ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ

H OAKKE και η “Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο» αποχώρησαν από τη σημερινή Συνεδρίαση της Διακομματικής για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου διαμαρτυρόμενα για τη συμμετοχή σε αυτήν των ναζιστών της Χρυσής Αυγής που κατεβαίνουν στις εκλογές με την ονομασία "Πατριωτική Συμμαχία". Οι εκπρόσωποι των δύο αυτών κομμάτων κάλεσαν όλα τα κόμματα να πάρουν θέση και να μην δεχτούν αυτήν την πρωτοφανή για δημοκρατική χώρα πολιτική αναγνώριση των ναζιστών. Τονίστηκε ότι η κυβέρνηση και πιο πολύ τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από την τυπική απόφαση του Αρείου Πάγου να επιτρέψει το κατέβασμα του συνδυασμού των ναζιστών γιατί το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι νομικό, δηλαδή ότι αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και όλη την Ενωμένη Ευρώπη, να δίνεται από το κράτος τηλεοπτικός χρόνος σε ανοιχτούς ναζιστές και ακόμα περισσότερο αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο σε διεθνές επίπεδο, να συμμετέχουν αυτοί σε κοινή συνεδρίαση όλων των πολιτικών κομμάτων μιας χώρας. Όμως η προφανής αρχή ότι δεν πρέπει κόμματα που ισχυρίζονται ότι είναι δημοκρατικά να συσκέπτονται και να συνεδριάζουν με ναζιστές δεν συγκίνησε κανένα από τα είκοσι υπόλοιπα κόμματα που συμμετείχαν στη συνεδρίαση τα οποία προτίμησαν να παραμείνουν. Οι αποφάσεις που πήρε αυτή η διακομματική ήταν στο ύψος του "δημοκρατισμού" του πολιτικού τετρακομματικού καθεστώτος που επέβαλε την παρουσία των ναζιστών στη σύνθεσή της: Σε όλα τα μικρά κόμματα δόθηκε τηλεοπτικός χρόνος ενός πενταλέπτου, δηλαδή τους επιβλήθηκε η συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια φίμωση.

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2004


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους έλληνες και ευρωπαίους δημοκράτες η συμμετοχή των ναζιστών της "Χρυσής Αυγής" και των χουντικών συμμάχων τους, με το όνομα "Πατριωτική Συμμαχία" στις ευρωεκλογές. Την ίδρυση της, που έγινε στην επέτειο του πραξικοπήματος, χαιρέτισαν ο αποφυλακισμένος δικτάτορας Στ. Παττακός και o Η. Παππάς "μέλος της επαναστατικής επιτροπής της 21ης Απριλίου" ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Δημ. Ζαφειρόπουλος, μέλος του πολιτικού συμβουλίου της “Χρ. Αυγής”, εκδότης του περιοδικού της νεολαίας της “Χρ. Αυγής” που υμνεί το χιτλερισμό, καταδικασμένος πρωτόδικα με ποινή 1 χρόνου για συμμετοχή στην επίθεση και τραυματισμό έξι μελών του ΣΕΚ τον Απρίλη του 1996. Ο Δ. Ζαφειρόπουλος είναι επίσης εκδότης-διευθυντής του “Ελεύθερου Κόσμου”, της εφημερίδας της χούντας, που επανεκδόθηκε από τη “Χρ. Αυγή” από το Μάη του 2003 για να συγκροτήσει την “Π. Συμμαχία”. Στον “Ελεύθερο Κόσμο” υπάρχουν ανοιχτές επικλήσεις της “ανωτερότητας των Ελλήνων” (με αναφορές στο αίμα, φυλή κ.α.) που συμπυκνώνεται στο σύνθημα "Πρώτα οι Έλληνες", υποστήριξη του εθνικοσοσιαλισμού ενάντια στον κοινοβουλευτισμό, δικαίωση της "εθνικής επανάστασης της 21ης Απριλίου", προτροπή για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες. Παρ’ όλα αυτά καμιά κυβέρνηση και κανένα επίσημο πολιτικό κόμμα δεν αντέδρασε αλλά συνεχίζουν να ανέχονται, να καλύπτουν και να προστατεύουν τους ναζιστές παρέχοντας τους την απόλυτη νομιμότητα αντίθετα με ότι συμβαίνει στην Ευρ. Ένωση. Έστω και τώρα καλούμε τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, όλα τα κοινοβουλευτικά και μη κόμματα, τα συνδικάτα να πάρουν θέση και να ταχθούν ενάντια στη συμμετοχή των ναζιστών στις ευρωεκλογές και να εμποδίσουν τη συμμετοχή τους όπως και εκείνη στη διακομματική επιτροπή για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου αλλιώς θα φέρουν βαριές ευθύνες για τη μετατροπή της Ελλάδας σε προωθητή του ναζισμού μέσα στην ενωμένη δημοκρατική Ευρώπη.

Αθήνα, 27 Μάη 2004


Η ΟΑΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

H ΟΑΚΚΕ αποφάσισε να συμμετέχει στις επερχόμενες ευρωεκλογές παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες ενός δεύτερου εκλογικού κατεβάσματος μέσα σε τρεις μήνες. Η ΟΑΚΚΕ θέλει από τη μια να αξιοποιήσει τον διαθέσιμο τηλεοπτικό χρόνο για να εκθέσει πιο διεξοδικά τις θέσεις της και από την άλλη να δώσει τη δυνατότητα στους υποστηρικτές της να την ψηφίσουν αφού τώρα, αντίθετα με το Μάρτη, δεν θα υπάρχει το δίλημμα της επιλογής της λιγότερο κακής διακυβέρνησης.

