Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Πως οι ρωσικές επενδύσεις γίνονται γρήγορα

Αντίθετα από τις επενδύσεις δυτικόφιλων κεφαλαίων που σαμποτάρονται συστηματικά και στο τέλος συνήθως ματαιώνονται, οι ρωσοκινέζικες επενδύσεις μπορούν και προχωρούν πολύ γρήγορα, όπως για παράδειγμα πρόκειται για την επένδυση της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ, που προωθεί στην περιοχή της Ελούντας της Κρήτης, ο Ρώσος επενδυτής ακινήτων Βιτάλι Μπορίσοφ ο οποίος έχει αγοράσει 1000 στρέμματα που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, όχι μόνο γιατί οι κρατικές υπηρεσίες τρέχουν να διεκπεραιώσουν τις εντολές των ρωσόφιλων κομμάτων που είναι ακριβώς αυτά που καθοδηγούν τους σαμποταριστές της παραγωγής, οπότε κανένας «οικολόγος» δεν υπάρχει εκεί για να διαμαρτυρηθεί ή να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ.

Λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον προηγούμενο Δεκέμβριο, είχε προηγηθεί η έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτήν την περίοδο, προχωράει η ολοκλήρωση και έγκριση του απαιτούμενου ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων). Σύμφωνα με την Καθημερινή της 4-9-2019: «Πάντως, αυτό που σημειώνουν άνθρωποι που εργάζονται για την αδειοδότηση της εν λόγω επένδυσης, πέραν της πρόθεσης της κυβέρνησης να διευκολύνει και να επιταχύνει τις αδειοδοτικές διαδικασίες, το θετικό στοιχείο είναι ότι το έργο έχει «αγκαλιάσει» και η τοπική κοινωνία και οι τοπικοί άρχοντες. Πρόκειται για απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να αποφευχθούν πολυετείς καθυστερήσεις, όπως για παράδειγμα έχει συμβεί σε έτερη τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα (σσ: που εδώ τα κεφάλαια είναι δυτικόφιλα), όπου έχουν γίνει πάνω από 10 διαφορετικές προσφυγές» (kathimerini.gr/4-9-2019). Πριν μερικές μάλιστα μέρες, ο Δήμος του Αγίου Νικολάου έδωσε την άδεια «αναφορικά με τη μαρίνα που θα διαθέτει το συγκρότημα. Η εν λόγω μαρίνα θα εκτείνεται σε 123 στρέμματα θαλάσσιας επιφάνειας και θα καταλαμβάνει χερσαία ζώνη 43 στρεμμάτων» (στο ίδιο). Φυσικά κανείς οικολόγος, θαλασσολόγος, ορνιθολόγος, WWF, Greenpeace κλπ δεν βρέθηκε εκεί για «να προστατέψει την άγρια ζωή της στεριάς και της θάλασσας και το δικαίωμα των κατοίκων της Κρήτης να μπορούν να απολαμβάνουν τη θάλασσα ανεμπόδιστα, από τις ορέξεις του ιδιώτη κεφαλαιοκράτη». Και μόνο αυτό το παράδειγμα είναι αρκετό για να δείξει πόσο επιλεκτικές και πολιτικά καθοδηγημένες είναι οι ευαισθησίες των δήθεν οικολόγων.