ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Με ωμές φασιστικές μεθόδους έγινε ο υποβιβασμός της

Το τελευταίο και πιο δραματικό επεισόδιο στο ιστορικό της βίας και της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ο μεθοδευμένος υποβιβασμός της ΑΕΚ στη β΄ εθνική, η εξαναγκασμένη πτώχευσή της και τελικά το πέρασμά της στη γ΄ εθνική. Το καθεστώς εφάρμοσε μία σειρά μεθοδεύσεις φασιστικού τύπου, ώστε να καταλήξει και η τελευταία από τις τέσσερις πανελλαδικής οπαδικής εμβέλειας στα χέρια ενός φιλοανατολικού ολιγάρχη. Ενδιάμεσος αυτής της παράδοσης είναι ο ανέκαθεν σκοτεινός Μελισσανίδης. Αυτός είναι σήμερα ανοιχτός συνεταίρος του ρώσου ολιγάρχη Νέσις, που ουσιαστικά ελέγχει τον ξαφνικά υπεργιγαντωμένο όμιλο της Πειραιώς (Αγροτική, Γενική, καταστήματα κυπριακών τραπεζών).

Με τις ευλογίες σύσσωμου του καθεστώτος προορίζεται έτσι για καταρχήν ιδιοκτήτης της ΑΕΚ ένας μέτοχος της κοινοπραξίας που πήρε κοψοχρονιά τον ΟΠΑΠ (!) χωρίς κανείς να προβάλει θέμα ασυμβίβαστου. Αυτή την εύνοια τη δείχνει το διακομματικό καθεστώς στο Μελισσανίδη, γιατί αυτός διευκόλυνε το ρώσο ολιγάρχη Νέσις, συνεργάτη του Πούτιν, και τον άνθρωπό του τσέχο Σμετς, να αποκτήσουν τον έλεγχο του ΟΠΑΠ μέσα από την κοινοπραξία στην οποία εμφανίστηκε να συμμετέχει και ο ίδιος με μειοψηφικό ποσοστό. Είναι εξίσου εντυπωσιακό πως την εποχή του υποτιθέμενου πολέμου ενάντια στη διαφθορά, κανείς δεν ασχολήθηκε με το ότι ο νέος μέτοχος του ΟΠΑΠ είναι υπόδικος για λαθρεμπορία καυσίμων!!!

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο για το ότι το πέρασμα της ΑΕΚ στο Μελισσανίδη πάει χέρι χέρι με την εξαγορά του ΟΠΑΠ για να δοθεί ο έλεγχος του ποδοσφαίρου στους ανθρώπους του Πούτιν είναι το εξής: Ο Μελισσανίδης συζητούσε με το Σμετς το θέμα της ΑΕΚ ταυτόχρονα με το θέμα της εξαγοράς του ΟΠΑΠ!!! Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Goal” αναφέρει “πως στο περιθώριο των συζητήσεων που είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Γίρι Σμετς για το θέμα της εξαγοράς του ΟΠΑΠ από την κοινοπραξία τους, ο “τίγρης” έθεσε και θέμα… ΑΕΚ στο τραπέζι! Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως στενός συνεργάτης του Μελισσανίδη υποστήριξε ότι… “Μία ώρα κουβέντα για τα σχέδιά του για την ομάδα και για το γήπεδό του έκανε! Λέξη για τον ΟΠΑΠ” (www.onsports.gr). O Σμετς έχει πολλές δουλειές με το Νέσις, και οι δυο τους πάνε πακέτο. Όπου εμφανίζεται ο Σμετς ακολουθεί ο Νέσις. Τα ίδια έγιναν και στην Τράπεζα Πειραιώς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κανείς δεν ήξερε πριν στην Ελλάδα δεν πήδηξαν τυχαία από τις τράπεζες στον αθλητισμό. Ούτε είναι τυχαίο ότι ο Κόκκαλης, ο για χρόνια πρόεδρος του Ολυμπιακού, ήταν ένας άνθρωπος της Στάζι, και πριν λίγα χρόνια έδωσε τη βασική εταιρεία του, την Ιντρακόμ, στη ρώσικη Σιστέμα, ενώ είναι επίσης για χρόνια και με σκανδαλώδη τρόπο ο “εθνικός” προμηθευτής του λογισμικού του ΟΠΑΠ και όχι μόνο.