Αθήνα, 17 Μάη 2004


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Η ανατροπή του στάτους κβο στις σχέσεις της ελληνικής κρατικής εκκλησίας με το Φανάρι με πρωτοβουλία της πρώτης, είναι η εκκλησιαστική μετάφραση της υποταγής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στη διπλωματία του Κρεμλίνου. Από την ώρα που ο Αλέξιος κήρυξε τον πόλεμο στον ευρωπαιόφιλο Βαρθολομαίο το ελληνικό κράτος έδωσε στον υπεραντιδραστικό και υπερασπιστή της ρώσικης στρατηγικής του "ορθόδοξου τόξου" Χριστόδουλο, το πράσινο φως για να πραγματοποιήσει τη ρήξη.

Αθήνα, 2 Μάη 2004


ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ-ΦΑΡΣΑ

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να μπορεί να ενοποιήσει δύο εθνότητες που οι ηγεσίες τους βαρύνονται η μια με το έγκλημα της εθνοκάθαρσης, και η άλλη της πρόσκλησης σε εισβολή και κατοχή από μια τρίτη χώρα.  Το δημοψήφισμα της 24 Απρίλη, αν γίνει, είναι μια φάρσα με προαποφασισμένο αποτέλεσμα, οργανωμένη από το μέτωπο Παπαδόπουλου-ΑΚΕΛ, την ελληνική πολιτική ηγεσία και τη ρώσικη διπλωματία που προσποιήθηκαν ότι υποστηρίζουν το ανεδαφικό σχέδιο Ανάν για να αποσπάσουν δόλια την ένταξη μιας διχοτομημένης αλλά ρωσόφιλης Κύπρου στην ΕΕ. Οι Κύπριοι δημοκράτες θα έπρεπε να απέχουν από αυτή τη φάρσα.  

Αθήνα, 18 Απριλίου 2004


ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 7ης ΜΑΡΤΗ

Παρά τις έντονα συντηρητικές τάσεις της ΝΔ που έρχεται στην εξουσία, η ΟΑΚΚΕ θεωρεί θετικό το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί: α) η διακυβέρνηση Σημίτη - Γ. Παπανδρέου αποδοκιμάστηκε με σαφήνεια, β) πετάχτηκε έξω από τη Βουλή το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, και γ) οι πολίτες δεν θέλησαν να δώσουν ρυθμιστικό ρόλο στην υποτιθέμενη αριστερά του πραξικοπηματισμού και του παραγωγικού σαμποτάζ. Σε ότι αφορά την ίδια την ΟΑΚΚΕ ο διπλασιασμός, σχεδόν, των ψήφων της ενισχύει τις θέσεις και τη δράση της και δίνει ώθηση στη διαδικασία ανάδυσης μιας πραγματικής αριστεράς.

Αθήνα 8 Μαρτίου 2004


ΣΗΜΙΤΗΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΟΑΚΚΕ καλεί τους έλληνες δημοκράτες σε συναγερμό για να αντιμετωπίσουν από κοινού την τεράστια πρόκληση που αποτελεί για την πολιτική δημοκρατία στη χώρα μας η ουσιαστική απαγόρευση του Συνέδριου του Ουράνιου Τόξου στην Έδεσσα μετά από απαίτηση των  ναζιστών! Το Ουράνιο Τόξο υποχρεώθηκε αρχικά να αναβάλει και ύστερα να ματαιώσει το συνέδριό του στις 7 του Δεκέμβρη ύστερα από μια συντονισμένη εκστρατεία βίας και απειλών για χρήση βίας μιας σειράς  φασιστικών οργανώσεων επικεφαλής των οποίων ήταν η "Χρυσή Αυγή". Το μεγάλο σκάνδαλο, διεθνούς βεληνεκούς, βρίσκεται στο γεγονός ότι ανοιχτοί ναζιστές 50 χρόνια μετά το β' παγκόσμιο πόλεμο μπορούν να καταργούν στην πράξη το δικαίωμα του συνέρχεσθαι σε πολίτες μιας χώρας μέλους της Ε.Ε. Εκείνο που πρέπει να ανησυχήσει έντονα και να κινητοποιήσει τους ευρωπαίους και τους έλληνες πολίτες δεν είναι μόνο ότι υπάρχουν εδώ ναζιστές που διαθέτουν νομιμότητα και προβαίνουν σε πράξεις βίας. Είναι ότι οι ναζιστές και η ναζιστική βία προστατεύονται στη χώρα μας από το κράτος, από την κυβέρνηση και από όλο το πολιτικό σύστημα έτσι ώστε η δράση τους να δίνει συγκεκριμένα πολιτικά αποτελέσματα και να καταργεί τις δημοκρατικές ελευθερίες εκείνων που το πολιτικό σύστημα θέλει να καταργηθούν. Η απαγόρευση του Συνεδρίου του Ουράνιου Τόξου χωρίς η κυβέρνηση να απαντήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις των διοργανωτών να πάρει μέτρα για την διεξαγωγή του αποδεικνύει ότι εδώ στη χώρα μας ο ναζισμός είναι νόμιμο τμήμα και μάλιστα εργαλείο του πολιτικού καθεστώτος, ενώ οι συνεπείς αντιφασίστες είναι στην παρανομία. Αυτό δεν πρέπει να περάσει. Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη πραγματοποίηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι για το Ουράνιο Τόξο  και η θέση των ναζιστών εκτός νόμου πρέπει να γίνουν ο υπ' αριθμόν ένα στόχος για όλους τους δημοκράτες.  

Αθήνα, 14 Δεκέμβρη 2003


ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ Ευρωπαϊκό Κίνημα
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (Ε.Ε.Σ.) RAINBOW European Movement
Member of the European Free Alliance (E.F.A)
ΣΤΕΦ. ΔΡΑΓΟΥΜΗ 11, Τ.Θ. 51 Τ.Κ. 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ / LERIN GREECE ΤΗΛ 23850- 46548
http://www.florina.org E-mail : [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

  Φλώρινα/Lerin 8-12-2003 Στις 7 Δεκεμβρίου 2003 έπρεπε να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του κόμματος στην πόλη της Έδεσσας/Voden στην προοπτική διεξαγωγής των επερχόμενων εκλογών τόσο για το Εθνικό όσο και για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το 2004. Ένα από τα σημαντικά θέματα του Συνεδρίου έπρεπε να είναι μεταξύ άλλων η πολιτική του κόμματος μετά την νέα ευρωπαϊκή πολιτική πραγματικότητα με τη δημιουργία ευρωπαϊκών κομμάτων όπως η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, διαδικασία στην οποία το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ συμμετέχει ενεργά ως πλήρες μέλος από το 2000. Επειδή η εκδήλωση αναβάλλεται είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε τους λόγους και τα γεγονότα που οδήγησαν στην αναβολή. Συγκεκριμένα το Συνέδριο είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2003. Ο ιδιοκτήτης της αίθουσας του ξενοδοχείου “Ξενία” αρνήθηκε να την παραχωρήσει έναντι μισθώματος και η οργανωτική επιτροπή έρχεται σε συμφωνία με άλλον ιδιώτη για μίσθωση άλλου συνεδριακού χώρου. Μετά τη δημοσιοποίηση της διεύθυνσης του χώρου του Συνεδρίου σε ακροδεξιά έντυπα, “άγνωστοι” προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, κατέστρεψαν τμήμα της πρόσοψης της αίθουσας και ο ίδιος δέχτηκε απειλές για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του. Κατόπιν τούτου σεβόμενοι τους δικαιολογημένους φόβους του ιδιοκτήτη η εκδήλωση αναβλήθηκε. Ζητήθηκε η συνδρομή των τοπικών αρχών και συγκεκριμένα του Δημάρχου Έδεσσας/Voden Σιώντρα Γιάννη ώστε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί σε δημόσιο χώρο. Προτάθηκε από τη πλευρά του Δημάρχου η αίθουσα που διαχειρίζεται ο πολιτιστικός σύλλογος “Μέγας Αλέξανδρος”, με παράλληλη μετάθεση της ημερομηνίας για τις 7 Δεκεμβρίου γιατί στις 30 Νοεμβρίου είχε προγραμματιστεί άλλη εκδήλωση στον παραπάνω χώρο. Η πρόταση του Δημάρχου έγινε αποδεκτή από την οργανωτική Επιτροπή του Ουράνιου Τόξου. Την αίθουσα χρησιμοποιεί για ανάλογες εκδηλώσεις ο πολιτιστικός σύλλογος “Μέγας Αλέξανδρος” Έδεσσας, ο Δήμος, οργανώσεις, κόμματα και φορείς της πόλης. Η μετάθεση της ημερομηνίας έγινε γιατί στις 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα είχε προγραμματιστεί εκδήλωση του ακροδεξιού-ρατσιστικού “Εθνικού Μετώπου” με τη συμμετοχή μελών της νεοναζιστικής “Χρυσής Αυγής” και εξτρεμιστικών-ακροδεξιών οργανώσεων. Η αντι-εκδήλωση προγραμματίστηκε από τους διοργανωτές για να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, όπως άλλωστε προπαγάνδιζαν τα έντυπά τους την προηγούμενη εβδομάδα. Πρέπει να σημειώσουμε πως ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής “Χρυσής Αυγής” Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος εξακολουθεί να είναι φυγόδικος για δολοφονική επίθεση και τραυματισμό πολίτη στην Αθήνα πριν λίγα χρόνια. Στις 30 Νοεμβρίου οι νεοναζί μαζί με τους ακροδεξιούς ρατσιστές, μετά την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” διαδήλωσαν στη πόλη της Έδεσσας /Voden ενάντια στο Συνέδριο του Ουράνιου Τόξου απειλώντας πως θα είναι εκεί στις 7 Δεκεμβρίου για να το αποτρέψουν. Παράλληλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος” δεχόντουσαν “επισκέψεις εργασίας” στον εργασιακό τους χώρο από “παρακρατικούς” και “ασφαλίτες” ενώ στην πόλη της Έδεσσας /Voden πετάχτηκαν προκηρύξεις από τους ρατσιστές-νεοναζί με εμπρηστικό περιεχόμενο και ανάλογη συνθηματολογία. Μετά από αυτά τα γεγονότα ζητήθηκε από τη κυβέρνηση να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στο Συνέδριο του κόμματος με επιστολή που στάλθηκε στις 1 Δεκεμβρίου στον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κ. Σημίτη από την κ. Nelly Maes αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας - στην οποία το Ουράνιο συμμετέχει - “Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Πράσινοι”, αφού προσκεκλημένοι στο Συνέδριο ήταν και εκπρόσωποί της. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου που διαχειρίζεται την αίθουσα Παπάς Βασίλειος μετά το κλίμα που δημιουργήθηκε εκφράζεται αρνητικά στην παραχώρηση της αίθουσας του συλλόγου αρνούμενος ακόμη και να συναντηθεί με τα μέλη του Ουράνιου Τόξου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέλλας Βοσνάκης Χρήστος είναι ενήμερος για την κατάσταση όπως και ο υφυπουργός αθλητισμού Γεώργιος Λιάνης, ενώ σε νέα συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής του Ουράνιου Τόξου με το Δήμαρχο ο ίδιος αρνείται πλέον να παραχωρήσει οποιονδήποτε δημόσιο χώρο για την εκδήλωση του Συνεδρίου. Στις 3 Δεκεμβρίου στέλνεται νέα επιστολή-φαξ από την κ. Nelly Maes προς το γραφείο του Πρωθυπουργού για κυβερνητική παρέμβαση η οποία όμως δια των αρμοδίων τοπικών αρχών (διοίκηση, αστυνομία) δεν προβαίνει στη λήψη κανενός μέτρου που να διασφαλίζει την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου, αρνούμενη να απαντήσει έως σήμερα τόσο στην πρώτη όσο και την δεύτερη επιστολή. Στις 4 Δεκεμβρίου έρχεται στα γραφεία του Ουράνιου Τόξου επιστολή-mail από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος” με την οποία οριστικοποιείται η ακύρωση της παραχώρησης της αίθουσας, ενώ σε έντυπα και εφημερίδες των ρατσιστικών και νεοναζιστικών οργανώσεων που την προηγούμενη εβδομάδα διαδήλωναν στους δρόμους της πόλης προπαγανδίζονται-προαναγγέλλονται εκδρομές στην Έδεσσα /Voden για τις 7 Δεκεμβρίου για την αποτροπή του Συνεδρίου. Δυστυχώς τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των μαζικών φορέων της πόλης όλο αυτό το διάστημα δεν εκφράστηκαν δημόσια, αρνούμενοι ουσιαστικά να υπερασπίσουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα όπως είναι το δικαίωμα ενός πολιτικού φορέα, του Ουράνιου Τόξου, να πραγματοποιήσει το Συνέδριό του. Εντύπωση προκαλεί επίσης η ένοχη σιωπή των αρμοδίων αρχών και η άρνηση των εκπροσώπων των τοπικών κομματικών οργανώσεων να καταδικάσουν τα φαινόμενα ρατσιστικής και νεοναζιστικής συμπεριφοράς στη πόλη της Έδεσσας. Μετά από όλα αυτά η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου επειδή σε περίπτωση διοργάνωσης οποιαδήποτε εκδήλωσης εκ μέρους του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ υπήρχε η πιθανότητα δημιουργίας εντάσεων ή επεισοδίων και με δεδομένη την άρνηση των αρχών να εγγυηθούν την ασφαλή διεξαγωγή της, σεβόμενη πρώτιστα τους πολίτες της πόλης αποφάσισε την αναβολή του Συνεδρίου. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα την αυγή του 2004. Στη μοναδική ίσως ευρωπαϊκή χώρα όπου ο νεοναζισμός είναι νόμιμη πολιτική έκφραση, ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός, η ξενοφοβία και οι διακρίσεις σε βάρος μειονοτικών ομάδων είναι στην ημερήσια διάταξη τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και σε επίπεδο πολιτικής έκφρασης και πρακτικής. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα της Ολυμπιάδας του 2004 που προτάσσει υποκριτικά το σύνθημα “για έναν πολιτισμό των πολιτισμών” χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνείται πεισματικά να επικυρώσει τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων, που αποκαλεί τα μέλη της τουρκικής μειονότητας μουσουλμάνους και τα μέλη της μακεδονικής μειονότητας ανύπαρκτους, αρνείται να υπογράψει τη Χάρτα των Μειονοτικών και Περιφερειακών Γλωσσών ενώ παράλληλα μιλάει μόνο για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Istanbul /Κωνσταντινούπολης και της Νότιας Αλβανίας. 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ "ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ"

