Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΤΕΜΠΗ: ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ -Υπάρχουν στοιχεία για παράνομο φορτίο εύφλεκτων υλικών του εμπορικού τρένου και εξαφάνιση τεκμηρίων

Η δολοφονία των Τεμπών παραμένει ένα χρόνο μετά ένα διακομματικό έγκλημα χωρίς τιμωρία και χωρίς δικαίωση. Αυτό συμβαίνει γιατί συγκαλύφθηκε το βασικό έγκλημα που οδήγησε σε αυτή τη δολοφονία που είναι το επιταχυνόμενο την τελευταία δεκαετία σαμποτάζ των σιδηροδρόμων. Η συγκάλυψη δεν ήταν δύσκολη από την ώρα που η αυθόρμητη πρώτη αντίδραση των μαζών καπελώθηκε γρήγορα και επιδέξια, και καθοδηγήθηκε από τους επικεφαλής του διακομματικούτου σαμποτάζ, τα ψευτοαριστερά κόμματα. Έχουμε ετοιμάσει ένα εκτεταμένο άρθρο γι αυτό που δημοσιεύουμε σήμερα για πρώτη φορά (https://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/item/1668- ). Αυτό το ίδιο πολιτικό καθεστώς σύσσωμο συγκάλυψε με τον πιο χτυπητό τρόπο το πιο μεγάλο έγκλημα μέσα στο έγκλημα που έρχεται σήμερα στο φως μόνο μέσα από την επιμονή των οικογενειών των θυμάτων και αφορά το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που όπως όλα δείχνουν προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη και πυρκαγιά στην οποία οφείλεται ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων. Οι 28 από τους 57 επισήμως νεκρούς, είχαν σοβαρά εγκαύματα έως και απανθράκωση από τη φωτιά.

 

Μετά την έρευνα που έκαναν οι πραγματογνώμονες των οικογενειών αποκαλύπτεται ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομα εύφλεκτα υλικά στα τρία πρώτα βαγόνια της, ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο. Από αυτά το ξυλόλιο χρησιμοποιείται για νοθεία καυσίμων λόγω του χαμηλού του κόστους (10 λεπτά το λίτρο). Αυτά τα υλικά βρέθηκαν στο χώμα και στις εξωτερικές επιφάνειες των μηχανών  και πουθενά δεν αναφέρονται στις καταστάσεις με τα φορτία που έδωσε η Hellenic Train. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες τις μέρες μετά το ατύχημα όλοι οι ειδικοί και υπεύθυνοι προσπαθούσαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι δεν υπήρχαν εύφλεκτα υλικά στην εμπορική αμαξοστοιχία.

Tα συγκλονιστικά στοιχεία ήρθαν στο φως από αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους τις οποίες ποτέ κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αξιολογήσει. Οι πραγματογνώμονες των οικογενειών ήταν αυτοί που έκαναν πρώτη μια ισχυρή καταγγελία για «αποδεικτικά στοιχεία που δεν ελήφθησαν υπόψη ή δεν εκτιμήθηκαν σωστά, ανακριτικές ενέργειες που παραλείφθηκαν, ακόμα και για συγκάλυψη ευθυνών από τη δικαιοσύνη»Τόσο κραυγαλέα ήταν αυτή η συγκάλυψη ώστε να αναγκάσει την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παρέμβει και να απαιτήσει από την εισαγγελία της Λάρισας να ερευνήσει τις καταγγελίες των θυμάτων. Ήταν αυτή η παρέμβαση που ένα χρόνο μετά οδήγησε την εισαγγελία της Λάρισας να διορίσει νέο πραγματογνώμονα στην υπόθεση. Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που δεν έχουν πει κουβέντα μέχρι σήμερα για το πόσο έχει καθυστερήσει η ανάκριση και η δικαστική διαδικασία, σύσσωμη καταφέρθηκε ενάντια στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επειδή ζήτησε τη διερεύνηση των καταγγελιών των θυμάτων, και χαρακτήρισε την παρέμβασή της «θεσμικά αδόκιμη, αλυσιτελής και εξόχως προβληματική» (!).

Μέχρι σήμερα οι πραγματογνώμονες των οικογενειών δεν έχουν πρόσβαση στα τρία βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας για να γίνει η ειδική εξέταση που έχουν ζητήσει στις λαμαρίνες που μετέφεραν για την ανίχνευση των συγκεκριμένων υλικών. Έχουν ζητήσει επίσης να σταλεί η εύφλεκτη ύλη σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά για να εξεταστεί η σχέση της με την έκρηξη. Το τρομερότερο στοιχείο που προδίδει την εγκληματική συγκάλυψη είναι ότι τα βίντεο της φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τις εταιρείες σεκιούριτι, έχουν διαγραφεί, αφού έγραψαν από πάνω άλλο υλικό. Οι υπεύθυνοι κλήθηκαν από τον ανακριτή να τα παραδώσουν τέσσερις μήνες μετά, τον Ιούλη, και όπως δήλωσαν, μέχρι τότε, δεν τους τα είχε ζητήσει καμία αρχή!!! Άλλοι τόσοι μήνες πέρασαν για να ληφθεί η απόφαση από τον ανακριτή να σταλούν σε ειδικό εργαστήριο του Λονδίνου που μπορεί να επαναφέρει τη σβησμένη εικόνα μόνο κάτω από την πίεση των οικογενειών. Το βίντεο της στιγμής της φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας είναι κρίσιμο για να διαπιστωθεί αν φορτώθηκαν παράνομα εύφλεκτα υλικά που σχετίζονται με λαθρεμπόριο καυσίμων.