Πως σπρώξανε την ΑΕΚ στο γκρεμό και από εκεί στον Μελισσανίδη

Στο τελευταίο πρωτάθλημα η ΑΕΚ κατρακύλησε στις τελευταίες βαθμολογικές θέσεις ύστερα από μία σειρά κακές διαιτησίες (δες ανακοίνωση παλαιμάχων της ΑΕΚ κατά της διαιτησίας της 11/12/2012 που καταγγέλλουν ότι “είναι πλέον πασιφανές ότι τα συμφέροντα αυτών που κινούν τα νήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θέλουν την ΑΕΚ στη Super League. Γι’ αυτό λειτουργούν ενάντια στις τίμιες προσπάθειες που κάνει η ομάδα για την παραμονή και σωτηρία της, εκμεταλλευόμενοι τη διοικητική και οικονομική της αδυναμία”- http://www.inews.gr/158/aek-palaimachoi-kata-diaitisias.htm).

Σε αυτό το σημείο την έφερε το ανατολικό πολιτικό, οπότε και ποδοσφαιρικό, καθεστώς και μετά φρόντισε να τη σπρώξει με όλη του τη δύναμη για να πέσει στο γκρεμό.

Έτσι η προβοκατόρικη εισβολή κάποιων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν το τέλος ενός κρίσιμου παιχνιδιού, οδήγησε την ΕΠΟ στην επιβολή της πιο αυστηρής ποινής που προβλέπεται για μια ομάδα, δηλ. του μηδενισμού της. Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της ΑΕΚ, η απόφαση αυτή στηρίζεται αποκλειστικά στο φύλλο αγώνα του διαιτητή που διέκοψε οριστικά και αδικαιολόγητα το παιχνίδι, ενώ αγνοήθηκαν εντελώς οι αναφορές της αστυνομίας και της διοίκησης του ΟΑΚΑ σύμφωνα με τις οποίες η εισβολή των οπαδών αντιμετωπίστηκε και οι φθορές που προκάλεσαν στο στάδιο δεν ήταν τέτοιες που να μην επιτρέπουν τη συνέχιση του αγώνα. Τα ίδια επιχειρήματα απορρίφθηκαν και με την έφεση της ΑΕΚ. Η ΕΠΟ, που έχει αποδείξει πως κάνει όλους τους κανονισμούς λάστιχο πχ αν είναι να ευνοήσει κατά καιρούς τον Ολυμπιακό, πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση γιατί είχε πλήρη διακομματική έγκριση. Θυμίζουμε ότι όταν ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη πριν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, συγκλήθηκε σύσκεψη στον Πειραιά με τη συμμετοχή του τότε δημάρχου Αγραπίδη, βουλευτών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων, κι έβγαλαν ψήφισμα υπέρ του Ολυμπιακού πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Εφετείου, στο οποίο έκανε προσφυγή ο Κόκκαλης. Άμεσο αποτέλεσμα αυτού του ψηφίσματος ήταν καταρχήν η απόφαση του Εφετείου για επιστροφή των βαθμών. Αντίθετα, καμία πολιτική υποστήριξη σε επίσημο επίπεδο δεν είχε η ΑΕΚ, όταν είχε να αντιμετωπίσει την πιο ολοκληρωτική καταστροφή στην ιστορία της και στην ιστορία οποιασδήποτε πανελλαδικής οπαδικής εμβέλειας ομάδας, με μεγάλες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκ των υστέρων και υποκριτικά βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ όχι για να καταγγείλει την ΕΠΟ αλλά τις προηγούμενες διοικήσεις της ΑΕΚ. Δηλαδή, να δώσει ένα χεράκι στο Μελισσανίδη να μπει πιο γρήγορα στην ομάδα.

Μετά τον υποβιβασμό της με ανακοίνωσή της η ΑΕΚ κατάγγειλε το διεφθαρμένο σύστημα που την υποβίβασε: “Το διεφθαρμένο “σύστημα” υπέδειξε στη 1.12!! την ΑΕΚ ένοχη. Προμελετημένο το έγκλημα με φυσικούς αυτουργούς καταρχήν τον Τριτσώνη και την επιτροπή των κ.κ. Χαρίλαου Κλουκίνα, Στέφανου Στεφανόπουλου, Γιώργου Στεφανάκη και ηθικούς αυτουργούς τους διοικούντες του “συστήματος” της σήψης. Στο παρελθόν έχουμε δει πολλά σε βάρος μας. Μεταξύ άλλων, αφαίρεση πρωταθλήματος με αλλαγή νόμου (1988), ενώ είναι νωπές ακόμη οι μνήμες μας όταν η ΑΕΚ έχασε σε κάποιες δικαστικές αίθουσες (2008) τον τίτλο του πρωταθλήματος που κέρδισε πανάξια μέσα στο γήπεδο. Σήμερα το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να της αφαιρέσει, πάλι στα χαρτιά, το δικαίωμα να παλέψει για τη σωτηρία της. Η ΑΕΚ δεν παραδίδει τα όπλα γιατί έχει μάθει να αγωνίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τέλους. Αρχής γενομένης από την Κυριακή στο Περιστέρι και στη συνέχεια την ερχόμενη εβδομάδα στο Εφετείο όπου πιστεύουμε επιτέλους να δικαιωθούμε.

ΥΓ1: Η ΑΕΚ δεν παρακάλεσε ούτε χρησιμοποίησε ποτέ πλάτες Υπουργών για να πετύχει “στόχους”.

ΥΓ2: Για να μην ξεχνιόμαστε. Υπεύθυνη για τον ορισμό του κάθε Τριτσώνη στο πιο ...συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων, ιδιαίτερα των τελευταίων αγωνιστικών, είναι η ΚΕΔ του κ. Καραμελίδη.

ΥΓ3: Ξέρουμε ότι οι φίλαθλοι της ομάδας μας δεν θα ξεχάσουν τη σημερινή νύχτα. Τους καλούμε να αρχίσουν να βλέπουν την ομάδα μας σε αυτό το ...καθαρό πρωτάθλημα μόνο από το γήπεδο και να αφήσουν τους αποκωδικοποιητές της NOVA στους κάδους ανακύκλωσης”.

Παρά τη διάθεση αντίστασης στην αδικία, μέσα στην ομοβροντία περί “σωτήρα” Μελισσανίδη, και μετά τη μεθοδική αφαίρεση κάθε άλλης δυνατής εναλλακτικής λύσης, οι μέτοχοι και η διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισαν την καταστροφική λύση του “δρόμου Μελισσανίδη”. Τι σημαίνει αυτό; Ο Μελισσανίδης έρχεται με ένα ακριβό τίμημα, δηλ. την πτώχευση και τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στην γ΄ εθνική. Αυτά τα θέλει ο Μελισσανίδης όχι μόνο και όχι τόσο για να μη δώσει ούτε ευρώ για τα χρέη της ΑΕΚ που με την πτώχευση θα διαγραφούν, αλλά κυρίως για να πετύχει την υπερ-ταπείνωση της ομάδας και τελικά μέσα από αυτή να ενοχοποιήσει και να εκκαθαρίσει όλο τον παλιό στελεχικό της κόσμο σε όλα τα επίπεδα (μετοχικό, οργανωμένο οπαδικό, αθλητικό, δημοσιογραφικό κλπ) και αυτό πιστεύουμε με κάθε τρόπο και με κάθε βία, δηλαδή ακόμα και με φυλακίσεις και με άγριους τραμπουκισμούς. Αυτός τώρα ο εγκάθετος εκκαθαριστής βαπτίζεται από όλους “σωτήρας”. Το μεγάλο ζήτημα για αυτόν και γενικά για τους ρώσους υποψήφιους πάτρωνες της ΑΕΚ είναι να πάρουν την ηγεσία της οργανωμένης εξέδρας.

