Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ-ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟ-ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

 

Όχι στη διακομματική προστασία της. Να τεθεί εκτός νόμου η ναζιστική συμμορία.

Όσα κόμματα δέχονται επιθέσεις από αυτήν δεν σημαίνει ότι είναι οπωσδήποτε αντιναζιστικά. Να συγκροτηθεί πλατύ δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο για τη συντριβή της καθεστωτικής χιτλερικής συμμορίας

 Η  ΟΑΚΚΕ καταγγέλλει την αιματηρή επίθεση της ναζιστικής συμμορίας της Χρ. Αυγής σε μέλη και στελέχη του ψευτοΚΚΕ στο Πέραμα. 

Το ψευτοΚΚΕ είναι στην ηγεσία του ένα φασιστικό κόμμα και ειδικά στη Ζώνη του Περάματος έχει επιβάλει τη δικτατορία του και  έχει ασκήσει αιματηρή βία στους συντρόφους μας και εργάτες της Ζώνης που πάλεψαν  για ένα δημοκρατικό συνδικαλισμό. Επίσης όποτε οι ναζί έχουν επιτεθεί με αιματηρές επιθέσεις σε συντρόφους μας, αυτό το κόμμα δεν τις έχει ποτέ καταγγείλει. Όμως από τη δική μας πλευρά όταν οι απόλυτοι ρατσιστές, οι κανίβαλοι, οι γενοκτόνοι αντισημίτες, πραγματοποιούν επιθέσεις τους σε μέλη οποιουδήποτε κόμματος και συλλογικότητας στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό των θυμάτων των επιθέσεων. Κι έτσι πρέπει να κάνει κάθε δημοκρατικός άνθρωπος. 

Απ’ την άλλη μεριά η ναζιστική αυτή επίθεση, όπως και άλλες σε μέλη άλλων κομμάτων σαν το ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται σαν αντιναζιστικά δεν πρέπει να δημιουργήσει στους δημοκράτες την επικίνδυνη αυταπάτη ότι αυτά τα κόμματα αντιπαρατίθενται στ’ αλήθεια στη ΧΑ ή ότι είναι εργατικά λαϊκά κλπ, οπότε ότι μέσα από αυτά ή με μια ενότητά τους μπορεί να αντιμετωπιστεί ο ναζισμός.

Το λιγότερο που πρέπει να χαρακτηρίζει μια πολιτική οντότητα για να θεωρείται αντιναζιστική είναι να απαιτεί από την επίσημη κρατική κομματική-κοινοβουλευτική και δικαστική εξουσία, που θέλει να λέγεται δημοκρατική να θέσει εκτός νόμου τους υπερασπιστές της ρατσιστικής και μάλιστα της χιτλερικής, δηλαδή της απόλυτα κανιβαλικής βίας.

Αυτή η βία, όπως και κάθε άλλη αντιδραστική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί οπωσδήποτε και πολιτικά δηλαδή με την πειθώ απέναντι σε όσους ανθρώπους του λαού την εγκρίνουν, αλλά ποτέ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο πολιτικά δηλαδή χωρίς μια νόμιμη δημοκρατική βία που θα συντρίβει τη ναζιστική βία, αλλιώς ο λαός θα είναι τρομοκρατημένος και δύσκολα θα αντιστέκεται στους ναζιστές που η ύπαρξη τους και η «πειθώ» τους στηρίζεται κύρια στην επίδειξη της βίας τους. Στην περίπτωση της χώρας μας όπου το κρατικό καθεστώς είναι φιλοναζιστικό, δηλαδή όπου η ανώτατη δικαστική εξουσία αθωώνει τους κήρυκες της ναζι-γενοκτονίας (Κ. Πλεύρη) με αντισημιτικά γενοκτονικά επιχειρήματα χωρίς κανένα κόμμα να διαμαρτυρηθεί, όπου όλα τα πολιτικά κόμματα θεωρούν φυσικό να είναι οι ναζιστές στη Βουλή, όπου όλα μέσω του ΕΣΡ υποχρεώνουν τα τηλεοπτικά ΜΜΕ κανάλια να φιλοξενούν τις ανακοινώσεις των ναζί, όπου όλα θεωρούν φυσικό να είναι οι μισοί αστυνομικοί ψηφοφόροι των ναζί και δεν ζητούν μέτρα ενάντια σε αυτό, όπου ο πρωθυπουργός θεωρεί τους ναζι-κανίβαλους απλά άκρο, και που όταν σπάνια καταδικάζει τις επιθέσεις τους (αυτή στο Πέραμα δεν την καταδίκασε), τις καταδικάζει όπως «κάθε άλλη», σε μια τέτοια χώρα το ζήτημα του δημοκρατισμού πρέπει να κρίνεται πάνω απ όλα στο κάτα πόσο κανείς κατευθύνει τα κύρια πυρά του στη διακομματική ανοχή στη νομιμότητα των ναζιστών της «Χρ. Αυγής». Όμως το ψευτοΚΚΕ όπως και τα κυβερνητικά κόμματα ποτέ δεν υποστήριξαν αλλά συστηματικά αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν το να τεθούν εκτός νόμου οι ναζιστές– κανίβαλοι, μιλάνε μόνο για «απομόνωση», «πολιτική απάντηση του μαζικού κινήματος» κλπ, και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αρνηθούν να μηνύσουν  τον αρχιναζιστή Κασιδιάρη όταν  μπροστά στα μάτια όλου του ελληνικού λαού γρονθοκοπούσε και προπηλάκιζε ηγετικά στελέχη τους. Κυρίως όμως ποτέ το δημοκρατικό και εργατικό κίνημα δεν θα ξεχάσει ότι ήταν το ΠΑΜΕ που δέχτηκε τη ναζιστική συμμορία σαν συμπαραστάτη του εργατικού κινήματος στο πρόσωπο μάλιστα του ίδιου του Κασιδιάρη στην απεργία της Χαλυβουργίας, (http://www.oakke.gr/na475/475ani.htm) ενώ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που δέχτηκε τη συμμετοχή των ναζί στο κίνημα των «δεν πληρώνω» (http://www.oakke.gr/na461/nazi_syn461.htm).

