ΓΙΑΤΙΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ Β. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

Η επέλαση Κόκκαλη σεκάθε σχεδόν τομέα της οικονομικής ζωής της χώραςσυναντά κατά καιρούς αντιδράσεις. Μια τέτοιααντίδραση εκδηλώθηκε και στο χώρο τουδοσφαίρου, όπου η κυριαρχία του Κόκκαλη είναισχεδόν ολοκληρωτική. Ο πρώην πράκτορας της Στάζικαι νυν της KGB μέσα από ένα όργιο συναλλαγών καιεξαγορών κατάφερε να ελέγξει όχι μόνο την ΕΠΑΕαλλά και την ΕΠΟ. Ενώ ταυτόχρονα σε μέτωπο με τοευτοΚΚΕ, το οποίο ελέγχει τη διαιτησία με τοναρχιδιαιτητή Νικάκη, κυριαρχεί σχεδόν απόλυταστο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Αυτά ήρθαν ξανάστο προσκήνιο με αφορμή την κατάθεση μιαςτροπολογίας στην αρχή και η οποία έγινενομοσχέδιο στην συνέχεια από τον υφυπουργόΑθλητισμού Φλωρίδη.

Τα όσα έγιναν πριν την κατάθεση τηςτροπολογίας και τα όσα ακολούθησαν είναιενδεικτικά της οικουμενικής συγκάλυψης πουαπολαμβάνει ο Κόκκαλης από όλο το ρωσόφιλο μπλοκ.Και είναι μια ακόμη απόδειξη του γεγονότος ότικαι στα τέσσερα μεγάλα κόμματα κυριαρχεί ηγραμμή υποστήριξης του πράκτορα της KGB στη χώρα.

 

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΦΛΩΡΙΔΗ

Όλα αυτά ξεκίνησαν στις 7 Σεπτεμβρίουόταν ο Φλωρίδης κατέθεσε μια τροπολογία στονομοσχέδιο για το ευρώ. “Στόχος των διατάξεων,όπως έχει επανειλημμένως εξηγήσει ο κ. Φλωρίδης,είναι η απομάκρυνση των “κακοποιών” από τοδόσφαιρο και η έναρξη διαδικασιών εξυγίανσηςτου όλου κυκλώματος, καθώς με τα τυχερά παίγνια,το “στοίχημα” και εκείνα που ακολουθούν, τοικονομικό αντικείμενο του αθλήματοςλλαπλασιάζεται” (Καθημερινή, 8-9).

Η κατάθεση τροπολογιών σε νομοσχέδιαάσχετα με αυτές είναι μια συνηθισμένη πρακτικήκάθε κυβέρνησης μέσα στα πλαίσια του ελληνικούκοινοβουλευτισμού που δεν θέλει να δίνειαληθινές και σφαιρικές πολιτικές μάχες, για τοκέρδισμα θέσεων στρατών χωρίς αρχές. Ωστόσο στησυγκεκριμμένη περίπτωση ο Φλωρίδης είχε κάνειμια προετοιμασία για μια λίγο πιο ανοιχτήσύγκρουση.

Έτσι: “Για την κατάθεση τηςτροπολογίας ο υφυπουργός Αθλητισμού είχεεξασφαλίσει την υποστήριξη του πρωθυπουργού καιακολούθως είχε συνεννοηθεί με τον πρόεδρο τηςΒουλής κ. Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος με τη σειρά τουεξασφάλισε τη συγκατάθεση του κοινοβουλευτικούεκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημ. Σιούφα,του εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Αντ. Σκυλάκου και τουροέδρου του Συνασπισμού κ. Νικ. Κωνσταντόπουλου,ώστε η διάταξη να τεθεί και συζητηθεί σε άσχετονομοσχέδιο” (στο ίδιο).

Από τη άλλη σύμφωνα με πληροφορίες πουδημοσιεύτηκαν στο Βήμα στις 10-9: “στα μέσατης εβδομάδας και σε σύσκεψη η οποίαραγματοποιήθηκε στη ΝΔ υπό την προεδρία του κ. Κ.Καραμανλή και στην οποία μετείχαν οι κκ. Ευ.εϊμαράκης, Πρ. Παυλόπουλος, Εμ. Κεφαλογιάννηςκαι Δ. Σιούφας, αποφασίστηκε όχι μόνο να γίνειδεκτή η συζήτηση της τροπολογίας, αλλά ναροχωρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και στηνυπερψήφισή της, καλώντας μάλιστα την κυβέρνησηνα επεκτείνει την εφαρμογή της στο σύνολο τουδημοσίου τομέα”. Αυτός που διαφώνησε με αυτήντην απόφαση της ΝΔ ήταν ο Βαρβιτσιώτης, ο οποίοςείναι γενικά αντίθετος με την ψήφιση με τέτοιοτρόπο τροπολογιών.

Με αυτόν τον τρόπο η τροπολογίαφαινόταν να είχε την οικουμενική συναίνεση γιατην κατάθεσή της και κατά πάσα πιθανότητα για τηνήφισή της.

 

Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Το επίμαχο σημείο της τροπολογίας πουκατέθεσε ο Φλωρίδης και που “φωτογράφιζε” τονρόεδρο της ΕΠΑΕ Μητρόπουλο αναφέρει ότι δενμπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου,μοσπονδίας ή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας“όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο γιακακούργημα με κλητήριο θέσπισμα ή βούλευμα, ήέχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τέλεσηκακουργήματος, καθώς και όποιος έχεικαταδικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος μετελεσίδικη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τηντελευταία δεκαετία”. Οι ίδιες ρυθμίσεις, κατάτην τροπολογία, εφαρμόζονται και για όσους “έχουνστερηθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση ταλιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρονικόδιάστημα διαρκεί η απόφαση”.

Ο Φλωρίδης ήθελε να χτυπήσει τοτρόπουλο, αλλά στην πραγματικότητα το χτύπημαήγαινε στον Κόκκαλη. Αυτό φάνηκε όχι μόνο από το“στήσιμο” του Φλωρίδη από όλα τα κόμματα τηνμέρα που ήταν να ψηφιστεί η τροπολογία αλλά καιαπό όσα ακολούθησαν στη συνέχεια. Γιαυτό καιεκείνη την ημέρα, που ασφαλώς θα την θυμάται γιαρόνια, βρήκε ένα τεράστιο και απροσπέλαστοτείχος να ορθώνεται μπροστά του.

Η πολιτική κίνηση του Φλωρίδη κινείταισε μια προοδευτική κατεύθυνση, αλλά ο τρόπος πουαυτός επέλεξε για να χτυπήσει το Μητρόπουλο ήταντουλάχιστον βλακώδης και δειλός πολιτικά. ΟΦλωρίδης τα έβαλε με επιπόλαιο τρόπο με έναλόκληρο καθεστώς, για χρόνια βουτηγμένο στιςυπόγειες διαδρομές και στην συναλλαγή. Αυτό τοκαθεστώς τα τελευταία χρόνια πέρασε στιςυπηρεσίες του Κόκκαλη. Η κυριαρχία του πράκτορατης KGB στο ποδόσφαιρο ξεκινά ακριβώς με τηνρόσληψή των αδελφών Μητρόπουλων από αυτόν. Στησυνέχεια με τις καλές τους υπηρεσίες ολυμπιακός πήρε στη σειρά 4 πρωταθλήματα, ώστε ο μεγαλοαστόςράκτορας Κόκκαλης να ισχυροποιήσει τη λαϊκήβάση του στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όπωςκατέθεσε και ο ίδιος ο Κόκκαλης στην αρμόδιαεπιτροπή της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση τουΚεφαλογιάννη σχετικά με τη βαλίτσα με το 1 εκατ.δολάρια που ξοδεύτηκαν στις εκλογές της ΕΠΟ,είπε: “Δεν γνωρίζω για βαλίτσες. Με τον Βίκτωρακαι τον Θωμά Μητρόπουλο έχω μία γνωριμία 30 ετών.Τον Θωμά τον έβαλα στην ΠΑΕ επειδή είναι βαθύςγνώστης του ποδοσφαίρου και δεν τονρησιμοποίησα για παράνομες συναλλαγές. Δεναρνούμαι τη φιλία μου με τον Θωμά και τονΒίκτωρα...” (Ελευθεροτυπία, 6-10).

Αυτήν την καταγγελία την έκανε οβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Σμυρλής, κατά τηδιαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου στηνδια επιτροπή: ““στις προηγούμενες εκλογέςτης ΕΠΟ έγινε ό,τι είχε συμβεί και στιςαρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στηνΑλεξανδρούπολη”. Ο κ. Σμυρλής είχε υποστηρίξειότι οι εκλογές της Αλεξανδρούπολης κρίθηκαν με 1εκατ. δολάρια...Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίαςιώργος Ορφανός τόνισε ότι τα λεφτά στις εκλογέςξοδεύτηκαν για να ελέγχεται η διαιτησία…” (Ελευθεροτυπία, 5-10).

Όλα αυτά αποδίδονται ότι εκτελέστηκαναπό αυτούς τους δύο για λογαριασμό του αφεντικούτους Κόκκαλη.

 

ΠΩΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΦΛΩΡΙΔΗ

Η συναίνεση όλων των κομμάτων φαινότανδεδομένη, αλλά στη Βουλή εκείνο το πρωινό της 7ηςεπτεμβρίου αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Μετην εμφάνιση του Φλωρίδη ξεκίνησαν μια σειρά απόαμφισβητήσεις, τόσο διαδικαστικές, όσο και επίτης ουσίας.

Έτσι: “Το ΠΑΣΟΚ δεν τοποθετήθηκε,καθώς δεν ζήτησε το λόγο κανείς εκ μέρους του.τσι ο κ. Φλωρίδης έμεινε μόνος…Η αξιωματικήαντιπολίτευση (Μ. Κεφαλογιάννης, Ν. Κατσαρός)μόλις είδε αυτήν την εξέλιξη έκανε λόγο γιαάσχετη τροπολογία αφενός, και αφετέρου, επί τηςυσίας, για θέμα που δεν είναι επείγον καθώςαπασχολεί την αθλητική οικογένεια εδώ και δέκαρόνια και ότι εφευρέθηκε το “επείγον” λόγωροσωπικής βεντέτας του κ. Φλωρίδη με τον πρόεδροτης ΕΠΑΕ κ. Β. Μητρόπουλο. Το ΚΚΕ (Α. Σκυλάκος)τόνισε πως είχε την εντύπωση πως υπήρξε ευρύτερησυναίνεση στο να συζητηθεί αυτή η τροπολογία και(Φ. Κουβέλης) χαρακτήρισε απαράδεκτη τηνκατάθεσή της διότι συν τοις άλλοις οποιαδήποτεδιάταξη που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα όπως ηεπίμαχη δεν δύναται να συζητηθεί σε θερινότμήμα” (Καθημερινή, 8-9).

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν στοντύπο την επόμενη μέρα έγινε μια πραγματικάτεράστια σε έκταση συνομωσία, τέτοιας έκτασηςόσης ακριβώς αναλογεί στο πρόσωπο που έπρεπε ναροστατευθεί στην πραγματικότητα. Στον πράκτορατης Ρωσίας και κυρίαρχο της οικονομικής ζωής τηςώρας Κόκκαλη.

Έτσι: “Πληροφορίες αναφέρουν ότιαφανής υπονομευτής της επίμαχης τροπολογίαςυπήρξε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θ.Τσουκάτος, ενώ ανάλογο ισχυρό ρόλο στοαρασκήνιο έπαιξαν οι βουλευτές της Νέαςμοκρατίας κ. Ι. Βαρβιτσιώτης και Νικ. Κατσαρός.Ασθμαίνων και ανησυχών για τα συνταγματικάδικαιώματα των αθλητικών παραγόντων προσέτρεξεβουλευτής του Συνασπισμού κ. Φ. Κουβέλης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι απόροχθές το βράδυ ο υφυπουργός Αθλητισμούελάμβανε μηνύματα ότι η τροπολογία δεν περνά, ενώάλλες επέμεναν ότι χθες το πρωί στη Βουλήκυκλοφορούσαν σημειώματα που υπογράμμιζαν τηναντίθεση του μεγαλοεπιχειρηματία κ. Σωκρ.Κόκκαλη στην επίμαχη τροπολογία. Η πίεση ήτανλοκληρωτική και τελικώς η τροπολογία απεσύρθη.Ακολούθησε ένα όργιο φημών, που ήθελαν τον κ.Φλωρίδη να τελεί υπό παραίτηση και τηντροπολογία να καταλήγει στον κάλαθο τωναχρήστων. Τελικώς, ύστερα από σύσκεψη με τους κ.Κακλαμάνη, Γείτονα και Κοσμίδη, αποφασίσθηκε ηκατάθεση αυθημερόν ειδικού νομοσχεδίου. Κάτι πουέγινε αργότερα” (στο ίδιο). Αλλά και οβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φασούλας (πρώηνμπασκεμπολίστας του Ολυμπιακού που εκλέχτηκεστον Πειραιά-προφανώς με την ενίσχυση τουΚόκκαλη) πήρε ανοιχτά θέση κατά της τροπολογίας,“Θέμα Ποινικής Δικονομίας έθεσε και οβουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Φασούλας, ο μοναδικόςβουλευτής της συμπολιτεύσεως που τάχθηκεδημοσίως υπέρ του ποδοσφαιρικού παρακράτους. Ο κ.Φασούλας ανέτρεξε σε βασικές αρχές του Δικαίουγια να υποστηρίξει ότι, κατ’ αυτόν, ο κ.τρόπουλος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως τουεναντίου”(το Βήμα, 10-9).

Και συνεχίζει το Βήμα: “Αξιοπερίεργοαλλά έντονο ενδιαφέρον για τον κ. Μητρόπουλοεξεδήλωσε παρασκηνιακώς και ο διευθυντής τουνομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γ.Παπαδημητρίου”.

 

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ

Ο Φλωρίδης παρόλη την εξόφθαλμη καιικουμενική υπονόμευσή του αντιστάθηκε μεδηλώσεις του και, έμμεσα αλλά σαφώς, επιβεβαίωσεότι η επίμαχη τροπολογία δεν συνάντησε ισχυρές“αντιστάσεις” μόνον από τα κόμματα τηςαντιπολίτευσης ,αλλά ότι ανάλογες κινήσειςεκδηλώθηκαν και μέσα από το ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον“Αντέννα” ο Φλωρίδης ανέφερε πως: “ενώ όλα τακόμματα είχαν συμφωνήσει την Παρασκευή με τονρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη την τροπολογίαυ θα οδηγούσε στην απομάκρυνση του κ.τρόπουλου από την προεδρία της ΕΠΑΕ “ως εκαύματος βρήκε μπροστά του ένα φοβερό μέτωπο, καικυρίως από τους κήρυκες της ηθικής, αυτούς πουκάθε μέρα μας τρελαίνουν””(Καθημερινή, 9-9).τσι αυτός επέμεινε στο κατέβασμα τουνομοσχεδίου για ψήφιση.

 

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ

Στη σχετική ενημέρωση προς τουςδημοσιογράφους για το ζήτημα ο Κακλαμάνης είπεότι “καθώς η τροπολογία δεν είχε καμία σχέση μετο υπό συζήτηση νομοσχέδιο -αφορούσε τηνεισαγωγή του “ευρώ”- δεν ήταν δυνατόν νασυζητηθεί χωρίς τη συμφωνία των λοιπών κομμάτων”(στο ίδιο). Όμως αυτή η συμφωνία ήταν ήδη γνωστή,αφού αυτός ο ίδιος έκανε τις σχετικέςδιαβουλεύσεις για την κατάθεση της τροπολογίαςκαι κατά συνέπεια θα έπρεπε να κατηγορούσετουλάχιστον για ασυνέπεια τα υπόλοιπα κόμματα.σης θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι αυτή ηρακτική που πήγε να ακολουθηθεί για την ψήφισητης τροπολογίας είναι όπως είπαμε και παραπάνωσυνηθισμένη και ότι “και στο παρελθόν τακόμματα της αντιπολίτευσης έχουν συναινέσειστην κατάθεση άσχετων τροπολογιών και στησυνέχεια έχουν υπαναχωρήσει, αλλά όταν ηκυβέρνηση ήθελε να ψηφιστεί η διάταξη προχωρούσετη διαδικασία αγνοώντας τις αντιδράσεις” (Βήμα,8-9). Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ούτε τοΠΑΣΟΚ ήθελε να ψηφιστεί αυτή η τροπολογία,ροστατεύοντας έτσι τον Β. Μητρόπουλο και τονευρισκόμενο πίσω από αυτόν Κόκκαλη από τοτύπημα του Φλωρίδη.