Οι εκθέσεις των πραγματογνωμόνων των οικογενειών και οι καταγγελίες τους ήρθαν στη δημοσιότητα λίγο πριν την ολοκλήρωση της ανάκρισης, με τη δίκη να ετοιμάζεται να ξεκινήσει τον Ιούνη, κάτι που θα είχε σαν αποτέλεσμα αυτά τα στοιχεία να μην αποτελέσουν καν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης και απαγγελίας κατηγοριών.   

Τον Αύγουστο του 2023 οι οικογένειες των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων για την «πρωτοφανή αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος», που αφορά και το ότι μεταφέρθηκαν συντρίμμια από τις αμαξοστοιχίες και το ότι έγινε το μπάζωμα πριν το κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας προβεί σε δειγματοληψία υλικών. Έτσι ασκήθηκε η δίωξη μόνο για το μπάζωμα, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2024, και μόνο στον Αγοραστό. 

Είναι μετά από αυτή τη δίωξη που σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες έχουν στρέψει όλη τη συζήτηση της υπόθεσης κυρίως στο ποιος ευθύνεται για το μπάζωμα και ελάχιστα στο τι μετέφερε το τρένο, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν και να συγκαλύψουν το έγκλημα. Δεν θα ασχολούνταν καθόλου ούτε και με το μπάζωμα αν δεν τους ανάγκαζαν οι οικογένειες να ασχοληθούν.

Η συζήτηση για τις ευθύνες για το μπάζωμα μοιραία θα ανακυκλώνεται και θα σκεπάζει το κεντρικό ζήτημα των εύφλεκτων υλικών στα βαγόνια, μέσα στη διερεύνηση του λαβύρινθου των αρμοδιοτήτων των κρατικών υπηρεσιών. Αναφέρεται στα ρεπορτάζ ότι τη διαχείριση του χώρου μετά τη σύγκρουση ανέλαβε η τροχαία Λάρισας (!) και δεν κλήθηκαν ειδικοί ερευνητές για να καθοδηγήσουν τη συλλογή και τη φύλαξη στοιχείων, γιατί δεν είχε συγκροτηθεί επιτροπή για τέτοιας κλίμακας σύγκρουση. Κανείς δεν ασχολήθηκε τότε με αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Θα μπορούσαν και όφειλαν να ζητήσουν να έρθουν ειδικοί άμεσα από τις χώρες της ΕΕ. Αυτή είναι μία τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης. Είναι γνωστό σε όλους ότι είναι οι πρώτες ώρες και μέρες οι πιο κρίσιμες για τη συλλογή στοιχείων, και σε όλα τα μεγάλα δυστυχήματα σε μέσα μαζικής μεταφοράς, οι αρχές συνεργάζονται στενά από την πρώτη στιγμή με την ομάδα των ερευνητών που αναλαμβάνει. Έτσι έγινε δυνατή κάθε αυθαιρεσία στη συλλογή και φύλαξη στοιχείων, και τελικά φαίνεται ότι έγινε κάθε δυνατή αυθαιρεσία και σε κάθε επίπεδο με τον τρόπο που έγινε η έρευνα.

Και τα ερωτήματα παραμένουν: Γιατί ακόμα και σήμερα, τα κοινοβουλευτικά κόμματα ασχολούνται κατά κύριο λόγο με το μπάζωμα, και δεν απαιτούν μαζί με τις οικογένειες να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες και οι έρευνες που ζητάνε για να μάθουν τι μετέφερε το τρένο; Γιατί δεν έγιναν εντατικές έρευνες στα γραφεία της Hellenic Train για τα φορτία που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, τους αποστολείς και τους παραλήπτες τους; Γιατί δεν στηρίζουν τις ισχυρές καταγγελίες για τα λάθη και τις παραλείψεις στις έρευνες; Γιατί δεν μιλάνε για το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων που δείχνει η ανίχνευση του ξυλόλιου; Πως έγινε και δεν έχουν βάλει στο στόχαστρο για αυτή την υπόθεση την HellenicTrain οι προπαγανδιστές του «τα κέρδη τους η ζωή μας»; Γιατί δεν εστιάζουν στο σβήσιμο του βίντεο και την εξαφάνιση των βαγονιών;

Ένα πράγμα αποδεικνύεται τώρα, περισσότερο από ότι με  τους εμπρησμούς στο Μάτι: Ότι σε αυτή τη χώρα έχουμε ένα πολιτικό καθεστώς που κρυφά ή σύσσωμο και ανοιχτά βρίσκεται στο πλευρό μεγαλόσχημων εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Μόνο με την αυτo-οργάνωση των θυμάτων, μόνο μέσα από ένα λαϊκό κίνημα που θα σταθεί στο πλευρό τους, κόντρα στη φίμωση της φωνής τους από τους δήθεν φίλους τους, μπορεί να υπάρξει δικαίωση για τα θύματα, τιμωρία των ενόχων, και να αναχαιτιστεί το εγκληματικό σαμποτάζ και η ασυλία του των προστατευόμενων του.