Διεξάγεται ήδη από τα μόνιμα μέλη του Σ.Α του ΟΗΕ ένα βρώμικος πόλεμος ενάντια στο Ιράκ, ως εξής: Οι ΗΠΑ στηρίζουν το περίστροφό τους στο κεφάλι του Σαντάμ, η Ρωσία και η Γαλλία αξιοποιώντας αυτή την απειλή κλείνουν πετρελαϊκά συμβόλαια και διαπραγματεύονται τη διαδοχή του. Οι τελευταίες θέλουν να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος, οι ΗΠΑ θέλουν να πυροβολήσουν για να κυριαρχήσουν οι ίδιες. Διαμαρτυρίες μόνο ενάντια στον ενδεχόμενο πόλεμο των ΗΠΑ και όχι ενάντια στον εν εξελίξει του ΟΗΕ και την απόφαση 1441 βοηθάνε τη Ρωσία και τη Γαλλία, αλλά όχι το Ιράκ και την ειρήνη. 

Αθήνα, 13 Φλεβάρη 2003    


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ

Μπορεί ο Ψωμιάδης να μην είναι ο αθωότερος των ιδιοκτητών ΠΑΕ πάντως δεν είναι υπόδικος για κατασκοπεία υπέρ της Στάζι και για άλλα εγκλήματα. Η εκστρατεία εξόντωσής του ποδοπατεί σταδιακά κάθε έννοια νομιμότητας και ισονομίας στο δικαστικό, διοικητικό και νομοθετικό-κυβερνητικό επίπεδο αποκαλύπτοντας μια Ελλάδα μπανανία του Λαλιώτη και των φίλων του.

Αθήνα, 22 Γενάρη 2003


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΓΛΟΥ

Ο ναζισμός πάντα διακρίθηκε για το μίσος του στα βιβλία. Το πιο ανησυχητικό στην προχθεσινή επίθεση των πάντα ασύλληπτων τραμπούκων φίλων της 17Ν είναι ότι κλιμακώνει τη βία τύπου "κάψιμο της  Απογευματινής", και συμπλέει με την γενικότερη επίσημη και διακομματική πολιτική καμπάνια ενάντια στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ.

Αθήνα, 20 Γενάρη 2003


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ "ΩΣ ΕΔΩ"

Όσο το κόμμα των φίλων της "17Ν" θα διαδηλώνει μαζικά υπέρ των εθνικοσοσιαλιστών δολοφόνων, όσο το πολιτικό καθεστώς θα αρνείται να καταδικάσει την πολιτική πλατφόρμα των τελευταίων λέγοντας ότι δεν "διαλέγεται με τους τρομοκράτες", όσο αυτό το καθεστώς θα επιτίθεται, πολιτικά και διοικητικά σε εκείνα τα ΜΜΕ που βάζουν με ένταση το ζήτημα της τρομοκρατίας και όσο θα αποκαλύπτεται ότι η σύλληψη μερικών από τους δολοφόνους είναι αποτέλεσμα μιας κίνησης ταχτικής του παρακράτους για να καθησυχαστεί η Δύση, τόσο περισσότερο οι δημοκρατικοί άνθρωποι θα πρέπει να υποστηρίζουν πρωτοβουλίες των θυμάτων της τρομοκρατίας όπως την εκδήλωση διαμαρτυρίας του "Ως Εδώ".

