ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
  ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟ email

Γραφεία:
Χαλκοκονδύλη 35
104 32 Αθήνα
Τηλ-Fax
210 5232553

  ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ αρ.φ. 390 (29/6/2004)

Η ΟΑΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ TO ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΣΤΙΣ 10/6/2004
(από το σ. Ηλία Ζαφειρόπουλο)

 
Printer Friendlyprinter friendly

Αγαπητοί φίλοι,
Η διακομματική των 4 κομμάτων που κυβερνάνε τη χώρα αποφάσισε να διαθέσει όλα-όλα 5 λεπτά για να εκθέσουμε τις πολιτικές μας θέσεις για τις ευρωεκλογές. Θα καταπιαστούμε λοιπόν βασικά με το επίμαχο ζήτημα αν η σημερινή, συγκεκριμένη Ευρωπαϊκοί Ένωση είναι κάτι καλό ή κακό για τους λαούς της. Έχει γίνει ένα αξίωμα για τα κόμματα που κατατάσσουν τον εαυτό τους στην αριστερά η θέση ότι η συγκεκριμένη Ευρώπη, επειδή είναι κεφαλαιοκρατική, πρέπει, είτε να αλλάξει πολιτική και να γίνει Ευρώπη των λαών, είτε να διαλυθεί για να αντικατασταθεί από μια άλλη σοσιαλιστική.
Κατ αρχήν είναι μια ταχυδακτυλουργία να αντιπαραθέτει κανείς τη σημερινή μεγαλοαστική Ενωμένη Ευρώπη σε μια λαϊκή Ενωμένη Ευρώπη. Αυτό θα είχε νόημα αν ήμασταν στα πρόθυρα μιας σοσιαλιστικής επανάστασης. Αλλά σήμερα οι λαοί δεν είναι διατεθειμένοι να κινηθούν για μια νέα σοσιαλιστική επανάσταση αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσουν γιατί οι προηγούμενες προδόθηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε οι εργατικές εξουσίες να υφαρπαχτούν και να μετατραπούν τελικά σε φασιστικές δικτατορίες. Ειδικά οι λαοί δεν αντέχουν να ακούνε να τους καλούν σε μια νέα επανάσταση άνθρωποι που υποστήριξαν ή υποστηρίζουν αυτούς τους φασισμούς.
Γι αυτό το αληθινό πρακτικό δίλημμα που μπαίνει σήμερα στους προοδευτικούς ανθρώπους είναι το αν η συγκεκριμένη ενωμένη αστική Ευρώπη είναι καλύτερη ή χειρότερη για τους λαούς και την εργατική της τάξη από μια διασπασμένη αστική Ευρώπη. Εμείς λοιπόν λέμε ότι ενωμένη η σημερινή Ευρώπη είναι εκατό φορές καλύτερη από ότι θα ήταν διασπασμένη γιατί ενωμένη είναι υποχρεωτικά δημοκρατική και αυτό που χρειάζονται πάνω απ’ όλα οι συνειδητοί εργαζόμενοι και οι πραγματικοί αριστεροί είναι μια περίοδος πολιτικής δημοκρατίας για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να τις ενώσουν σε διευρωπαϊκή κλίμακα.
Ο μαρξισμός είναι αποφασιστικά υπέρ της ένωσης των καπιταλιστικών κρατών αρκεί αυτή να είναι εθελοντική, αλλά εμείς πρέπει να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερο την εθελοντική ενοποίηση της Ευρώπης γιατί αυτή έγινε δυνατή επειδή στις χώρες που την αποτέλεσαν νικήθηκαν οι πιο άγριες επιθετικές βλέψεις, η λογική των προσαρτήσεων και οι φασισμοί δυτικοί και ανατολικοί. Πρέπει να σημειωθεί ότι την ΕΕ την ξεκίνησαν η Γερμανία και η Ιταλία ακριβώς επειδή συντρίφτηκαν μέσα τους ο ναζισμός και ο φασισμός, και ότι η Γαλλία και η Αγγλία τις ακολούθησαν μόνο όταν νικήθηκαν σα αποικιοκρατίες.
Δεν είναι τυχαίο ότι ορκισμένοι εχθροί της Ενωμένης Ευρώπης είναι σήμερα όλοι οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι χειρότεροι σοβινιστές και φασίστες και δίπλα τους οι νοσταλγοί του Μπρέζνιεφ. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι αυτοί κατηγορούν ασταμάτητα την Ευρώπη αλλά δεν βρίσκουν ποτέ λόγια για να κατηγορήσουν τους ρώσους σφαγείς της Τσετσενίας, τους κινέζους φασίστες, τους ιρανούς μουλάδες, τις όλο και σκληρότερες τριτοκοσμικές δικτατορίες.
Οι αντιευρωπαϊστές οδύρονται για την ανεργία και τους κακούς μισθούς στην Ελλάδα και τα αποδίδουν πάλι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όμως ειδικά για την Ελλάδα η βασική αιτία για την επερχόμενη οικονομική κρίση είναι η καταστροφή της παραγωγικής βάσης σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στη βιομηχανία, αλλά και στη γεωργία και στην έρευνα. Αυτή είναι μια καταστροφή που την έχει πραγματοποιήσει ευρύτερα το πολιτικό καθεστώς στην Ελλάδα για δεκαετίες με πρόσχημα την υπεράσπιση του περιβάλλοντος ή στο όνομα των εργατικών συμφερόντων. Σε αυτήν έχουν πρωταγωνιστήσει ακριβώς οι αντιευρωπαϊκές ψευτοαριστερές δυνάμεις που τώρα κατηγορούν την ΕΕ για την κρίση.
Η αιτία αυτού του παρατεταμένου σαμποτάζ είναι πολιτική. Πρόκειται για το ότι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ αρχικά και αργότερα η τάση Καραμανλή στη ΝΔ, μαζί με μια μερίδα της ελληνικής αστικής τάξης κινούνται προς τη Ρωσία και το γαιοπολιτικό χώρο της πρώην ΕΣΣΔ. Γι αυτό σταδιακά όλο και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αντίστοιχα συμμαχούν και προσφέρουν κρατική εξουσία τα δύο ρωσόφιλα κόμματα, το λεγόμενο ΚΚΕ και τον ΣΥΝ.
Σε αυτή την πολιτική βρίσκεται η πηγή της “θεωρίας” ότι η Ελλάδα υποφέρει λόγω της πίεσης των Βρυξελλών. Η Ελλάδα θα υποφέρει και θα υποφέρει περισσότερο λόγω της ανατολικής της πολιτικής. Αυτή η πολιτική δένεται με την πολιτική τρομοκρατία, με τις ασταμάτητες εκκαθαρίσεις μέσο επιλεκτικών σκανδάλων, με τη σταδιακή υποταγή όλης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην κρατική εξουσία, με την πελώρια διαφθορά που γοργά καταβροχθίζει όλη την κοινωνία.Σας καλούμε να ψηφίσετε την ΟΑΚΚΕ για την πολιτική δημοκρατία, για την ανάπτυξη, για την αληθινή σύνδεση της Ελλάδας και των εργαζόμενων με τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

 
Αρχή Σελίδας
 
Αρχική Σελίδα   |   Νέα Ανατολή   |   Αρχείο   |   Επικοινωνία