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να καταγγείλουμε τη δηλητηριώδη επίσημη θέση μιας δήθεν δημοκρατικής μερίδας του καθεστώτος, ιδίως του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των συνταγματολόγων τους ότι η «Χρυσή Αυγή» θα μπορεί να τεθεί εκτός νόμου όχι επειδή είναι επίσημα και κατά τις πράξεις της ναζιστική-ρατσιστική αλλά επειδή διαπράττει ποινικά εγκλήματα. Αλλά η «Χρυσή Αυγή» με την πολιτική, αστυνομική και δικαστική φροντίδα του καθεστώτος δεν αποκαλύπτεται επίσημα σαν εγκληματική όχι μόνο γιατί οι απλοί πολίτες και μετανάστες θύματά της δεν ενθαρρύνονται και δεν προστατεύονται όταν τολμούν να καταγγέλουν τους κοινοβουλευτικούς ναζι-μαχαιροβγάλτες στα δικαστήρια, αλλά γιατί σπάνια συλλαμβάνονται τα μέλη της σαν τέτοια, και όταν αυτό συμβεί οι συλληφθέντες αρνούνται ότι είναι μέλη της, όπως το αρνούνται και οι πάντα διπρόσωποι ηγέτες της. Αυτή τη διπλή άρνηση την αποδέχονται οι όποιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές και έτσι η συμμορία διαφεύγει από τον ποινικό προσδιορισμό «εγκληματική». Τα ναζιστικά κόμματα και οργανώσεις είναι εξ ορισμού βίαια και ρατσιστικά και γι αυτό είναι παντού εκτός νόμου πλην της χώρας μας όπου βρίσκονται στη Βουλή και νομοθετούν και μάλιστα εκτελούν και δικαστικά χρέη στα πλαίσια των διαφόρων προανακριτικών όπου συνήθως τα πιο φασιστικά κόμματα και τάσεις στέλνουν στα δικαστήρια τα λιγότερο φασιστικά, ή και δημοκρατικά και συχνά λιγότερο διεφθαρμένα αντίπαλα στελέχη της αστικής τάξης.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η διακομματικά εξασφαλισμένη νομιμότητα της ναζιστικής συμμορίας οφείλεται στο ότι και αυτή όπως και τα «κανονικά» κοινοβουλευτικά κόμματα, υποστηρίζει τη ρώσικη υπερδύναμη και τους φίλους της στη χώρα μας και μάλιστα με τον πιο ανοιχτό και πιο ξεδιάντροπο τρόπο και γι αυτό, όπως όλα τα άλλα κόμματα, συγκεντρώνει με μανία τα πυρά της στην ΕΕ και στη δυτικόφιλη αστική τάξη και υπονομεύει τις επενδύσεις της. Κυρίως γι αυτό όπως τα «κανονικά» κόμματα αποδέχεται χωρίς αντίρρηση το ορμητικό και σκοτεινό πέρασμα του πλούτου της χώρας μέσα στην κρίση και χάρη σε αυτήν στα ρώσικα και σύμμαχα κινέζικα κεφάλαια και μάλιστα την επιβολή παράνομων εργασιακών γκέτο από αυτά. Γι αυτό δεν αρκεί μόνο η αντίσταση στη βία της «Χ.Α», αλλά είναι αναγκαίο να αποκαλύπτουμε τον ξενόδουλο, ρωσόδουλo χαρακτήρα της και ότι η ρωσοδουλεία της είναι η πηγή του μίσους της στην ΕΕ και αυτού του είδους είναι ο κούφιος «αντιμνημονισμός» της, όπως είναι και των άλλων ρωσόδουλων και ρωσόφιλων κομμάτων και φραξιών.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να απαντήσουμε στο επιχείρημα που προβάλουν οι ηγεσίες των ψευτοαριστερών κομμάτων και ρευμάτων που τα μέλη τους έχουν δεχτεί κάποιες φορές επιθέσεις ναζιστών ότι είναι προφανώς αντιναζιστικές. Άλλωστε και πολλοί δημοκράτες αναρωτιούνται: αν δεν ήταν πραγματικά αντιναζιστικά αυτά τα κόμματα γιατί τα μέλη τους δέχονται επιθέσεις από τη «Χρ. Αυγή»;
