επίπεδο βιομηχανικό ακόμα και βιοτεχνικό (και να καλεστεί ακόμα και ο πληθυσμός να βοηθήσει) στην παραγωγή χειρουργικών μασκών, να δοθεί τεράστια έμφαση στην παραγωγή αντιδραστηρίων για τα τεστ, γενικού ιατρικού υλικού, και βέβαια μηχανικών ανεπνευστήρων. Αλλά γι αυτούς τους τελευταίους πρέπει να ζητήσει το ελληνικό κράτος εκτός από τους ειδικούς της χώρας επίσημα κάθε βοήθεια από κυβερνήσεις αλλά και εταιρείες που κατασκευάζουν τέτοια μηχανήματα στο εξωτερικό, έστω ακόμα και άδειες για κάποιες παλιότερες εκδόσεις τους που θα μπορούσε η χώρα μας να χρησιμοποιήσει σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες.

Όμως το μόνο που ξέρει αυτό το πολιτικό καθεστώς να λέει διαρκώς είναι το πόσο κουτός και ανεύθυνος είναι αυτός ο λαός που ακόμα δεν του λένε πόσο πολλά είναι τα κρούσματα, και γι αυτό κυρίως δεν σνησυχούσε ως χθες. Στην πραγματικότητα του ζητάνε να τον ακολουθούν σχολαστικά στο μόνο πράγμα που ξέρουν να του επιβάλλουν: την καθολική καραντίνα, που εκτός από υγειονομική, που είναι πια εντελώς απαραίτητη, είναι και πολιτική. Επίσης ξέρουν καλά να του ζητούν να περιμένει λίγη ελεημοσύνη από τους μεγαλύτερους υπεύθυνους της επιδημίας, τους κινέζους φασίστες που γέννησαν τον κορονοϊό με τη μαζική κακοποίηση των άγριων ζώων για να ικανοποιούν οι νέοι αστοί της χώρας τις πιο βάρβαρες συνήθειες τους και τον έκαναν παγκόσμιο με το να τον αποκρύψουν για ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα από το λαό τους και από τους λαούς όλου του κόσμου. Πραγματικά είναι χαρακτηριστικό της αναξιοπρέπειας και της δουλικότητας αυτής της άρχουσας τάξης το γεγονός ότι δεν ενοχλήθηκαν καθόλου όταν με υπόδειξη του κινέζικου κράτους οι υπήκοοι της Κίνας που βρίσκονταν σε όλες τις ξένες χώρες αγόραζαν από τα φαρμακεία τους τις τότε φτηνές μάσκες, οπότε και από την Ελλάδα με αποτέλεσμα στην επόμενη φάση να μην υπάρχουν μάσκες αφού η Κίνα της κατακράτησε για τον εαυτό της, όπως και κατακράτησε τις μάσκες που παρήγαγαν τα ξένα εργοστάσια στην Κίνα**. Τώρα μας δίνουν σαν μεγάλη χάρη και με φανφάρες το γελοίο αριθμό των 500.000 χειρουργικών μασκών, δηλαδή μισή μάσκα για κάθε δέκα έλληνες.

Μετά από όσα είπαμε παραπάνω μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η φασιστική δικτατορική μορφή που πήρε η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον Μητσοτάκη δεν είναι απλά μια φόρμα, αλλά έρχεται να υπηρετήσει μια άδικη, αντιλαϊκή και μάλιστα εγκληματική στην ουσία της πολιτική.

Να δηλαδή γιατί πουθενά ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για δέσμευση για τη διασφάλιση των αναγκαίων δίαυλων για να μπορούν οι πολίτες να λένε τα παράπονα τους, ή να διατυπώνουν τα αιτήματα τους μέσα στις έκτακτες αυτές συνθήκες. Να γιατί οι όποιοι «αντιφρονούντες» συλλογικοί φορείς, σωματεία, πανεπιστημιακές σχολές, ερευνητικά κέντρα κλπ δεν μπορούν κάτω από αυτές τις συνθήκες της διακομματικής δικτατορίας κορυφής να έχουν πρόσβαση στον τύπο και ειδικά στα κανάλια.

Γιατί όταν κρύβεται με σύστημα μια πραγματικότητα από ένα αυταρχικό πολιτικό καθεστώς δεν μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα μια οποιαδήποτε συλλογική έκφραση να αμφισβητεί την αναγκαιότητα του όποιου διακομματικού «αποφασίζουμε και διατάσσουμε». Και εδώ δεν μιλάμε για το «μένουμε σπίτι» που σήμερα είναι πια απαραίτητο αλλά για μια κατάσταση απόλυτης αποχής από κάθε παραγωγική δουλειά πλην αυτής των τροφίμων και της υγείας, που αν κρατήσει για καιρό μπορεί να εξαφανίσει ότι έχει μείνει από την ελληνική βιομηχανία.

Να γιατί το διακομματικό καθεστώς κορυφής χρειάζεται τόσο πολύ σήμερα, μετά την πρόβα γενικής πολιτικής στοίχισης πίσω από τον «στρατηλάτη του Έβρου» αυτόν τον τρόπο άτυπης «εθνικής διακυβέρνησης». Να γιατί εμείς οι πραγματικοί κομμουνιστές, που σημαίνει και πραγματικοίί δημοκράτες και αντιφασίστες, έχουμε την υποχρέωση όσο ποτέ ως τώρα να ψάχνουμε και να μαθαίνουμε και να ενημερώνουμε το λαό και να οργανώνουμε τις όποιες δημοκρατικές αντιστάσεις για την υγεία και την υλική του επιβίωση και στο διαδικτυακό και όσο γίνεται στο επίπεδο της ζωντανής επικοινωνίας.

** https://www.nytimes.com/2020/03/13/business/masks-china-coronavirus.html