ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ:

18/2/2004

Για πολιτική δημοκρατία, βιομηχανική ανάπτυξη, υπεράσπιση του μεροκάματου

-Ενάντια στην καλυμμένη, σταδιακή φασιστικοποίηση της χώρας. Για μια δημοκρατική ευρωπαϊκή Ελλάδα.

-Ενάντια στο βιομηχανικό σαμποτάζ στο όνομα του περιβάλλοντος. H μεγαλύτερη ρύπανση είναι η ανεργία

-Ενάντια στη νέα κρατικοδίαιτη και ληστρική ολιγαρχία. Χειρότερη και από το κέρδος της ελεύθερης αγοράς είναι η κρατικομονοπωλιακή λεία

-Ενάντια στη διεφθαρμένη και παρασιτική γραφειοκρατία. Οργάνωση των πολιτών για τον Έλεγχο και την Αντίσταση στους μεγάλους και μικρούς “βασανιστές-εκμεταλλευτές” του Δημοσίου

-Ενάντια στη χειραγώγηση και διάλυση των συνδικάτων από τους κομματικούς αντεργατικούς στρατούς με επικεφαλής την ψευτοαριστερά που μοιράζουν προνόμια στους δικούς τους σε συνεργασία με το κράτος και την εργοδοσία. Ανεξάρτητη δημοκρατική οργάνωση των εργατών σε κάθε συνδικάτο

-Ενάντια στον εθνορατσισμό και στην εθνοτική διάσπαση των εργατών και του λαού

-Ενάντια στη χρησιμοποίηση των μεταναστών για το σπάσιμο του μεροκάματου.

- Πολιτική ελευθερία στους μετανάστες

-Να δώσουμε με δύναμη και αισιοδοξία την εκλογική μάχη

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσουμε για τις εκλογές, μια μάχη που μας βρίσκει αρκετά έτοιμους πολιτικά αλλά λίγο οργανωτικά και που αποτελεί μια ευκαιρία να κλείσουμε σε ένα βαθμό την ψαλίδα που προαναφέραμε. Ήδη στα τέλη του περασμένου χρόνου η Οργάνωση είχε ανακοινώσει με αφίσα το κατέβασμά μας στις εκλογές, ενώ προηγούμενα είχε πραγματοποιήσει πλατιά σύσκεψη των μελών και των στενών κομματικών μας φίλων που υποστήριξε θερμά την αντίστοιχη πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής για αυτόνομο κατέβασμα. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν και φίλοι από εργατικούς συνδικαλιστικούς χώρους.
Στη συνέχεια η προεκλογική δουλειά έκανε κοιλιά κυρίως γιατί συνέχισαν να είναι απαιτητικά σε χρόνο τα εργατικά μέτωπα που προαναφέραμε και μάλιστα σε έξαρση δύο από αυτά, τα Λιπάσματα και η TVX (η τελευταία ως τα μέσα του Δεκέμβρη). Έτσι μείναμε αρκετά πίσω ενώ το παπανδρεϊκό-σημιτικό πραξικόπημα επιτάχυνε το χρόνο των εκλογών. Τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και το μόνο κίνημα που απαιτεί από μας έντονη δράση ως τις εκλογές είναι εκείνο των Λιπασμάτων.
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση επαναλαμβάνουμε ότι οι εκλογές είναι για την ΟΑΚΚΕ κυρίως ένα αποτελεσματικό βήμα για να προπαγανδίσει τις πολιτικές ιδέες της σε αντιπαράθεση μάλιστα με εκείνες όλων των άλλων, είναι δηλαδή λίγα σημαντικότατα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δεκάλεπτα μια φορά κάθε 4 χρόνια τα οποία αξίζουν σε εύρος και αποτελεσματικότητα απεύθυνσης όσο αξίζουν μήνες και χρόνια προπαγανδιστικής δουλειάς με τα συνηθισμένα μέσα μας. Κατά δεύτερο λόγο είναι ένας τρόπος για να μετρήσει την επιρροή της η ΟΑΚΚΕ μέσα στην κοινωνία.
Φέτος το κατέβασμα μας επειδή γίνεται στις νέες ευνοϊκές για μας συνθήκες που περιγράψαμε πρέπει να βάλει μπροστά μας και έναν τρίτο στόχο: να αναπτύξουμε την οργανωτική μας δραστηριότητα συσπειρώνοντας τους νέους φίλους μας και τις νέες πολιτικές επιρροές γύρω από την προεκλογική δουλειά. Είναι φέτος πραγματικά για πρώτη φορά που κάποιοι φίλοι από την εργατική και από τη γενική προπαγανδιστική μας δουλειά μας έχουν πλησιάσει και θέλουν να μας βοηθήσουν στις εκλογές. Έτσι μπορούν να μας βοηθήσουν στο πιο μεγάλο πρόβλημα που είναι το οικονομικό, να μας φέρουν σε επαφή με ευρύτερους κύκλους συμπαθούντων και να δουλέψουν και αυτοί με τη σειρά τους για την υπερψήφιση της ΟΑΚΚΕ.
Πρέπει εδώ να δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα το οικονομικό καθήκον της εκλογικής δουλειάς.
Ο τηλεοπτικός χρόνος προπαγάνδας που αναφέραμε παραπάνω ουσιαστικά δεν δίνεται δωρεάν. Δεν τον έχει ένα μειοψηφικό πολιτικό ρεύμα στην διάθεσή του αν δεν κατεβεί σχεδόν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, αν δηλαδή δεν πληρώσει 3.500.000 δρχ σε παράβολα και δικαστικούς επιμελητές για 56 υποψήφιους και αν δεν τυπώσει, δεν κόψει και δεν αποστείλει στις νομαρχίες 10.000.000 ψηφοδέλτια που είναι απαραίτητα για να δώσει τη δυνατότητα στους φίλους του να εκδηλώσουν την υποστήριξη τους σε αυτό. Αυτό το δεύτερο κονδύλι ξεπερνάει σήμερα τα 5.000.000 δρχ. Αν κανείς προσθέσει σε αυτά τα έξοδα τη δαπάνη για έντυπο προπαγανδιστικό υλικό, για μετακινήσεις και για κάθε είδους εκδηλώσεις φτάνουμε σε ένα συνολικό ποσό εκλογικής δαπάνης που ξεπερνάει τα 10.000.000 δρχ.
Αυτό το ποσό, που πέφτει στις πλάτες λίγων ανθρώπων αποτελεί ένα μεγάλο και πολύχρονο βάρος για την κομματική δουλειά γιατί ένα μεγάλο μέρος του εξασφαλίζεται με δάνεια που τα ξεπληρώνει για χρόνια η Οργάνωση και τα σέρνει σαν βαρίδι στην οργανωτική και προπαγανδιστική δουλειά της. Όσο πιο πολλά είναι τα χρήματα που μπορούν να εξασφαλιστούν πάνω στην εκλογική μάχη από τους φίλους μας τόσο πιο απρόσκοπτα θα δώσουμε την εκλογική μάχη αυτή και τόσο πιο άνετα συνεχίζουμε τη δουλειά μας μετά τις εκλογές.
Μια επιτυχημένη εκλογική μάχη θα σήμαινε για μας κάτω από αυτές τις συνθήκες να κάνουμε καλά τρία πράγματα: Το πρώτο είναι να έχουμε στη διάθεση μας το πιο καλά δουλεμένο περιεχόμενο τηλεοπτικών δεκαλέπτων και άλλων παρεμβάσεων, συζητήσεων που θα υπάρξουν. Το δεύτερο είναι να κάνουμε την πιο καλή πολιτική και οργανωτική δουλειά για να συσπειρώσουμε γύρω μας τους περισσότερους δυνατούς πολιτικούς και οικονομικούς ενισχυτές της δράσης μας. Αυτό πρέπει ιδιαίτερα να γίνει στους νέους συνδικαλιστικούς χώρους. Το τρίτο που πρέπει να κάνουμε είναι μια καλή δουλειά απεύθυνσης στο λαό για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ψήφους.
Για το ζήτημα αυτό χρειάζονται κάποιες διευκρινήσεις. Τα αστικά και πιο πολύ τα σοσιαλφασιστικά κόμματα όταν μιλάνε για ψήφους εννοούν εκείνη την ελεεινή, εξευτελιστική και εκβιαστική διαδικασία εξαγοράς συνειδήσεων κατά τη οποία ο ψηφοφόρος παίρνει την υπόσχεση κάποιων προσωπικών ανταλλαγμάτων στο υλικό ή ακόμα και στο ηθικό επίπεδο προκειμένου να ψηφίσει ένα συγκεκριμένο κόμμα ή και τον συγκεκριμένο υποψήφιο ενός κόμματος. Αυτή η διαδικασία ανταλλαγμάτων μπορεί να παίρνει και μια δήθεν συλλογική μορφή, όταν μια κοινωνική ομάδα μεγάλη ή μικρή παίρνει υπόσχεση ότι η δική της ιδιαίτερη θέση θα ελαφρύνει και θα πάρει προτεραιότητα σε σχέση με τη θέση κάθε άλλης όταν το συγκεκριμένο κόμμα ή υποψήφιος έρθει στην εξουσία. Αυτή είναι η εξαγορά συντεχνιακού τύπου που μπορεί να φθάσει ως και την εξαγορά μιας εθνότητας ή και ενός έθνους ολόκληρου σε βάρος των υπόλοιπων. Αυτό το τελευταίο φαίνεται ακραίο και σπάνιο, αλλά είναι πολύ συνηθισμένο π.χ. όταν οι πολιτικάντηδες υπόσχονται ότι έχουν εξασφαλίσει ή θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερο ποσοστό από τις κοινοτικές επιδοτήσεις και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη χώρα τους σε σχέση με εκείνες που πέτυχαν ή θα πετύχουν οι αντίπαλοί τους.
Βέβαια αυτού του είδους η εξαγορά δεν είναι τόσο εύκολη για ένα κόμμα με πολύ μικρή δύναμη. Αλλά για όποιον έχει σχέση με συνδικάτα και με οικονομικές διεκδικήσεις, δηλαδή και για μας, αυτός είναι πάντα ένας πειρασμός. Όμως συνήθως για κόμματα με τον όγκο μας η εξαγορά παίρνει τη μορφή μιας ηθικής και ψυχολογικής πίεσης του τύπου: Γιατί δεν ψηφίζεις ανθρώπους σαν εμάς που είμαστε φίλοι σου ή που μας ξέρεις από κοντά;. Η ακόμα παίρνει τη μορφή μιας δημαγωγικής υφαρπαγής του τύπου: Γιατί δεν ψηφίζεις ένα μικρό κόμμα σαν το δικό μας αφού τα μεγάλα σε κορόιδεψαν; Ή ακόμα παίρνει τη μορφή της πιο συνηθισμένης πολιτικής απάτης: Της απόκρυψης των πιο δυσάρεστων για τον συγκεκριμένο ψηφοφόρο θέσεών μας.
Σε τέτοιες εποχές μετράει η πράξη πάνω απ’ όλα.
Ξεκινάμε λοιπόν αυτήν τη μάχη κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις, αντικειμενικές και υποκειμενικές που είχαμε ποτέ. Ας τη δώσουμε το ίδιο καλά. Ο σοσιαλφασισμός είναι παντοδύναμος εξωτερικά, αλλά μέσα του είναι σάπιος. Κανένα από τα δύο βασικά του κόμματα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ και κανένα από τα δύο μεγάλα μετωπικά του κόμματα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν έχει πλέον το σεβασμό και την αγάπη του λαού. Ο εισοδισμός έδωσε νίκες και δίνει εξουσία στους πράκτορες του σοσιαλιμπεριαλισμού, αλλά έχει καταστρέψει και τα ίδια τα εργαλεία της ανόδου του στην εξουσία. Κάτω από τέτοιες περιστάσεις το καινούργιο λάμπει με ξεχωριστό φως. Η ΟΑΚΚΕ δεν έχει παρά να φτάσει οργανωτικά σε μια ελάχιστη μάζα, αυτή που και στη φυσική και στην πολιτική ονομάζεται κρίσιμη μάζα, για να γίνει αντιληπτό σαν πρακτική πολιτική διέξοδος για την επαναστατική πρωτοπορία την εργατική τάξη και πηγή ελπίδας και έμπνευσης για όλο το λαό.
Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τους ψηφοφόρους της ΟΑΚΚΕ στις εκλογές της 7 του Μάρτη
Η ΟΑΚΚΕ κατεβαίνει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας οπότε οποιοσδήποτε θα μπορεί να βρει ψηφοδέλτια οπουδήποτε και να πάει να ψηφίσει.
Συμβαίνει όμως καμιά φορά σε μερικά εκλογικά τμήματα να μην έχουν πάει ψηφοδέλτια από λάθη των υπηρεσιών των νομαρχιών. Επίσης συμβαίνει σε άλλα εκλογικά τμήματα τα ψηφοδέλτια να μην είναι αρκετά και έτσι να έχουν εξαντληθεί στις απογευματινές ώρες. Για τους παραπάνω λόγους καλό είναι οι φίλοι μας να πάρουν τα παρακάτω μέτρα:

1ο Να προσπαθήσουν να πάνε να ψηφίσουν ως το μεσημέρι της μέρας της ψηφοφορίας.

2ο Αν στο εκλογικό τμήμα τους δεν βρουν ψηφοδέλτιο της ΟΑΚΚΕ να ζητήσουν από τον δικαστικό αντιπρόσωπο να τους δώσει ένα λευκό ψηφοδέλτιο το οποίο πρέπει ο ίδιος να μονογράψει και να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της Εφορευτικής Επιτροπής. Σ’ αυτό το λευκό ψηφοδέλτιο, αφού πάνε στο παραβάν, μπορούν να γράψουν το όνομα “ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ”. Θεωρείται έγκυρο όπως το έντυπο.

3ο Θα παρακαλούσαμε όποιους φίλους μας δεν βρουν ψηφοδέλτια να μας τηλεφωνήσουν για ποιο εκλογικό τμήμα πρόκειται για να καλύψουμε, όσο μας είναι δυνατόν, το κενό
.
4ο Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα αν ζουν στην περιοχή της πρωτεύουσας είναι καλό να έχουν προμηθευτεί από πριν ψηφοδέλτια τηλεφωνώντας στα γραφεία μας, στέλνοντας μας e-mail, η περνώντας από το προεκλογικό μας περίπτερο που σχεδιάζουμε να το εγκαταστήσουμε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.