Αθήνα, 18 Δεκέμβρη 2002


ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Με την ένταξη της Κύπρου η Ε.Ε κατάπιε μια ωρολογιακή βόμβα. Μια ολοένα και πιο διασπασμένη και πολιτικά άβουλη Ευρώπη των 25 ενσωματώνει μέσα της μια διχοτομημένη χώρα, και μέσω αυτής την ελληνοτουρκική αντίθεση. Ο πρώτος χαμένος θα είναι η ίδια η Κύπρος που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να μετατραπεί στο κράτος-έκτρωμα της "λύσης Ανάν".

Αθήνα, 15 Δεκέμβρη 2002


Για Την Ενδεχόμενη Ένταξη Της Κύπρου Στην Ε.Ε

Η ενδεχόμενη ένταξη στην Ε.Ε της Κύπρου δεν θα σημάνει μια ενωτική πορεία για την ίδια, αλλά την αποσύνθεση μιας ήδη διπλωματικά διασπασμένης Ενωμένης Ευρώπης. Το κυπριακό κράτος έκτρωμα που ετοιμάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας, η άνοδος της ισλαμικής αντίδρασης στην Τουρκία και η απαίτησή της να γίνει δεκτή στην Ευρώπη, και πάνω απ' όλα το ελληνικό βέτο στην είσοδο 9 χωρών αν δεν γίνει δεκτή μία 10η δείχνουν ότι η είσοδος αυτής της τελευταίας ισοδυναμεί με κατάργηση της αρχής της εθελοντικής ένωσης, που είναι η πεμπτουσία της Ε.Ε.

Αθήνα, 9 Δεκέμβρη 2002


Για Τη Μη Συμμετοχή Της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Στην Πορεία Της 28 Νοέβρη (Ανακοίνωση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας)

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία ενημερώνει τους δημοκρατικούς πολίτες ότι δεν συμμετείχε στην πορεία που διοργάνωσαν στις 28 του Νοέμβρη διάφορες οργανώσεις κατά της "Χρυσής Αυγής".Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία έχει διαχωρίσει τον εαυτό της από πολιτικές και από δυνάμεις που εκθέτουν την πάλη ενάντια στους ναζιστές στην πλατειά δημοκρατική κοινή γνώμη. Δεν είναι δυνατό μια αντιναζιστική διαδήλωση να αποδέχεται στο εσωτερικό της ένα μπλοκ που φωνάζει συνθήματα υπέρ των έγκλειστων του Κορυδαλλού. Δεν υπάρχει διαφορά ουσίας παρά μόνο κλίμακας και μορφής ανάμεσα στους ναζιστές της "Χρυσής Αυγής" και στους φασίστες δολοφόνους της 17Ν. Δεν είναι επίσης δυνατό να γίνει δεκτό από κανένα δημοκρατικό άνθρωπο αυτό που υποστηρίζουν οι διοργανωτές ότι δηλαδή η εκστρατεία του Τύπου κατά της 17Ν, την οποία ονομάζουν "τρομολαγνεία", είναι αυτή που τάχα διευκολύνει τα χτυπήματα των ναζιστών ενάντια στο λαό. Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία επιμένει ότι πρέπει να βγει η "Χρυσή Αυγή" εκτός νόμου, και θεωρεί ότι ποδοπατούν κάθε έννοια πολιτικής δημοκρατίας όλα ανεξαίρετα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που, μόνα αυτά μέσα σε όλη την Ευρώπη, συνεχίζουν να κρατάνε στην νομιμότητα μια ανοιχτή ναζιστική και δολοφονική συμμορία

Αθήνα, 29 Νοέβρη 2002


Για Τις Δημοτικές Εκλογές

Το αυγό του φιδιού αποτελεί πλέον παρελθόν. Από χθες έχουμε να κάνουμε με το νεαρό φίδι. Το τερατώδες δεν είναι ότι ένα 14% του πληθυσμού ψήφισε ένα ψηφοδέλτιο με ανοιχτούς χιτλερικούς αντισημίτες και επεκτατιστές, αλλά το ότι η "αριστερά" και η "κεντροαριστερά" ισχυρίζονται ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, ή ακόμη χειρότερα, ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ένας μη εθνισκιστής που έκανε την αποκοτιά να μπει υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΔ και πιο πολύ είναι πρόβλημα εκείνοι που έθεσαν και θέτουν ζήτημα απειλής Καρατζαφέρη. Το θεμελιακό καθήκον των δημοκρατών είναι να αντισταθούν στο αλματώδικα πολιτικά και ιδεολογικά αναπτυσσόμενο φαιοκόκκινο μέτωπο.

Αθήνα, 14 Οκτώβρη 2002


Για Τη Νέα Αιματηρή Επίθεση των Ναζιστών Της "Χρ. Αυγής" (Ανακοίνωση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας)

Η νέα απρόκλητη αιματηρή επίθεση των ναζιστών της "Χρυσής Αυγής", η δεύτερη σε ενάμιση μήνα, και η πολλοστή τα τελευταία χρόνια ενάντια σε μετανάστες και πολίτες που τους υπεράσπισαν μέσα στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση για το λαό και μια ακόμα προειδοποίηση για το ολοένα συρικνούμενο επίπεδο του πρακτικού πολιτικού δημοκρατισμού στη χώρα μας. Τεράστιες ευθύνες για τη συνεχιζόμενη κτηνώδη τρομοκρατική δράση των ναζιστών έχουν: πρώτα απ' όλα η κυβέρνηση που όχι μόνο τους παρέχει ατιμωρησία και πλήρη νομιμότητα την ώρα που συστηματικά, σχεδόν καθημερινά ασκούν βία, αλλά ποτέ δεν τους έχει καταγγείλει πολιτικά, ύστερα όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα που επίσης ανέχονται αυτή τη δραστηριότητα, σπανίως την καταγγέλουν, ενώ επιμένουν στο ότι αυτή η αποκρουστική συμμορία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί νόμιμα, και με κάθε άνεση και, μόνη αυτή μέσα σε όλη την Ευρώπη, να διακινεί το ναζιστικό έντυπο υλικό της που πάντα αποτελεί κάλεσμα σε βία και εξόντωση και τέλος οι δικαστικές αρχές για το ότι συνεχίζουν να μην διερευνούν και να μην ασκούν, όπως οφείλουν, αυτεπάγγελτη δίωξη σε βάρος αυτής της συμμορίας και να μην εμποδίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την βίαιη δράση τους και την παράνομη, σύμφωνα με τη διεθνή αντιρατσιστική σύμβαση και το σύνταγμα, προπαγάνδιση των ρατσιστικών τους θέσεων. Η αντιμετώπιση της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας (όπως εκείνης της "17Ν") δεν μπορεί να είναι έργο των θυμάτων και των αντιναζιστών, αλλά του δημοκρατικού κράτους που πρέπει να θέσει εκτός νόμου τη "Χρ. Αυγή" όπως γίνεται σε όλη την Ευρ.Ένωση. Έτσι, θα διευκολυνθεί και η πάλη για τη συντριβή της πολιτικής και ιδεολογικής πλατφόρμας των ναζιστών, που βασικά της στοιχεία βρίσκονται σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Αθήνα, 17 Νοέβρη 2002