Η κύρια προσφορά του Μελισσανίδη υποτίθεται ότι θα είναι το γήπεδο, (όπως αυτή ήταν η υπόσχεση των ανατολικών Βγενόπουλου και μετά του Αλαφούζου για να πάρουν τον ΠΑΟ από το ντόπιο και φιλοδυτικό μεγαλοαστό Βαρδινογιάννη). Το γήπεδο της ΑΕΚ γκρεμίστηκε το 2003 μετά τους σεισμούς του 1999, με υπόσχεση του Σημίτη ότι η κατασκευή του θα ενταχθεί στα Ολυμπιακά έργα. Όπως είναι γνωστό αντί για το γήπεδο της ΑΕΚ, η τότε κυβέρνηση έβαλε στο πλάνο των ολυμπιακών έργων το Καραϊσκάκη, που ύστερα δόθηκε τζάμπα στον Κόκκαλη. Αλλά και στη συνέχεια συστηματικά μπλόκαρε την κατασκευή του με προσφυγή στο ΣτΕ μίας επιτροπής κατοίκων. Επικεφαλής της εκστρατείας τότε κατά της κατασκευής του γηπέδου ήταν το ψευτοΚΚΕ, ενώ δεν άργησε να ακολουθήσει και ο ΣΥΝ. Το ρωσόφιλο Ε΄ τμήμα του ΣτΕ απαγόρευσε την κατασκευή του γηπέδου, όπως και αυτό του Παναθηναϊκού, όταν τον είχε ο Βαρδινογιάννης. Αυτό το γήπεδο υπόσχεται τώρα ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ με τα φτερά των ίδιων δυνάμεων που τόσα χρόνια το είχαν μπλοκάρει μέχρι να εμφανιστεί ο δικός τους άνθρωπος να το αναλάβει! Τα ίδια περίπου σχεδιάζονται με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, που φαίνεται τώρα ότι θα ξεκινήσει χωρίς το δυτικόφιλο εργολάβο Βωβό, αφού η ομάδα πέρασε στα χέρια του φιλοκινέζου Αλαφούζου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξη τύπου κατά της διπλής ανάπλασης και της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟ (17/12/2008), ο Αλαβάνος μιλώντας με την ιδιότητα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “από μικρό παιδί η συμπάθεια μου είναι με την ΑΕΚ παρότι η αλήθεια είναι ότι θαύμαζα και ζήλευα τότε τον Παναθηναϊκό” (http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=12798). Αυτή την αναφορά την έκανε ο Αλαβάνος μην τυχόν και χάσουν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ την επαφή με την οργανωμένη οπαδική μάζα της ΑΕΚ.

Χρειάστηκε όμως κάτι παραπάνω από την υπόσχεση του γηπέδου για να χριστεί “σωτήρας” ο Μελισσανίδης. Χρειάστηκε να αποκλειστεί κάθε οικονομική σανίδα σωτηρίας για την ΑΕΚ και κυρίως η απόλυτη ποδοσφαιρική ταπείνωσή της.

Τον τελευταίο χρόνο η ΑΕΚ προσπαθούσε να ενισχύσει τη ρευστότητά της με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και προσέλκυση κάποιου στρατηγικού επενδυτή. Αλλά αυτή η προσπάθεια απέτυχε λόγω της καθυστέρησης του κράτους να προωθήσει τροποποίηση για τη ρύθμιση των οφειλών των ποδοσφαιρικών ΑΕ προς το δημόσιο που τελικά ματαιώθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης!!! Έτσι απομακρύνθηκαν ο εφοπλιστής Δ. Βιντιάδης μαζί με έναν άγγλο επενδυτή που είχαν ενδιαφερθεί να βάλουν χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Μετά τον υποβιβασμό, η διοίκηση της ΑΕΚ για να ανατρέψει την απόφαση του υποβιβασμού, υπέβαλε αίτημα στην ΕΠΟ για να προχωρήσει σε αποβολή του Άρη αντί της ΑΕΚ, με το επιχείρημα ότι ο Άρης κρατήθηκε στην α΄ εθνική (super league) ενώ είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής εξυγίανσης στο δικαστήριο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, που είναι λόγος υποβιβασμού. Αν γινόταν δεκτή η προσφυγή, η ΑΕΚ θα παρέμενε στην α΄ κατηγορία και θα υποβαθμιζόταν αντί γι’ αυτήν ο Άρης. Όμως η ΕΠΟ δεν περίμενε να συζητηθεί η προσφυγή της ΑΕΚ. Προχώρησε ταχύτατα στην επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, αχρηστεύοντας έτσι την προσφυγή της ΑΕΚ κατά του Άρη !!! Στη συνέχεια ο Μελισσανίδης απέσυρε την προσφυγή.

