Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Ένα πρώτο σχόλιο για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της Κυριακής: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το αποτελεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής σε ότι αφορά την Ελλάδα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για το λαό και τη χώρα μετά από πολύ καιρό. Σε ότι αφορά την ΕΕ οι φασιστικές δυνάμεις προχώρησαν, αλλά λιγότερο από όσο αναμενόταν, ενώ αυτό εξουδετερώθηκε σε αρκετό βαθμό από την υποχώρηση της σοσιαλφασιστικής ψευτοαριστεράς. Ένα σχετικό άρθρο θα γράψουμε σε λίγες μέρες αφού μελετήσουμε πιο προσεκτικά τα αποτελέσματα.

Όμως σε ότι αφορά τη χώρα μας τα πράγματα είναι σαφή: και ο φασισμός και ο σοσιαλφασισμός νικήθηκαν και μάλιστα με αρκετά παταγώδη τρόπο. Κατ αρχήν καταψηφίστηκε η φασιστική συμμορία της πείνας, της απάτης και της πολιτικής εκτροπής που κυβερναει τη χώρα. Δεύτερον δόθηκε ένα αποφασιστικό χτύπημα στη σκληρή ναζιστική συμμορία της ΧΑ που έχασε πάνω από το 50% της δύναμης, παρόλο που αυτή σκιάζεται από την άνοδο του πουτινικού φασίστα Βελόπουλου, και τρίτον δόθηκε ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στο ψευτοΚΚΕ γιατί η εκλογική του δύναμη μειώθηκε περισσότερο από 10 % σε σχέση με εκείνη στις ευρωεκλογές του 2014, που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν πήρε τίποτα από τις τεράστιες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την περίοδο, αλλά σε ένα βαθμό τον ακολούθησε και στην πτώση του .

Είναι επίσης πολύ σημαντικά αισιόδοξο μήνυμα ότι το πραγματικά δημοκρατικό κόμμα της μακεδονικής μειονότητας, το Ο.Τ παρά την αντιμακεδονική υστερία στην Βόρεια Ελλάδα, όχι μόνο κράτησε τις δυνάμεις του, αλλά αύξησε τη δύναμη του έστω σε ένα μικρό ποσοστό.

Πρέπει ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μια νίκη ως προς το ότι αντανακλάει την έντονη διάθεση των μαζών για αντίσταση στους φαιο«κόκκινους», αλλά δεν είναι αρκετό να αλλάξει πραγματικά τους πρακτικούς συσχετισμούς ισχύος. Και τούτο γιατί το μεγαλοαστικό κόμμα που έκφρασε αυτή τη διάθεση των μαζών, η ΝΔ, όχι μόνο δεν μπορεί αλλά και δεν θέλει να προβάλλει καμιά πραγματική τέτοια αντίσταση στoυς φαιο«κόκκινους» καθώς είναι βαθειά διαβρωμένο από τους φίλους τους Σαμαρά και Καραμανλή τόσο στην ηγεσία του όσο και στην πολιτική του γραμμή, που ο Μητσοτάκης την έφερε στο φως με το ταξίδι του στη Ρωσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο αυτό το διάστημα που η κυβέρνηση Τσίπρα οργίαζε σε βαθιά οικονομικά χτυπήματα στους ελευθεροεπαγγελματίες και τη μικρή αστική τάξη που αποτελούν την κοινωνική βάση της ΝΔ, αυτή απέτρεψε οποιαδήποτε κινητοποίησή ενάντια της. Γενικά το ότι δεν υπήρξε κανένα, έστω και το ελάχιστο κίνημα μαζών πίσω από την εκλογική νίκη της ΝΔ είναι αυτή που την κάνει πρακτικά στείρα και χωρίς μέλλον. Έτσι η ΝΔ θα συνεχίζει να αφήνει το κράτος που αυτοί ελέγχουν, να συνεχίσει το σαμποτάζ, δηλαδή το δρόμο της πείνας και της χρεωκοπίας, που θα χρεώνονται σε ό,τι δημοκρατικό έχει η ΝΔ ενώ θα δυναμώνει ό,τι φασιστικό σαμαρικό μέσα της με πολύ πιθανό το να επανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρότερος.

Αυτά στην περίπτωση που η ΝΔ καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, γιατί αλλιώς ήδη το ΠΑΣΟΚ του Λαλιώτη και της Γεννηματά έχει ορίσει σαν κύριο εχθρό την ΝΔ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η κεντρική του κατηγορία στον δεύτερο δεν είναι στον ίδιο αλλά ότι έφερε στην εξουσία την πρώτη. Εννοείται πάντως ότι για όποιο τμήμα της ΝΔ η του ΠΑΣΟΚ τολμήσει να κάνει οποιοδήποτε βήμα πραγματικής ανάπτυξης η δημοκρατίας η αντίστασης στην νέα υποτέλεια η απάντηση αυτού του κράτους και των τριών κομματικών φασιστικών στρατών : του φιλο17νοεμβρίτικου, του κνίτικου και των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, θα είναι άμεσος και ωμός.

Για τους παραπάνω λόγους τονίζουμε: Η περίοδος που έρχεται είναι περίοδος πολιτικής ανωμαλίας απέναντι στην οποία η λύση δεν είναι καμιά ΝΔ και κανένα ΠΑΣΟΚ. Είναι μόνο ένα δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στο φασισμό και τον σοσιαλφασισμό, την πείνα και την νέα υποτέλεια, το οποίο θα έχει βάση τους άγρια καταπιεζόμενους προλετάριους και ανέργους και θα πάψει να περιμένει λύση από σωτήρες, δηλαδή από ανθρώπους και κόμματα που δεν τον αφήνουν να πάρει τις ιστορικές πρωτοβουλίες που τους αξίζουν. Η ΟΑΚΚΕ θα κάνει τα πάντα για τη δημιουργία αυτού του μετώπου.