  Για Τα Αποτελέσματα Των Εκλογών

Το αυγό του φιδιού αποτελεί πλέον παρελθόν. Από χθες έχουμε να κάνουμε με το νεαρό φίδι. Το τερατώδες δεν είναι ότι ένα 14% του πληθυσμού ψήφισε ένα ψηφοδέλτιο με ανοιχτούς χιτλερικούς αντισημίτες και επεκτατιστές, αλλά το ότι η "αριστερά" και η "κεντροαριστερά" ισχυρίζονται ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, ή ακόμη χειρότερα, ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ένας μη εθνισκιστής που έκανε την αποκοτιά να μπει υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΔ και πιο πολύ είναι πρόβλημα εκείνοι που έθεσαν και θέτουν ζήτημα απειλής Καρατζαφέρη. Το θεμελιακό καθήκον των δημοκρατών είναι να αντισταθούν στο αλματώδικα πολιτικά και ιδεολογικά αναπτυσσόμενο φαιοκόκκινο μέτωπο.

Αθήνα, 14 Οκτώβρη 2002


Για Τη Συμμετοχή Καρατζαφέρη Στις Νομαρχιακές Εκλογές

Η συμμετοχή μιας ανοιχτής συμμορίας ναζιστών σε ένα μαζικό συνδυασμό που διεκδικεί τη νομαρχία μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας είναι ένα τρομαχτικής σημασίας πολιτικό ζήτημα. Το ότι όμως η κυβέρνηση αυτής της χώρας, όλα της τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όλοι οι εκλογικοί συνδυασμοί της και η συντριπτική πλειοψηφία του τύπου της, αρνούνται ως τώρα όχι μόνο να καταγγείλουν την επίσημη συμμετοχή της "Χρυσής Αυγής" στο ψηφοδέλτιο Καρατζαφέρη, αλλά ακόμα και να την αναφέρουν και να την σχολιάσουν, αυτό αποτελεί απόδειξη του ότι κάτι πολύ πιο σάπιο, πολύ ευρύτερο και πολύ πιο επικίνδυνο για την πολιτική δημοκρατία κρύβεται πίσω από αυτήν την ναζιστική πρόκληση.

Αθήνα, 6 Οχτώβρη 2002  


Για τη διαδήλωση υπέρ της 17Ν

Το ουσιαστικό ζήτημα με τους υποστηριχτές των εθνικοσοσιαλιστών της “17Ν”   είναι ότι η τωρινή τους επίθεση στα κανάλια συντονίζεται και υπηρετεί με ακρίβεια την απαίτηση της κυβέρνησης (δηλώσεις Σημίτη, Κακλαμάνη, επιστράτευση δικαστών) να σταματήσει κάθε βαθύτερη συζήτηση και έρευνα για την τρομοκρατία. Για όσο διάστημα έπρεπε να μείνουν ακίνητοι ώστε να παραλύσει, να αλληλοκαρφωθεί και να συλληφθεί ένα κομμάτι της και να επιδειχθεί στην Δύση, οι υποστηριχτές της “17Ν” έμειναν ακίνητοι. Κινητοποιήθηκαν τώρα που ήρθε η ώρα να επιβάλουν τη σιωπή σε όσους τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αξίωμα Χρυσοχοίδη ότι όλη η 17Ν είναι στον Κορυδαλλό.  

Αθήνα, 2 Οχτώβρη 2002     


Για τη συμμετοχή ναζιστών της "Χρ. Αυγής" στο συνδιασμό του Καρατζαφέρη
(Ανακοίνωση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας)

H Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καταγγέλλει την επίσημη συμμετοχή στο Συνδυασμό του Γ. Καρατζαφέρη για τις νομαρχιακές εκλογές τεσσάρων μελών της ναζιστικής και δολοφονικής "Χρυσής Αυγής", τους Βασίλειο Κολιό, Μιχαήλ Παπαδημητρίου, Νικόλαο Σκάντζο και Ηλία Παναγιώταρο. Ο τελευταίος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της "Χ.Αυγής", τον οποίο ο Γ. Καρατζαφέρης πριμοδοτεί στην εφημερίδα του σαν "εκλεκτή υποψηφιότητα". Την ώρα που σε όλη την Ευρώπη οι ανοιχτοί υπερασπιστές του Χίτλερ βρίσκονται εκτός νόμου στην Ελλάδα προωθούνται σε κρατικά αξιώματα. Πρόκειται για ευθεία πρόκληση στη μεταπολιτευτική δημοκρατία, για πρόκληση απέναντι σε κάθε πατριώτη, για σιχαμερή βεβήλωση κάθε νεκρού του αντιφασιστικού πολέμου 1940-44, για μοναδική ντροπή για την Ελλάδα και στίγμα για όλη τη δημοκρατική Ευρώπη. Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτήν την πρώτη απόπειρα ναζιστών να αποκτήσουν ένα μερίδιο εξουσίας σε αυτή τη χώρα. Επίσης καλεί όλους τους συνδυασμούς στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές , ιδιαίτερα εκείνους για την Υπερνομαρχία της Αθήνας, να καταδικάσουν τον συνδυασμό που εκκολάπτει το αβγό του φιδιού.