Μια δεύτερη εναλλακτική λύση ήταν η πρόταση για αναδιάρθρωση της Super League, δηλαδή η διεύρυνση του αριθμού των ομάδων που μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή, ώστε να μην υποβιβαστεί η ΑΕΚ. Αυτή η πρόταση έπρεπε πρώτα απ’ όλα να στηριχθεί από την ΕΠΟ δηλαδή από το κράτος. Το κράτος θα έπρεπε να ενδιαφερθεί για να αποφευχθεί η πτώχευση της ΠΑΕ, αφού σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ δεν θα πληρώσει ευρώ από τις υποχρεώσεις της προς Εφορία, ΙΚΑ, δημόσιους οργανισμούς. Αλλά κράτος και ΕΠΟ φρόντισαν γρήγορα να κλείσουν αυτή την πόρτα. Η ΕΠΟ ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε να αλλάξει τον κανονισμό, που ξαφνικά έγινε ευαγγέλιο και καμία κυβέρνηση, και κανένα κόμμα δεν στήριξαν αυτή την πρόταση. Εκχώρησαν δηλαδή με μεγάλη άνεση τα κρατικά έσοδα υπέρ του Μελισσανίδη!!!

Γιατί το ρωσόδουλο καθεστώς έβαλε τόσο πολύ στο στόχαστρο την ΑΕΚ

Η καθεστωτική επιχείρηση εξόντωσης της ΑΕΚ, πέρα από την ποδοσφαιρική της σημασία και πολύ περισσότερο από όσο αυτή, έχει τεράστια πολιτική σημασία.

Ο βασικότερος λόγος είναι ότι η ΑΕΚ έχει ισχυρούς δεσμούς και σε διοικητικό αλλά και σε οπαδικό επίπεδο με το Πατριαρχείο της Κωσταντινούπολης. Αυτό σήμερα με πατριάρχη το Βαρθολομαίο είναι ο μόνος ελληνικός θεσμικός παράγοντας που τόσο σθεναρά και μάλιστα με αρκετή για την εποχή πολιτική οξυδέρκεια αντιστέκεται στο ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό. Τώρα που η Ρωσία αγοράζει τα πάντα στην Ελλάδα και παίρνει απευθείας τον δικέφαλο του Βορρά για να περικυκλώσει και τελικά να αλώσει το φιλοπατριαρχικό Άγιο Όρος δεν μπορεί να επιτρέψει ο ιστορικά κατεξοχήν δικέφαλος, ο δικέφαλος του Νότου να συνδέεται με το Πατριαρχείο.

Όπως γράφαμε στο φύλλο 436 της Νέας Ανατολής (http://www.oakke.gr/na437/varthol436_7.htm)

“Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης είναι ένας αρκετά σημαντικός γεωπολιτικός μπελάς για το Κρεμλίνο όχι μόνο σαν ένα εκκλησιαστικό καταφύγιο για κάθε κυνηγημένη από το Κρεμλίνο ορθόδοξη εθνική εκκλησία της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και από την άποψη της πολιτικής εξάρτησης της Ελλάδας στο ρώσικο άρμα. Γιατί ναι μεν ο ελληνικός εθνικισμός έχει μάθει με τα πολύχρονα εντατικά προπαγανδιστικά κρατικά μαθήματα και τις προβοκάτσιες των ρωσόδουλων να αγαπάει τη Μόσχα σαν υποτιθέμενη φίλη της Κύπρου και σαν αντίβαρο των ΗΠΑ, αλλά δύσκολα θα βαδίσει με τη Μόσχα ενάντια στο Φανάρι όπως θέλουν οι ρωσόδουλοι. Πραγματικά αν δεν ήταν πατενταρισμένοι πράκτορες του Κρεμλίνου οι “πατριώτες” Παπανδρέου, Καραμανλής, Καρατζαφέρης και Παπαρήγα θα είχαν αντιδράσει έντονα που η Ρωσία αμφισβητεί τον οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου, δηλαδή τον ηγετικό εκκλησιαστικό του χαρακτήρα στον ορθόδοξο κόσμο. Ιδιαίτερα θα θύμωναν που ένα ξένο κράτος απειλεί ένα θεσμό που οι ίδιοι θεωρούν πολύ βασικό στον ελληνικό πολιτισμό και μάλιστα την ώρα που πελώρια πλήθη μαζεύονται στην πρωτεύουσα μιας μεγάλης χώρας όπως είναι η Ουκρανία για να ζητήσουν από αυτό το θεσμό να γίνει ο θρησκευτικός τους ηγέτης. Για μας τους κομμουνιστές οι εθνικοί πολιτισμοί υπάρχουν μόνο στη μορφή, ενώ στο περιεχόμενο τους είναι πάνω απ όλα ταξικοί. Έτσι καμιά θρησκεία δεν είναι για μας κομμάτι του προλεταριακού πολιτισμού για τον οποίο παλεύουμε και καμιά εκκλησία δεν αναγνωρίζουμε σαν κατάλληλο πνευματικό ηγέτη ενός έθνους. Όμως επειδή δεν μας αρέσει καθόλου να επιβάλλονται πολιτισμοί με τη βία στα έθνη και στις μάζες θεωρούμε εξαιρετικά βρώμικη και ανησυχητική την τάση των χειρότερων στοιχείων της ελληνικής αστικής τάξης να συντάσσονται με το φασιστικό “πολιτισμό” της ρώσικης ορθόδοξης εκκλησίας ενάντια σε εκείνον του Φαναριού που τουλάχιστον σήμερα κινείται μέσα στο αστοδημοκρατικό και γι αυτό ανεξίθρησκο πολιτιστικό ρεύμα της σημερινής Ενωμένης Ευρώπης. Αλλά το πρόβλημα είναι μόνο δευτερευόντως πολιτιστικό. Κυρίως είναι πολιτικό. Πρόκειται για το ότι έχουμε εδώ μια ρώσικη εκκλησία που έχει στόχο να δημιουργήσει μια παγκόσμια φαιοκκόκινη πολιτική ορθοδοξία με την υποταγή όλων των εκκλησιών του κόσμου στη γνωστή, τσαρικής έμπνευσης “Τρίτη Ρώμη” που είναι η Μόσχα”.

