Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

‘‘ΕΛΛΗΝΙΚΟ’’: ΟΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ, Η ΝΔ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

  • Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019

Βασικό προεκλογικό στοιχείο στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν η επιτάχυνση των επενδύσεων που είχαν παγώσει με το ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερη έμφαση στο «Ελληνικό». Μια επένδυση που θα απασχολήσει, αν και όποτε ξεκινήσει, χιλιάδες εργαζόμενους στην κατασκευή και λειτουργία του, δίνοντας μια ανάσα στις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής.

Είχαμε αναφερθεί και παλιότερα ότι κάθε φορά που όλα φαίνονταν έτοιμα να ξεκινήσουν, το σαμποταριστικό καθεστώς και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι πάντα φανέρωνε και η έναρξη της επένδυσης μετατοπίζονταν στο μέλλον. Τη μια ήταν το δάσος που ανακάλυψε ο δασάρχης Πειραιά στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, την επόμενη ήταν τα αρχαία που ανακαλύπτει βέβαια παντού και πάντα το ελεγχόμενο από τους σαμποταριστές ΚΑΣ, την άλλη ήταν τα παρατημένα Μπόινγκ 747 που το υπουργείο πολιτισμού ανακάλυπτε ότι ήταν «μνημεία του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού».

Έτσι όταν η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές του Ιούλη και ο Γεωργιάδης ανέλαβε υπουργός μια από τις πρώτες δηλώσεις του ήταν ότι το έργο θα ξεκινούσε άμεσα. Λίγο αργότερα σε συνέντευξή του δήλωνε : «ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το Ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει την προκαταβολή των 300 εκατομμυρίων και υπολόγισε την έναρξη των εργασιών στις αρχές του επόμενου έτους» (Βήμα, 2-9-2019). Προφανώς κάτι άλλαξε το οποίο ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ δεν εξήγησαν. Ένα μήνα αργότερα «μιλώντας στην εκδήλωση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με θέμα: «Ελληνικό: Η πρωτεύουσα των Επενδύσεων». Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις «που σέβονται το περιβάλλον, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της κυβέρνησης» (www.protothema.gr/ 3-10-2019).

Αλλά μετά δόθηκε ένα ανοικτό και σαφές χτύπημα στην επένδυση με μια προσφυγή στο ΣΤΕ κατά της επένδυσης. Πρόκειται για την προσφυγή την 1η Νοεμβρίου τριών συλλόγων αρχαιολόγων : του ΣΕΑ (Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων), του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ) εναντίον του άρθρου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων στο Ελληνικό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΑ «οι κοινόχρηστοι χώροι του Ελληνικού, οι οποίοι αποτελούν δημόσια περιουσία που τελεί εκτός πάσης συναλλαγής, αντί να αποδοθούν σε κοινή χρήση … παραμένουν στη διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε. η οποία θα είναι υπεύθυνη για την λειτουργία τους… (και καταλήγει η ανακοίνωση πως) … η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «δεν εξυπηρετεί κανένα δημόσιο συμφέρον αλλά αποκλειστικά το συμφέρον του ιδιώτη επενδυτή» (https://m.naftemporiki.gr/8-11-2019). ¨όπως φαίνεται από τα ίδια αυτά γραφόμενα το ζήτημα δεν έχει να κάνει με κάποιο κίνδυνο για τις αρχαιότητες αλλά ποιος θα διαχειρίζεται κάποιους χώρους που εδώ και πολλά χρόνια είναι απροσπέλαστοι και άχρηστοι για οποιονδήποτε σε μια χώρα χρεωκοπημένη γεμάτη ανέργους.

Με λίγα λόγια οι σαμποταριστές συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους με κάθε μέσο. Το θέμα είναι ότι ο πρωθυπουργός, όλη η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός της Γεωργιάδης που εμφανίζεται σαν διαπρύσιος κήρυκας των επενδύσεων, ιδιαίτερα αυτής του Ελληνικού, αντί μετά από αυτήν την ελεεινή, προσχηματική, και στημένη προσφυγή να χαλάσουν τον κόσμο με τις διαμαρτυρίες τους και να αποδείξουν το πρακτικό της ανυπόστατό που θα φέρει νέες μεγάλες καθυστερήσεις σε ένα εμβληματικό έργο, κυριολεκτικά το βούλωσαν βοηθώντας τους πολιτικούς σαμποτέρ που βρίσκονται πίσω από την προσφυγή και να καθυστερήσουν και γιατί όχι να μετατρέψουν υπέρ της τους συσχετισμούς στο ΣΤΕ. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι η ηγετική τριάδα της ΝΔ-Σαμαράς, Καραμανλής, Μητσοτάκης- αν και εμφανίζεται σαν φιλοδυτικοί, ανήκει στο ίδιο σαμποταριστικό ρωσόδουλο και κινεζόφιλο μπλοκ μαζί με τους Σύριζα-ψευτοΚΚΕ. Αυτό εξηγεί γιατί αυτή η εγκληματική αναβολή δεν έγινε μεγάλο ζήτημα ούτε από τα κανάλια που υποστηρίζουν τη ΝΔ, ούτε και από το ίδιο το κόμμα της ΝΔ. Το γεγονός είναι ότι ενώ η επίσημη γραμμή της ΝΔ είναι άλλη (στην περίπτωση του Ελληνικού να γίνει η επένδυση) η ΝΔ και ειδικά ο πρωθυπουργός σιωπούν και δεν ακούγεται παρά η φωνή των σαμποταριστών, οι οποίοι μπορούν να ματαιώνουν οτιδήποτε στη χώρα το οποίο δεν εξυπηρετεί την αποικιοποίησή της από το ρωσοκινέζικο άξονα και να μην φωνάζει κανείς.

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE