Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - Τελικά πρέπει να ψηφιστεί ο Μπακογιάννης

Δημοσιεύσαμε τη θέση μας και για τον β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών (https://www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/1620- ) που είναι η γενική που παίρνουμε στη βάση της λογικής του αντιφασιστικού μετώπου. Όπου υποψήφιος φασιστικού ή σοσιαλφασιστικού κόμματος, που σημαίνει φιλοπουτινικού, (όχι όπλα στην Ουκρανία, αντικειμενικά φιλοΧαμάς κλπ) έχει απέναντί του έναν υποψήφιο αστοδημοκρατικού κόμματος (ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ) που δεν είναι κι αυτός ένας καλυμμένος ακροδεξιός ή σοσιαλφασίστας, καλούμε τους αντιφασίστες να ψηφίσουν τον δεύτερο. Δηλαδή αν ένας υποψήφιος υποστηρίζεται από τη ΝΔ ή από το ΠΑΣΟΚ δεν διαλέγουμε ποιος υποψήφιος είναι πιο θετικός ή λιγότερο αρνητικός για το λαό, γιατί τότε θα παίρναμε ευθύνες για τις πιθανότατα σε πολλά ζητήματα αντιδραστικές πολιτικές που αυτοί συνήθως ακολουθούν. Απλά κάνουμε μια αμυντική επιλογή επειδή δεν θέλουμε να βρεθεί η περιφέρεια ή ο Δήμος στα χέρια του φασισμού.

 Μέσα σε αυτή τη λογική κρίναμε ότι δεν θα έπρεπε να πάρουμε θέση και στον β΄ γύρο των Δημοτικών της Αθήνας, όπου απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ βρέθηκε, και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Μας απασχόλησε ωστόσο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε παντού στον β΄ γύρο το ΠΑΣΟΚ κόντρα στη ΝΔ όπως μας απασχόλησε και η φιλοσυριζέικη γραμμή του ίδιου του Ανδρουλάκη. Όμως επειδή οι εσωτερικές αντιστάσεις του ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη γραμμή συνεχίζονται και επειδή το ΠΑΣΟΚ γενικά δεν ανταπέδωσε αυτή την υποστήριξη, μείναμε και στην Αθήνα στη γενική μας θέση. Μόλις σήμερα το απόγευμα, και επειδή για να είμαστε ειλικρινείς με τις κοσμοϊστορικής σημασίας εξελίξεις στο Ισραήλ δεν είχαμε καθόλου ρίξει την προσοχή μας στις δημοτικές εκλογές, μάθαμε για μια ποιοτική αλλαγή στη συνεργασία του Χ. Δούκα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται δηλαδή ότι ετοιμάζεται μία πραξικοπηματική ανατροπή της πρωτιάς του Κ. Μπακογιάννη στον α΄ γύρο που είχε μία πολύ χαμηλή συμμετοχή ψηφοφόρων της τάξης του 30% μέσα από μία εκστρατεία για την καταψήφισή του. Ο Μπακογιάννης ισχυρίζεται ότι ο Δούκας που έχει τη στήριξη του Ζαχαριάδη τώρα προσεγγίζει και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στήριξε το συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκε η Γιάννα Κούρτοβικ, μια από τις πιο μαχητικές υπερασπίστριες του πουτινιστή αρχισοσιαλφασίστα δολοφόνου Κουφοντίνα. Σύμφωνα με την τοποθέτησή τουαυτός είναι και ο λόγος που πήρε θέση κατά των καμερών στους δρόμους της Αθήνας, κατά του έργου του λόφου του Στρέφη και κατά του σταθμού μετρό των Εξαρχείων. Εμείς δεν ξέρουμε ποιες ήταν προηγούμενα οι θέσεις του Δούκα, ούτε θεωρούμε το καθένα από αυτά τα ζητήματα κεντρικής σημασίας, αν και όλα μαζί δείχνουν προς μια ορισμένη γραμμή. Για μας το κεντρικό σήμερα είναι το ζήτημα της πολιτικής δημοκρατίας και για την πόλη της Αθήνας και για την Ελλάδα ολόκληρη. Εάν πράγματι ισχύει ότι ο Δούκας αγκαλιάζει σε μια στιγμή που άρχισαν ξανά τα ναζιστικά πογκρόμ στον πλανήτη τον αντισημίτη ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έναν εκπρόσωπο του πιο μεγάλου μίσους στην πολιτική δημοκρατία που το εκφράζει ο Κουφοντινισμός, και αυτό φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται αοφύ κανένας δεν το διαψεύδει, και από την ώρα που ο Ζαχαριάδης έχει την αρκετά σαφή υποστήριξη της συμμορίας Κασσελάκη-Πολάκη, τότε στο δεύτερο γύρο πρέπει να ψηφιστεί ο αντίπαλός του Κ. Μπακογιάννης, ώστε να εμποδιστεί η χειρότερη εκδοχή του σοσιαλφασισμού να καταλάβει τη δημαρχία της πρωτεύουσας ντυμένη ως ΠΑΣΟΚ, παρά τα αρνητικά του γενικά δημοκρατικού Μπακογιάννη από τα οποία το χειρότερο είναι το κυνηγητό και της πολιτικής αφίσας στο όνομα της καθαρής πόλης.