Η αντίσταση του Πατριαρχείου της Κωσταντινούπολης στην υποδουλωτική εκστρατεία της νεοχιτλερικής Ρωσίας του Πούτιν, οφείλεται από τη μια στην ωμότητα αυτής της εκστρατείας που υποχρέωσε το Πατριαρχείο να αναζητήσει πραγματικές στρατηγικές συμμαχίες με την ΕΕ αντίθετα με τις ελληνικές κυβερνήσεις που υπό την πίεση των εθνοσοβινιστών αναζητούσαν πραγματική συμμαχία με τη Ρωσία ενάντια στην Τουρκία. Από την άλλη το Πατριαρχείο μετά τις αλλεπάλληλες ήττες του ελληνικού σοβινισμού και κυρίως τις καταστροφές της ελληνικής ομογένειας στην Τουρκία το 1922 και το 1956-59 εγκατέλειψε την μεγαλοϊδεάτικη πολιτική του “κύριος εχθρός η Τουρκία”, που οι ελληνικές κυβερνήσεις την εγκατέλειψαν μόνο τελευταία όταν στην Τουρκία πήραν την εξουσία οι φιλορώσοι ισλαμιστές. Η γενικά και αδιατάρακτα από ένα σημείο και πέρα φιλοδυτική πολιτική του Φαναριού, που πάντως για μια μεγάλη περίοδο έντασης της επαναστατικής ταξικής πάλης στην Ελλάδα ήταν φιλοδυτική από υπερ-αντιδραστικό αντικομμουνισμό, το έδεσε με ένα μεγάλο κομμάτι του ελλαδικού βιομηχανικού και εφοπλιστικού κεφάλαιου καθώς και με το ηγετικό κομμάτι της γενικά συντηρητικής αμερικάνικης αλλά και της αυστραλιανής ελληνικής ομογένειας.

Η ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1924 από έλληνες της Κωνσταντινούπολης και υποστηρίχθηκε θερμά από τους μικρασιάτες πρόσφυγες. Σαν τέτοια είχε από πάντα αντιφατικούς δεσμούς από τη μια με τη εθνοσοβινιστική αρρώστια των “χαμένων πατρίδων” και από την άλλη με τις δημοκρατικές αριστερές τάσεις της προσφυγικής βάσης. Η δεύτερη επιροή χαρακτηρίζει ιδιαίτερα μετά τη χούντα το κυρίαρχο πνεύμα της εξέδρας της που δεν επιτρέπει ανοιχτούς φασίστες στις διοικήσεις της, όπως έδειξε το πολύ σημαντικό ζήτημα Κατίδη.

Τον Οκτώβρη του 2004 ο Νικολαΐδης επικεφαλής τότε της ΑΕΚ μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας επισκέφθηκαν τον Βαρθολομαίο, για την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση της (www.in.gr). Ταυτόχρονα διοργάνωσε ένα φιλικό παιχνίδι με τη Γαλατά Σαράι και από κοινού έκαναν δεξίωση για να τιμήσουν τον Βαρθολομαίο. Ο Βαρθολομαίος δήλωσε στη συνάντηση με το Δ.Σ. ότι “η ΑΕΚ είναι ιδέα”, ότι οι “ιδέες δεν πεθαίνουν” και ότι πρόκειται για ένα “λαμπρό σωματείο” και δείγμα της “πρωτοπορίας” των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Η δήλωση αυτή αναπαράγεται σε μπλογκ και ιστοσελίδες της ΑΕΚ και μετά τον υποβιβασμό, που δείχνει πόσο ήταν ισχυρή στη βάση της ΑΕΚ η σημασία της υποστήριξης της ομάδας από το Πατριαρχείο.

Επίσκεψη στο Βαρθολομαίο έκαναν και πιο πρόσφατα, τον Αύγουστο του 2011, οι άνθρωποι της διοίκησης της ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Νικολαΐδη, οι Αδαμίδης - Κασνακίδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Βαρθολομαίος δήλωσε τη στήριξή του στην ΑΕΚ και τόνισε τη στήριξή του στην ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίνοντας τους την υπόσχεση ότι θα παραβρεθεί στα εγκαίνια (www.onsports.gr).

Το διακομματικό φιλοναζιστικό καθεστώς πρέπει να ανησύχησε ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι οργανωμένοι στην Ορίτζιναλ οπαδοί της ΑΕΚ, τα έβαλαν ανοιχτά-πολιτικά με το πιο δουλικά και ανοιχτά ρώσικο από όλα τα ρωσόδουλα κόμματα, τη “Χρυσή Αυγή”. Ήταν αυτοί που ζήτησαν πρώτοι από όλους να διωχθεί από την ομάδα ο Κατίδης, ο ποδοσφαιριστής που χαιρέτισε ναζιστικά μέσα στο γήπεδο. Στην ανακοίνωση τους ανέφεραν χαρακτηριστικά: “Το να χαιρετάς φασιστικά... ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας, της ίδιας μας της ιστορίας... της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών! Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά! Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας! Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν... οι δικαιολογίες σου το ίδιο! Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο , είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά! ΕΜΕΙΣ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ”

(http://www.skai.gr/news/sports/article/226576/original-se-katidi-stin-aek-den-horane-fasistaria-eisai-anepithumitos/#ixzz2TCjGGxRI) Αυτά είναι σπουδαία πολιτικά λόγια σε ποδοσφαιρική διάλεκτο, λόγια αποκλεισμού των ναζιστών σε μια χώρα, τη μόνη στον κόσμο, που όλα τα κόμματα δέχονται ευχαρίστως να συναγελάζονται με τους ναζιστές στη Βουλή.

Στο Περιστέρι οι Ορίτζιναλ ανάρτησαν πανό κατά της εγκατάστασης γραφείων των ναζιστών κοντά στα γραφεία της ομάδας. Το πανό έγραφε “σιγά να μη σας αφήσουμε”. Επίσης, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας για μία προγραμματισμένη ομιλία του βουλευτή των ναζιστών Χρ. Παππά στην περιοχή.

Αυτή τη στάση της Ορίτζιναλ την επιδοκίμαζε και τη στήριζε η διοίκηση της ΑΕΚ αλλά χαρακτηριστικά κανένα πολιτικό κόμμα. Στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΑΕΚ παρουσιάζει στο πιο κεντρικό σημείο σποτ ΑΕΚ & ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ (http://www.aekfc.gr/).

Μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΚ όμως αποχώρησε ο πρόεδρος της Ορίτζιναλ μιλώντας για κατρακύλα της ΑΕΚ που κινδυνεύει να παρασύρει και την Ορίτζιναλ. Ίσως υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το νέο καθεστώς. Ένα τμήμα της Ορίτζιναλ φαίνεται ότι υποστηρίζει τώρα τον εμφανιζόμενο ως “σωτήρα” Μελισσανίδη, χωρίς ασφαλώς να έχει συνείδηση στην πλειοψηφία του ότι έτσι ανοίγει την πόρτα στους διεφθαρμένους εγκάθετους του πουτινικού καθεστώτος που πυροβόλησαν και ταπείνωσαν την ΑΕΚ για να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της. Αν αυτοί δεν ήταν τέτοιοι δεν θα έστρεφαν τα κύρια πυρά τους στις παλιές διοικήσεις αλλά στους βασικούς εκτελεστές του μακρόχρονου και μεθοδευμένου υποβιβασμού σε επίπεδο διαιτησίας, αθλητικής δικαιοσύνης, ΕΠΟ, πολιτικού κόσμου κλπ.

Γιατί ενδιαφέρει τη δημοκρατία να μην περάσει η ΑΕΚ στα χέρια των ανθρώπων του Πούτιν και τι ποδόσφαιρο θέλουμε

Ο χρόνος που επιλέχτηκε για να γίνει ο υποβιβασμός της ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου τυχαίος. Στο κέντρο της βίας και της ανωμαλίας στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια βρισκόταν ο Ολυμπιακός του σταζίτη και ρωσοφτιαγμένου Κόκκαλη. Μέσα από τη σκανδαλώδη εύνοια της διαιτησίας στον Ολυμπιακό, το σαμποτάρισμα της κατασκευής του γηπέδου του από τον ΣΥΝ και με αντιδραστικά κινήματα της εξέδρας, ξωπετάχτηκε από τον Παναθηναϊκό το ντόπιο κεφάλαιο του Βαρδινογιάννη, ήρθε στην ηγεσία του αρχικά ο ανατολικός κρατικο-ολιγάρχης Βγενόπουλος, και τωρα ο φιλοκινέζος Αλαφούζος αφού πέρασε από την προεδρία του και ο Κωνσταντόπουλος του ΣΥΝ !!! Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή με φάλτσα σφυρίγματα της διαιτησίας, κατάλληλες αποφάσεις της ΕΠΟ, κατάλληλες “αυθόρμητες” μικροεξεγέρσεις της εξέδρας και κυρίως μέσω της οικονομικής ασφυξίας και του κυνηγητού του Μπατατούδη πέρασε ο ΠΑΟΚ στον άνθρωπο του Πούτιν, Ιβάν Σαββίδη. Τελευταία στην τετράδα των άπαρτων μεγάλων ομάδων και χειρότερη από όλες για τους ρώσους, λόγω των φιλικών σχέσεων της με το Πατριαρχείο και του συνειδητού αντιχρυσαυγιτισμού της είχε μείνει η ΑΕΚ.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, η ηγεμονία των ανθρώπων του φασισμού στις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες σημαίνει και τη διαμόρφωση της αντίστοιχης συνείδησης στους οπαδούς της, δηλαδή του κυνηγιού της εύκολης στημένης νίκης, της απόλυτης κυριαρχίας της βίας (δες πρόσφατη εισβολή σε σπίτι Δώνη), και τελικά της χρησιμοποίησης των οπαδών υπέρ των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων του αφεντικού. Αυτή θα είναι και η εξέλιξη στην ΑΕΚ, εάν οι οπαδοί της και ο κόσμος της δεν αντιδράσει στα καθεστωτικά σχέδια. Είναι παράδειγμα από αυτή την άποψη η κατάντια του Ολυμπιακού που έφτασε στον πάτο της σαπίλας της στημένης διαιτησίας στον τελικό του κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, και η θλιβερή εικόνα μιας ομάδας που πανηγύριζε σε άδειες εξέδρες. Οι έντιμοι οπαδοί του Ολυμπιακού γύρισαν τις πλάτες τους στην ίδια την ομάδα τους γιατί κατάλαβαν τον εξευτελισμό της, και έγραψαν σε μπλογκ και ιστοσελίδες ότι τέτοια κύπελλα δεν τα θέλουν. Είναι αυτό ένα χαρακτηριστικό δείγμα αντίστασης ενός κόσμου που για χρόνια δηλητηρίαζε ο Κόκκαλης με την απόλυτη κυριαρχία σε πρωτάθλημα και κύπελλα που εξασφαλιζόταν μέσω της γνωστής “παράγκας” και με τις πλάτες του καθεστώτος.

Γι’ αυτό όσοι αγαπάνε τον αθλητισμό και την ΑΕΚ, πρέπει να παλέψουν με νύχια και δόντια για να μην περάσει και αυτή στα χέρια φασιστικών δυνάμεων που προσφέρουν ψεύτικες νίκες, και κυρίως να μη χάσει τον αντιφασιστικό προσανατολισμό της.