Όσον αφορά τη Ν.Δ. και το Συνασπισμό: “κύκλοιτης Ρηγίλλης υποστήριζαν πως αντέδρασαν στησυζήτηση της τροπολογίας επειδή, πρώτον οι λόγοιτου “επείγοντος” δεν ήταν πειστικοί… καιδεύτερον επειδή επιθυμούσαν να επεκταθεί ηδιάταξη αυτή σε όλο το χώρο του αθλητισμού και ειδυνατόν και στις ΔΕΚΟ, ενώ παράλληλα, όπως λένε,ήταν κοινή η αίσθηση ότι τη θέση Φλωρίδη δεν τηνυπερασπίστηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φ.Κουβέλης δήλωσε ότι το κόμμα του ζήτησε τηναπόσυρση της τροπολογίας “διότι ήταν τελείωςάσχετη προς το νομοσχέδιο, και αυτή ήταν στάσηαρχής”(Καθημερινή, 8-9). Τόσο μεγάλη στάση αρχής πουάλλα λεει τη μια εβδομάδα και άλλα την άλλη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ητοποθέτηση του ψευτοΚΚΕ για το ζήτημα καθώς τοκόμμα αυτό καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια κάθεφορά να αποφεύγει να αναφέρεται στον ομογάλακτότου Κόκκαλη, αλλά και όταν υποχρεώνεται από ταράγματα να το κάνει αναφέρεται ταυτόχρονα καισε μια σειρά άλλους μεγαλοαστούς για να θολώνειτα νερά. Είπε λοιπόν η Παπαρήγα: “Εμείς δενέχουμε πρόβλημα με τα πρόσωπα ως πρόσωπα. Έχουμερόβλημα με το μονοπώλιο ως ουσία…Και αμέσωςάρχισε να αναφέρεται σε γνωστά ονόματα με μεγάληδραστηριότητα στον επιχειρηματικό κόσμο,έλοντας έτσι να στηρίξει τον ισχυρισμό της ότιτο πρόβλημα δεν εστιάζεται σε ένα μόνο πρόσωπο.ε συγκεριμένα ότι εκτός από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ,υπάρχουν και δραστηριοποιούνται οι Ομιλοιαμπράκη, Βαρδινογιάννη, Λάτση, Κοπελούζου, ο κ.Τεγόπουλος και ο κ. Σάλλας…” (στο ίδιο).

 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ

Η τροπολογία, που αναβαθμίστηκε τελικάσε νομοσχέδιο για να παραμεριστούν τα τυπικάεμπόδια πήγε τελικά στην Επιτροπή Μορφωτικώνέσεων της Βουλής για συζήτηση (η οποία καιαπευθύνθηκε στην Επιστημονική Επιτροπή τηςΒουλής για να αποφανθεί για την συνταγματικότηταή όχι του νομοσχέδιου), στην οποία πρόεδρος είναι. Λιάνης. και εκεί επιβεβαιώθηκε τιεπιφυλάσσεται σε αυτήν όσον αφορά την ουσία τηςαπό τη μια, αλλά και η οικουμενική συναίνεση στηνυποστήριξη Κόκκαλη από την άλλη.

Κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης οΦλωρίδης “άφησε και υπονοούμενα για τιςγνωμοδοτήσεις των πέντε νομικών - καθηγητών (τηςιστημονικής Επιτροπής της Βουλής), οι οποίεςαναφέρουν ότι η διάταξη είναι αντισυνταγματική” (Ελευθεροτυπία,6-10). Ταυτόχρονα του απάντησε ο Κωνσταντόπουλος “Πιστεύετεότι πέντε γνωστοί καθηγητές παίζουν όλο το κύροςτους και την καριέρα τους στην... τσέπη τουτρόπουλου; Καλό είναι να ενημερωθούμε για τηνέκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία δενείναι καλωπιστικό στοιχείο. Είναι απαραίτητοστοιχείο πριν εκφράσουμε οποιαδήποτε άποψη,καθώς πρέπει να προχωρήσουμε στην εξυγίανση μεασφαλή τρόπο για να μην εμπλακούμε σεεριπέτειες”(στο ίδιο).

Ενώ από τη ΝΔ: “Χαρακτηριστική ήταν ηαρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ. Β. Μεϊμαράκη ος προκάλεσε τον κ. Φλωρίδη να εντάξει στονομοσχέδιο διατάξεις, που να μην προκαλούνφωτογραφικώς την απομάκρυνση του κ. Μητρόπουλου,αλλά να διασφαλίζουν την ουσιαστική διαφάνεια γιατους επικεφαλής όλων των “επίμαχων αθλητικώνφορέων” μακριά από τα συμφέροντα των ΠΑΕ” (στοδιο). Αλλά και η Φ. Πετραλλιά είπε: “Ασκούνταιιέσεις στην επιτροπή να βγει συνταγματική ηδιάταξη στο πιο φωτογραφικό και το πιουποκριτικό νομοσχέδιο που έχει έρθει ποτέ στηΒουλή” (στο ίδιο). Ενώ το ψευτοΚΚΕ δήλωσε ότι θααπόσχει της ψηφοφορίας.

Ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο Λιάνης αφούεγκαλούσε τον Φλωρίδη να μην κάνει προκλητικέςδηλώσεις τόνισε: “Είναι ακατάλληλος ο χρόνοςυ ήρθε στη Βουλή το νομοσχέδιο και ενδέχεται ναανατραπούν τα δεδομένα στο πρωτάθλημα” (στοδιο).

Ο δε Κόκκαλης τόσο κατά την κατάθεσήτου στην Επιτροπή όσο και στις μετέπειταδηλώσεις του ήταν προκλητικός. Γράφει ηλευθεροτυπία “Το μήνυμα Κόκκαλη προς τηνλιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμούήταν σαφέστατο. Ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕδεν επιθυμεί την ψήφιση του νομοσχεδίου καικάλεσε σε διάλογο τον κ. Φλωρίδη. Εάν όμως ουφυπουργός εμμείνει στις θέσεις του, τότεενδέχεται να σημειωθούν απρόσμενες εξελίξεις.Αποχωρώντας από την αίθουσα ο κ. Κόκκαλης είπε μεέμφαση στους δημοσιογράφους ότι “αν προχωρήσειδιαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, τότε θαεπανεξετάσουμε το αίτημά μας για διάλογο με τηνΠολιτεία”!

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Εμείς πιστεύουμε ότι ο Μητρόπουλος καιράκτορας της KGB δεν θα χτυπηθούν από τονομοσχέδιο του Φλωρίδη. Αυτός που θα χτυπηθείείναι ο ίδιος ο συντάκτης του που τόλμησε να ταβάλει με ολόκληρο το σοσιαλφασιστικό καθεστώς μεαυτόν το επιπόλαιο τρόπο. Ο Μητρόπουλος εκφράζειόπως είπαμε ένα ολόκληρο καθεστώς. Μια πάλη μεαυτόν για να είναι νικηφόρα πρέπει να δοθεί, όχιαπό έναν υφυπουργό αλλά από ένα πολιτικό ρεύμαυ θα ζητά ανοιχτά την αποπομπή του και τηνκάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και τουαθλητισμού γενικότερα. Γιατί είναιραγματικότητα ότι στον αθλητισμό ανακατεύονταικαι υπάρχουν κάθε είδους παραβάτες του ποινικούδικαίου, κερδίζοντας έτσι με τη συμμετοχή τουςλαϊκή υποστήριξη και επιφάνεια. Όλη αυτή ηγάγγραινα που κατατρώει τον αθλητισμό μπορεί νατυπηθεί πραγματικά και σε βάθος μόνο από έναλατύ πολιτικό κίνημα. Αλλά κάτι τέτοιο σήμεραδεν υπάρχει.