Πιστεύουμε ότι οι διαθέσεις της πλειοψηφίας της βάσης αλλά και των οργανωμένων απλών μελών αυτών των κομμάτων είναι αντιναζιστικές. Όμως οι όποιες επιθέσεις των ναζί ενάντια σε αυτά, κινούνται από τα κεντρικά σκοτεινά επιτελεία του ρωσόδουλου βαθιού πλέον καθεστώτος, ακριβώς για να εμφανίζουν και τις αντίστοιχες κομματικές ηγεσίες και τα ίδια τα κόμματα σαν αντιναζιστικά και έτσι από τη μια να εγκλωβίζουν τα μέλη και οπαδούς τους στις ουσιαστικά φιλοναζιστικές γραμμές αυτών των ηγεσιών και από την άλλη να εμποδίζουν τη συγκρότηση πραγματικών αντιναζιστικών μετώπων με μια αληθινή δημοκρατική και πατριωτική γραμμή για την υπεράσπιση της ζωής του λαού και την ύπαρξη της χώρας. Δηλαδή οι ναζί συμμορίτες εκτελούν και χρέη προβοκατόρων στην υπηρεσία του βαθιού καθεστώτος, όπως το είχαν κάνει αντίστροφα χαιρετίζοντας μια εργατική συνάθροιση των εργατών του Περάματος πριν 3 χρόνια ενάντια στους τραμπουκισμούς του ψευτοΚΚΕ (http://www.oakke.gr/na453_4/zoni453_4.htm). Τότε οι δημοκρατικοί εργάτες είχαν απαντήσει σε αυτήν την προβοκάτσια διώχνοντας τους ναζιστές από τη συγκέντρωση και καταγγέλλοντας τους ότι δεν έχουν θέση σε κανένα εργατικό σωματείο και κίνημα. Άλλωστε όλοι βλέπουν πως συγκεκριμένα το ψευτοΚΚΕ αρνείται τη λογική της συγκρότησης πλατιού αντιφασιστικού μετώπου, ακόμα και όταν το ίδιο δέχεται ναζιστικές επιθέσεις (Αγ. Παρασκευή τον Ιούνη, Πέραμα σήμερα), με τον τροτσκιστικό, και εντελώς εχθρικό με τις επαναστατικές παραδόσεις του πραγματικού ΚΚΕ ισχυρισμό ότι ο φασισμός είναι το κεφάλαιο γενικά οπότε αντιφασιστικός είναι μόνο ο επαναστατικός αντικαπιταλισμός γενικά. Με αυτόν τον τρόπο τελικά εξισώνεται ο ναζιστικός ιμπεριαλισμός της Ρωσίας και της Κίνας και οι φίλοι τους ντόπιοι κρατικο-ολιγάρχες και τα ναζιστικά τέρατα που όλοι αυτοί έχουν εξαπολύσει στη χώρα, με κάθε άλλο κεφάλαιο και κάθε είδους αστικό δημοκρατισμό. Αυτός ο φαινομενικός «επαναστατικός σεχταρισμός» στις σημερινές εσωτερικές και παγκόσμιες συνθήκες (όπου οι μάζες δεν ξεσηκώνονται πουθενά για μια αληθινή αντικαπιταλιστική επανάσταση γιατί φοβούνται ότι κάποιοι ψευτοκομμουνιστές αστοί νέου τύπου θα τους ξανακλέψουν την εξουσία και θα ασκήσουν την μπρεζνιεφική δικτατορία τους), σημαίνει αντικειμενικά και υποκειμενικά συμμαχία με τους νεο-ναζιστικούς και νεο-κατοχικούς ιμπεριαλισμούς της Ρωσίας και της Κίνας.

Η ΟΑΚΚΕ καλεί τους πραγματικούς αντιναζιστές, όλους αυτούς που θεωρούν ότι το κεντρικό ζήτημα της πολιτικής ζωής της χώρας μας, πιο κεντρικό ακόμα και πιο ανησυχητικό από την ίδια την παραγωγική καταστροφή, την ανεργία και την πείνα του λαού είναι η νομιμότητα και η άνοδος των ναζι-κανίβαλων να συσπειρωθούν στην ΟΑΚΚΕ και στη μετωπική δημοκρατική Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και να αποκαλύψουν τους ναζί στο λαό, να απαιτήσουν να τεθούν εκτός νόμου, και εφόσον το πολιτικό καθεστώς διακομματικά τους προστατεύει να αντιμετωπίσουν τη βία τους με την πλατιά δημοκρατική αυτοάμυνα του λαού. Άλλος δρόμος, πιο εύκολος, κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει.