Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΛΑΤΙΝΙΚΑ, ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Το πιο μεγάλο γεγονός εκβαρβαρισμού και πολιτικού σαμποτάζ στην εκπαίδευση διαπράττεται από την αρχή του χρόνου μπροστά στα μάτια μας. Καταργήθηκαν τα λατινικά στις πανελλήνιες εξετάσεις, ο δεύτερος μεγάλος πυλώνας της κλασσικής παιδείας στον πλανήτη δίπλα στα αρχαία ελληνικά. Στην ουσία χτυπήθηκε η γλωσσική βάση των περισσότερων δυτικών γλωσσών και της σύγχρονης επιστημονικής ορολογίας. Στη συνέχεια αποφασίστηκε ότι στη Β Λυκείου δεν θα εξετάζεται κανείς στη Γεωμετρία Γενικής Παιδείας ενώ στην Άλγεβρα θα εξετάζονται μόνο οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά προσανατολισμού μόνο οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης. Αντίστοιχα στην Α Λυκείου θα εξετάζεται μόνο Φυσική, Χημεία και όχι η Βιολογία η οποία θα επιστρέφει στη Β Λυκείου.

 

Η κατάργηση της εξέτασης ενός μαθήματος σημαίνει στην πράξη την κατάργησή του, ειδικά στο ελληνικό σχολείο, όπου πάντα η εξέταση σέρνει πίσω της και τη διδασκαλία και τη μελέτη.

Τα προηγούμενα χρόνια οι σαμποταριστικές κυβερνήσεις είχαν ξεκινήσει μείωση των ωρών διδασκαλίας των θετικών επιστημών παντού. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βασιλιάς του σαμποτάζ αρχίζει να καταργεί και τα μαθηματικά στο γενικό λύκειο αλλά και τη βιολογία. Οι μαθηματικοί, οι φυσικομαθηματικοί και οι βιολόγοι εξεγέρθηκαν ενάντια σε αυτό το έγκλημα. Εδικά οι φυσικοί χημικοί, γεωλόγοι και βιολόγοι βγάλαν μια οργισμένη και σωστή κοινή ανακοίνωση της οποίας δημοσιεύουμε τα βασικότερα σημεία που έχουν ως εξής:

<<Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, χωρίς διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, και κατόπιν της σχετικής εισήγησης του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που είναι ένα γνωμοδοτικό όργανο του Υπουργείου Παιδείας) , δημοσιεύθηκε η απόφαση σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στην Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

Μετά την καταστροφική πολιτική της κατάργησης των εξετάσεων στα περισσότερα μαθήματα του Γυμνασίου, έρχεται η σειρά του Λυκείου. Προφανώς, εμπνευστές της πρότασης από την ηγεσία του ΙΕΠ, μετά τις ‘επιτυχείς΄ προτάσεις τους, που μετέτρεψαν το Γυμνάσιο σε μια άχρηστη εκπαιδευτική βαθμίδα και ένα τρίχρονο parking παιδιών, έβαλαν στο στόχαστρο το Λύκειο, του οποίου την διάλυση με περισσή ενάργεια απεργάζονται. Είναι φανερό ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η μέση εκπαίδευση να παράγει ανειδίκευτους εργάτες με πτυχία δήθεν επαγγελματικής επάρκειας μόνο. Η οπισθοδρόμηση είναι πρωτοφανής.

Η χώρα βρίσκεται εδώ και σχεδόν μία δεκαετία σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, από όπου μπορεί να διαφύγει μόνο αν επενδύσει στη γνώση και την καινοτομία. Όσοι συμφωνήσουν στη διάλυση του Λυκείου θα είναι υπόλογοι στις επόμενες γενιές, γιατί θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάδας>>...

…<<Με ποιο επιχείρημα άραγε μπαίνουν στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της εκπαιδευτικής αξιολόγησης τα μαθήματα των θετικών επιστημών; Υπάρχουν σήμερα μαθητές που δεν προάγονται εξαιτίας των θετικών μαθημάτων; Πού συζητήθηκαν όλα αυτά και ποιοι σχετικοί επιστήμονες συμμετείχαν και τα υποστήριξαν; Είναι για την Ελλάδα του 21ου αιώνα διαφορετικά τα κριτήρια για μια αποτελεσματική εκπαίδευση από ότι για τις άλλες χώρες για τις οποίες τόσο η UNESCO, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστούν αύξηση της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, ώστε να υπάρξει βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη;


Πολύ φοβόμαστε ότι “κλειστές ομάδες” δήθεν προοδευτικών παιδαγωγών, που ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα της σημερινής εκπαίδευσης, κάνουν κυριολεκτικά “ό,τι τους κατέβει”, με γνώμονα ό,τι δυσκόλευε τους ίδιους όταν ήταν μαθητές και αυτό είναι το καλό σενάριο. Το κακό είναι να πρόκειται για μια εσκεμμένη και προγραμματισμένη επίθεση στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε να πάψει να εξομαλύνει τις ανισότητες και να μετατρέψει την πλειοψηφία του μη προνομιούχου μαθητικού πληθυσμού, σε εγκλωβισμένο και χειραγωγήσιμο εργατικό δυναμικό χαμηλής εξειδίκευσης>>...

…<<Η πρόταση δεν αντέχει σε καμία απολύτως κριτική. Μετά την επίθεση στις Φυσικές Επιστήμες, που συνεχίζεται με μανία και δε φαίνεται να καταλαγιάζει με τίποτα, ήρθε και η σειρά των υπολοίπων επιστημών, με μοναδική εξαίρεση την Κοινωνιολογία του Προέδρου του ΙΕΠ>>...<<Οι Επιστημονικές Ενώσεις των Φυσικών Επιστημών θα αντισταθούν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο στις εμμονές, όπως αυτές διατυπώνονται μέσω αυτής της πρότασης με στόχο να αποτρέψουν την αποδόμηση του μορφωτικού και κοινωνικά εξισορροπητικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος>>.

Ασφαλώς δεν πρόκειται για εμμονές κάποιων συμβούλων του υπουργείου ή υπουργών. Πρόκειται για ένα νέο πολύ μεγάλο βήμα, ίσως το πιο μεγάλο ως τώρα, στο πρόγραμμα αποικιοποίησης της χώρας από τον φασιστικό πολεμικό άξονα Ρωσίας-Κίνας, το οποίο έχει στο κέντρο του εδώ και τέσσερις δεκαετίες την καταστροφή της ντόπιας βιομηχανίας, και γενικότερα της σύγχρονης παραγωγής καθώς και της τεχνολογικής έρευνας και της τεχνικής εκπαίδευσης. Αυτό το σύστημα δεν θέλει ούτε καν ειδικευμένους εργάτες όπως πιστεύουν οι διαμαρτυρόμενοι επιστήμονες. Θέλουν να κατασκευάσουν έναν πληθυσμό εντελώς αμόρφωτων δουλοπάροικων με συμπλέγματα κατωτερότητας για την όλο και πιο κατώτερη θέση τους στο σύγρονο κόσμο που θα ακολουθούν τα νέα αφεντικά της χώρας στις πολεμικές τους περιπέτειες για την παγκόσμια κυριαρχία.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο λαός μας και οι επιστήμονες ειδικά αυτοί των θετικών επιστημών θα αντισταθούν σε αυτόν τον υποβιβασμό και εξανδραποδισμό.

Απλά τόσο αυτοί σαν δάσκαλοι, αλλά ακόμα περισσότερο οι μαθητές και οι γονείς πρέπει να ξέρουν από που να ξεκινήσουν. Πρέπει να ξεκινήσουν από το πολύ βρώμικο κόμμα , το ψευτοΚΚΕ που για να στηρίξει αυτό το πελώριο και στρατηγικό για το μέλλον της χώρας έγκλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (που είναι απλά το εισοδιστικό απόσπασμα του ψευτοΚΚΕ μέσα στο κράτος) και κυρίως για να αποπροσανατολίσει τα σχολεία από αυτό, κατέβασε στις 29 του Οκτώβρη μια διαδήλωση με αρκετούς μαθητές μέσα από το κομματικό καπέλο του που λέγεται Συντονιστικό των μαθητών της Αθήνας . Αυτή η διαδήλωση δεν είχε ούτε ένα αίτημα, ούτε ένα σύνθημα ενάντια στην κατάργηση ή στην παρά πέρα μείωση των θετικών μαθημάτων. Είχε όπως πάντα εκείνα τα συνθήματα ενάντια στην εντατικοποίηση του διαβάσματος, την παπαγαλία, τις πολλές εξετάσεις και τη βαθμοθηρία, που αφορούν περισσότερο τους καλούς και κάπως εύπορους μαθητές που πάνε για ανώτερες σπουδές και καθόλου τη μεγάλη μαζα των φτωχών μαθητών που τσακίζονται από το αληθινά μεγαλύτερο πρόβλημα του σχολείου της παρακμής που είναι η λειτουργική του διάλυση και η πλήρης αποσύνδεσή του τόσο από το πείραμα όσο από την παραγωγή και τη σύγχρονη τεχνολογία. Είναι χαρακτηριστική η εξής φράση της κνίτικης προκήρυξης του Συντονιστικού που τα βάζει με τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας γιατί ,: «στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε». Η φράση «άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε» σημαίνει ένα πράγμα που οι σοσιαλφασίστες δεν τολμάνε να το πουν ανοιχτά αλλά το κάνουν όπως μπορούν : σχολείο των ανθρωπιστικών σπουδών και της κούφιας ηθικολογίας, αποκομμένο από την παραγωγή, δηλαδή από τις θετικές επιστήμες, το πείραμα και την τεχνολογία. Αυτό είναι το ελεεινό δωδεκάχρονο σχολείο τους, το σχολείο της άγνοιας, της κούφιας θεωρητικολογίας και του παρασιτισμού. Πρόκειται για το σχολείο που θέλουν οι νέοι αποικιοκράτες για το λαό μας.

 

Το πιο πάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στο φ. 536 της Νέας Ανατολής