Αθήνα, 29 Σεπτέμβρη 2002


Για τους κρατούμενους της 17Ν

Πολιτικούς ονομάζουν οι λαοί τους κρατούμενους φασιστικών εξουσιών. Αναζητώντας συμπάθειες έτσι ονομάζουν και οι φασίστες τους δικούς τους κρατούμενους. Οι εθνικοσοσιαλιστές της "17Ν" και οι φίλοι τους ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Πυροβολούν την αστική δημοκρατία από τα δεξιά, δηλαδή από τη μεριά των ανατολικών στρατοκρατικών ιμπεριαλισμών και της κρατικομονοπωλιακής αστικής τάξης νέου τύπου.

Αθήνα, 22 Σεπτέμβρη 2002


Για την καταδίκη Ντέντε

Η ΟΑΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κομοτηνής (17/9/02) να καταδικάσει σε 4μισυ μήνες φυλάκιση τον δημοσιογράφο Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ γιατί τόλμησε να αμφισβητήσει την συνταγματική εγκυρότητα των πτυχίων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ). Σημειώνουμε ότι οι δάσκαλοι των παιδιών της τούρκικης μειονότητας είναι κυρίως απόφοιτοι της ΕΠΑΘ που γράφτηκαν σε αυτήν αν και απόφοιτοι ιεροδιδασκαλίων. Σύμφωνα με την ίδια την επίσημη νομοθεσία αυτοί αναγνωρίζονται σαν απόφοιτοι της τρίτης τάξης εξαταξίου λυκείου.Ο Ντεντέ, που παλεύει για μια σύγχρονη, κοσμική και ισότιμη παιδεία για τη μειονότητα, διώκεται τον τελευταίο καιρό και καταδικάζεται άδικα ύστερα από μηνύσεις που έχουν εξαπολύσει εναντίον του ελληνικοί σοβινιστικοί κύκλοι, οι οποίοι συνεργάζονται πολιτικά με υπεραντιδραστικούς ισλαμιστές.Αποδεικνύεται ότι ο χώρος στον οποίο καταπιέζεται συστηματικά μια πληθυσμιακή ομάδα γίνεται εργαστήρι ιδεών και πρακτικών που απειλούν ευρύτερα την πολιτική δημοκρατία σε μια χώρα.

Αθήνα, 19 Σεπτέμβρη 2002


Για τη σύλληψη Κουφοντίνα

Όπως όλη η "17Ν" έτσι και ο Κουφοντίνας είναι ιδεολογικά ένας εθνικοσοσιαλιστής, δηλαδή ένας ναζιστής. Πολιτικά είναι ένα υπαλληλικό στέλεχος της ΔΕΚΟ 17Ν, το οποίο με την "αξιοπρεπή" σιωπή του εξασφαλίζει την κάλυψη των πολιτικών του προισταμένων και βέβαια τη ζωή του. Το θαύμα να αποσυρθεί αναίμακτα ένας πολιτικός δολοφονικός στρατός για να ενισχυθεί η πολιτική του, εν προκειμένω η ρωσόδουλη πολιτική του, πραγματοποιήθηκε.

Αθήνα, 6 Σεπτέμβρη 2002


Για το "κίνημα" ενάντια στην αισχροκέρδια

Υπεύθυνη για τον πληθωρισμό δεν είναι η αισχροκέρδια, αλλά η μείωση της παραγωγικότητας που με τη σειρά της οφείλεται στην πολύχρονη πολιτική της αποβιομηχάνισης με οικολογικά και "αντικαπιταλιστικά" προσχήματα. Το "κίνημα" ενάντια στον αισχροκέρδια καθοδηγείται από τους βασικούς υπεύθυνους της αποβιομηχάνισης και την εντείνει.

Αθήνα 1.9.2002


Για την προκήρυξη της 17Ν

Στην τελευταία προκήρυξη της η 17Ν αναγνωρίζει κατά τρόπο πρωτοφανή για συνωμοτική οργάνωση ότι έχει χτυπηθεί στο κέντρο της (εκθέτοντας μάλιστα έτσι το φερόμενο ως αρχηγό της). Στόχος της προκήρυξης είναι να επιβεβαιώσει και να στηρίξει τον ίδιο ακριβώς κυβερνητικό ισχυρισμό, ο οποίος προβάλλεται πρόωρα και επίμονα για να μην αναζητηθούν, αλλά να σκεπαστούν οι δεσμοί της 17Ν με το κράτος και με την πολιτική-κομματική ζωή της χώρας.

Αθήνα, 02-08-2002


Για την 17Ν

«Οταν η Ρωσία καταφέρνει να κάνει εισοδισμό στο ΝΑΤΟ προσποιούμενη ότι κυνηγάει τρομοκράτες (που η ίδια καθοδηγεί) δεν επιτρέπεται η φιλική της Ελλάδα των S-300, του Κόκκαλη και της Γκάζπρομ να παραμένει ύποπτη στη Δύση για την υπόθαλψή τους. Ετσι, λοιπόν, κάτι από την καγκεμπίτικη "17Ν" οφείλει να συλληφθεί για να διασωθεί και να ενισχυθεί το κύρος των όψιμων διωκτών της».

Αθήνα, 10-07-2002


Γιά την είσοδο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ

Η είσοδος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ είναι μια τραγωδία για τους λαούς. Από εδώ και πέρα οι γενοκτόνοι της Τσετσενίας, οι προστάτες των εθνοεκκαθαριστών της Βοσνίας, οι φαιοκόκκινοι υποστηριχτές κάθε φασιστικής διχτατορίας παντού στον κόσμο, θα χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς της Δύσης για να επιταχύνουν και ταυτόχρονα να καλύπτουν την διείσδυσή τους στον Τρίτο κόσμο και την Ευρώπη

Αθήνα, 28-5-2002


ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ

Η ΟΑΚΚΕ καταδικάζει την κολοσσιαία σφαγή στο Μανχάταν σα μια πολεμική πράξη χιτλερικού τύπου. Το εύρος, η οργάνωση και ο έλεγχος ενός τέτοιου πλήγματος προϋποθέτουν πίσω τους μία διεθνούς εμβέλειας κρατική μηχανή. Μία κρατική μηχανή που έχει συμφέρον να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με το ως τώρα αντιρώσικο Αφγανιστάν και το υπόλοιπο ακόμα δυτικόφιλο σουνιτικό Ισλάμ, η οποία έχει δεσμούς με την αντι-αμερικανική τρομοκρατία παντού στον κόσμο, και η οποία ειδικεύεται στο να εξοντώνει μαζικά αμάχους (Τσετσενία) είναι η ρώσικη κρατική μηχανή.Μια τέτοια μηχανή θα ήταν απίθανο να απουσιάζει από τη σφαγή του Μανχάταν.

Αθήνα 16/9/2001


Ανακοίνωση Τύπου,  11 0κτώβρη 2001

Οι λαοί όλου του κόσμου και οι κυβερνήσεις έχουν όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να ασκήσουν βία και να συντρίψουν το ναζιστή κήρυκα γενοκτονίας Μπεν Λάντεν και τις ένοπλες συμμορίες του. Αυτή η βία πρέπει, πρώτον να στηριχθεί στις ίδιες τις χώρες και τους λαούς του Τρίτου Κόσμου, δεύτερον να μην ασκηθεί σε συμμαχία με τους μεγαλύτερους σήμερα σφαγείς αμάχων και ιδεολογικούς ηγέτες κάθε σύγχρονου αντισημιτικού και εθνοθρησκευτικού ρατσιστικού ρεύματος στον κόσμο, τους Ρώσους ιμπεριαλιστές. Η αμερικάνικη τακτική δυναμώνει το ρήγμα του Τρίτου Κόσμου με τη Δύση και προσφέρει το Αφγανιστάν στη Ρωσία και στον προβοκάτορα της Μπεν Λάντεν.

Αθήνα 11 0κτώβρη 2001


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 15 Νοέμβρη 2001

Με την είσοδο της Βόρειας Συμμαχίας στην Καμπούλ, η Ρωσία αποδεικνύεται ο κερδισμένος της μεγάλης σφαγής στο Μανχάταν. Επικεφαλής της νέας εξουσίας, χάρη στους αμερικάνικους βομβαρδισμούς, βρίσκεται ο Φαχίμ αρχιασφαλίτης των ρώσικων δυνάμεων κατοχής και δεξί χέρι του εγκάθετου προέδρου Νατζιμπουλάχ της δεκαετία του 1980.

Αθήνα 15 Νοέμβρη 2001


ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ

H άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πράκτορα της Στάζι Σ. Κόκκαλη για μία σειρά κακουργηματικές πράξεις θέτει πολιτικό ζήτημα πρώτης γραμμής για τα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα που εξέθρεψαν, κάλυψαν και κυρίως συνεχίζουν να καλύπτουν τον ίδιο και τη σκοτεινή αυτοκρατορία που έχει οικοδομήσει πάνω στην αφαίμαξη του δημόσιου πλούτου.Γιατί μόνο κάλυψη αποτελούν τα επιλεκτικά εφευρήματα περί της “ανάγκης να αφεθεί απερίσπαστη η δικαιοσύνη”, περί “αθωότητας του κατηγορούμενου μέχρι αποδείξεως του εναντίου” και περί “σύγκρουσης επιχειρηματικών συμφερόντων” με τα οποία τα τέσσερα κόμματα παρέχουν έμμεση πολιτική στήριξη και επιτρέπουν σ’ έναν άνθρωπο που διώκεται για κατασκοπία να είναι σε θέση να ελέγχει και να παρακολουθεί τις τηλεπικοινωνίες και μια σειρά βασικά ηλεκτρονικά δίκτυα της χώρας. 

Αθήνα, 21 Φλεβάρη 2002


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

Η εκστρατεία για την απαγόρευση των εκπομπών τύπου Big Brother / Bar είναι φασισμός. Ιδεολογικά διέπεται από την αρχή ότι ο λαός, όντας αλλοτριωμένος δεν έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί μαζικά ένα θέαμα που ο προστάτης-δικτάτορας δεν εγκρίνει, ενώ άμεσα πολιτικά έχει το στόχο να καταργήσει την οικονομική ανεξαρτησία των ιδιωτικών ΜΜΕ για να τα υποτάξει πολιτικά στην ανερχόμενη διακομματική των φαιοκόκκινων.

Αθήνα, 21 Μάρτη 2002


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 30-4-2002 ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ “ΧΡ. ΑΥΓΗΣ”

Μια κινητοποίηση αντιναζιστών κατάφερε να ματαιώσει την χθεσινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας. Όμως παραμένει το μεγάλο ζήτημα ότι η κυβέρνηση Σημίτη, η ΝΔ και η υποτιθέμενη αριστερά, μόνοι αυτοί μέσα σ΄ όλη την Ενωμένη Ευρώπη επιτρέπουν την νόμιμη δράση μιας ανοιχτά χιτλερικής οργάνωσης. Αυτό οφείλεται στη βαθύτερη συμφωνία τους με τη ρωσόφιλη γραμμή της.

Αθήνα, 30 Απρίλη 2002


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 30-4-2002 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Η είσοδος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ είναι μια τραγωδία για τους λαούς. Από εδώ και πέρα οι γενοκτόνοι της Τσετσενίας, οι προστάτες των εθνοεκκαθαριστών της Βοσνίας, οι φαιοκόκκινοι υποστηριχτές κάθε φασιστικής διχτατορίας παντού στον κόσμο, θα χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς της Δύσης για να επιταχύνουν και ταυτόχρονα να καλύπτουν την διείσδυσή τους στον Τρίτο κόσμο και την Ευρώπη

Αθήνα, 30-4-2002